Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 4C

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ku2

Kubilay..
Listeye bir bakmanı tavsiye ederim.

List of Nürburgring Nordschleife lap times

You are not allowed to view links. Register or Login

8:04   Audi R8 V8   
8:04   Alfa Romeo 4C   
8:04   Porsche Cayman S

Böyle  bir pistte bu zamanı yapmak çok kolay değil..
Kendi kategorisinde zaten lider.
Ayrıca aynı süreyi yaptığı diğer araçlarında bi zahmet kaç para olduğunu ülkemizde araştır bak.

200 km'nin üstündeki hızlara buradaki araçların hepsi çıkıyor..Ancak otobanda giderken bile 200'ün üstü hızlarda her yerde aynı şekilde gidemiyorsun..
O yüzden bu pist dünyada hemen hemen tüm otomobil firmalarının testlerini yaptıkları bir pist.
İnişler var, çıkışlar var, virajlaer sert, yumuşak..uzun düzlük var..

Ama çeşme otobanında 260-300 gidersin..o da belli bir yerinde..
Yoksa WRX varken ankara çevreyounda 245 km gördüm.. çok rahat..
Ama 245 ile gidebildimmi..?? Hayır..220-ya da 230 düşüyorsun..yer yer..

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Kubilay

Murad abi ben 220 de görmedim  :) Ama 400 bin lira civarı bir para verip o sınıf spor bir araba alsam o hızları çok önemserim.Yanlış anlaşılmasın, 4c'nin teknolojik açıdan çok başarılı olduğunu düşünüyorum ama 120 bin euro işin içine girince çok mantıklı bir taraf göremiyorum  :)
Fiyat konusunda hem fikiriz zaten birçok kişi de aynı düşüncede. Fakat bir audi a5 in 75,000 euro, olduğu ülkemizde 4C gibi bir supersport aracın 120,000 euro olması bence normal bir durum fakat benim isyanım vergilere, üst sınıf araçlarda Ülkemizde ötv ne yazık ki %90 lara varıyor. İnsanı üzen bu.

Sana kesinlikle katılıyorum abi.Dolu bir Golf'ün kaba hesapla 30 bin euro olduğu bir ülkede 4c'nin 120 bin euro fiyatı son derece normal.Ben piyasa açısından bakmayıp kendi gelir parametrelerimizi baz alarak söylüyorum.Tolga abinin dediği gibi ulaşılabilir olduğu fikrine katılmıyorum.Zengin zaten alıyor, bu tarz bir arabaca ulaşılabilir demek için en azından ülkenin orta sınıfı tarafından alınabilmesi gerekiyor.Ülkemizde de spor bir araca 360 bin lira verecek bir orta sınıf göremiyorum.

Bu arada süper sport aracın ayrımı tam nedir bilemiyorum ama 4 silindirli bir aracın süper spor olduğunu zannetmiyorum.Araştırdım başka göremedim.Eğer bu konuyu net bilen varsa bilgilendirirse sevinirim.

tolga_ozhan

Sokaklarda Kızılay dağıtmış gibi dolaşan 520d ve E 250 CDI'ların olduğu bir şehirde yaşıyorsun Kubilay. Hepside sıfır alırken donanınlarla beraber 250 bin TL üzeri araçlar.
Ulaşılabilirlik aşırı derecede göreceli bir kavram. Ulaşılabilir derken benim kıstasım aracın rakip ve muadilleri.

Kubilay

Bu arada ufak bir hesaplama yaptım 4c'de ton başına 282 hp düşüyor.Megane RS Trophy'de ise 191.Arada 90 hp fark ve Nürburgring rekorları arasındaki fark sadece 3 saniye.Karşılaştırmaya kalkarsak RS'in düzlüklerde boy boy yiyeceği farkı virajlardaki başarısı ile kapattığı aşikar.4c'yi kafamızda bir yere oturtmak açısından faydalı bir karşılaştırma  :)

ATA

Ağirlik güç olarak aralarinda nededeyse 100hp var diyorsun ama 3sn pistte hiçte azimsanacak bir süre değil. Hatta arada ki fark normal bile sayilir.

