Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login
Alfa Romeo'lar değersizdir, bu Veloce'lerden biri yarın satılmaya çalışılsa 200 bin TL ancak eder. Ederi o kadar çünkü!  ;)

Estağfurullah AlfaRomeo'lar değerlidir de; işte böyle distribütörler, bazen bazı özel yada yetkili servisler, bazen bazı kullanıcılar (Ö L Ü C Ü L E R, al-verciler, vb.) şahıslar yüzünden değersizler. Ederine gelirsek yukarıda başka modellerin fiyatlarını yazdım. Daha da  "380 bin eder" diyen babam olsa samimiyetine inanmam.

Geçtiğimiz haftasonu test sürüşü vardı Ankara'da. Gittim fakat test edemedim. Sınırlıymış test 20 kişi ile.

Acaba bu işler nasıl oluyor diye BMW'yi aradım. G30 test etmek istediğimi söyledim. İletişim bilgilerimi aldıktan 1 saat sonra arayıp müsait günümü ve saati sordular. Haftasonu bi saat verdim. Haftasonu tanıtım kokteyli gibi birşeylerden bahsedip oraya davet ettiler. Hayır test istiyorum yanlızca, salı günü saat öğlen 2'de dedim. İstediğim motor seçeneğini belirtmemi rica ettiler. "Ehliyetinizi yanınızda bulundurmayı unutmayın görüşmek üzere" deyip hallettiler. Bitti gitti. O kadar kibar, o kadar olması gerektiği gibi ki anlatamam. Şimdi bunu niye yazdım;

BORUSAN beni tanımıyor. Şu an kullandığım otomobilin ne olduğunu bilmiyor. G30 alabilecek bütçem var mı yok mu bakmıyor, Test 2 kavşak 1 düzlük sürmeyecek, gazlayacağım, her fonksiyonunu bozana kadar deneyeceğim ola ki bozulursa diğer test aracına bineceğim. Bu süreçte yanımda BMW Genius'lar olacak, bilgili ve keyifle sohbet edebileceğin, arabayı ezbere bilen görevliler yani. E sınıfı bir otomobil test edeceğim. Daha tonla şey yazabilirim. Akota ? 159'un İlk sahibi olduğumu, sıfırdan beri yetkiliye fahiş para döktüğümü, diğer alfa romeo marka aracımı vs. biliyor. Yani "müşteri" olarak beni yıllardır tanıyor. Ödemelerimi biliyor. Yıllardır en çok para kazandığı müşterilerindeniz. Ama test sürüşüne gelince beğenmiyor anlaşılan :D Ulan zamanında orta sınıf sedanını peşin para alıp her noktasında "ne gerekiyosa yapılsın" demişim, keyif aracımı da aynı özenle aynı fahiş fiyatlara rağmen sana getirmişim para dökmüşüm; şimdi sen benim 10 sene önce sıfır aldığım arabanın yenisini getiriyosun, araba orda boş duruyor görevli çıkalım diyor, ama yetkili sayılı kişiler test ediyor diyor. Test elemanın desen bambaşka; "sabahki testlerde 2-3 tane M3 geçtik" diyor (gülsem mi ağlasam mı bilemedim) Test giulia'sının koltuk kafalığındaki lekeyi sorduğumda eline tükürüp eliyle siliyor(şok geçirdim, ağlamak istedim). Tebrikler Akota ticari anlayışına da bayiliğine de nazar değmesin  :nazar:

Tekrar belirteyim; yazılanlar arabayla alakalı değil. Araba gerçekten çok güzel. Sanırım geçenki yazımdan sonra her postuma bunu eklemek zorundayim.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Sportivo

Ya geçen bir mesaj atmıştım Borusan , Kosifler vs falan . yönetim mesajımı silmiş , ya 10 senedir bu forumdayım , ilk defa bir mesajım silinmiş , zerre bozulmadım , Türkiye'de herhangi başka bir Alfa sitesinde postum bile yoktur , fakat kraldan çok kralcılığa gerek yok diye düşünüyorum .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

suqunet

ben dun 520d test ettim gitmiyor arac 530 haftaya gelecekmis. cok kalabalık degildi bence gidince ismimi yazdırdım o ara arabayı incelerken sıra geldi zaten

hi_cazz

2 Hafta önce Antalya'ya gittiğimde belki Giulia gelmiştir diye uğramıştım. Fakat 1 Nisanda geleceğini söylemişlerdi. Test sürüşünü sorduğumda ise aynen Doğa'ya söyledikleri gibi 20 kişi ile sınırlı ve maalesef tüm randevular dolu demişlerdi.

