Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

serdal33

yılın otomobili
You are not allowed to view links. Register or Login

NeyzeN

:o :o

hannibal

Evet ben de ayın başında top gear dergisinde görünce bir sevinidirik oldum. 2016'nın en'leri ödülleri vermişler, en iyi otomobil giulia seçilmiş.

murat

159 göğsümü kabartan bir Alfa kim ne derse desin..Videodaki Q4 herhalde, müthiş bir olay  :clover: :clover:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

agucba

Biraz abartılı olmuş video ama güzel bir espri.

Agucba by Tapatalk

///////////////

Doğa Tosun

Hahahaha You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  turboyu büyütsem boeing737 çekebilir miyim tşk
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Sportivo

Hiç hesaplarda yoktu belki ama son umut Trump olacak galiba böyle giderse , BMW Merso , Japon dinlemez Trump ABD dışından gelen ithallere vergiyi dayarsa belki FCA o zaman ABD dışında başka pazarları el mahkum ön plana almak zorunda kalır.  Gerçi bu vergi olayı olursa tam da ABD pazarını gözüne kestirmişken Alfa için genel anlamda hiç iyi olmayacaktır , Giula-Stelvio son gördüğümüz Romeo'lar olabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Sportivo

ÖTV artışının 2017 de otomotiv pazarına etkisini istatistiki verilere göre modelleyen çok güzel bir çalışma

%96 pazar payı 1,6 cc ve altı.  %3 1-6-2.0 , %1 2.0 üstü

3 senaryo var ( gsmh büyümesi , kur , petrol fiyatına göre , ağırlıklı ÖTV yüküne göre değişken)
İyimser pazar %6 büyür
Kötümser pazar %11 düşer
Daha kötümser pazar %22 düşer

Çok önemli diğer bir tespit : Son ÖTV artışı kısa vadede yerli  üretimi arttıracak görünse de uzun vadede Türkiye'de nitelikli / lüks araç üretim yapma hedefi planı olan yeni potansiyel yabancı yatırımları baskılanarak yerli üretim uzun vadede azalacaktır .

Diğer çok önemli bir tespit dünyada ve keza otomobil sektöründe yaşanmakta olan dijital devrimin yerli otomobil üretimine ve modellerine yansımasını baskılayacaktır.

Özetle halimiz içler acısı.

Alfa Romeo 156
35 AU 4494

defrost

Trump ABD dışından gelen ithallere vergiyi dayarsa belki FCA o zaman ABD dışında başka pazarları el mahkum ön plana almak zorunda kalır.

Malesef bu dediğinizde zor görünüyor çünkü henüz geçen gün Trump FCA ı övüyor teşekkür ediyordu Meksikaya kuracakları yeni fabrika için.

Sportivo

Onu FCA grubu 1milyar $ lık Meksika'ya kuracağı fabrikaları ABD ye kuracağını açıkladığında söyledi , e dile kolay 1 milyar dolarlık yatırım , teşekkür etmesi gayet normal . Gerçi daha sonra Marchionne rastlantı oldu dedi , yani bir nevi Trump dedi diye ABD ye gelmedik demeye getirdi.

Sonrasında da Trump BMW'ye Meksika'ya fabrika kurarsan %35 vergi dayarım dedi. BMW de çok da tın o zaman satmak için Abd de daha iyi arabalar  üretin diyerek resti çekti .

Trump gerçekten ABD dışından ithallere vergi getirebilir , yaşayıp göreceğiz tabii. Alfa FCA çatısında diye yırtar mı bilemeyiz ama Alman İtalyan diye pek ayıracağını zannetmiyorum.

Alfa Romeo 156
35 AU 4494

agucba

Donald Duck, pardon Donald Trump olacaktı, meclisten onay alamadıktan sonra istediği kadar konuşsun. İyi veya kötü, orada görünüşte daha bağımsız bir meclis var ve üst yetkili kişinin her söylediklerine itaat etmek zorunda değil.

///////////////

Sportivo

Evet öyle tabii ki , tam da ülkemizdeki gibi

Alfa Romeo 156
35 AU 4494

balesanist

"Mantığınla sev, duygularınla seç"

ku2

Harika ya.. Belki bir gün alabilirim.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

bado

Arkadaşlar Giulia Q
birmot Kuruçeşme showroomda!
Bilginize

Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

balesanist

Arkadaşlar Giulia Q
Bilginize

Foto isteriz, canlı  8)

murat

Arkadaşlar Giulia Q
Bilginize

O orda da senin orda ne işin var Bahadırcım  :haydi:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

bado

O orda da senin orda ne işin var Bahadırcım  :haydi:

sadece ziyaret amaçlı idi ama trafikten yetişemedim.