3 sn fark varken herhangi bir ara kapanmiş saymiyorum ben :) ayrica rs trophy ile r8 ve cayman s arasindada 3 sn fark var bu durumda.

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Oğuz

Bu arada ufak bir hesaplama yaptım 4c'de ton başına 282 hp düşüyor.Megane RS Trophy'de ise 191.Arada 90 hp fark ve Nürburgring rekorları arasındaki fark sadece 3 saniye.Karşılaştırmaya kalkarsak RS'in düzlüklerde boy boy yiyeceği farkı virajlardaki başarısı ile kapattığı aşikar.4c'yi kafamızda bir yere oturtmak açısından faydalı bir karşılaştırma  :)

Küçük bir düzeltme 268 beygir düşüyor ton başına.  :)
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

senati

arkadaslar biraz gercekci bakmak lazim.60.000 euro Avrupa fiyati kaba hesapla Turkiye'de 60.000tl(Avrupa'daki kazanilan parayi, alim gucunu vs. hesaplarsak).Yani 4c 60.000tl degerinde bir araba diyebiliriz.Diger yanda Avrupa'da Ferrari almak istersek 200-250.000 euro gibi rakamlarla karsilasiyoruz.Yani Ferrari aslinda luks bir arac, 4c ise spor arac diyebiliriz.Yani Ferrari alirken cok cok buyuk bir prestij de satin aliyorsunuz.

Simdi gelelim Turkiye'ye.60.000tl degeri olan bir aracin 400.000tl'ye satilmasi gercekten You are not allowed to view links. Register or Login 5.000.000tl'ye de satilsa onunla beraber aldigin bir prestij oldugu icin bu kisinin keyfine bagli olur.Birinde araca para oderken digerinde arac+prestije para odemis oluyoruz.

Alfa Romeo 4c'nin arac olarak belki Ferrari'lerden cok asagi kalir yani yok hatta ekonomik vs. olmasi gunluk kullanim olayini da beraberinde getiriyor gercekten.Ama Dunya'nin hicbir yerinde 120.000Euro etmemeli.Kaldi ki bence 60.000Euro da dusuk kalmis biraz :D

Kubilay

Ağirlik güç olarak aralarinda nededeyse 100hp var diyorsun ama 3sn pistte hiçte azimsanacak bir süre değil. Hatta arada ki fark normal bile sayilir.

3 sn fark varken herhangi bir ara kapanmiş saymiyorum ben :) ayrica rs trophy ile r8 ve cayman s arasindada 3 sn fark var bu durumda.

Eğer araçlar motor dışında eşit olsaydı, 90 HP fazlası olan aaaç Ring'de hiç değilse 10 sn fark atardı.2-3 sn'yi sadece Ring'in son düzlüğünde bile atarsın o farkla.

Yani en azından GT5'de ben öyle yapıyordum :)

Küçük bir düzeltme 268 beygir düşüyor ton başına.  :)

Doğrudur, eyvallah  :)

ATA

İyide rs trophy dediğimiz araç pistte zaten çok başarili ve bu iş için üretilmiş, biçilmiş kaftan.
İzmir pistinde attiği turlara ve yaptiği sürelere canli şahit oldum. Yariş için hazirlanmiş ve tpş'de yarişan clio sport, type-r ve polo gti lardan geride kalmamişti o gün.

Kisacasi başarili bir araçtan söz ediyoruz zaten...
:)

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Doğa Tosun

arkadaslar biraz gercekci bakmak lazim.60.000 euro Avrupa fiyati kaba hesapla Turkiye'de 60.000tl(Avrupa'daki kazanilan parayi, alim gucunu vs. hesaplarsak).Yani 4c 60.000tl degerinde bir araba diyebiliriz.Diger yanda Avrupa'da Ferrari almak istersek 200-250.000 euro gibi rakamlarla karsilasiyoruz.Yani Ferrari aslinda luks bir arac, 4c ise spor arac diyebiliriz.Yani Ferrari alirken cok cok buyuk bir prestij de satin aliyorsunuz.

