Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 4C

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

egeozal1

You are not allowed to view links. Register or Login
Bende kol dayama niye yok diye sorsam saçma mı olur . :))
Mantıklı aslında abi kol dayama 159 daki gibi olsa el freninin bu kadar göze batmasını önler diye düşünüyorum. Bir şekilde fikrini mantıklı hale getirdim  :)) :alfisti:
Aslında ben iletiyi komple değiştirmiştim ama sen ileti güncellenmeden yakalamışsın . :D
Sonra şöyle dedim kendi kendime böyle bir araçta ne alaka kol dayama diye  :D
Düşünmek bedava abi :D

erol1903

Vergilendirme değil AR Türkiye yüzünden.. Giu QV İtalya'da 30k Euro burada 40k Euro, aynı motor hacmi hesabıyla İtalya'da 60k Euro olan 4C burada 80k Euro olmalı..
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

Veloce

Vergilendirme değil AR Türkiye yüzünden.. Giu QV İtalya'da 30k Euro burada 40k Euro, aynı motor hacmi hesabıyla İtalya'da 60k Euro olan 4C burada 80k Euro olmalı..

Linkte biraz gerideki mesajım bu durumu tamamen mantık dahilinde anlatıyor sanırım ama bizim ülkede mantık nerdeeee...

Veloce

Tabi o dönemde AR Türkiye bir fiyattan bahsetmemişti. Bizzat AR Türkiye satış müdürlüğünden konuştuğum yetkili, fiyatın 110.000? olduğunu söylediğinde durumun ne kadar vahim olduğunu anladım... Daha vahim olan ise şuydu, ismini vermeyeceğim kişi, satış konusunda benden yardım istedi ve bunun yanında almanın zor olacağını ve "yangından mal kaçırır" şeklinde alınabileceği durumunu da empoze etmeye çalıştı (yersek tabi).

Hiç yakışıyor mu? Yakışmıyor ama ne yazıkki ülkemizdeki satış politikası bu ve benzeri şekilde AR adına. %100 eminim ki, bu forumdan seçilmiş 20 arkadaş, AR Türkiye satışın başına geçirilse, satışlar bugünkünün en az iki katına çıkar...

Tolga033

Vah benim canım ülkemin haline o zaman . :'( Ne çektin be vatandaş. :(

egeozal1

Vah benim canım ülkemin haline o zaman . :'( Ne çektin be vatandaş. :(
Eskiden ne güzeldi sıfır km 147 37000 Liraydı. O zaman 4C çıksaydı eminim fiyatın 70000 Tl den fazla olmayacaktı. Alfa Romeo TR kendini bozu maalesef :'(

erol1903

İtalyanin da sucu var bence, sonucta denetimi yapilmali bu fiyatlarin. Lisemden 3 donem ustumden mezun biri beyaz 4C ismarlamis bu arada, alfaownerda denk geldim. En azindan birini taniyoruz simdilik

blackgear

Bu iç ne, bu iç ne??? Kafam allak bullak oldu şimdi ???

depeche101

Bu iç ne, bu iç ne??? Kafam allak bullak oldu şimdi ???

Üstteki piyasaya sürülen versiyon , alttaki ilk sergilenen prototipin içi.

depeche101

Hollanda'dan ilk kısa yol izlenimi ;

He started by saying that's not a real test because Alfa wouldn't let him take the car on the streets, he claims that Autovisie tried everything possible to persuade Alfa but they wouldn't let him. There are only three 4C's at the moment and they are used for events/publicity in Europe only (like Goodwood/Louwman Museum/Essen Classica, etc). So they were only allowed to "test" the car on the Louwman Museum premisses.

Furthermore he's stating that the 4C is a mini Super car, Super car because of the carbon fibre tub, which is produced by the same company (Adler) that produces the LaFerrari tub, which he explains, is even quite similar in dimensions.

Then he goes on about the performance figures and the gearbox , which in contrast to the equivalent Quilietta gearbox, can be put in a race modus. Followed by the remark that the 4C has an transverse engine layout, a perfect weight distribution and a real differential.

Then he shortly reveals (shortly he explains because he cannot say anything about the high speed behaviour of the 4C) some of the driving characteristics, that it feels very compact, very manoeuvrable, and that he feels a strong resemblance with the Lotus Elise. He goes on about the honest steering wheel feel, with a good position of the gearbox paddles and the quick, crisp gear changes and that this 4C is a perfect base for a more powerful version. He ends the "test" by saying that he feels the 4C is a comparison between a Lotus Elise and the Alfa 8C.

depeche101

Emre Sezen

hayırlı olsun diyebilirmiyiz  :yukari-ok: :yukari-ok: :yukari-ok:

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Alper

Okan abi :) hayırlı olsun :) ben bekliyordum senden bir de Soner abiden :)

depeche101

Aman Emre hocam nerede o günler , sadece satın alan bir İngiliz arkadaşa gelen mektup. Keşke imkanımız olabilseydi de alabilseydik.

@Alper Soner patlatırmış bombayı .  :yukari-ok:

Emre Sezen

Aman Emre hocam nerede o günler , sadece satın alan bir İngiliz arkadaşa gelen mektup. Keşke imkanımız olabilseydi de alabilseydik.

bi an isim felan göremeyince heyecanlanmadım değil  :arkadasim: sağlık olsun, belli olmaz bu işler  :haydi:

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

erol1903

4C nin üretim aşamasıyla ilgili güzel bir fotoğraf albümü..

depeche101

depeche101

2 üretim videosu daha .

..

ihsany

Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Tolga033

Yukarıdaki iki videonun birleştirilmiş hali sanırsam .  :)

ku2

YUH..otoklav kazanının büyüklüğüne bak..
Tertemiz bir imalat.. Valla harika.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

mahoretti

))))) süper ama reklam kokan hareketler gibi geldi bana.... Bu kadar "mükemmeliyetçi işçilik" ile ALFA... ne bileyim... İnanasım gelemiyor...

ihsany

Fabrika sanırım maserati fabrikası  :))
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

agucba

Zaten Maserati fabrikasında üretiliyor.  :)

///////////////

depeche101