Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

admin

Sergio Marchionne ve VW Grubu anlaşılan Q4 konusunda mutabık kalamamışlar.  :)
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

depeche101

You are not allowed to view links. Register or Login
Vallahi harika ya kim bilir burada ne kadar olacak bu ayrıca hiç Avrupa tanıtımlarında yok bu versiyon ABD ye özel olabilir mi?

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

Şimdilik US Spec ;

Alfa Romeo unveils more details about US-spec Giulia

ucarozcan

Bu Giulia'nın spoileri 159'a olur mu acaba? Hastayım bu Spoilere  :)
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

depeche101

Alfa Romeo Giulia @  2016 Paris International Motor Show'da tanıtacağı modelleri açıkladı

Giulia Veloce

2.0 AWD 280 HP ve 2.2 Diesel 210 HP

2017 başında piyasaya sürülecek olan Giulia "AE" - Advanced Efficiency

4.2 l/100 km /// 99 g/km of CO2

OğuzCanAlantor

kasımda Türkiye girişi olucağı doğru bir bilgi mi ?

Sportivo

AE 'den bir 1.6 - 1.8 gibi bir motor sürprizi çıkar mı dedim ama yok tabii.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

alperuzi

AE modelini aratınca Goodyear lastik haberleri çıkıyor. AE modelinde EGP lastik varmış, 205/60R16 hemde :D Diğer modellerde de Asymetric 3 lastikler varmış fabrika çıkışı :)

4 günlük Roma gezimde 1 tane Giulia gördüm bu arada, ama Romada nerdeyse kimse büyük  araç kullanmıyor.

admin

AE için ilk bakışta görülen ve yazılanlardan belirtilen farklar;

- 205/60/16 lastikler.
- 5 milimetrelik daha düşük karoseri.
- 0,23 cW ile daha düşük rüzgar sürtünme katsayısı.
- 99 gr/km CO2 salınımı (diğer dizel modeller için 109 gr/km verilmiş).
- 7,2 saniyelik 0-100 km/s hızlanma (180 CV modeli için 6,8 sn. veriliyor).
- Farklı jantlar.
- Farklı bir şanzıman oranı.
- Hava soğutmasında iyileştirme.
- EGR'de farklı bir valf.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

mythos

Alet on numara ama nedense çok geç kaldı... Biz de bayramdan önce BMW 320i ED 40. yıl versiyon aracımızı teslim aldık... 1.6 170 hp güç ile gayet yeterli bir performansı var... Böyle bi motoru alfa da koysa ölürdü sanki şu araca...
2017 Nissan Navara 4x4 Platinium 2017-...
2016 BMW 320i ED 40th Year Edition 2016-...
2015 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TCT 2015-2017
2009 Infiniti FX50s 2015-2016
2010 Dodge Charger 5.7 Police Edition 2014-2015
2010 Fiat Bravo 1.6 Multijet 2010-2015
2005 Fiat Panda 1.2 Duologic 2005-2010
2001 Fiat Marea 2.0 HLX 2001-2011
1993 Fiat Tempra 2.0 ie 1993-2001

hi_cazz

Alet on numara ama nedense çok geç kaldı... Biz de bayramdan önce BMW 320i ED 40. yıl versiyon aracımızı teslim aldık... 1.6 170 hp güç ile gayet yeterli bir performansı var... Böyle bi motoru alfa da koysa ölürdü sanki şu araca...

Eller gider mersine, alfa gider tersine. Biz sadece Tr için sanıyoruz 1.6 motorları ama dünya hep downsizing'e gidiyor. Emisyon artık özellikle avrupa için en önemli şey. Buda büyük motorların devrini yavaş yavaş kapatıyor. Alfa hala diretiyor. Özellikle ingiltere pazarında küçük hacim rağbet görüyor.

Tapatalk

agucba

Veloce'nin koltuklarının yan destekleri bayağı iyiymiş.

Agucba by Tapatalk

///////////////

OğuzCanAlantor

Eller gider mersine, alfa gider tersine. Biz sadece Tr için sanıyoruz 1.6 motorları ama dünya hep downsizing'e gidiyor. Emisyon artık özellikle avrupa için en önemli şey. Buda büyük motorların devrini yavaş yavaş kapatıyor. Alfa hala diretiyor. Özellikle ingiltere pazarında küçük hacim rağbet görüyor.

Tapatalk

Giuliettanında arka çekişe geçmesi ayrı bir konu kendi segmenti önden çekişe geçiyor , gerçi güçsüz bile olsa arkadan çeker manyaklığı olan bir ülkedeyiz.

hi_cazz

Giuliettanında arka çekişe geçmesi ayrı bir konu kendi segmenti önden çekişe geçiyor , gerçi güçsüz bile olsa arkadan çeker manyaklığı olan bir ülkedeyiz.