Simdi gelelim Turkiye'ye.60.000tl degeri olan bir aracin 400.000tl'ye satilmasi gercekten You are not allowed to view links. Register or Login 5.000.000tl'ye de satilsa onunla beraber aldigin bir prestij oldugu icin bu kisinin keyfine bagli olur.Birinde araca para oderken digerinde arac+prestije para odemis oluyoruz.

Alfa Romeo 4c'nin arac olarak belki Ferrari'lerden cok asagi kalir yani yok hatta ekonomik vs. olmasi gunluk kullanim olayini da beraberinde getiriyor gercekten.Ama Dunya'nin hicbir yerinde 120.000Euro etmemeli.Kaldi ki bence 60.000Euro da dusuk kalmis biraz :D
Aayynenn
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ku2

Atacım..
Kubilay'ın ne demek istediğini anlasak bir de.. :))

Arada 90 bg fark yok bir kere.. RS trophy kullandım. Güzel giden bir araç. O zaman WRXim vardı. RS çok tat vermedi bana. Ama Ata'nın dediği gibi pist için bir araç. Pistte 3 çok büyük rakam. Pistte öyle senin dediğin gibi 10 sn fark olması için bg güçlerinin epey farklı olması lazım 4C ye göre. Listede RS trophy nin derecesi ayrıca önden çekiş araçlar içinde en iyisi.
--

Kubilay

Atacım..
Kubilay'ın ne demek istediğini anlasak bir de.. :))

Arada 90 bg fark yok bir kere.. RS trophy kullandım. Güzel giden bir araç. O zaman WRXim vardı. RS çok tat vermedi bana. Ama Ata'nın dediği gibi pist için bir araç. Pistte 3 çok büyük rakam. Pistte öyle senin dediğin gibi 10 sn fark olması için bg güçlerinin epey farklı olması lazım. Listede 10 sn fark olan araçlara bak istersen.

Anlayamadığınız çok belli  :D

ku2

Anlat o zaman Kubilay.

"Pistte öyle senin dediğin gibi 10 sn fark olması için bg güçlerinin epey farklı olması lazım 4C ye göre. Listede RS trophy nin derecesi ayrıca önden çekiş araçlar içinde en iyisi."
--

tolga_ozhan

Geçekçi olalım ile başlayan cümlede 4C'nin değerinin 60.000 TL olduğunu belirten bir ifade bulunması ironik olmuş.
Yapmayın arkadaşlar yine muhabbet dönüp dolaşıp 60.000 TL'ye boş paket Golf almak 4C'ye göre daha mantıklıya bağlanacak diye korkuyorum :)
Vegi muhabettine sataşmak ayrı bir boyut. Yani aslında bu kadar paraya üretilip, Türkiye'ye gelmiyor, devlet bizi kazıklıyor derseniz, burada 4C'nin ya da Alfa Romeo'nun bir suçu yok. Çünkü vergi aynı vergi tüm araçlar için.
Alfa Romeo ile mantık pek aynı cümle içinde olmaz ama 4C benim için burada istisna. O paraya kendi sınıfında alınacak en mantıklı araç.

Kubilay

90 hp fark yok demişsiniz.Ben öyle demedim zaten ton başına düşen rakamda 90 hp fark dedim.Bu farkla sadece Ring'in son düzlüğünde bile 2 sn civarı fark atarsınız ki ringde çok güzel düzlükler You are not allowed to view links. Register or Login burada başarısını konuşturup viraj kabiliyetiyle aradaki farkı 3 sn'ye indirmiş.

Bilemiyorum daha nasıl anlatabilirim.