Dün yine Antalya'ya gitmişken test sürüşü yapamasam bile arabayı göreyim diye gittim. Montecarlo Mavi Veloce paket Giulia'yı görür görmez içimde hissettiklerimi anlatamam. Neyse saatin erken olmasının avantajıyla bayi boş olduğundan Giulia'yı detaylıca inceleme fırsatı buldum ve her yerine ayrı ayrı bayıldığımı söylemeliyim. Fotoğraflara ya da videolara bakmaktan çok daha başkaymış canlı kanlı karşında görmek, ona dokunmak ve hissetmek.

Sonra bir şansımı deneyeyim diye görevli bayanın yanına gidip test sürüşü yapmamız mümkün mü diye sordum ve tabiki hemen isminizi alayım birde ehliyetinizi dedi ve sevinçten uçacaktım. Test evrak işi bitti ve test aracı bir testten dönüş yaptı.İçinden inen görevliye konuştuğumuz bayan görevli test yapacağımızı söylediğinde ise elemanın yönlendirdiği soru çok mantıksız ve nezaketsizdi açıkçası. Şu an hangi aracı kullanıyorsunuz diye sordu ve C180 diyince o zaman olur dedi. Ne alakaysa!!! :duvar: :duvar: :duvar:

Neyseki yanımdaki arkadaşımı tanıyan Ercan bey diye bir ST geldi ve hemen bizimle ilgilendi ki münasabetsiz adamla teste çıkmaktan kurtulmuş olduk.

Testte ilk önce ST kendisinin kullanacağını söyledi ve arabayı tanıtmaya başladı içine oturduğumuzda. Sonra Antalya Havaalanı yoluna sakin bir şekilde giderek araç hakkında bir sürü bilgi verdi. Sonra istediğimiz yola gelince birden yapıştırmaya başladı adam 210a kadar çıktı ve ani bir fren yaparak arabayı durdurdu. Araç milim oynamadı tabi. Sonra 170-180 gibi bir viraja girdiki aha patladık dedim araç şeridinden bile çıkmadı. Sonra yine aynı hızlarda ani şerit değişimleri yaptı ve araçta en ufak bir sapıtma olmadı. Sonra ben geçtim direksiyona ve işte muhteşem duygu başlamıştı. Araç bir kere çok iyi ivmeleniyor. Oturma pozisyonu, direksiyon, vs harika olmuş. Ne zaman 180-190a çıktınız anlamıyorsunuz. 19" jantlara rağmen konforsuz değil. Gayet iyi sönümlüyor yoldaki her kusuru.

Benim için en büyük eksisi AUTO HOLD fonksiyonunun olmamasıydı. Bu kadar basit bir şeyi kesinlikle eklemeleri gerekirdi. Büyük rahatlık.

Sonuç olarak bu araba eğer ki 300bin bandında olsaydı çok ciddi düşünür ve alırdım. Fakat 18 jantlı veloce için 394bin istemeleri karşısında yapacak birşey yok. Maksimum %4 bir indirim yapabildiklerini söyledi Ercan bey.
Bunlarda Fotoğraflar

Alfa'dan sonra G30 testine de gittik. G30'da bambaşka bir araba olmuş. Kesinlikle gidilip test edilmesi gereken bir araç. F10 ile arasında dağlar var diyebilirim. G30'uda aynı yolda test ettik ama daha konfor odaklı bir test oldu. 520d zaten kasanın büyüklüğünden dolayı çok çabuk hızlanayım falan diye düşündürmüyor insana. Ama kalite olarak f10dan sonra çağ atlamışlar. Teknoloji desen zaten uçmuşlar.

