Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tolga033

Bizim buraya ,Mart'ın sonuna doğru gelecekmiş Giulia.Bekleyeceğiz artık.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ucarozcan

You are not allowed to view links. Register or Login
Bizim buraya ,Mart'ın sonuna doğru gelecekmiş Giulia.Bekleyeceğiz artık.

Ön sipariş almışlar mı bari :)
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

Tolga033

Ön sipariş almışlar mı bari :)
Onu sormadım ama gelince arayacaklarmış. Super modelini getireceklermiş ilk olarak. Q'yu sordum,olumsuz cevap aldım. İnşallah Veloce modeli de gelir. :) Bu arada showroom'da duran 4c ne oldu acaba. :)

wolkanku

Borusandaki yakın arkadaşımla az önce görüştüm, geçtiğimiz hafta BMW yeni 5 serisi (G30) eğitimindelerdi.

530i / 2.0 benzinli 250 hp motor = 320.000 TL'den kapı açacağını söyledi. (ki 5 'in standart paketlerinde genelde sunroof,deri koltuk vb. gibi donanımlar olur, baz 3 serisi boşline'lar gibi olmaz) 

(520d ise 400.000 tl gibi bir fiyatla geleceğini söyledi)

bu durumda 373.000 tl Giulia 2.0 awd 280 hp / Bmw 5 2.0 250hp rwd 320.000

diye baktığımızda aradaki 53.000 tl ciddi bir rakam.

Borusan , 2.0 motor ile benzinli ve E segmenti bir otomobili bu fiyata getiriyorsa, Giulia'nın D segmenti olarak, bu fiyatların altına inmesi beklenir, beklenmelidir.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

octinum

Borusan , 2.0 motor ile benzinli ve E segmenti bir otomobili bu fiyata getiriyorsa, Giulia'nın D segmenti olarak, bu fiyatların altına inmesi beklenir, beklenmelidir.

Şimdi premium segment araçlara sizin kadar hakim olmadığımdan konuşmuyordum ama fiyat listelerine şöyle bir baktım; sanki biraz farklı bir görüşüm var.

Öncelikle evet herkes Giulia'yı 3 serisinin karşısına koyacak ama benim gözlemim, Giulia aslında 4 serisi Gran Coupe'yle daha çok benzeşiyor. Daha doğrusu tasarım ve performans bağlamında 4 serisinin daha net bir rakibi.

Orada da Veloce karşısında 430i xDrive Gran Coupe duruyor. Bayi indirimi ne kadar olur bilmiyorum ama internette şu anda karşımda M Plus paket için 393.000TL duruyor. İşte alıcı olunca bir indirim yaparlar, o zaman da Veloce ile benzer fiyata gelir.

Bu açıdan bakınca mevcut Giulia'ların fiyatları normal geldi bana. Sorun yine dönüp dolaşıp BMW'nin 418'i gibi %60 vergi oranlı ve normal fiyatı da ucuz olanlara karşı bir şey koyamaması.

Neyse ben yatayım. Rüyamda görürüm belki Veloce parasının bir kısmını. :D

wolkanku

şuraya bir güncel çekeyim;

dün borusandaki arkadaşımla öğlen yemek yedik, yeni 5 serisini konuştuk biraz.
bahsettiğim 320.000 TL M paket 'li aracın fiyatı ve buna vakumlu kapılar vs. dahil.

yani giulia veloce 373.000 / 530 M paket 320.000  ( ben baz paket 320.000 anlamıştım, 320.000 'de m paket vakumlu kapı olduğunu söyleyince şok oldum)

olduğu noktada , 53bin tl ile iyi bir de motorsiklet ve ekipmanını da alabiliyorsunuz.

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

bado

Valla çok ciddi aradaki fark ve sınıf farkı !

Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

wolkanku

şimdi baktım yeni 5 serisi resmi fiyatlar açıklanmış.

bazı 326.000 tl
m paket 343.000 tl

bunlar üzerinde (eğer eski sistemde değişiklik olmadıysa) 3 ve 5 serilerinde %7 kar payı vardır, bayileri birbirine çarpıştıra çarpıştıra suyuna kadar sıkıp %7 indirimi alırsınız.

