Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

depeche101

Amerika'ya doğru yola çıkan QV olmayan  baz modeller.

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

muğlalı

Pek hoş durmuyorlar farlar, jantlar  özellikle de koltuk kumaşı qv ile çok farklı bence bu versiyon ülkemize gelmez ama yinede bu kadar boş durması hoş değil, 1.4 multiair için hala umutluyum.Bu ay sadece 12 alfaromeo satılmış ülkemizde giderek düşüyor satışlar  ne yapıp edip getirmeleri lazım 1.4 ü yada 2.0 280 bg qv paket olan versiyonu 150-160 a satmaları lazım.

agucba

Normal Giulietta veya MiTo'nun bile tam donanımlı versiyonları az satılırken,  QV'ye eşdeğer donanımlar bir elin parmağını geçmiyorken Giulia'nın donanımlısını beklemek bence pek mantıklı değil.
Kaldı ki Giulia tasarlanırken kesinlikle Türkler ve Türklerin zevkleri mühendislerin hiçbirinin bir hücresi tarafından bile dikkate alınmamıştır. Avrupalı ve K. Amerikalının öncelikleri, beklentikeri, piyasa şartları ne ise, onlar önceliklidir.
Giulia piyasaya çıkınca bizimkilere de "Mal bu, bunlardan kendine göre bir şey ayarla işte. Ama indirim mindirim bekleme, senin piyasa şartlarına göre benden bir şey isteme." derler muhtemelen.
Türkiye'de parası olanlar alır, olmayanlar başka markaya geçer. Gidişat onu gösteriyor.

///////////////

ssg

BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

esatkaracan

Benimde merak ettiğim soru bu araç d segmenti bir araçsa muadillerinin fiyatı  türkiyede boş modelleri 120 130k civarındayken giulia nın fiyatı ne olur?

master

Elf gözlerim beni yanıltmıyor ise 16" olan jantlarla çok sönük durmuş :(

Bir de moral bozmak gibi olmasın ama 150-160 bandı bu motorlarla hayal gibi görünüyor. 200K'dan aşağı Giulia göremeyeceğiz gibi, ki 2lt benzinlinin baz olduğu yerde Türkiye'deki tüketici kanaatimce 150K'lara 3.20i alabilirken 280hp'lik Giulia'ya standart orta sınıf gözüyle değil spor araba gözüyle bakacak ve 5 tane falan satılacak gibi geliyor.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Yiğit Doğukan

16 jantlar, merceksiz farlar v.s... Sanırım giulia'nın her zerresinden para kazanmak istiyorlar. Düz modellere diğer fonksiyonları eklemek için tonla para isterler. BMW'de yapmıyor mu aynısını? Modeli benzetmişler, satış taktiğini de benzetiyorlar. İnşallah satış rakamlarını da benzetirler.

Sent from my iPhone using Tapatalk

esatkaracan

You are not allowed to view links. Register or Login
Elf gözlerim beni yanıltmıyor ise 16" olan jantlarla çok sönük durmuş :(

Bir de moral bozmak gibi olmasın ama 150-160 bandı bu motorlarla hayal gibi görünüyor. 200K'dan aşağı Giulia göremeyeceğiz gibi, ki 2lt benzinlinin baz olduğu yerde Türkiye'deki tüketici kanaatimce 150K'lara 3.20i alabilirken 280hp'lik Giulia'ya standart orta sınıf gözüyle değil spor araba gözüyle bakacak ve 5 tane falan satılacak gibi geliyor.
Doğru söze ne denir. Ayrıca bir marka neden böyle bir satış politikası uygular bunuda anlamıyorum. Son yıllarda türkiyede satışlar oldukça düşük,evet ama neden yükseltilmesinki. Tabi bunun için çaba sarfetmek gerek. Acaba distribütörde mi sıkıntı var desek çok komik,koç gibi bir holding  :) var. Örnek doğuş holdingin getirdiği markalara bakalım bütün araçlar türkiyede peynir ekmek gibi satılıyor. Acaba alfa romeo koç holding bünyesinde üvey evlat mı? Yada italya fabrika düşük kapasitede çalışıp az olsun bizim olsun mantığı mı güdüyor?

OğuzCanAlantor

Neden satmasın ? Işık paket gibi bir zımbırtı bulurlarsa Türkiye paket ve fiyat düşük olursa satıcağından ümitliyim.

esatkaracan

Neden satmasın ? Işık paket gibi bir zımbırtı bulurlarsa Türkiye paket ve fiyat düşük olursa satıcağından ümitliyim.

İnşallah güzel bir fiyatla girer ülkemize, fakat bmw ışık paket değil mum paket yapsa satar yine .ama alfanın başka bir politika uygulaması lazım bence.

esatkaracan

Ayrıca başka bir markadan örnek vermek istiyorum örneğin volvo türkiyedeki satış takamları hep yerinde sayan bir markaydı. Fakat isveçten çinlilere geçince marka sürekli bir artış yakaladı. Hatta bu bu sene rekor kırdılar.. Tabi her segmentte araçlara sahipler ayrı bir avantaj tabi ama bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın. alfa romeonun model çeşitliliğinin az olmasının nedeni nedir acaba?

hi_cazz

Baz model illaki olacak. Bu her markada var. Hiçbirisininde albenisi yok.
Benim asıl dikkatimi çeken ise baz model ya da dolu modelle alakasız şeyler

-Otomatik vites kolu daha güzel olabilirdi. Çok kötü değil tasarımdaki incelik yok malesef. Bir vites kolu tasarlamak bu kadar zor mu?
-Direksiyondaki kulakçıklar çok abartılı büyüklükte olmuş. Daha zarif dışarıdan ben burdayım demeyen türden olmalıydı.
-Koltuklar cidden çok kötü görünüyor. Beğenmediğimiz birsürü markanın koltuk tasarımları bile şu standart giulia koltuklarından çok daha güzeller.

blackgear

Alfistiturkey Alfistiturkey olaydıııı... Şimdi bitane de bize gelmişti test aracı :p :D Biz hala "bu Alfa iyi hoş da, Navara' nın bakım masrafları daha az" diyip duralım :p :D Ahauahaha...

