Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ealprsln

Marka fanatiklerinin gözünü çok  da korkutmayacak bir rakam bence, oluru zaten 200K  TL bandı idi. 280hp versiyonuda sanırım 85K-90K bandında gelecektir ki, BMW ve Mercedes ile kıyaslandığında olması gereken rakamlar (kendi fikrimce).  Ucuz mu? Hiç değil ama Alfista için D segmentinde verilmeyecek rakamlarda değil. Bu aracı ya gerçek alfista alır veyahut sürüden iyice sırılıp farklı olmak için gözü kapalı 200K çıkartan adam alır. 2.2'de getirmemek vergi bandı vs... konusunda BMW ve Mercedes ile yarışamayacağı için çokda akıldan uzak gözükmüyor çünkü 1 yıllık vergisinde 1500TL gibi bir fark var. Birçoğunuz 200K veren adama 1,5K koyarmı diyebilirsiniz ama uzun yıllarda bence fark yaratır. Ben neden dizel ünitenin 1998CC gibi 2 litre altında üretilmediğine anlam veremedim. Gerçi burada konu yine klasik Türkiye pazarı muhabbetine gidiyor  :))
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

ealprsln

3 serisi 2 litre benzinli ünite ile gelmiyor artık bildiğim kadarı ile, 4 serisi 2 litre benzinliler ile aynı sayılır... Kıyası 4 ile yapmak gerekir diye düşünüyorum yoksa 1.6 3 Serisi tabiki fersah fersah uygun kalıyor.....
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Volk02

You are not allowed to view links. Register or Login
3 serisi 2 litre benzinli ünite ile gelmiyor artık bildiğim kadarı ile, 4 serisi 2 litre benzinliler ile aynı sayılır... Kıyası 4 ile yapmak gerekir diye düşünüyorum yoksa 1.6 3 Serisi tabiki fersah fersah uygun kalıyor.....
Bmw de .28 motor ibaresi .30 olarak güncellendi. Yine 1998 cc ama. 245 hp den 252 hp ye güncellendi.

Giulia için zikredilen fiyat aşağı yukarı 4.30 i xdrive grancoupe ve coupe başlangıç fiyatları ile aynı.

Dediğiniz gruplara dahil olan kişiler alacaktır giuliayı.
La Meccanica Delle Emozioni 🏁

vieri

2017'nin başına da kalmasın artık. Lansman yapılalı bir buçuk sene geçmiş olacak.Hangi motor seçeneğiyle geliyorsa gelsin de yollarda görelim en azından.Diğer markalar lansmanı yapıyor çok geçmeden satışa koyuyor.Giulia'da ise bekle ki Türkiye'de satışa çıksın.
Şimdi şöyle bir durum var ortada, bütçesi olan bile Giulia'yı alamıyor.  :D

hi_cazz

Bende şunu anlayamıyorum. Türkiye pazarını düşünmüyorlar lafı garip geliyor. Bu bir kere firmanın kendi kuyusunu kazması demek. Giulia'nın beklenen satışı yapamadığı başka ülkelerde olacaktır. Bir sonraki nesil içinde oraları düşünmesinler o zaman. Sonrada hedefler neden tutmuyor tırıvırısı derken marka ölsün gitsin.

Önemli olan talebin az olduğu yerde daha fazla nasıl satış yaparım çabası vermektir. Bunun sonucunu ise eninde sonunda alırsın. Yeterki doğru uygulamayı yap.

Tanıtımın üzerinden bunca zaman geçti. Aracın yüzü daha sokağa çıkmadan, canlı görmeden eskidi. Bakın diğer markalara tanıtımın ardından 2 ay geçmeden tüm dünyada satışa çıkıyor. Giulia tam bu nedenden dolayı bence tüm dünyada gereken ilgiyi göremeyecek. Malesef buda marka adına büyük bir kayıp olacak. Bunları gönlüm istemesede mantık çerçevesinden duygusallığı bir kenara bırakarak baktığımda malesef görünen bu.