4 çeker de olsun derseniz xdrive mpaket 365.000 TL. YİNE GİULİA'DAN UCUZ. sürüşse sürüş, güçse güç, prestijse prestij, teknolojiyse teknoloji.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

Şimdi premium segment araçlara sizin kadar hakim olmadığımdan konuşmuyordum ama fiyat listelerine şöyle bir baktım; sanki biraz farklı bir görüşüm var.

Öncelikle evet herkes Giulia'yı 3 serisinin karşısına koyacak ama benim gözlemim, Giulia aslında 4 serisi Gran Coupe'yle daha çok benzeşiyor. Daha doğrusu tasarım ve performans bağlamında 4 serisinin daha net bir rakibi.

Orada da Veloce karşısında 430i xDrive Gran Coupe duruyor. Bayi indirimi ne kadar olur bilmiyorum ama internette şu anda karşımda M Plus paket için 393.000TL duruyor. İşte alıcı olunca bir indirim yaparlar, o zaman da Veloce ile benzer fiyata gelir.

Bu açıdan bakınca mevcut Giulia'ların fiyatları normal geldi bana. Sorun yine dönüp dolaşıp BMW'nin 418'i gibi %60 vergi oranlı ve normal fiyatı da ucuz olanlara karşı bir şey koyamaması.

Neyse ben yatayım. Rüyamda görürüm belki Veloce parasının bir kısmını. :D
<

e daha kötü ya işte.
bmw F kasa kodunu bitiriyor. Yeni nesil tüm bmw'ler G jenerasyonu olarak gelecek.
F kasa kodlu 4 grancoupe 393.000 diyelim peki.
ANCAK yepyeni G 530i Xdrive (250 hp 4 çeker ) M paket 363.000 TL LİSTE fiyatıyla ( pazarlıksız fiyatı ) sahaya sürülüyor. Yani giulia'nın da üstünde olan bir segmenti lanse ederken, liste fiyatı bile Giulia veloce'nin pazarlık edilmiş son fiyatından aşağıda kalıyor. bu garip değil mi?
:serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

bado

Cok iddialı rakamlar bence Bmw satmak istiyor

Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

wolkanku

Cok iddialı rakamlar bence Bmw satmak istiyor

Mercedes E'nin aynı motor hacmi, güç ve donanımında, yaklaşık 20.000 TL altında fiyat vererek piyasa girmiş BMW.
Çok akıllıca bir giriş.
Giulia ise piyasaya girmemek için çaba sarfediyor anladığım kadarıyla.
Alfa Romeo'ya kendi sloganı ile cevap vermek istiyorum. "Beauty is not enough"
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

murat

bazı 326.000 tl
m paket 343.000 tl

bunlar üzerinde (eğer eski sistemde değişiklik olmadıysa) 3 ve 5 serilerinde %7 kar payı vardır, bayileri birbirine çarpıştıra çarpıştıra suyuna kadar sıkıp %7 indirimi alırsınız.

4 çeker de olsun derseniz xdrive mpaket 365.000 TL. YİNE GİULİA'DAN UCUZ. sürüşse sürüş, güçse güç, prestijse prestij, teknolojiyse teknoloji.
Aynen böyle, kimse 5 serisine binmek varken macera aramaz meraklı bizim gibi manyaklar dışında.. Ölçek ekonomisinin nimetlerinden sonuna kadar faydalanıyor BMW artık, helal olsun
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Jakomo

Vallahi o kadar doğru diyorsunuz ki..... C.tesi günü bunu Alfa Romeo Satış ve Pazarlama md. Burak Umur Çelik ile görüştüğümüzde kendisi bize: ''bizim satış rakamları ile ilgili bir kaygımız, bir amacımız ve hedefimiz yok'' dedi....