A.S.GÜMÜŞ

Giulia da hangi marka lastik kullanılıyor bilgi var mı?

07 DH 800

Sercan Keklik

Giulia da hangi marka lastik kullanılıyor bilgi var mı?

veloce lerde pirelli p7
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

hi_cazz

Test aracında bridgestone vardı.

Doğa Tosun

akota'da showroom'daki satılan füme veloce'de de yanılmıyorsam bridgestone vardı ? You are not allowed to view links. Register or Login
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ssg

akota'da showroom'daki satılan füme veloce'de de yanılmıyorsam bridgestone vardı ? You are not allowed to view links. Register or Login
Pirelli p7 olmasi lazim. P7 koydular diye sövmüştüm çünkü.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

emre_deniz

2 Hafta önce Antalya'ya gittiğimde belki Giulia gelmiştir diye uğramıştım. Fakat 1 Nisanda geleceğini söylemişlerdi. Test sürüşünü sorduğumda ise aynen Doğa'ya söyledikleri gibi 20 kişi ile sınırlı ve maalesef tüm randevular dolu demişlerdi.

Dün yine Antalya'ya gitmişken test sürüşü yapamasam bile arabayı göreyim diye gittim. Montecarlo Mavi Veloce paket Giulia'yı görür görmez içimde hissettiklerimi anlatamam. Neyse saatin erken olmasının avantajıyla bayi boş olduğundan Giulia'yı detaylıca inceleme fırsatı buldum ve her yerine ayrı ayrı bayıldığımı söylemeliyim. Fotoğraflara ya da videolara bakmaktan çok daha başkaymış canlı kanlı karşında görmek, ona dokunmak ve hissetmek.

Sonra bir şansımı deneyeyim diye görevli bayanın yanına gidip test sürüşü yapmamız mümkün mü diye sordum ve tabiki hemen isminizi alayım birde ehliyetinizi dedi ve sevinçten uçacaktım. Test evrak işi bitti ve test aracı bir testten dönüş yaptı.İçinden inen görevliye konuştuğumuz bayan görevli test yapacağımızı söylediğinde ise elemanın yönlendirdiği soru çok mantıksız ve nezaketsizdi açıkçası. Şu an hangi aracı kullanıyorsunuz diye sordu ve C180 diyince o zaman olur dedi. Ne alakaysa!!! :duvar: :duvar: :duvar:

Neyseki yanımdaki arkadaşımı tanıyan Ercan bey diye bir ST geldi ve hemen bizimle ilgilendi ki münasabetsiz adamla teste çıkmaktan kurtulmuş olduk.

Testte ilk önce ST kendisinin kullanacağını söyledi ve arabayı tanıtmaya başladı içine oturduğumuzda. Sonra Antalya Havaalanı yoluna sakin bir şekilde giderek araç hakkında bir sürü bilgi verdi. Sonra istediğimiz yola gelince birden yapıştırmaya başladı adam 210a kadar çıktı ve ani bir fren yaparak arabayı durdurdu. Araç milim oynamadı tabi. Sonra 170-180 gibi bir viraja girdiki aha patladık dedim araç şeridinden bile çıkmadı. Sonra yine aynı hızlarda ani şerit değişimleri yaptı ve araçta en ufak bir sapıtma olmadı. Sonra ben geçtim direksiyona ve işte muhteşem duygu başlamıştı. Araç bir kere çok iyi ivmeleniyor. Oturma pozisyonu, direksiyon, vs harika olmuş. Ne zaman 180-190a çıktınız anlamıyorsunuz. 19" jantlara rağmen konforsuz değil. Gayet iyi sönümlüyor yoldaki her kusuru.

Benim için en büyük eksisi AUTO HOLD fonksiyonunun olmamasıydı. Bu kadar basit bir şeyi kesinlikle eklemeleri gerekirdi. Büyük rahatlık.

