Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

EscC

You are not allowed to view links. Register or Login
Öncelikle konuları ayırmak lazım.

Giulia, sınıfının en keyifli, en şık, en güzel, en heyecan verici arabasıdır.
İmkan olsa ne c ne 3 ne 5 almaz, Giulia alırdım.
Bu ayrı bir konu.

Diğer konu ise, arabanın fiyatının olması gerekenden yüksek olması.
2+2=4  Yüksek arkadaş..Bunun savunulmasını, hayır yüksek değil denmesini anlamıyorum.
Daha önce de bir çok hesaplama yapıldı, rakiplerin fiyatı konuşuldu v.s
benimde anlatmak istediğim tamda bu utku bende giuliayı c a ve 3 serisine değişmem ama fiyatı yüksek kardeşim yüksek... bazı arkadaşlar bunu görmezden geliyor veya görmek istemiyor.... alfa bu fiyat politikası ile maalesef pazarda diğer markaların gölgesinde kalıyor.....
Ben distribütörün bu arabayı satmak istemediğini ve fiyatının da o yüzden böyle yüksek belirlendiğini düşünüyorum.
Onun da sebepleri ayrıca tartışılır

dr_eros

İşte bu da Alfa Romeo'nun umurunda bile değil ;) Ayrıca kıyaslama için can atan sizsiniz, kıyasladık ve hiçbir markada karşılığı olmayan, mükemmel tasarlanmış, sürüşü inanılmaz keyifli bir arabadan bahsediyoruz. Siz bir araca sahip olmayı ağırlıklı olarak ekonomi üzerinden düşünüyorsanız o da sizin ve birçok başka insanın tercihi olacaktır. Benim arabaya verecek 300 bin liram olsa dün You are not allowed to view links. Register or Login ile Bursa'dan bununla dönüyordum. Siz dizel A4 alabilirsiniz , tercih edebilirsiniz. 10 senede kaç farklı Alfa modeli için şu muhabbeti yaptık be ya..Neyse bir kez de sizin için yapmış olalım. Dejavu üstüne dejavu
İyi de konu bizim ne kadar alfisti olduğumuz değil. Alfa Romeonun alfistiyi ne kadar kazıklamaya çalıştığı.

octinum

İyi de konu bizim ne kadar alfisti olduğumuz değil. Alfa Romeonun alfistiyi ne kadar kazıklamaya çalıştığı.

O kadar da değil aslında. You are not allowed to view links. Register or Login 'nin söylediği gibi, hedefleri doğrultusunda fiyat biçiyorlar. Tabii ki kara kaşımız kara gözümüz için araba üretmiyor adamlar, sonuçta kar etmezse yokolacak bir firma bu. Tıpkı BMW, Mercedes, Audi gibi.

Tartışma tekrar alevlenince BMW'yle tekrar karşılaştırdım bu sefer dikkatlice ve halıcı gözüyle. Param olmayınca alıcı gözüyle bakamıyorum. Dizeli bir kere geçelim, adamlar dizeli Türkiye'de satsın diye yapmamışlar zaten. Benzinlileri satacaklar sadece. Orada da BMW tarafında direkt bir rakibi yok. Fiyat listelerine göre 3 serisi içinde Giulia'ya rakip göremiyorum. Tabii bu güncel fiyat listesine baktığımda böyle; yoksa bayiye gidip ben 340 istiyorum dediğimde ne olacak bilmiyorum.

4 serisinde 430 Gran Coupe gibi daha yakın bir rakip var. O da sadece xDrive olarak görünüyor. Aksesuar seviyelerine karşılaştıracak kadar hakim değilim ama Pure versiyonunda 340 bin civarından başlayıp M Plus'ta 370 bini buluyor. Yani o da Veloce'nin rakibi.