Tolga033

Fiyatinin 120.000 € olmasi 4C'nin sucu degil.. :(

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Murad

Geçekçi olalım ile başlayan cümlede 4C'nin değerinin 60.000 TL olduğunu belirten bir ifade bulunması ironik olmuş.
Yapmayın arkadaşlar yine muhabbet dönüp dolaşıp 60.000 TL'ye boş paket Golf almak 4C'ye göre daha mantıklıya bağlanacak diye korkuyorum :)
Vegi muhabettine sataşmak ayrı bir boyut. Yani aslında bu kadar paraya üretilip, Türkiye'ye gelmiyor, devlet bizi kazıklıyor derseniz, burada 4C'nin ya da Alfa Romeo'nun bir suçu yok. Çünkü vergi aynı vergi tüm araçlar için.
Alfa Romeo ile mantık pek aynı cümle içinde olmaz ama 4C benim için burada istisna. O paraya kendi sınıfında alınacak en mantıklı araç.
:D +1500
yav bi vergilere küfür edeyim dedim konu nerelere geldi. :) Sonuç olarak Alfa romeo 4C bencede ve kesinlikle sınıfında ki şuan en iyi araç olacak bu çok net. 120.000 euro kesinlikle canım Ülkem şartlarında böyle spesifik bir araç için harikulade rakam bu da çok net (Lotus elise 2011 modeller en son hatırladığım kadarıyla 65.000 eurolar civarındaydı, düşük hp olanları). Ben sadece diyorum ki, hangi araç olursa olsun bize %90 Ötv ödeten zihniyetin içine ....yım.

ku2

90 hp fark yok demişsiniz.Ben öyle demedim zaten ton başına düşen rakamda 90 hp fark dedim.Bu farkla sadece Ring'in son düzlüğünde bile 2 sn civarı fark atarsınız ki ringde çok güzel düzlükler You are not allowed to view links. Register or Login burada başarısını konuşturup viraj kabiliyetiyle aradaki farkı 3 sn'ye indirmiş.

Bilemiyorum daha nasıl anlatabilirim.

Benim o listeyi paylaşmamdaki amaç kendisinden kat ve kat pahalı araçlarla aynı süreyi yapmış olması..

4C bir süpersport değil..(bugatti, ferrari, koenigsegg, Lambo..)
Ama gerçek bir spor araba..
Hafif ve güçlü..İyi yol tutan, ortadan motorlu, oldukça dengeli bir araba.

--

senati

anlatamadim sanirim.Tam olarak nasil bir ironi buldunuz onu da anlamadim.Gider 60.000tl'ye baska bir arac alirim gibi You are not allowed to view links. Register or Login, Lambo gibi araclarla kiyaslandigi icin bunu soyledim.Anlamaniz icin soyle diyelim.Turkiye'de 5.000tl maas alan biri butun parasini 4c icin biriktirse yaklasik omrunun 6 senesini bu araca vermesi gerekir.Avrupa'da ise 5000 euro kazanan biri 1 senede alabilir.Bu tabiki Alfa Romeo'nun sucu degil.Fakat o paraya Ferrari alacagima 4C alir miyim veya genel olarak insanlar alir mi anlatmak istedigim bu.Kisisel olarak Alfa Romeo'yu Ferrari'den daha cok sevebilirsiniz ve ekonomik vb. olmasi evet 4c icin avantaj olabilir ki bunu da belirtmistim.Bence Ferrari Ferrari'dir.

Evet vergiler ayni oranda olabilir ama Ferrari sahibi olabilmek bir cok kisi o vergileri odemeyi hatta daha fazlasini odemeyi goze alabilecekken Alfa Romeo icin ayni sey ne kadar gecerli olur?

tolga_ozhan

Gerçekçi olacaksak bu ülkede vergi gibi bir gerçek var. İroni burda.
Yani gerçekçi olalım diye cümleye başlayıp vergi yokmuş gibi arabay değer biçmekten bahsediyorum.

senati

Gerçekçi olacaksak bu ülkede vergi gibi bir gerçek var. İroni burda.
Yani gerçekçi olalım diye cümleye başlayıp vergi yokmuş gibi arabay değer biçmekten bahsediyorum.

