Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Türkiye Fiyat Listesi (159 1.8 TBI)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dentist

Hadi gözümüz aydın o zaman.Demek ki iş sadece 42.000+4.250=46.250 Euro ve de tescil masrafı olan 1.200 TL yi bulmaya kaldı...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

ck-alfa147

sonuç olarak olay şu hale geldi;

alfa159 1.8tbi(200hp)..............:42.000euro
ti pack......................................:  4.250euro
BoseSoundSystem...................:  1.600euro
Sunroof....................................:  1.500euro
Bi-Xenon far+far yıkama...........:  1.000euro
                                                +_________
Total.........................................:50.350euro

plaka masrafı:1.200tl

soru 1:bu paraya bu araba alınırmı.?
soru 2:yada aynı paraya c180k(amg pack+panaromik tavan mı alınır.?
soru 3:yada bmw 320 d mi alınır.?
soru 4:33.000euro ya 2001model bmw m5(400hp V8-mpower) var onu alsak nasıl olur.
misal şu:You are not allowed to view links. Register or Login

soru 5:hepsini geçtik 159ti almaya karar verdik diyelim, hangi renk alınır........?

murat

İllaki beyaz veya kırmızı alınır
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Passione

Bi-xenon farlar dist. plus donanımda standart diye biliyorum.
"centocinguantanove"

ozi156

birmotun fiyat listesinde...bixenonlar için (1.8 tbi ve 1.9 You are not allowed to view links. Register or Login için ) 1000 eu istenmiş...
konfor paketi de alınır o da 1000 eu...
ti paket sart mı o da ayrı konu...aslında 19 inch jant takımlarını 2500 eu dan asagı alınmaz orginal alınırsa...

ozi156

159 lar bu fiyatlarda oldukca sadece hafta sonu arabası olur....haftanın 3-5 gunu garajda yatar...

agucba

Hafta Sonu Arabası nasıl oluyor ki?

Eğer 159 TBi hafta sonu arabası olarak alınıyorsa, demek ki hafta arası kullanılabilecek ve alınabilecek başka bir araba daha var. 2 otomobil alabilecek birisinin o zaman 159 TBi'nin fiyatından rahatsız olmaması gerekir diye düşünüyorum. Kaldı ki 159 TBi sadece hafta sonları kullanılabilecek kadar özel değil bence.

///////////////

ozi156

100 bin lirada ozel bir para degil bence:)
benim dedigim daha kucuk bir araba sehir içi kullanımı icin kullanılir...2. el mesela...15-20 lik bir arac..bunla her yere gidilir..trafigin kotu oldugu yerlere sokulur...avrupada cogu insan boyle yapıyor..bırakın avrupayı burda bile cok yaygın..guzel araclarını sadece gezmek amaclı,trafıgin bos oldugu saatlerde kullanıyorlar...tbi ozel degil ise billemem..bu fiyatlarda benim için ozel olur...parası cok olanlar için 300 binlik bir arac bile özel olmayabilir...

ck-alfa147

hafta içi iş gereği günde 100-150km arası ş.içi yol yapılıyorsa, 14-15liraya 2.el bir palio multijet alınır, hem yakıt tüketiminden dolayı avantaj sağlanır, hemde 110k türklirası para saydığımız ti paketli 19"jantlı sportif yürüyen aksamlı alfa 159 umuz istanbul-ankara-izmir 'in yoğun tarfiğinde ticari araçlar ve taksici-minibüscü esnafı ile köşe kapmaca oynamadan,
o çukurdan kaçtım bu kasisden kaçamadım gitti güzelim jant, 3 aylık 0km arabanın her tarafından trim sesi geliyor, işte muhteşem italyan işçiliği vs. diyerek canım arabamızı telef etmeyiz.

koyarız kapalı garajına cumartesi sabahları yıkarız, cilalarız, parlatırız, öğleden sonra, pazar günü gezeriz, pazar akaşam aldğımız yerine koyarız, pazartesi sabah işimize mis gibi ödüllü motorlu palio 1.3multijetimizle gideriz, hiçbir çukurdan kaçmayız, bizi kızdıran taksiciden çekinmeyiz, hem kendimizi hem alfamızı üzmeyiz.