Ben bencilce düşünüyor olabilirim ama bırakın bu paraları gerçekten giulia' yı merakı olan, bağı olan ve gerçekten isteyenler alsın, BMW Merso gibi hasbel kader o paralara sahip olan herkes almasın !!
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

Doğa Tosun

bazı 326.000 tl
m paket 343.000 tl

İşte söylemek istediğim şey. Diyordum o paralara ye G30 alınır paşa paşa da binilir diye. Hadi biz üç beş çılgın gittik aldık Cülyayı, satış adedi de 3-5 kalacak.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

wolkanku

Vallahi o kadar doğru diyorsunuz ki..... C.tesi günü bunu Alfa Romeo Satış ve Pazarlama md. Burak Umur Çelik ile görüştüğümüzde kendisi bize: ''bizim satış rakamları ile ilgili bir kaygımız, bir amacımız ve hedefimiz yok'' dedi....

Ben bencilce düşünüyor olabilirim ama bırakın bu paraları gerçekten giulia' yı merakı olan, bağı olan ve gerçekten isteyenler alsın, BMW Merso gibi hasbel kader o paralara sahip olan herkes almasın !!

abi 8C'yi 4C'yi konuşuyor olsak dediğin doğru da.
Giulia nedir? Sedan. Kim alır? hedef kitle kimdir? Aileler, 30-55 yaş grubu kullanıcılar.
E kendileri kaygı, amaç , hedef gütmüyorsa bu sene 20 tane satabilirlerse zil takıp oynasınlar.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

cem meric

En azından 1000 civarı satılsa 3 4 yılda, bizler de nasipleriniz daha sonra :)

wolkanku

En azından 1000 civarı satılsa 3 4 yılda, bizler de nasipleriniz daha sonra :)

çok iyimser gördüm :)
alfa romeo'nun türkiye 2016 toplam satışı ( tüm modeller ) , 634 :)
sadece giulia 1000 adet satması imkansız :) yıl bile belirtmedim, yani makyaj/kasa değişimi vs. 4-5 sene desek, 4 yılda bile 1000 adet giulia İMKANSIZ.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

cem meric

çok iyimser gördüm :)
alfa romeo'nun türkiye 2016 toplam satışı ( tüm modeller ) , 634 :)
sadece giulia 1000 adet satması imkansız :) yıl bile belirtmedim, yani makyaj/kasa değişimi vs. 4-5 sene desek, 4 yılda bile 1000 adet giulia İMKANSIZ.
Umut fakirin ekmeği ötv desteği vs çıksa 4 yılda 1000 tane satılsa halamın bıyığı olsa :)

hi_cazz

Abi hadi sen Alfista olarak farklı düşünüyorsun. Kimse de kullanıcının bu düşüncesini yadırgamaz. Özel olma isteği olması çok doğal.

Fakat satış müdürünün bizim satış rakamlarıyla ilgili bir kaygımız ve satış hedefimiz yok demesi karşısında insan ne diyeceğini şaşıyor.

Alfa Romeo Giulia'yı yaparken de bu şekilde düşünüyorsa hala ayakta durması büyük başarı. Ama ben bu şekilde düşüneceklerine imkan vermiyorum.

Bu aracın argesi, üretim öncesi masrafları, vs... bir sürü şey var. Para kazanmak en ön planda olmazsa maalesef olmaz.

Fiyat konusuna gelirsek bırakın rakipleriyle aynı fiyatta olmasını, daha düşük fiyatlara satmaları gerekir. Çünkü kim ne derse desin Alfa Romeo prestij, güvenilirlik ve devamlılık anlamında dünya çapında BMW, Mercedes ve Audi'nin çok gerisinde. Onlara yaklaşmanın altın kuralı ise aynı kaliteyi daha uyguna sunmaktır. Testlerde, incelemelerde 1. Gelmesi, övülmesi falan birçok kişi için birşey ifade etmiyor.

Giulia Alfa için bence dönüm noktasıydı ama maalesef fiyatlandırma ile bu dönüm noktası başarısız geçilecek. Giulia Alfa'nın kar etmesinden çok geçmişini geri kazanma şansı olmalı.