Sonuçta, tamam pahalı, beklemediğimiz kadar pahalı, ama model konumlandırması açısından en azından BMW'ye göre çok beter ve anlamsız değil. Bakın bu iyi, ucuz, uygun demek değil. İsyeaaaaan diye bağırtacak kadar beter değil demek istiyorum.  :lol:

"Premiumluk" konusunda da iki çift laf edeyim. Arkadaşlar, premium marka lüks, kalite filan gibi şeylerden ibaret değil. Öyle olsa onlarca yıl önce birileri 155'leri 156'ları yaşıt BMW, Mercedes, Audi ile karşılaştırıp işçilik ve benzeri mevzularda premium değil bu der, premium *olmayan* D segmentleriyle karşılaştırırlardı. Premium marka, "mainstream" tabir edilen pazarın aynı ebatlardaki araçlarına göre konfor, lüks, sportiflik, kalite algısı gibi farklı şeyleri satan markadır. Gibi sözünü kalın yaptım dikkat ederseniz. :) Yani premium bir marka illa ki mükemmel işçilik/malzeme kalitesi sunacak diye bir şey yok. En hızlısı olacak diye bir şey de yok. Audi işçilik ve kaliteyle öne çıkar, Mercedes belki konfor algısını satar, BMW ile Alfa ise sportiflik/performans gibi alanlarda öne çıkmaya çalışır.

Böyle şeyler işte. :) Yemek yiyemedim ben, açlıktan saçmalamışsam affola. :D

Alfadanadam

Fiyatı konusunda en başından beri sert yorumlar yapıyorum. Türkiye'de iddialı bir giriş için ödenmesi gereken rakam daha makul tutulabilmeliydi. En azından Super modeli daha makul olurdu ve insanlar yolda da görürdü. Reklam sadece TV ile ya da biryerlerde lansman yapılarak olmuyor.

Gelelim işin diğer yönüne  >:D

Geçtiğimiz Pazartesi günü Bursa Mengerler'deydim. Halen ilanı yayınlanan kırmızı Giulietta'yı almak için  :clover:
Gitmişken, Satış Müdürü Gürhan Bey ile sıkı muhabbete girdik. Kendisi çok düzgün, markasını iyi bilen ve bir çok yönüyle bizimle paralel fikirleri olan bir insan. Özetle elinde 1.4 170 beygirlik hazırda motor varken neden koymazsın ki diyen bir adam. Öyle yapsalar burada Giulia'ya sıra yazdırırdım diye de iddialı birisi.

Orada geçirdiğim yaklaşık 2 gün boyunca gerek konukseverliği ve anlayışı gerekse de güler yüzü konusunda buradan da teşekkür etmeyi isterim. Yetkili servis bakımına Ereğli'den kalkıp Bursa'ya gideceğim buna kesin eminim.

Giulietta başka bir konunun ana fikri olacak. Onu bir kenara bırakalım.

Gitmişken Giula testi yapabilsek ne güzel olurdu diye konuşuyorduk Gürhan Bey ile. Ne demek derhal dedi. Aslında satış için testten çekilmiş olan gri 200'lük Super'in anahtarını uzatıverdiler :)

Mengerler'den bir görevli dahil 4 kişi bindik arabaya. Şimdi anlatmaı zor kısma geldik. Nasıl yazılır bilmiyorum ama arabanın teknik muhteşem. Önce insan gibi sonra da absürt hareketler yapmaya başladım Giulia ile. Öyle ki sık sık benim arabama binen arkadaşım bile kenarda indirmem için yalvardı. Abartmıyorum, ciddi ciddi istedi benden.
Yokuş aşağı, duble yolda viraj içinde, viraj içine ve dışına sert manevralar, uzun virajlar, ani şerit değiştirmeler filan aklınıza ne geliyorsa denedim. Tek kelimeyle muhteşem.
Ki bu kullandığım tabir-i caizse en gariban mütevazı versiyonu.

Finale gelirsek, bence hala olması gerekenden 1 tık yukarıda fiyatı. Ama şuna inanıyorum ki, fiyat yüksekliğinden şikayet edenler bir test etsin, muhtemelen başlarım parasına diyip 30-40 neyse fazlasını verip almayı isteyeceklerdir, o kadar diyim :)
:alfisti:

Spiritchaser

10 yaşında bilmem kaç bin kilometredeki ilanlarını bekliyorum sabırsızlıkla  :duvar:

cAn16

Arabayı bende canlı olarak gördüğümde , gri olan versiyonunun güzel olmayacağını düşünürken , bu kadar yakışıklı görünmesine anlam veremedim . Gerçekten bu kadar güzel bir makinanın hiç edilmesi cidden insanı üzüyor.  Bu fiyata 4x4 versiyonu satılıyor olmalıydı ;)