Oğuz öyle deme. Güçten önemli şeyler var.  Bende bilmiyordum ama arkadan çerker araçta uzun yol adamı gram yormuyormuş. Direksiyondan çekiş gücüyle uğraşmıyorsun çünkü. Bunu 10 ayda gayet iyi anladım. Bundan sonra önden çeker araç almam diyebilirim.

Tapatalk

OğuzCanAlantor

Oğuz öyle deme. Güçten önemli şeyler var.  Bende bilmiyordum ama arkadan çerker araçta uzun yol adamı gram yormuyormuş. Direksiyondan çekiş gücüyle uğraşmıyorsun çünkü. Bunu 10 ayda gayet iyi anladım. Bundan sonra önden çeker araç almam diyebilirim.

Tapatalk

O zaman Giulia Halit abime hayırlı olsun :)

hi_cazz

O zaman Giulia Halit abime hayırlı olsun :)
Sağolasın kardeşimde. Benim için mantıksızlık olur uzun bir süre. Belki 5-6 yıl sonra belli mi olur.

Tapatalk

leonheart

O veloce modeli nedir öyle, tek kelime ile harika!

Fotolara bakınca içim gidiyor resmen... 1.6 turbolu bir motor olsa şu araba alınma mı Allah aşkına :(
159 JTDM Distinctive

blackgear

Açık açık git banka falan soy diyorlar, suça teşvik ediyorlar insanı   >:D

ku2

Tapatalk

Halit arabaya göre değişir bu dediğin...
Çok göreceli.

Uzun yolda direksiyon sistemi yorar insanı, aracın çekişinin hangi tekerde olduğu değil.
Bu mantıkla benim 4 çeker hiç yormaz.. :) diyebilirmiyiz?? :)

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

hi_cazz

Halit arabaya göre değişir bu dediğin...
Çok göreceli.

Uzun yolda direksiyon sistemi yorar insanı, aracın çekişinin hangi tekerde olduğu değil.
Bu mantıkla benim 4 çeker hiç yormaz.. :) diyebilirmiyiz?? :)

Abi uzun vadeli 4 çeker hiç kullanmışlığım yok. Anca eşin dostun aracını kullandım o yüzden bir yorum yapamam. Fakat arkadan çeker çevremde çok oldu ve kendi aracım hariç o araçlarıda uzun yolda kullanma fırsatım oldu. Dediğim durum onlar içinde geçerli. Özellikle virajlarda önden çeker gaza yüklenince direksiyonda hissettiğin bir çekiş durumu oluyor. Arkadan çekerde ise direksiyon sana karşı gelmeye çalışmıyor hiç. Bilmiyorum izah etmek biraz zor oluyor o hissi. 

Tapatalk

halil

Tapatalk

normal şartlarda önden çeker araç yorma yapmaz.arkadan çeker yada 4 çeker araç da yorma yapmaz.ama aracın ön ayarları bozuk,lastikler aşınmış,hava basınçları dengesiz,fren ayarları bozuk  ise her araç yorar.
ön yada arka çeker araçların avantaj ve dezavantajları vardır.ama ülkemizde her nedense arkadan çekiş hastalığı var.bilen de bilmeyen de arkadan çekiş araba ister.nedenini sorsanız çoğunluğu bilmez. bilmez .

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

hi_cazz

normal şartlarda önden çeker araç yorma yapmaz.arkadan çeker yada 4 çeker araç da yorma yapmaz.ama aracın ön ayarları bozuk,lastikler aşınmış,hava basınçları dengesiz,fren ayarları bozuk  ise her araç yorar.
ön yada arka çeker araçların avantaj ve dezavantajları vardır.ama ülkemizde her nedense arkadan çekiş hastalığı var.bilen de bilmeyen de arkadan çekiş araba ister.nedenini sorsanız çoğunluğu bilmez. bilmez .

Halil abi valla 159 harici 98 yılından bu yana aldığımız bütün araçlar sıfır araçlardı. Hemen hepsiyle uzun km'ler yaptım. Hepside önden çeker ve mekanik problemi olmayan araçlardı. Şuan arkadan çeker araca sahip olduğum için fanatiklik yapmıyorum yani. Geçmişe dönük kendi tecrübeme göre söylüyorum. Arkadan çeker araçlar hem konfor, hem sportif sürüş anlamında önden çekerden daha iyidir. Zaten önden çeker araçların üretim amacı belli. Maliyeti azaltmak.

ku2

Halil abi valla 159 harici 98 yılından bu yana aldığımız bütün araçlar sıfır araçlardı. Hemen hepsiyle uzun km'ler yaptım. Hepside önden çeker ve mekanik problemi olmayan araçlardı. Şuan arkadan çeker araca sahip olduğum için fanatiklik yapmıyorum yani. Geçmişe dönük kendi tecrübeme göre söylüyorum. Arkadan çeker araçlar hem konfor, hem sportif sürüş anlamında önden çekerden daha iyidir. Zaten önden çeker araçların üretim amacı belli. Maliyeti azaltmak.