Bu arada 667 bin + plaka dedi

Veloce daha gelmediği icin fiyat paylaşmıyor bayan

murat

sadece ziyaret amaçlı idi ama trafikten yetişemedim.

Bu arada 667 bin + plaka dedi

Veloce daha gelmediği icin fiyat paylaşmıyor bayan

Valla her zaman olduğu gibi ilk hareketi senden ve You are not allowed to view links. Register or Login den bekliyorum, You are not allowed to view links. Register or Login de plase...Şimde bıdı bıdı yapar ben o kadar parayı Alfaya vermem, gider estoril mavi BNW alırım filan diye ama traş tabi ben yemem  :)) :haydi:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

bado

Valla her zaman olduğu gibi ilk hareketi senden ve You are not allowed to view links. Register or Login den bekliyorum, You are not allowed to view links. Register or Login de plase...Şimde bıdı bıdı yapar ben o kadar parayı Alfaya vermem, gider estoril mavi BNW alırım filan diye ama traş tabi ben yemem  :)) :haydi:

Yok abi böyle bi külfete girilirmi ya
bana gelecek 1.4/1.8 motor o zaman bakarız

Sercan Keklik

Ducati olaydı düşünürdük :)

Alfa Güzelde Çevresi Kötü abi :D Ben Jeep e geçiceğimi söylüyorum son 1 yıldır. Jeep e geçicem. Bu Yıl nasipse inşallah en büyük hedefim Jeep
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

agucba

Bu arada geçen konusu geçen 159 fiyatı hakkında bir bilgi vereyim. Arşivlerimi temizlerken gördüm.
Bir tanıdığım için Haziran 2012'de fiyat sormuştum. Cevap aşağıdaki gibi gelmişti;

Alfa Romeo 159 18 200 HP Dist. Plus S3
Opsiyonlar:
STD + BLUE&ME + XENON
Renk:
SİYAH
Aracın liste fiyatı 48.725 EUR
Aracın size özel fiyatı 42.878 EUR
Bu ayın kampanya kuru 2.15'i bu araçta da kullanabiliyoruz, araç Türkiye'de tek son kalmış araçtır.

O zamanki kur ile 92.187,70 TL yapıyormuş. Bugünkü kur (1 EUR = 4,1219 TL) ile 176,738,82 TL yapıyor. Ancak bugün ÖTV farklı hesaplandığından, 176 bin TL'lik fiyat gerçekçi olmayacaktır. Muhtemelen biraz daha yüksek olur.
Bu arada indirimli fiyatı dikkate aldım. Liste fiyatından gidecek olursam 104.758,75 TL ve 200.839,57 TL yapmakta.
İki litre hacimli Giulia Veloce için rakam bu durumda 159'dan çok farklı değil.
Buradaki sıkıntı "istikrarlı" şekilde değer kaybeden Türk Lirası'ndadır.

///////////////

Doğa Tosun

Bu arada geçen konusu geçen 159 fiyatı hakkında bir bilgi vereyim. Arşivlerimi temizlerken gördüm.
Bir tanıdığım için Haziran 2012'de fiyat sormuştum. Cevap aşağıdaki gibi gelmişti;

Opsiyonlar:
STD + BLUE&ME + XENON
Renk:
SİYAH
Bu ayın kampanya kuru 2.15'i bu araçta da kullanabiliyoruz, araç Türkiye'de tek son kalmış araçtır.

O zamanki kur ile 92.187,70 TL yapıyormuş. Bugünkü kur (1 EUR = 4,1219 TL) ile 176,738,82 TL yapıyor. Ancak bugün ÖTV farklı hesaplandığından, 176 bin TL'lik fiyat gerçekçi olmayacaktır. Muhtemelen biraz daha yüksek olur.
Bu arada indirimli fiyatı dikkate aldım. Liste fiyatından gidecek olursam 104.758,75 TL ve 200.839,57 TL yapmakta.

Doğru. Ayrıca Türk Lirası son periyotta en çok değer kaybeden para birimlerinde başı çekti. Yani doların artması şöyle dursun, asıl büyük problem çoğu kişi görmese de Türk Lirasının aşırı yüksek değer kaybı. %22 oranındaydı yanlış hatırlamıyorsam. Zaten 2017 son çeyreğinde öngörülen büyük krizin sebebi de bu olacak.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

balesanist

Opsiyonlar:
STD + BLUE&ME + XENON
Renk:
SİYAH

Bu araç satın alındı mı?

agucba

Alınmadı.

agucba via tapatalk

///////////////