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2008 Blackline 147 - 1.6 TS 120Hp
2014 Alfa Beyazı Giulietta 1.4 TB TCT 170Hp
2006 Jamara Black 156 1.6 TS Distinctive 120Hp

EscC

Sırbistan da stelvio 2.0  280 beygir Q4 versiyonun sıfır fiyatı 50 bin euro

balesanist

Sırbistan da stelvio 2.0  280 beygir Q4 versiyonun sıfır fiyatı 50 bin euro

Eser yapma birader
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

EscC

Valla Fatih durum bu dost acı söyler...

naxos

Bu araba 3.dunya ulkeleri icin uretilmedi
Hic kafamizi yormaya gerek yok

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

halil

işin kıssadan hissesi bu..
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

EscC

aynı fiyatlar Almanya ile birlikte bütün Avrupa ülkelerinde de aşşağı yukarı aynı fiyat bandında stelvio 2.0 280 beygir Q4 versiyonu almanyada 50 bin euro giulia QV 510 beygir lik versiyonu da 75 bin euro Almanya ve diğer Avrupa ülkeleridemi 3.dünya  ülkeleri oluyor...... bence uyguladığı vergilerle 1 aracı kendine alırken 1 aracıda devlete hediye eden ülkelerde 3.sınıf muamele yapılıyor

naxos

aynı fiyatlar Almanya ile birlikte bütün Avrupa ülkelerinde de aşşağı yukarı aynı fiyat bandında stelvio 2.0 280 beygir Q4 versiyonu almanyada 50 bin euro giulia QV 510 beygir lik versiyonu da 75 bin euro Almanya ve diğer Avrupa ülkeleridemi 3.dünya  ülkeleri oluyor...... bence uyguladığı vergilerle 1 aracı kendine alırken 1 aracıda devlete hediye eden ülkelerde 3.sınıf muamele yapılıyor

Benim anlatmak istedigimi anlamadin sanirsam
Cevabini zaten vermissin kendi icinde

Devlet patron musteri
Hepimiz kurnaz geciniyoruz

Simdi cok uzun yazmak lazimda
Daha once defalarca konusuldu

Benim dusuncem budur
Saygilar..

Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

Sportivo

Boşuna kasmayalım siyaset A-Zye Nato Gladyosunün elinde. AKP,Chp,Fetö,MHP, HDP, VP hepsinin başında gladyöye hizmet edenler var. Gladyö hiçbir boşluk bırakmamış. Bu ülkedeki herşey tiyatro, bizler de dolgu maddesiyiz.  İnanılmaz gelebilir ama çok derin araştırdım kafa patlattım ve gerçek bu. Bunu bir kere idrak edince neden-sonuç ilişkileri kendiliğinden çözülüyor. Bunu buraya niye yazdım derseniz lanet ettim, insanların artık bunu algılamaları lazım.

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156
35 AU 4494

goekCHE

ikinci eli düştü  :D :D :D :D 299.000 pazarlığa girsek kaça alırız?

2014 Giulietta 1.4 170hp MultiAir TCT Distinctive (2017-   )
2012 Giulietta 1.4 170hp MultiAir TCT Distinctive (2015 -2017)
2007 159 1.9 JTDm Q-Tronic Distinctive (2013-2015)
2003 156 2.0 Selespeed Distinctive (2012-2013)

Doğa Tosun

Heyecanlıyım bişey geliyor  :clover:
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Serhat59

Evet heyecanla bekliyoruz

SM-J510FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

OğuzCanAlantor

Hahahaha rengideee wereiksss bluggggg

Sent from my iPhone using Tapatalk

goekCHE

Hahahaha rengideee wereiksss bluggggg

Sent from my iPhone using Tapatalk

VELOCE olaydı yoldaydım  :D  :lol: :lol: :lol:

goekCHE

Abiler selamlar, bu başlığın tüm iletilerini okuduktan sonra yazayim diyordum, bugune kısmet oldu.