Evet vergi var yok demiyorum zaten :D Sizin baktıgınız acıdan bakınca You are not allowed to view links. Register or Login 5.20ler 250.000'den gidiyor.Onemli olan vergiyi odemeyi ne kadar goze aldığınız.Bahsettigimiz arac Ferrari yani :D Ben 4c'ye 200.000tl vergi odemektense ikinci el Ferrari'ye 300.000tl vergi oderim.Ya da tam tersi vergi oran uzerinden oldugu icin 20.000 euroluk bir arabaya 40.000 euro odemek cok koymaz belki ama arada 180.000tl'lik bir vergi olunca deger mi diye soruyor insan.Neyse sacma sapan bir ulkede yasıyoruz ozeti aslında bu.

Murad

anlatamadim sanirim.Tam olarak nasil bir ironi buldunuz onu da anlamadim.Gider 60.000tl'ye baska bir arac alirim gibi You are not allowed to view links. Register or Login, Lambo gibi araclarla kiyaslandigi icin bunu soyledim.Anlamaniz icin soyle diyelim.Turkiye'de 5.000tl maas alan biri butun parasini 4c icin biriktirse yaklasik omrunun 6 senesini bu araca vermesi gerekir.Avrupa'da ise 5000 euro kazanan biri 1 senede alabilir.Bu tabiki Alfa Romeo'nun sucu degil.Fakat o paraya Ferrari alacagima 4C alir miyim veya genel olarak insanlar alir mi anlatmak istedigim bu.Kisisel olarak Alfa Romeo'yu Ferrari'den daha cok sevebilirsiniz ve ekonomik vb. olmasi evet 4c icin avantaj olabilir ki bunu da belirtmistim.Bence Ferrari Ferrari'dir.

Evet vergiler ayni oranda olabilir ama Ferrari sahibi olabilmek bir cok kisi o vergileri odemeyi hatta daha fazlasini odemeyi goze alabilecekken Alfa Romeo icin ayni sey ne kadar gecerli olur?
Semih kardeşim bunu sana tüm samimiyetimle ve içtenliğimle söylüyorum, 120.000 euro verip ikinci el bir Ferrari alacağıma, sıfır 4C alırım.

Kubilay

Tolga abi Golf Alfistaların aradığı sportif özellikleri saymazsak sınıfında çok başarılı bir araç.Dolu bir Golf bugün 85 bin lira.Rakipleri de çok uzakta değil.Focus 70 küsür bin vs..Senin mantığına göre 85 bini Golf'e vermek gayet mantıklı, çünkü hem sınıfında başarılı hem de fiyatı rakiplerine göre uçuk değil.

Bana göre mantıklı olanda piyasanın, devletin bize dayattığı değil o paranın reel ve gerçek hayattaki karşılığıdır.

Bu açıdan da ne 4c 360 bin lira ne Golf 85 bin lira eder.

tolga_ozhan

Semih zaten Ferrari alana neden aldın diyeni dövmek lazım. Burda hem fikir olunmayan bir nokta yok.
4C'nin bir ton güzel yanı var ve bundan bahsediyoruz.
Mantıksız, kötü bir araç değil. Tam tersine fazlasıyla alınası.

tolga_ozhan

Tolga abi Golf Alfistaların aradığı sportif özellikleri saymazsak sınıfında çok başarılı bir araç.Dolu bir Golf bugün 85 bin lira.Rakipleri de çok uzakta değil.Focus 70 küsür bin vs..Senin mantığına göre 85 bini Golf'e vermek gayet mantıklı, çünkü hem sınıfında başarılı hem de fiyatı rakiplerine göre uçuk değil.

Bana göre mantıklı olanda piyasanın, devletin bize dayattığı değil o paranın reel ve gerçek hayattaki karşılığıdır.

Bu açıdan da ne 4c 360 bin lira ne Golf 85 bin lira eder.

Golf mantıklı bir araç zaten bu yüzden de çok tercih ediliyor. Fakat sadece mantıklı başka hiçbir ekstra yanı yok.
Duygular ile düşünmemek gerek golf alacaksan.
4C'yi bu bakış açısıyla değelendirmek zor.
4C hem akla hem duyguya hitap edebilecek bir araç bana göre. Daha da önemlisi bunu bir Alfa Romeo için söylüyoruz.