Edited by - ck-alfa147 on 28/10/2009  18:40:09

ozi156

quote:

hafta içi iş gereği günde 100-150km arası ş.içi yol yapılıyorsa, 14-15liraya bir palio multijet alınır, hem yakıt tüketimindan dolayı avantaj sağlanır, hemde 110k türklirası para saydığımız ti paketli 19"jantlı sportif yürüyen aksamlı alfa 159 umuz istanbul-ankara-izmir 'in yoğun tarfiğinde ticari araçlar ve taksici-minibüscü esnafı ile köşe kapmaca oynamadan,
o çukurda kaçtım bu kasisden kaçamadım gittim güzelim jant 3 aylık 0km arabanın her tarafından trim sesi geliyor, muhteşem italyan işçiliği vs. diyerek canım arabamızı telef etmeyiz.
koyarız kapalı garajına cumartesi sabahları yıkarız, cilalarız, parlatırız, öğleden sonra, pazar günü gezeriz, pazar akaşam aldğımız yerine koyarız, pazartesi sabah işimize mis gibi ödüllü motorlu palio 1.3multijetimizle gideriz, hizbir çukurdan kaçmayız, bizi kızdıran taksiciden çekinmeyiz, hem kendimizi hem alfamızı üzmeyiz.

aynen seninde dediğin gibi bu 159 alırsam:) karada calışsaydım şirket arabasıylada gezerdim:)zaten adamların kullanıdıgı araba umurunda degil..taksicilerden beter bu şirket arabası kullananlar..hep onlardan kacarım yolda gorunce,adam arabayı surtmuş,benzini cok yemiş umurundamı,onune kıvırabiliyor seni zor duruma sokabiliyor...sitemizdede vardır şirket aracı kullanan eminim bizimkiler saygılıdır...trafikten minubusler,taksiciler( ekmeğimin peşindeyim diye birde karşılık verirler,sanki biz neyin peşindeysek) birde sacma sapan kullanılan şirket aracları trafikten cekilirse bayram edecem:)

Passione

Hafta sonu arabası bence Alfa Romeo için kullanılan bir iltifattır. Çünkü çoğu insanın gözünde hafta sonları deşarj olmak , eğlenmek, hoş vakit geçirmek bir fırsattır ve bu fırsatı değerlendirmek için planlar yapılırç. Alfa bizim bu hafta sonu planlarımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Sonuçta atıyorum bir 33,75 sahibi de 159TBi sahibi de Alfa'sını aynı amaca hizmet için sürecek. Zevk almak.
"centocinguantanove"

ck-alfa147

kesinlikle aynı fikrdeyim...
110bin liralık alfa 159 özeliklede ti paketli ise gündeliğe kullanılırsa yazık olur o arabaya..
jantlar eğilir, lastikler balon yapar, iç mekan trim sesi yapar, mutlaka biri gelir sürter, otoparkçı çocuk tampon tampona parkeder, market parkında yandaki arabdan inen teyze kapıyı vurur vs. vs.

ha adamın f430 u vardır günlük kullanım için birde 2. veya 3.araba olarak 159 alıyım derse
onun için özel değildir, o adamı saygıyla karşılamak lazım.

onun dışında aynen yukarda yazdığım gibi düşünüyorum.

agucba

soru 4:33.000euro ya 2001model bmw m5(400hp V8-mpower) var onu alsak nasıl olur.

TBi ile sorulardaki otomobiller karşılaştırılıyorsa, o zaman bunlar da hafta sonu arabası. Hafta arası Palio kullanıp, hafta sonu bunlar kullanılacaksa, bunların da jantları eğilecek, lastikleri balon yapacak.

Şu anda bir Palio'm olsa idi, 145 QV hafta sonu Alfa'm olurdu. Veya 33 Boxer 16V de hafta sonu Alfa'm olurdu. Bunlar, 159 TBi'den daha özel.

159 TBi sadece güzel bir model, bir özelliği yok. 75 2.0 TS ne ise, 155 2.0 TS ne ise, 156 2.0 TS ne ise, 159 1.9 JTS ne ise, 159 TBi de odur. Daha fazlası değil. Eğer Ti paketi olursa, biraz daha özelleşmiş olur.