2 yilda bir kaşınmaya basladigim için bu aralar yeni bir Alfa hayali kuruyorum. Oguzcan bilir 😅😅😅. Bazi sebeplerden dokayi biraz erteledim. Cok guzel Alfalari kacirdim. Hala da kacirmaya devam ediyorum.

Ama bazi imkanlar dogmaya basladi. Galiba bir-iki aya kadar da araci degistirebilecek seviyeye gelecegim.

E tabi hayalim Giulia QV 😝 Ama o hayal sadece 😂

Gerceklesebilir hayalim Giulia Veloce. Daha Ankarayagelmemis olsa da 🤣 (Akotoya buradan selamlar)

Lakin oyle yazmissiniz ki ya bos ver bmw 4serisi al auid a5'e bin diyesim de geldi.

Tek tek dolasmaya baslayacagim. Once AKOTOya gittim. Giulia yokmus gelirmis gelince ararlarmis.

Sonra digerlerine gitmeden bir fiyatlarina bakayim dedim olan su :

Bmw 430i xD GC 351den başlıyor 420bine kadar gidiyor
BMw 320d xd GC 325binden başlıyor 442bine gidiyor
Bmw 530i 383binden 400bine
Bmw 530i xd 406dan 423bine
Mercedes amg cla 45 418.900₺
Audi a4 tfsi 2.0 quattro sport 370bin
Audi a5 tfsi 2.0 quattro sport 360bin
A5 2.0tdi quattro sport  338bin
A4 2.0 tsi quattro sport 323bin

Alfa Romeo Giulia Veloce 380bin (cam tavan, adaptif cc, alarm, 19" jant ekleyince masrafla 406bin oluyor)

Herhalde karsilastirmalari dogru yaptim. Daha bunlara opsiyonlari da ekleyecegim. Sonra bayi pazarligi yaptim diyelim. Ki aynisini Alfa bayinde de yapacagim.

Bu fiyatlari gorunce acaba Alfa hakikaten abartmis mi? Siye dusundum. Sizce?

Geleyim sonuna, su araclardan hangisini onerirsiniz? Ciddi aliciyim.

Sercan Keklik

Abiler selamlar, bu başlığın tüm iletilerini okuduktan sonra yazayim diyordum, bugune kısmet oldu.

2 yilda bir kaşınmaya basladigim için bu aralar yeni bir Alfa hayali kuruyorum. Oguzcan bilir 😅😅😅. Bazi sebeplerden dokayi biraz erteledim. Cok guzel Alfalari kacirdim. Hala da kacirmaya devam ediyorum.

Ama bazi imkanlar dogmaya basladi. Galiba bir-iki aya kadar da araci degistirebilecek seviyeye gelecegim.

E tabi hayalim Giulia QV 😝 Ama o hayal sadece 😂

Gerceklesebilir hayalim Giulia Veloce. Daha Ankarayagelmemis olsa da 🤣 (Akotoya buradan selamlar)

Lakin oyle yazmissiniz ki ya bos ver bmw 4serisi al auid a5'e bin diyesim de geldi.

Tek tek dolasmaya baslayacagim. Once AKOTOya gittim. Giulia yokmus gelirmis gelince ararlarmis.

Alfa Romeo Giulia Veloce 380bin (cam tavan, adaptif cc, alarm, 19" jant ekleyince masrafla 406bin oluyor)

Herhalde karsilastirmalari dogru yaptim. Daha bunlara opsiyonlari da ekleyecegim. Sonra bayi pazarligi yaptim diyelim. Ki aynisini Alfa bayinde de yapacagim.

Bmw 530i xd konu kapanmıştır :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

mehmet_QV

Hem yeni kasa olmasından hemde fiyat açısından A5 te çok cazip geliyor.
2011 Giulietta 1.4 Multiair Distinctive

hi_cazz

2 yilda bir kaşınmaya basladigim için bu aralar yeni bir Alfa hayali kuruyorum. Oguzcan bilir . Bazi sebeplerden dokayi biraz erteledim. Cok guzel Alfalari kacirdim. Hala da kacirmaya devam ediyorum.