Tapatalk

agucba

Eğer Türkiye pazarı ve varsa benzeri pazarlar düşünülüyor olsaydı 1,4 ve/veya 1,6 litre hacminde motorlar olurdu.
Var mı? Yok.
Olur mu? Meçhul.
Alfa Romeo'nun ilk baştaki genel hedefi ne? İki tane SUV modelinden de anlaşılacağı üzere bunların tutulduğu Kuzey Amerika ve Çin pazarları değil mi!
Dünya genelinde 2018 yılında 400.000 adet satış hedefi olan şirket yılda 1.000 tane sattığı bir pazarda 10.000 adete çıkarak bu hedefe ulaşamaz. Hiç olmadığı ABD veya Çin gibi, dünyanın en çok satıldığı pazarlarda başarı sağlayarak bu rakama ulaşabilir.
Bu benim fikrim. Doğru veya yanlış olup olmadığını zaman gösterecek.

Bunun haricinde farklı bir fikir okudum. Tam olarak neresi hatırlamıyorum ama bir Alfa Romeo Bayisi'nden 1adet Giulietta ve 4 adet Giulia çalınmış. Bu, bugüne kadar hırsızların rağbet göstermediği bir markanın artık hırsızlar tarafından da fark edildiği anlamına geliyormuş. Avrupa'da bu şekilde çalınan otomobiller genelde eski doğu bloku denen ülkelere kaçırılıyor.

Agucba by Tapatalk

///////////////

hi_cazz

Abi zaten Alfa düşünüyor ama biz düşünmüyoruz diye yazmadım ben. Benim demek istediğim bunu aynen bu şekilde düşünmesini doğru bulmuyorum. Evet şuanda 1000 adet çok düşük ama sebebi ne? Çok açık değil mi sebebi. Sadece 2 farklı modelinin olması ve bu modellerinde 2008-2010 yılından beri ufak makyajlar hariç güncellenmemesi. Ayrıca Avrupa ülkelerinde de durum Tr'den çok farklı değildir diye düşünüyorum. Yani bu durum Tr ile alakalı değil Markanın kendisi ve bir oranda distribütörü ile alakalı. Bunu Türkiye'de satılmıyor. Orayı boşverelim olarak görmek yanlış.

Tapatalk

Sportivo

Arkadaşlar bir Alman'ın 40000 Euro'ya rahatlıkla alabildiği bir makinayı biz 245000 TL ye almak durumunda kalıyorsak buna tepki gösteriniz. Tepkinizi ister Alfa Romeo'ya ister FCA'ya ister Başbakan'a ister maliye bakanına ister Ömer Koça ister mahalle muhtarına göstermek sizin tercihinize kalmış.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

muğlalı

Arkadaşlar bir Alman'ın 40000 Euro'ya rahatlıkla alabildiği bir makinayı biz 245000 TL ye almak durumunda kalıyorsak buna tepki gösteriniz. Tepkinizi ister Alfa Romeo'ya ister FCA'ya ister Başbakan'a ister maliye bakanına ister Ömer Koça ister mahalle muhtarına göstermek sizin tercihinize kalmış.

Enrico nun fiyati bana baya fazla geldi 75 bin euro ekstrem bir rakam ben resmi rakamlari görmek lazım derim 2.0 dolu paketi 210-220 yi geçmemeli.

Doğa Tosun

yeterli dolulukta 2.0 dizel otomatik 4x4 S-line A4 250 bin tl civarında. Hoş, Türkiye'deki müşteri aynı paraya zaten gidip Audi alacak. Giulia için artık ya distribütörün yada müşterinin ciddi bi fedakarlık yapması gerekecek gibi görünüyor.