Bunları söylerken sadece TR için değil dünya geneli için söylüyorum. TR için durum çok daha vahim zaten.

muğlalı

Merak edenler için 380 bin tl lik Giulia velocede distribiritor ve bayi kârı toplam  80 bin tl.

TRSemih

Bi nefes alın :)

Fırından yeni çıktı..

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

halil

bazı 326.000 tl
m paket 343.000 tl

5 serisi ile gulia çok farklı araçlar.sokağa çıkarsınız (tabiri caiz ise kızılay dağıtmış gibi )beyaz 5 serisinden geçilmez.fabrikatör de biner ,ayağı çarıklı müteahhiti de biner,mafyası da biner.sonuçta herşey güç,sürüş değildir.mukayese yaparken  sadece donanım, güç,fiyat oranlaması yapmak biraz yanlış olur. öyle olsaydı daha önce de yazmıştım,Türkiye'de bentley,aston martin,jaguar,maserati,infiniti,lexus  gibi araçların hiç satılmaması gerekirdi. Gulia tüm bunların ötesindedir.en baştan farklı olmaktır.farklı olmanın de bedeli var.bedavaya bir şey yok maalesef.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

hi_cazz

5 serisi ile gulia çok farklı araçlar.sokağa çıkarsınız (tabiri caiz ise kızılay dağıtmış gibi )beyaz 5 serisinden geçilmez.fabrikatör de biner ,ayağı çarıklı müteahhiti de biner,mafyası da biner.sonuçta herşey güç,sürüş değildir.mukayese yaparken  sadece donanım, güç,fiyat oranlaması yapmak biraz yanlış olur. öyle olsaydı daha önce de yazmıştım,Türkiye'de bentley,aston martin,jaguar,maserati,infiniti,lexus  gibi araçların hiç satılmaması gerekirdi. Gulia tüm bunların ötesindedir.en baştan farklı olmaktır.farklı olmanın de bedeli var.bedavaya bir şey yok maalesef.

Abi kusura bakma ama bunun adı fanatiklik başka birşey değil. Şu fiyatı masum göstermek için gulia'yı saydığınız markaların ötesine koymak nedir? Giulia Alfista gözünde özeldir. Başkasının gözünde değil.

wolkanku

halil bey , yanlış anlamayın ama borusanda çalıştığım dönemlerdeki tecrübeme istinaden; buradan yazmak kolay "farklı" olmak için 30.000 tl  değer diye . Ancak showroomda otururken son pazarlıkta insanlar  aracın indirimli fiyatında kalan 300 TL küsüratı sildirmek için taklalar atıyordu. bahsettiğimiz şey 30.000 TL. Yani 1 156 parası. :o

bir d segmenti alfa pazarlığı bitmiş şekilde 373.000 tl
diğeri E segmenti , liste fiyatı 343.000 TL. ( pazarlıkla %7 payı var.)

aynı segment olur, sundukları, vaad ettikleri yakın olur, arada 5000 TL fiyat farkı olur alfa pahalıdır , tamam denir fark verilir.
Ama segment , sundukları yenilikler, ikinci el değeri vb. herşey bir üst çıtada olan bir otomobilden, 30.000 TL yukarıda olmak akıl alır iş değil.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

halil

Abi kusura bakma ama bunun adı fanatiklik başka birşey değil. Şu fiyatı masum göstermek için gulia'yı saydığınız markaların ötesine koymak nedir? Giulia Alfista gözünde özeldir. Başkasının gözünde değil.

fanatiklik olacak tabi ki .boşuna alfista değiliz.bugüne kadar alfa alırken de ,diğer markalar ile ne donanım ne de fiyat olarak mukayese ettim.aldıktan sonra da mukayese etmedim.üçyüz küsur bin para verecek olsam 30 a 50 ye bakmam.bence gulia kullanmak ayrıcalıktır ,zevktir.diğer markalar derken benim kastım bmw, mercedes ,audi dir. benim gözümde Alfa zaten o markaların ötesindedir.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A