Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login
Alfa ya gönül verse ne yazar 150 00 e Alfa mı olur , Yazıktır .. ..

Aynen öyle alfacı adam 150 milyar bir arabaya verir mi.. Alfacı adam dediğin 35-50 bandında (iyimser oldum) araba alıp durur 156 alır değişir 159 yapar onu verir gt alır ordan biraz aksiyon yaşayayım der 20-25 milyara gtv alır üzerine harcar falan filan.. Alfa dediğin budur işte bir miktar para bandın da bütün modelleri sunuyor :alkis:  ah şu parça bulma veya yedek parça ucuzluğuda olsa dünyanın en ölücü kitlesi olurduk ;) bu yüzden de premium markayız 150 milyara çıkan bir alfa , alfa değildir bir defa ruh yok araçta :( 150 milyara 30 milyardan  5 tane alfa alır ruhlar alemi kurarım
yani LBE kıbrıstayken 5 alfa ile LBE'nin ruhunu çağırabilecek miyiz ? Yada Zeki Müren de olur
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

tolga_ozhan

Giulia neye benzer nasıl olur merakım da yok umudum da.
Fakat alakasız olan bu başlıkta bile "yeni ve göreceli pahalı Alfa Romeo modeli" kullananların, başkalarının Giulietta beğenmiyor olmasına, kendine göre birşey bulamıyor olmasına "paran yetmiyor da ondan beğenmiyorsun, ucuzlayınca beğenirsin" imaları gerçekten rahatsız edici boyutta.
Amacım polemik değil, zaten polemiğe girmeyi hiç istemeyeceğim konu. Fakat Alfa Romeo sevenlerin toplandığı bu platform resmen adamı Alfa'dan soğutur. Zaten çok beğenmiyorum ama şuraya yazılan yorumlar sayesinde Giulietta  iyice irite etmeye başladı.

canselmo

Ben bu aracın asla ucuza gelcegini düşünmüyorum üzerinde cok arge yapılmış ,baştan farklı araç dizyn edilip üretilmiş ve motorlar geliştirilmiş. O gulia yı sadece caddelerde görünce mutlu olucam  :D

Premium segment araç olucak ve büüyk ihtimal 1.8 motor gelicegine göre vergide skıntı olcak.  150-160  dan başlar baz modeli ,  200 e kadar gider opsiyonlarıyla bence .

Ayrıca 1.750 guiletta 161.000 tl  gulia 200.000 tl den girer  :D
2.memleket  = İtalya

Gouki

Giulietta diye bakma yalnızca konuya Tolga abi. Kim, hangi modeli kullanıyorsa onu savunuyor. 147, 156, 159, Gtv, Giu, Mito farketmiyor.

ozoozo

Giulia neye benzer nasıl olur merakım da yok umudum da.
Fakat alakasız olan bu başlıkta bile "yeni ve göreceli pahalı Alfa Romeo modeli" kullananların, başkalarının Giulietta beğenmiyor olmasına, kendine göre birşey bulamıyor olmasına "paran yetmiyor da ondan beğenmiyorsun, ucuzlayınca beğenirsin" imaları gerçekten rahatsız edici boyutta.
Amacım polemik değil, zaten polemiğe girmeyi hiç istemeyeceğim konu. Fakat Alfa Romeo sevenlerin toplandığı bu platform resmen adamı Alfa'dan soğutur. Zaten çok beğenmiyorum ama şuraya yazılan yorumlar sayesinde Giulietta  iyice irite etmeye başladı.

Sitemini veya üzerine alınmanı anlamamakla birlikte abi , ben yukarıda ki yorumu baz alarak ve bir çok alfa kullanıcısının bu donanım/fiyat için alfa kullandığı için yazmıştım. Sen veya senin tanıdığın veya günlük diyalog içerisinde olduğumuz insanları hedef almadım , kaldı ki giulietta 35-45 bandın da olsa ve aynı diğer modellerin donanım-opsiyon bulundursa forumun bir çoğu giuliettacı olurdu. Sana demiyorum bir çoğuna diyorum :)

OZO..!!!

ozoozo

Giulietta diye bakma yalnızca konuya Tolga abi. Kim, hangi modeli kullanıyorsa onu savunuyor. 147, 156, 159, Gtv, Giu, Mito farketmiyor.

Ben kesinlikle giuliettayı savunmuyorum abi , giulietta yol tutuşu ve görünümü hariç rakipleriyle kıyaslanamaz hem motor hem kalite olarak. Ben giuliettayı alfacı olduğum içinde almadım beğendim aldım , hala da alfacı değilim. Sadece arabasını seven bir alfa kullanıcısıyım , yarın bir gün başka bir araba alırsam onada aynı şekilde bakarım , muadil olarak şuan her gün gördüğümüz ve artık dönüp bakmadığımız arabayı alacağıma farklı olurum dedim. Kendisine has havası ve yol tutuşu haricinde bana göre hiç bir ayrıcalığı yok :) yalnız bu demek değil ki diğer alfa modellerinden kötü(!) sadece rakiplerine göre kıyas yaptım ve eleştirdim.

OZO..!!!

tolga_ozhan

O apayrı bir boyut :)
Hadi ona kısmen hak veriyorum gereksiz de olsa.
Benim de lafım Giu kullanan ya da beğenenlere değil. Bu komple zevk-renk-ihtiyaç-bütçe meselesi. Keşke beğenen kadar beğenmeyen de anlayışla karşılansa.
Benim belirtmek istediğim birazcık daha farklı. Zaman zaman hortluyor bu mevzu.
Hani paran var, paran yok, imkanı olsa vs.. konularını ima edenler oluyor. Beğenmeyene "paran yok da ondan beğenmiyorsun" cümlesi gerek açık gerek üstü kapalı ifade ediliyor.

Neyse bu sefer de konuyu dağıttınızcılar çıkmadan ben susayım :)

Erdinc küflü

eminpar

Benim gördüğüm her alfisti kendi kullandığı modeli savunuyor. Aslında bu bile Alfanın ne kadar radikal ne kadar fark yaratan bir marka olduğunu gösteriyor. Sonuçta paran yok alamıyorsun iması yapanda var Giulietta alfa değil diye atıp tutanda . Sonuç olarak herkes kendi açısından bakıyor konu çok sübjektif olduğu içinde hiç bir yere varmıyor varamıyor :)

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

muğlalı

bugün merak ettiğim araçlardan biri olan 500x ile test sürüşü yaptım konuyla bağlantılı olduğu içi yazıyorum, bana ve pek çok kişiye fazla gelen fiyatın sebebini çok net anladım, araç olabilecek maksimum kalitede  her açıdan, örneğin italyan otomobillerinin çok eleştirilen yönü konfor bu araçta bir bmw ve vag grubu seviyesinde(aksini iddaa edecekler test sürüşü yapsın) donanım olarak aracın üzerinde diğer araçlarda opsiyonel olarak sunulan özellikler toplansa (bi xenon,elektrikli ve ısıtmalı deri koltuk,anahtarsız giriş,18 jant,navi vs) 10-15 bin tl eder,satış danışmanıyla konuştuk istedikleri rakamı tam olarak yakalayamadıklarını oda ifade etti, platform kardeşi, tasarım hariç nerdeyse herşeyi aynı olan jeep renegade almış başını giderken ondan 15-20 bin tl ucuz  olan aynı arabanın satılmamasından yakındı haklı olarak,nedeni belli marka değeri ve imaj, insanlar bu parayı verip fiata binmem diyor aynı araca 20 bin fazla verip jeep alıyor, hal böyleyken giulia nın yılda 50-100 taneden fazla satmasını beklemenin mantığı yok ki başlıca rakibi olan 320 i ed nin en donanımlı hali 140 bin iken giulia 120 bin gibi  fiyata satılacak olsa bile insanlar gider bmw alır ki 1.4 tct gelirse ancak, 1.8 ve üzeri motor demek markayı türkiyede bitirmek demektir çünkü giulietta artık rakiplerinin gerisinde, bayrağı devretmesi lazım bugün bir peugeot 308 ve golf giunun önündeler, inşallah 1.4 tct 9 ileri ve 1.6 dizel ile gelirde eski günlere geri dönülür.

Alper

Alfa ya gönül verse ne yazar 150 00 e Alfa mı olur , Yazıktır .. ..

Aynen öyle alfacı adam 150 milyar bir arabaya verir mi.. Alfacı adam dediğin 35-50 bandında (iyimser oldum) araba alıp durur 156 alır değişir 159 yapar onu verir gt alır ordan biraz aksiyon yaşayayım der 20-25 milyara gtv alır üzerine harcar falan filan.. Alfa dediğin budur işte bir miktar para bandın da bütün modelleri sunuyor :alkis:  ah şu parça bulma veya yedek parça ucuzluğuda olsa dünyanın en ölücü kitlesi olurduk ;) bu yüzden de premium markayız 150 milyara çıkan bir alfa , alfa değildir bir defa ruh yok araçta :( 150 milyara 30 milyardan  5 tane alfa alır ruhlar alemi kurarım
Bi an kendimi gördüm burada nedense...
Bir gtv maliyeti 80 bine dayanmış
164 ise şimdiden 20 leri geçmiş
:)
Sonuç ben bu paraya istediğim sıfır Alfayı alırdım ama almadım almamda :)
Sıfır gui QV ilk çıktığında fiyat olarak 82 bin tl falandı sanırım pazarlık vs 70 lere geliyordu en dolusu ama 156 SS takas konusunda anlaşamamıştık.
Sonuç o paraya ben şuan bir GTV birde 164 e biniyorum
164 çok üst segment bir araç ve çok konforlu
GTV tam bir otoban sporcusu
Gui bana bu ikisinin ayrı ayrı yaşattıklarını asla yaşatamazdı kesinlikle.
Ama kimine göre de eski arabalara saçma sapan paralar harcayan akılsız adamın tekiyim ...

Kim ne derse desin ben gerçek Alfaları seviyorum
Nokta

Alper

Birde Gui hiçbir zaman ne bir 164 konforu sunar nede bir GTV nin sporcu  yüreğine sahip olabilir...

Kibitzer

Allah o giuliettaların hepiciğini yerin dibine batırsın!!!  :alkis:
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

milano 75

159 sattıysa,giu sattıysa mantıklı motor seçeneğiyle arkadan iter bi alfa hayli hayli satar.tata veya protondan bahsetmiyoruz arkadaşlar.kime sorsak burda premıum marka ama 120-130 deyince ooov çok para.sen ben almayız belki ama zannımca o parayı beğenirse verecek bi dünya adam vardır tr de.bana 75 bile fazla ayrı konu  ;)
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Kibitzer

Burada çok ama çok sevdiğim arkadaşlarım var. Ama bu giuliettaya nefret kusma olayı artık baydı. Güncel ve Alfa Romeo olan bir araca binmek isteyen veya buna mecbur olan kişilerin seçebileceği iki model var. MiTo ve Giulietta. Bitti! Konu kapandı! Elimizde bunlar var!

Giulia ayrı bir muamma. Çıkınca göreceğiz. Nette dolanan resimlerin bir kısmını görünce evde "satılık ruh var" diye dolanıyorum. Umarım güzel birşey çıkar da alıp binebiliriz en azından bir süre sonra. Daha çıkmadan önsipariş verebilecek durumu olan arkadaşlar var. Onlardan değilim, keşke olsam da inadına önsipariş ile "launch edition" gibi birşey olsa da alsam.

Ben en iyisi bir "Giulietta'ya nefret kusma platformu" diye bir başlık açayım.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Tolga033

Yahu ben anlamıyorum,daha fiyat belli değil,motor seçenekleri belli değil..Hadi diyelim ki 100-150 bin TL arası bir şey oldu ,alan alır,parası olan alır paşa paşa biner. Bir Clio'ya 40-50 bin,bir Latitude'e 100 bin TL verilen bir yerdeyiz. Alfa'ya 150.000 TL niye verilmesin.
Ha fiyat belki farazi şu an için ama öyle olursa veya daha yüksek fiyatlı olursa parası olan basar parayı alır,yanına da bir GTV alır. :) Bu fiyatlarda Alfa'nın suçu var mı ,yok. Vergiler sağ olsun.. :alkis:

ozoozo

159 sattıysa,giu sattıysa mantıklı motor seçeneğiyle arkadan iter bi alfa hayli hayli satar.tata veya protondan bahsetmiyoruz arkadaşlar.kime sorsak burda premıum marka ama 120-130 deyince ooov çok para.sen ben almayız belki ama zannımca o parayı beğenirse verecek bi dünya adam vardır tr de.bana 75 bile fazla ayrı konu  ;)

Benim tüm yakınmam buydu abi. Yeri geldiğinde premium diye övünen bizler , satış rakamlarını duyunca öyle olur mu vay efendim şöyle böyle. Çünkü insanlar alışmış belirli bir band da bütün modelleri kullanmaya.

@Alper

Ben kimseye enayi,keriz yada başka küçük düşürücü bir şey sarf etmedim. Arabasına , arabası ne olursa olsun para harcayan emek harcayan insana saygım sonsuzdur. Benim yakındığım konu bam başkaydı , insanların maddi durumunu,refah seviyelerini ölçmek ne benim haddimedir nede bir başkasının ondan dolayı meseleyi kimse kişileştirmesin kimse zengin fakir muhabbeti çevirmesin. Arabasına para harcayana laf edecek olursak dizel ekonomi için üretilmiş arabama hem iç hem dış hem motor diye bir 156 parası harcadım. Yürüsün iki gram uzasın diye sadece milyarları motora döktüm , dökmeyese devam edeceğim.Eğer bir keriz varsa en büyük keriz benim o zaman.

Herkesin görüşüne saygım var herkesin kullandığı arabasına saygı duyarız , 164 de bana göre dedemin zamanında kalma bitik bir arabadan başka bir şey değil , 164 e harcanan para zaman kaybı ve israftan başka bir şey değil.

Kime göre , neye göre ? Bana göre böyle , size göre değil. Saygım sonsuz.

Şuan beğenilmeyen MiTo ve Giulietta olmasaydı Alfa Romeo markası sanayi de esnaf kankaların ağzında iyi bir araba diye 5-10 sene sonra tarihe gömülüp giderdi , rover dan farkı kalmazdı. Project cars lar başlığı altında incelerdik.

Mevcut araba bu , varsa daha ruhlusu onu alsaydık ama malesef ruhlu ve gerçek araba yapmayı  Sergio abimiz durdurmuş.

Noqt@

OZO..!!!

Passione

Su "gercek Alfa Romeo" muhabeti kadar sacma geyik (bana gore) bir muhabet duymadim.
"centocinguantanove"

Erdinc küflü

Marka devamlılığı için üretim şart , birileri yenisine binerken birileri klasik olana binecekler ki !! Marka heryerde karşımıza cıksın , bu gün bu muhabbet motor camiasındada  vardır , Yeni harleymi ? Eskisimi ?
Ancak 80-90 bin tl verip alfa'ya binenler elbet imkanlarını kullanıp daha iyisini almak isteyecek satılacaktır ,

agucba

Kusacağım artık. İyi ki bilgisayar başında değilim.

///////////////

Nicola Larini

+1

A.S.GÜMÜŞ

Yeni fotoğraf yok mu ?

Optimus 4X HD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

07 DH 800

depeche101

Serkan ben kustum geldim , açılırsın.

Giu haters , şaşı bak şaşırcılar , akşam eski alfamla yatıyorumcular falan , arkadaşlar bu konunun gideceği bir yön , ulaşacağı bir son yok. İsteyen 70 modele biner isteyen 300 kağıdı bastırıp 4C sine biner.

Bu konu Giulia konusu , fazla yormayalım birbirimizi bak 4 gün kalmış şurada. Yıllardır beklenilen araç çıkıyor yahu.

depeche101

Far şekli daha bir belli mi olmuş sanki ?

depeche101

Arka stoplar daha mı belli sanki :)