///////////////

ozi156

Zaten bizde kotu gozle bakmıyoruz ki :)kiyamaz insan hele birde sıfır aldıysa...aracın guzelliği ,kalitesi özel olmasını saglar benim için birde o kadar para verdiysem

Passione

quote:

TBi ile sorulardaki otomobiller karşılaştırılıyorsa, o zaman bunlar da hafta sonu arabası. Hafta arası Palio kullanıp, hafta sonu bunlar kullanılacaksa, bunların da jantları eğilecek, lastikleri balon yapacak.

Şu anda bir Palio'm olsa idi, 145 QV hafta sonu Alfa'm olurdu. Veya 33 Boxer 16V de hafta sonu Alfa'm olurdu. Bunlar, 159 TBi'den daha özel.

159 TBi sadece güzel bir model, bir özelliği yok. 75 2.0 TS ne ise, 155 2.0 TS ne ise, 156 2.0 TS ne ise, 159 1.9 JTS ne ise, 159 TBi de odur. Daha fazlası değil. Eğer Ti paketi olursa, biraz daha özelleşmiş olur.

Galiba sedanlara alerjiniz var Serkan Bey :)
"centocinguantanove"

master

Mercedes C180K'ya, BMW 3 serisine özel araba muamelesi yapmak ne kadar doğruysa 159 TBi'a da o kadar doğru.

Tabii ki isteyen haftasonu aracı yapar, "niye yaptın ulen" demez kimse :) Ama keyif aracı diyince sanki böyle zor bulunan, zaman ayırıp uğraşılan, günlük kullanımda sizi çok rahat ettirmeyecek özel bir araç geliyor benim aklıma. Misal Nissan 200SX alırsınız haftasonu aracı olur, Mitsubishi 3000GT alırsınız, Toyota Supra, 67 Mustang alırsınız haftasonu aracı olur.

159 TBi'ı haftaiçi kullanmamak için hiçbir gerekçe yok. Konforlu, hızlı, karizmatik süper bir orta sınıf sedan. Günlük kullanımda da mis gibi gider.

Bir de "o kadar para verdikten sonra çok kullanılmaz" mantığı da bana doğru gelmiyor. O kadar para vereceğiniz araç kullanmasanız da 3-4 sene sonra değer kaybedecek, siz de keyfini tam alamadan aracınız değer kaybetmiş olacak. Kullansanız yine değer kaybedecek ama 4-5.000 YTL daha fazla değer kaybeder, o kadar para verdikten sonra ikinci elde biraz daha değer kaybedecek diye yıllar boyu alacağınız keyiften vazgeçmenin anlamı yok bence.

Ayrıca o kadar para verdikten sonra 159 TBi mı alınır yoksa Mercedes C serisi mi BMW 3 mü karşılaştırmasında da 50.000 Euro'ya alacağınız 159'un Ti paketli, full donanımlı, 200 hp'lik benzinli bir sedan olduğunu unutmamak lazım. Alacağınız 3.20d'nin donanımı 159 kadar iyi olmayacak, 159'dan daha yavaş bir araç ve ömrünü doldurmaya yakın bir kasa olacak. Üstelik M paket almadıkça Ti'ın rakibi olarak da adlandırılamaz. Ki sanmıyorum ki 159 TBi Ti ile eşdeğer bir 3.20d 55-60.000 euro'dan ucuza olsun. Mercedes C serisi ise zaten 1.6lt motor ve 156 hp olması neticesinde performans olarak BMW'den de 159'dan da çok çok çok geride olacak. Ama AMG paketli full donanımlı bir C180K kalan hemen hemen her alanda daha cazip bir tercih. Dolayısıyla performans istemeyen için C180K, 159'un ideal Alfa olmasına rağmen mantıklı bir tercih olur, ancak azcık bile performansa değer veren için 159 TBi 3 serisinden de C serisinden de çok üstün bir araç.