Dediğin çekiş hissiyatını anladım..ancak viraja girince önden çekerin direksiyonunda öyle çekip gitmek isteme gibi, sana karşı gelme gibi bir durum olmuyor.
Kullandığım arkadan itiş 3.20d mesela..Otobanda kullandım. Aynı yolu her gün Giu ile geçiyorum. Sınıfları bile farklı araçların..ama direksiyon hissiyatında BMW'nin öyle abartı bir durum hissetmedim..O ha işte arkadan çekiş nasıl viraja giriyor..Çok sportif vs..diyemem yani kendi adıma.
--

hi_cazz

Selim abi. 3.20d bana göre gayet keyifli bir araç. Hatta 320i ed bile. Viraj konusuna gelirsek zaten önden çeker düzgün bir şase ve ağırlık dağılımı güzel bir aracın viraj limitleri arkadan itişe göre daha yüksektir. Fakat burda ince bir çizgi var. LİMİT. İşte aracın bu limitini aştıktan sonra  iş malesef kötü. Toplama şansın çok çok zor.

Bunu şu şekilde de anlayabiliriz. Fabrikasyon olarak önden çekerli spor bir aracın maksimum güçleri malum. Arkadan çekerde ise sınır yok gibi birşey. Awd leri bu hesaba katmıyorum. Bilgimde yok, herhangibir tecrübemde.

Tapatalk

ku2

Selim abi. 3.20d bana göre gayet keyifli bir araç. Hatta 320i ed bile. Viraj konusuna gelirsek zaten önden çeker düzgün bir şase ve ağırlık dağılımı güzel bir aracın viraj limitleri arkadan itişe göre daha yüksektir. Fakat burda ince bir çizgi var. LİMİT. İşte aracın bu limitini aştıktan sonra  iş malesef kötü. Toplama şansın çok çok zor.

Bunu şu şekilde de anlayabiliriz. Fabrikasyon olarak önden çekerli spor bir aracın maksimum güçleri malum. Arkadan çekerde ise sınır yok gibi birşey. Awd leri bu hesaba katmıyorum. Bilgimde yok, herhangibir tecrübemde.

Tapatalk

Şimdi güç konusuna şöyle..
Yani önden çekerde limit var doğru..Ancak arkadan çeker için de geçerli bu.
Arkadan çekerde sınır yok ne demek :)

Sana katılmıyorum..
Bir kere..Arkadan çeker bir aracı kaydığı zaman (oversteer) toplamak, önden kayan (understeer) bir aracı toplamaya göre kesinlikle daha zordur. Sıradan bir kullanıcı bunu gerçekten öyle kolayca yapamaz.
Sportiflik hissi arkadan çekerde daha fazladır..Evet. Olabilir. Arkadan birşey seni itiyor gibi olur. Her zaman drift yapma durumun var :) Daha eğlenceli kesinlikle..:)
Arkadan itiş yağmurda, ıslakta dikkat edilmesi gereken bir unsur.. Önden çeker öyle değil.
Önden çeker daha affedici, bağışlayıcı..
Arkadan çeker o kadar değil.
Ayrıca önden çekerde kaysan aracın önünü vurursun..
Arkadan çekerde kaysan aracın yanını ve arkasını komple götürürsün..Yolcu güvenliği için bakarsan önden darbe daha iyi gibi.. Önünde motor, vs, bir sürü şey var çarptığın refüj sana gelene kadar..ama diğer araçta yan kapı kalınlığı kadar malzeme var..

Şimdi bu tartışmaya nereden geldik dersen..Arkadan itiş uzun yolda adamı yormuyor, daha konforlu dediğin için..
Ben de bunun direksiyon sistemi ile alakalı olduğunu söyledim.
Ardından tartışma önden çekiş VS arkadan çekiş olmaya başladı :)
Hala da söylüyorum arkadan çekiş uzun yolda konforlu demek çok görece bişey..Sen aynı yolu önden çeker aynı segment, aynı fiyat seviyesi bir araç ile yap..Çok konforlu demezsin diye düşünüyorum.

Herkes zevkine göre kullansın.. Ne diyim :)
Ben önden çekiş ya da 4 çeker tercih ederim Ankara gibi 4 mevsim bir şehirde.

--

ku2

Bir de şunu izleyin çok keyifli..

--