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

agucba

Bazen kendimi Alfa Romeo Türkiye veya genel olarak Alfa Romeo'nun avukatı gibi hissediyorum. Bir süre için sadece takip etmekle yetineyim bari.  :)

///////////////

Nicola Larini

Bazen kendimi Alfa Romeo Türkiye veya genel olarak Alfa Romeo'nun avukatı gibi hissediyorum. Bir süre için sadece takip etmekle yetineyim bari.  :)

:))  :))

Sitede configurator başlamış, fiyatlarda var

agucba

Okuduğum kadarı ile Giulia'nın sekiz ileri otomatik vitesinin azami tork dayanma sınırı 1.000 Nm. Yani Giulia Q'nun otomatiğini bayağı bir modifiye etmek mümkün olabilecek!

Agucba by Tapatalk

///////////////

admin

Kısa bir süre önce Almanya'da bulunan Nürburgring Pisti'nde daha büyük bir spoylere sahip bir Giulia görüntülendi. Görüntülenen bu modelin bir GTA versiyonu olabileceği konusunda fikirler dolaşıyor. Eğer öyle ise motorun gücünün ne olacağı konusunda merak içinde olunacağı kesin gibi.

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Doğa Tosun

bunun bir de GTA'sı mı olacak.. Aklımı koru..  :)

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

murat

BMW'nin yeni M3 teki zafer sarhoşluğu kısa sürecek desene  :clover:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

admin

Böyle haber iyi hoş ama daha önceki yaşanmışlıklara bakacak olursak ne kadar gerçekçi acaba?

159 GTA veya 159 QV için yapılan dedikoduları düşünecek olursak, MiTo GTA olduğu söylenen bir modelin fuarda yer aldığını düşünecek olursak, Giulia GTA (eğer adı böyle olacak ise) 'nın gerçekleşmeme olasılığı yüksek.

Ancaaaak;

O zamanki Alfa Romeo ile bugünkü Alfa Romeo arasında dağlar kadar fark var, hem düşünce anlamında hem teknik anlamda.

Hiçbir şekilde ekonomik olmadığı için üretimi sonlandırılmak durumunda kalınan 159 ile alt yapısı daha fazlasını kaldırmaya müsait olmayan MiTo'nun zamanında Giorgio platformu yoktu. Chrysler'dan gelen paralar yoktu ve en iyi ifade ile Alfa Romeo komada idi ve belki de fişi çekilecekti. Bugün çok farklı bir Alfa Romeo var.

Sportivo

Esasen Alfa Romeo cephesinde pek değişen birşey yok. Fakat çok önemli bir dokunuş var, FCA şunu anladı, Alfa Romeo'yu upgrade etmeye çaba harcamaktansa Ferrari takviyeli Maserati'yi downgrade edilmiş bir paketle bize Giulia'yı sundu. Çünkü şu çok net görüldü ki Punto altyapılı Mito gibi Alfa Romeo'lar ile bir cacık olmayacağını anladılar. Puntodan Mito çıkartırsan elin Alman'ı bu fırsatı tepmiyor ve ilk makyajda bir güzel çakıyor eleşirilerini.

Alfa Romeo 156
35 AU 4494

bado

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

naxos

Kimse kusura bakmasın.
Şuan Ülkemizde 140 bin TL ye 320 İ (1.5 170 hp) Bmw satılıyorken kapış kapış

Kimse bu araca 200 bin tl vermez..

Piyasada 200 bin tl ikinci el bir dünya bmw 520 ,A4,A6  cirlop arabalar varken..

Hee Param olsa ben alırmıyım alırım o ayrı
Türkiyede senede 100 tane satılsın  cok büyük başarıdır..

Şimdi italya sitesinde yaptım kendime 2.2 dize 150 hp düz vites
Paketler falan filan koydum 45 bin eur dolu dolu
Türkiyeye kaca getirecekler bu aracı .??

Yani bu kasaya
1.6 dizel
1.4 benzin koyup

dip fiyat 30 bin eur en üst paket 40 bin eur olmadan

159 sattıgı rakamların 10 da 1 ne yaklaşamaz.

Benim fikrim Hepimiz hayal kurmaya devam edicez gibi.
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

Doğa Tosun

Kimse kusura bakmasın.
Şuan Ülkemizde 140 bin TL ye 320 İ (1.5 170 hp) Bmw satılıyorken kapış kapış

Kimse bu araca 200 bin tl vermez..