E tabi hayalim Giulia QV Ama o hayal sadece

Aslında listenizin biraz kafası karışmış.
Siz nasıl bir araç istiyorsunuz?
Sedan mı?  Coupe mi?
Awd mi? Rwd mi?
Segment olarak C, D, E?

Çünkü listenizde hepsi var ve hepsi bambaşka arabalar.

Eğer Rwd ve E segmenti ise 530i alın geçin.
Awd ve kusursuz işçilikse Audi A4 ya da A5
Awd ve farklı olmaksa Giulia Veloce
Coupe ise yine ilk olarak A5 derim. (4 serisine bindiniz mi bilmiyorum ama koltukları bana göre baya konforsuz.)

Cla Amg, performans haricinde listedeki diğer araçların sunduğu hemen hemen hiçbir şeyi sunamaz. Ne genişlik, ne kullanışlılık, ne konfor, ne prestij. O yüzden direk eleyin derim.

la meccanica delle emozioni

goekCHE

Aslında listenizin biraz kafası karışmış.
Siz nasıl bir araç istiyorsunuz?
Sedan mı?  Coupe mi?
Awd mi? Rwd mi?
Segment olarak C, D, E?

Çünkü listenizde hepsi var ve hepsi bambaşka arabalar.

Eğer Rwd ve E segmenti ise 530i alın geçin.
Awd ve kusursuz işçilikse Audi A4 ya da A5
Awd ve farklı olmaksa Giulia Veloce
Coupe ise yine ilk olarak A5 derim. (4 serisine bindiniz mi bilmiyorum ama koltukları bana göre baya konforsuz.)

Cla Amg, performans haricinde listedeki diğer araçların sunduğu hemen hemen hiçbir şeyi sunamaz. Ne genişlik, ne kullanışlılık, ne konfor, ne prestij. O yüzden direk eleyin derim.

la meccanica delle emozioni

benim kafayı başlıktaki araç karşılaştırmaları karıştırdı :) Bu başlıkta dizel arabalar bile konuşuldu, benzinli Giulia'ya karşı. Hatta kimi rakamlar da yazılı, ama benim aldığım rakamlarla o rakamlar örtüşmüyor.

Mercedes'i eş faktörü sebebiyle zaten doğrudan elemek zorundayım. Audilere de uzağız (ben a5'e yakınım da hatun beğenmiyor).

Kala kala elimizde garibim(!) Giulia ile BMW'ler kalıyor.

Giulia ile 3 eşdeğer 3'e de gidip o parayı vermek içimden gelmiyor. 530i XD alırım en azından E segmentinde bir arabaya binerim diyorum. 4 tamamen burada adı geçtiği için koyduğum bir araba. Ki dün de 418'i test ettik. 215 bin fiyat verdiler, indirimli. 136 bg için de 215bin niye vereyim dedim. 3 almam 4 almam, kaldı elimizde bir 5 bir Giulia...

530iye 383 vereceğime Giulia superi 320'den almak daha mantıklı değil mi? 63 bin fark var.. Çocuğun 2,5 yıllık okul parası...

530i xdrive m sport paketi 423bin, bmw'nin sitesinde konfigürasyon yapılamıyor, araç ellerinde olmadığı için borusana gidip paket içeriğini ve opsiyonları öğrenmek lazım.

Kaldık Giulia Veloce ile aslında farklı segmentte olan 530i xd arasında... Sercan 530i xd dedi. Giulia Veloce (opsiyonlar dahil anahtar teslim) 406TL, 530 i xd m paket (opsiyonları hariç) 423 aradaki fark 17bin TL ama biri D biri E segmentinde. Daha bir de bayi pazarlığı var.

Şimdi bu noktada kaldık. Hele bir Giulia Veloce Ankara'ya gelsin... araba almak için acelem yok nasılsa... yıl sonuna doğru kampanyalar da olacaktır.

D segmentinde Awd ve yollarda farklı olacağı ve benim mutlaka aşık olacağım (aslında olduğum) Giulia Veloce mi?
E segmentinde awd, yollarda bir sürü benzeri olan ama servisi güçlü BMW 530i xd mi?

Sercan Keklik

aslında soruların hepsi konu içeriğinde var.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm