Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 4C

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

Saffet Üçüncü'nün İtalyan otomobillerine ve motosikletlerine ayrı bir sevgisi var,zaten çoğumuzun bildiği gibi Tofaş-Fiat motorsporları takımının başındaki isimdi. Her bölümde arkadaki Tipo 2.0'ı da görmek mümkün!Kendisi zamanında Palio Sporting modelinin oluşmasını sağlayan kişidir. Herneyse içerik ve anlatım olarak dolu bir program oluyor ama görseli zayıf,viraja giriş-çıkış,düzde yüksek hızda gidiş,motor sesi ve görüntüsü yoktu. Geçenlerde, Ducati Panigale tanıttı,yine yarım saat anlattı,sonra yolda sağ şeritte,1.2. viteste biraz gazladı program bitti :(
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Veloce

You are not allowed to view links. Register or Login
Saffet Üçüncü'nün İtalyan otomobillerine ve motosikletlerine ayrı bir sevgisi var,zaten çoğumuzun bildiği gibi Tofaş-Fiat motorsporları takımının başındaki isimdi. Her bölümde arkadaki Tipo 2.0'ı da görmek mümkün!Kendisi zamanında Palio Sporting modelinin oluşmasını sağlayan kişidir. Herneyse içerik ve anlatım olarak dolu bir program oluyor ama görseli zayıf,viraja giriş-çıkış,düzde yüksek hızda gidiş,motor sesi ve görüntüsü yoktu. Geçenlerde, Ducati Panigale tanıttı,yine yarım saat anlattı,sonra yolda sağ şeritte,1.2. viteste biraz gazladı program bitti :(

Dediklerine katılıyorum ama zaten internette gazlama videoları dolu olduğu için pek önemsemiyorum :)

bado

Alfa Romeo adına harika bi program olmuş. ballandıra ballandıra anlatılmış tarihi.  :alfisti: 
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

Gouki

4C LE sahiplerine teslimatlarda maksimum 120 iş günü gecikme olabileceğini içeren bir mektup gönderiliyormuş.

4C Owners Club: You are not allowed to view links. Register or Login

Anıl

Bana da 15 sene sonra alırsın diye mektup gönderdiler :D Alfa'dır olur böyle aksaklıklar,İtalyan işi...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Dnztktk

4C LE sahiplerine teslimatlarda maksimum 120 iş günü gecikme olabileceğini içeren bir mektup gönderiliyormuş.

O bahsedilen gecikme günü sayısı imzalanılan kontratta da bahsediliyordu, o yüzden yeni bir şey değil tabii ki :) Aldığım duyumlara göre gecikmenin nedeni ise gayet basit; havalandırma ve klima gazında yaşanan bazı sorunlar sebebiyle üretime planlanandan 1 ay daha gec başlanması sebebiyle yaşanıyor gecikme. Umarım 120 iş gününe kadar varmaz bu iş :)

4C Owners Club ise şu anda aktif mi bilmiyorum, sanırsam daha kimse araç VIN numaraları veya müşteri numaraları tahsis edilmedi.

Veloce

O bahsedilen gecikme günü sayısı imzalanılan kontratta da bahsediliyordu, o yüzden yeni bir şey değil tabii ki :) Aldığım duyumlara göre gecikmenin nedeni ise gayet basit; havalandırma ve klima gazında yaşanan bazı sorunlar sebebiyle üretime planlanandan 1 ay daha gec başlanması sebebiyle yaşanıyor gecikme. Umarım 120 iş gününe kadar varmaz bu iş :)

4C Owners Club ise şu anda aktif mi bilmiyorum, sanırsam daha kimse araç VIN numaraları veya müşteri numaraları tahsis edilmedi.

Bizler de senin gibi heyecanla bekliyoruz açıkçası... En kısa zamanda gelir umarım. Geldiğinde 4C şerefine bir buluşma düzenleriz ;)

Veloce

Gouki

Oğuz

Alfa Romeo 4C "Auto Trophy 2013" Ödülünü Kazandı

-Alman dergisi "Auto Zeitung" okurları, Alfa Romeo 4C'yi %17.02 oyla bu ödüle layık gördü.
-İtalyan harikası sıralamada bir çok prestijli ve kendisinden çok daha pahalı modellerin önünde yer aldı :

Aston Martin V8 Vantage(%16.6) ve Jaguar F Type(%15.8 ) .

-4 kg/hp 'den daha az, 0-100 arası 4.5 saniye, 137 hp / litre ve 1.2g yavaşlama : Alfa Romeo 4C en tecrübeli sürücülerin performansını ve sıradışı hisleri garantiliyor.

Alfa Romeo 4C bu ödül dışında bir çok uluslararası ödül daha kazandı. Bunların bazıları "Tasarım Ödülü 2013"(AutoBild-Australia), "En İyi Spor Otomobiller 2013"(El Economista-İspanya), "2013'ün En Kışkırtıcı Aracı"(What Car-İngiltere).
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Tolga033

:yukari-ok:  :yukari-ok:

Dnztktk

Gecikme olmasın dedik, maalesef oldu:( Şimdilik Mart ayı gibi gözüküyor, daha da uzamaz umarım

Oğuz

Çok güzel bir yazı olmuş, yazıdan bir kaç alıntı yapayım :

"Top Gear kurallarına göre, bir Alfa'ya sahip olmadan, otomobil hastası(petrolhead) sayılmazsınız."

"En sıkı alfisti bile kabul etmeli ki Alfa'lar bir kaç yıldır Romeo'sundan mahrumdu."

"Bir bara gidip 'benimki seninkinden daha iyi' gibi bir münakaşaya girmek istiyorsanız, Cayman almanız daha mantıklı olur. En azından mantıklı olarak neden onu seçtiğinizi,neden onun bu kadar iyi olduğunu anlatacak bir PowerPoint sunumu yapabilirsiniz.

Ama mantığınızın aksine, kalbiniz PowerPoint sunumu yapmayı beceremez. İstatistikleri hatırlamaya sıra gelince sunum sırasında lazeri elinizden düşürürsünüz. Bu Alfa'yı özellikle onu istediğiniz için alırsınız, bir kaç saçma kriteri karşıladığı için değil."

Doğa Tosun

Oğuz Başkan  :yukari-ok: çok iyiler
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

depeche101

Gecikme olmasın dedik, maalesef oldu:( Şimdilik Mart ayı gibi gözüküyor, daha da uzamaz umarım

Yahu ben GQVyi sipariş verip beklerken heyecandan aritmi olmuştum , nasıl dayanıyorsun bu heyecana   :haydi:

Oğuz

Fransa'da ilk 4C LE teslim edilmiş. Casus foto :

Dnztktk

Yahu ben GQVyi sipariş verip beklerken heyecandan aritmi olmuştum , nasıl dayanıyorsun bu heyecana   :haydi:

Valla Aralık ayına kadar gerçekten ben de çok heyecanlıydım; gecikme haberini alınca heyecanım biraz sinire/kızgınlığa dönüştü. Bekle bekle bitmiyor  :)

ar.159

Alfa Romeo 4C'ye Özel Lastik
PIRELLI ALFA ROMEO 4C'YE ÖZEL PIRELLI P ZERO LASTİKLERİNİ GELİŞTİRDİ

Dünyanın en prestijli otomobil üreticileriyle işbirliğini devam ettiren Pirelli, yüksek performans lastikleriyle spor otomobillerin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vermeye devam ediyor. Alfa Romeo 4C için geliştirilen Pirelli P Zero 'AR' lastikleri Alfa Romeo'nun DNA'sında bulunan performans ve gücü ortaya çıkaracak.
Süper spor otomobil üreticilerinin ilk tercihi arasında yer alan Pirelli P Zero, üstün performansı ile performans lastikleri alanındaki referans konumunu sürdürüyor. P Zero, otomobil üreticilerinin ihtiyaçlarına karşılık vermek için geliştirilerek üreticilerin ve kullanıcıların göz bebeği olamaya devam ediyor. Son olarak Alfa Romeo 4C modeli için geliştirilen P Zero lastiklerin yanaklarında taşıdığı "AR" işareti ile hızlı ve stil sahibi Alfa Romeo için en iyi çözüm olduğunu kanıtlıyor.

Geçen yıl Kasım ayında başlayan, Balocco, Nardo ve Nürburging pistlerinde zorlu binlerce kilometre boyunca test edilen P Zero'lar test sonuçlarının başarılı çıkmasıyla birlikte Şubat ayında orijinal ekipman olarak seçildi.Pirelli ve Alfa Romeo mühendisleri tarafından bir yıldan az sürede yoğun bir çalışma sonucu geliştirilien P Zero lastikler aynı eski zamanda Fangio ve 159 Formula 1 aracında olduğu gibi en iyi yol tutuş ve sürüş kararlılığını garanti etmek için tasarlandı.

Pirelli CTO'su (Chief Technical Officer) Maurizio Boiocchi: "Alfa Romeo 4C çok hafif ve hızlı bir araç. Bu nedenle çok düşük bir bastırma kuvveti uygulamakta ve yol yüzeyiyle optimum temas etmesi gerekmektedir. Simülatör üzerinde yaptığımız çalışmalarda aracın yolla temas noktası üzerinde özellikle çalıştık ve sonrasında zorlu pist koşullarında test ettik. Bu sayede de yol tutuş, performans, sportiflik ve sürüş kararlılığında üstün özellikler ile mükemmel bileşen ve yapıya sahip lastiklerin geliştirilmesi sağlandı." dedi.
:alkis:

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Sportivo

Gercekten alkış, işte bu nedenlerden Pirelli'ye ve PZero serilerine psikolojik bir zaafım var.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

tfnsmsk

reenkarnasyon.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
sportif ruh.

Oğuz

Alfa Romeo 4C,özellikle erkek okuyucu kitlesni hedefleyen İngiliz FHM dergisi tarafından "Yılın Otomobili(2013)" seçildi.

Hafif yapısı ve muazzam cazibesinin sürücü üzerindeki etkisi övgü aldı. Alfa Romeo 4C "Büyülü Otomobil" olarak tanımlandı.

FHM tarafından alınan bu övgüler, hem Alfa Romeo 4C için hem de Alfa Romeo markası için çok önemli bir referans oldu. FHM dergisinin genç popülasyonu hedef alması, 21 uluslararası versiyonunun olması ve 5 kıtada web sayfalarının bilinmesi, onu büyük bir referans noktası yapıyor.

FHM dergisi jürisi : " Bir çok tartışmadan ve elemeden sonra bu ödülü hak eden tek otomobil kaldı, o da Alfa Romeo 4C. Baş döndürücü hızı, muazzam görünüşü ve ulaşılabilir bir fiyatının olması sebebiyle, Alfa Romeo 4C, 2013'te bizi en çok heyecanlandıran otomobil oldu. "

Kubilay

Evo dergisinin Aralık sayısını almıştım, bir kısmını çevirdim.İsteyen olursa parça parça çeviririz.

Fiction

Telefondan video izlerken denk geldim. Arka cam yok resmen. Nasıl dar alanda geri gidilir, nasıl paralel parkedilir bu araba cok merak ediyorum
GTV 2.0 TS Phase 2

ATA

Aynalar büyük ya biraz, ordan kamyoncu işi yanaştirmak gerekebilir :)

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Fiction

Aynalar büyük ya biraz, ordan kamyoncu işi yanaştirmak gerekebilir :)

Park sensörü, geri görüş kamerası olsa bi ihtimal tamam sürülür şehir içinde rahat diyecem ama büyük ihtimal yoktur.
Birde sanırsam arka camın görülen kısmı blurlu yani dışarıyı net göstermiyor
GTV 2.0 TS Phase 2