Piyasada 200 bin tl ikinci el bir dünya bmw 520 ,A4,A6  cirlop arabalar varken..

Hee Param olsa ben alırmıyım alırım o ayrı
Türkiyede senede 100 tane satılsın  cok büyük başarıdır..

Şimdi italya sitesinde yaptım kendime 2.2 dize 150 hp düz vites
Paketler falan filan koydum 45 bin eur dolu dolu
Türkiyeye kaca getirecekler bu aracı .??

Yani bu kasaya
1.6 dizel
1.4 benzin koyup

dip fiyat 30 bin eur en üst paket 40 bin eur olmadan

159 sattıgı rakamların 10 da 1 ne yaklaşamaz.

Benim fikrim Hepimiz hayal kurmaya devam edicez gibi.

Yani giulia bugünki kur ile 99 bin TL'den başlayıp, en dolusunun 132 bin tl olması gerektiğini mi söylüyorsunuz? Giulietta, A3, 116 parası yani..

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

hi_cazz

Aslında fiyatını TR'de belirleyen kısım motor hacmi. Malesef 2.2 motor %145 ötv ile geliyor bu yüzden minimum fiyatın 230 civarı olacağını düşünüyorum ki bu benim iyimser tahminim. Rakibi C serisi baz olmayan bir üst donanımda 2.2 alırsanız 330bin TL. TR'de satabilmesi için en azından 2.0 dizel ünite gerekli.

admin

Marchionne için değil Türkiye, Avrupa Pazarı ile bile ikincil öncelikli. Artık Türkiye ilgili düşüncesini hayal edin. Varsa yoksa K. Amerika ve Çin Pazarı. Öncelikle buralarda para kazanılması gerekiyor. Buradan gelecek olan paralar ile ileride D segmenti bir otomobile daha küçük motorlar düşünülebilir.

naxos

2010 Alfa 159 Fiyatları
Alfa 159 1.9 JTD 150hp NEW DISTINCTIVE PLUS   36.500 € + 1.268 TL
2010 Alfa 159 1.9 JTD 150hp NEW DISTINCTIVE PLUS Q-TRONIC   39.500 € + 1.268 TL
Alfa 159 1.8 TBI 200hp NEW DISTINCTIVE PLUS   42.000 € + 1.268 TL
2010 Alfa 159 Sport Wagon Fiyatı
159 1.9 JTD 150hp NEW DISTINCTIVE PLUS Q-TRONIC   42.000 € + 1.268 TL

İtalyada fiyatlar aşagı yukarı Giulia için hala aynı

Yeni benzinli 2.0 motor 42 bin eur satıs fiyatı

2.2 olunca bu fiyatlar direk 60 bin eur fırlar

Evet içine 1.4 ve 1.6 motor koyarsan kesinlikle 30 40 bin bandında fiyat olabilir.
Aksi takdirde Türkiye'ye getirilmesi bile düşünülemez.

2010 - 2011 Model BMW 320d - Sport Plus Sedan fiyatı 113.135 TL,
buda ogünkü kurla 56,500 eur etmektedir..

Zaten herzaman Alfa fiyatları bmw nin bir cıt altında kalmıştır.

Tekrar söylüyorum
Arbanın o parayı edip etmemesi önemli değil.ortada gercekler var.
Sen 3 serisiyle aynı fiyatı koyamazsın koyarsan satamazsın
insanların algısını kırmak için ilk önce cok satman gerek
cok satmak içinde kar'dan ödün vermen gerek

Aracının ikinci elini canlı tutman gerek
gerek'de gerek bir sürü detay var bu işlerde ve ben
tofaşın bunların hiçbirini önemsediini zannetmiyorum
Elinde sürümden milyonlar kazandıgı hem ticari hemde binek fiat var iken niye uğraşsın emek ve para kaybetsin.

Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

francobaresi

159 bugun satilsa kac liradan satilirdi acaba merak ediyorum :)

Cuore sportivo