İkinci el konusuna zaten girmemek lazım :) 50K euro'ya inanılmaz ikinci el araçlar var Maserati 3200GT başta olmak üzere.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ozi156

özel dedigimiz sey aracın "aracın karekterli"olmasından bahsedilmedi sanırım en azından ben bu şekilde dusundum l:)fiyat olarak benimsedildi...110 lira lik bir aracın işe giderken ,yada dar sokaklara park edilerek,zarar gormesini istenilmedigi için denildi,yakıtıda fazla yiyecegi kesin ist. trafinde...yoksa dediginiz gibi özel bir arac sayılmaz..
"meslegimden dolayı avrupanın coğu ulkesine gittim,orda yollarda iddialı (pahalı olanlarda dahil) fazla araba gormeyince ,sordugumda genelde herkesin 2 aracı oldugunu kaliteli olanını gezmek için kullandiklarını ve garajda sakladıklarını,digerini ise yola park ettiklerinii soylediler genel olarak"...burdada artık boyle yapanlar var gece gezmelerinde kullanıyorlar yada boş trafik olan yerlere yapılan gezmelerde..avrupalılar şanslı tabiki! boyle olmasını oralarda cok uygun fiyatlara araba alınmasınıda sebep olarak gosterebiliriz...

Edited by - ozi156 on 30/10/2009  04:08:34

Borracho

tbi alsydim, hergün kullanirdim problemsiz...neden kullanilmasin anlamadim ki...

murat

ya da kullanmadan nasıl durulur
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

pulse

ilk 3 ay falan hafta sonu kullanım olabilir .. Hafta sonu dikkatli kullanırken bile birileri araca ufak tefek zararlar verdikten sonra gündelik kullanıma geçilir tahminim..Ben öyle yapardım daha doğrusu..

ozi156

kullanılır tabiki bosuna alınmyor,ama köhne yerlere ve sıkısık trafıge sokmamaya calısırım...

emrazazil

ya şöyle bir okuyorumda,nezaman alfa bir araba getirse hemen yok bmw 320d mi alınmaz yok c180 mi alınmaz yok şu yok bu...bu kıyası yapacaksanız binmeyin zaten alfaya...Alfa gerçekten farklı bir araba bu boyutlarda olupta bukadar spor bu parada olupta heryerde ben burdayım diyen,bukadar para olupta sürüş keyfi veren,görünüşü iç dizaynı oturma pozisyonuna kadar farklı olan hangi araba var..şimdi olsa 110 bin tl bankada 320d veya c180 arasında kalmam alırım bembeyaz 159 1.8tbi 19 jantımı takarım coil overımı takarım filmimi çektiririm,blow of valve'imi taktırırım birde turbo timer attıkmı yemede yanında yat..ilerde modifiye parçasıda çıkınca düşünemiyorum artık...standart 1.9 jts'de bile motor sesi çok farklıyken bu araçta turboyla birleşen ses nasıldır bilemiyorum....hafta sonu rabasına gelincede...ben şahsen kullanırım her daim güzel dikkatli kullanırsın artık başına bi iş gelirsede kader kısmet o hafta sonu binerken olmayacak diye birşey yok...bir ferrari değil neticede :)...bu benim düşüncem kıyaslamayın karşılaştırmayın artık şu 159 u başka modelle konfor sorunsuz bir araç istiyorsan alın mercedes bmw sıradan lüks arabaya binin bukadar basit :)

Passione

Ben daha aksine artık mutlu oluyorum 159'un karşılaştırıldıgı markaları/modelleri görünce. Bırakın kıyaslama yapılsın Aradaki fiyat farkına bakınca 159'un rakibi az sayıda.
"centocinguantanove"

ozi156

kıyaslama ve eleştiri; rekabeti ve kişi menmuniyeti arttırır...

TRUPHASE

Mesela ben alfaya hergün binmiyorum. Bilen bilir bende palio sporting var. Hem de normal giden bir sporting değil. Ben hafta içi hep palio ile gezerim. Alışveriş merkezine gideceksem alfayı almam. Herşeyin bir yeri var. Şimdi 159 tbi almak istiyorum ama 156 satacağım. Fakat yine palio hergün kullandığım araç olacak.  Fakat dikkat edin bu palio denen araç alışkanlık yapıyor :)
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]