Sonuç olarak bu araba eğer ki 300bin bandında olsaydı çok ciddi düşünür ve alırdım. Fakat 18 jantlı veloce için 394bin istemeleri karşısında yapacak birşey yok. Maksimum %4 bir indirim yapabildiklerini söyledi Ercan bey.
Bunlarda Fotoğraflar

Alfa'dan sonra G30 testine de gittik. G30'da bambaşka bir araba olmuş. Kesinlikle gidilip test edilmesi gereken bir araç. F10 ile arasında dağlar var diyebilirim. G30'uda aynı yolda test ettik ama daha konfor odaklı bir test oldu. 520d zaten kasanın büyüklüğünden dolayı çok çabuk hızlanayım falan diye düşündürmüyor insana. Ama kalite olarak f10dan sonra çağ atlamışlar. Teknoloji desen zaten uçmuşlar.

Test aracı dizel 2.2 miydi?

ssg

You are not allowed to view links. Register or Login 2.0 Benzinli 280hp Veloce
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

emre_deniz

You are not allowed to view links. Register or Login 2.0 Benzinli 280hp Veloce
Tşk ederim

Tolga033

Tşk ederim

Dizel gelmeyecekmiş.

A.S.GÜMÜŞ

Acaba hangi model, merakım şundan yüksek hızlarda sıkıntısız arabayı şeritten çıkartmayan sistemin bir parçası bu lastikler, lastik alma arefesinde bana yardımı olabilir

07 DH 800

halil

Acaba hangi model, merakım şundan yüksek hızlarda sıkıntısız arabayı şeritten çıkartmayan sistemin bir parçası bu lastikler, lastik alma arefesinde bana yardımı olabilir

çok da yardımcı olmayabilir.lastikler arasında aynı marka ve model olsa bile, ebatlara göre farklılık olabilir.bu farklılığı da lastiğin hız ve yük endeksi ,çapı,yanak yapısı belirler.tavsiyem, alacağınız lastiğin ebadına göre yapılmış yazlık ve kışlık testler var.internette bulabilirsiniz.onları incelerseniz daha iyi bir sonuca varırsınız.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

pato

Araç sonunda dün itibariyle Mersin'e  geldi. Vezüv grisi veloce. Resimdekinden çok daha güzel canlı görünce.Testlerde iç malzeme kalitesinin rakipleri kadar iyi olmadığından dem vuruyordu testerlar ama bence F30'dan bariz iyi. Sabah gittiğim için kimse yoktu, uzun uzun inceleyebildim.

Bugün test aracı geldi, kırmızı veloce, kısa bir test sürüşü yapabildim. 20 kişilik malum listede olmamama rağmen, sağolsun ST arkadaş ve satış müdürü ricamı kırmadılar. ZF şanjmanın manuel vites düşüşlerine tepkisi BMW'dekinden daha hızlı. Sanırım farklı bir kalibrasyon kullandılar. Yol tutuş ise mükemmel ötesi. Ne kadar zorladıysam da arkasını koparamadım. Söyledikleri  kadarıyla aktarma 40/60 oranında.

Kısacası araba You are not allowed to view links. Register or Login sürüşünün sonunda dizlerim titriyordu.  Resmen  bayıldım ama bu fiyatlandırma ile hayalden öteye geçemeyecek. 
Saygılar...

NeyzeN

Tolga033

:( :(

:( Takla atmış galiba.Ama kaç takla kim bilir.

agucba

Yalnız yaşam kabininde hayatta kalmayı gerektirecek alan fazlası ile mevcut.

agucba via tapatalk

///////////////

Spiritchaser

Ikinci resim yeni Giulietta hakkında fikir verebilir  >:D

halitziyaşayan

Ikinci resim yeni Giulietta hakkında fikir verebilir  >:D

:yukari-ok: :D  :)) :))

LUCI0

Alfistiler çok hızlı..Araç ne zaman çıktı..ne zaman alındı...ne zaman pert edildi :) Umarım içindekiler iyidir...

OğuzCanAlantor

Türkiyede olsa toplanırdı  :))

martini_lancia

İlgili araç Türkiye'de mi bu hale gelmiş?
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

agucba

Amerika'da.

Gesendet von meinem Lenovo K53a48 mit Tapatalk

///////////////