C2VTS

280 hp gulia hoş olur güzel olurda benim tahminime göre ortalama donanımdaki 250k olursada çok alan olmaz .F30 328i bile çok satılmadı bu ülkede, ki BMW bu ülkede satış konusunda çok daha fazla çaba gösteriyor türkiyede .Ama benim tahminim makyaj zamanı falan yada makyajdan önce düşük hacim bir motor eklenir illaki ancak ozaman mantıklı fiyatlara alınır .
◯⃝⃝⃝⃝◯O-----       \  ◯   /        -----O◯⃝⃝⃝⃝  
                         \     /      
                          \   /                         
   ◎                     v                      ◎

burak_unsal

Yazmayayım, etmeyeyim diyorum ama;

Gulia Q ilk lansman edildiğinde fena değilmiş diyen, zamanla göz alıştıkça daha da sevmeye başlayan büyük çoğunluğumuzun oluşturduğu gruptanım ben de. Hatta düşük motor hacmi gelir de önümüzdeki 5 sene içerisinde alırım inşallah diye hayaller kurduğum da çok oldu :)

Fakat şu resimleri de gördükten sonra, 10 senelik bir tasarım olan 159'un başlangıç donanımı Progression modeliyle bi yan yana koyup bakıyorum da.. İkisinin de sıfırını almak mümkün olsa ben hala 159 alırım. Bana göre 159 kadar albenisi yok şu aracın malesef.
Alfa Romeo 147 / 1.6 TS Blackline..

halil

bunlar test amaçlı mı gidiyor,satılma amaçlı mı acaba?
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

canselmo

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

ahhh ahhhhhhhh
2.memleket  = İtalya

Doğa Tosun

normal versiyon beni de soğuttu. Ama q'ya hala hastayım ki ona da ilk başta zor ısınanlardanım. Normal giulia vs 159 her türlü 159 şimdiden. (tasarım olarak)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

mertcancagla

Arabayi begenen bir tek benmiyim ya. Yani benim direksiyondaki kulakciklar felanda baya hosuma gitti. Tek sikintisi on farlar ama ben bu aracin baya tutulacagini dusunuyorum. Bana gore cok esi benzeri olmayan hem sportif hemde butun ailenin rahatca kullanabilecegi bir performans araci gibi. Ayrica arkadan itisli:D You are not allowed to view links. Register or Login sen seversin!:D kim sevmezki... :D

max-ime

Boş Giulia görmek beni çok rahatsız etmedi. Zaten premium markaların yapması gereken budur. En boş donanımından, en dolusuna kadar otomobili custom şekillendirebilmek. Genel kanının aksine, bu konuda Alfa busefer doğru yolda görünüyor.

Hem buna ek olarak gelişmiş ülke pazarlarında, kullanılmayan donanımlara para verilmez. Arka camı manuel C serileri, 3 serileri görmemizin sebebide budur. Qv versiyonu var, boş versiyonları var, muhakkak ara spor paketleri de olacaktır.

Gözüme tek takılan Alfa' nın son 20 senede kullandığı en kötü koltuklar fotoğraflardaki.

Gouki

Tolga033

Abi kesin mi bu?

2.0 en düşük oluyor söylenildiği gibi. Yani 7 yaşından önce binmek bu şartlarda biraz hayal. Şaka maka 2023'ü ciddi bir hevesle bekleyeceğimi düşünmemiştim :D

Tapatalk 19.03

muğlalı

Araçlar test aracı heralde, güvenlik testinden beklenen sonuçlar gelmemiş ön arka ve yandan çarpmaların tamamı standartların altında kalmış çıkış tarihi ertelenmiş yine en erken 2016 sonu-2017 başı tr ye gelişi 2017 sonunu bulacak bu gidişle.(kaynak You are not allowed to view links. Register or Login, autonewsin iddaası inşallah doğru değildir.)

Tolga033

Araçlar test aracı heralde, güvenlik testinden beklenen sonuçlar gelmemiş ön arka ve yandan çarpmaların tamamı standartların altında kalmış çıkış tarihi ertelenmiş yine en erken 2016 sonu-2017 başı tr ye gelişi 2017 sonunu bulacak bu gidişle.
Amerika'da ki standartlar ile Avrupa çok farklı galiba.

Tapatalk 19.03

ar.159

Clionun Kumas koltukları bile daha guzel bu ne ya
Birde bence TR de olması gereken satış politikası subaro gibi olmalı gecen gun levorga bakmaya gittik adamlar cuk kombin ve dolulukta tek paket yapmışlar sana sadece rengini seç diyor

Sent from my iPhone using Tapatalk
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford