Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Basında Alfa Romeo ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Haberleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

Quattroroute'ye göre Giulia, SUV ve Spider nasıl olacak.

İtalyan otomobil dergisi "Quattroruote" güncel sayısında Alfa Romeo?nun gelecekteki modellerini nasıl tahmin ettiğini gösterdi. 4C?nin bildiğimiz resimleri haricinde gelecek olan modellerin alt yapı ve teknikleri hakkında da bilgiler verildi.

Buna göre Alfa?nın SUV?si Dodge Dart?ın CUSW platformu üzerine değil Fiat 500X?in platfotmu (500L?nin SUV paltformu) üzerine inşa edilecek. Gelecek nesil MiTo?da da bu paltformun kullanılacağı zaten belli idi. SUV?nin seri üretimine 2014 yılından itibaren ?Melfi? tesisinde başlanacak. İsteğe bağlı olarak, 4,20 m. uzunluğundaki olacak olan SUV, dört çeker olarak alınabilecek.

Alfa 159?un takpçisi olacak olan Alfa Giulia, Quattroruote?ye göre arkadan itişli veya dört tekerden çekişli olacak, Chrysler 300C/Lancia Thema?nın teknik alt yapısı olan LX paltformu üzerine inşa edilecek. Ancak Giulia?nın boyu 5,07 m?lik Thema?dan oldukça kısa olacak. Yeni modelin Alfa 156 gibi çevik olması ve tamamen Alman rakiplerine odaklanmış olacağı tahmin ediliyor.

Yine Quattroruote?ye göre 2015 yılından itibaren gelecek nesil ve arkadan itişli olacak olan MX5 platformundaki yeni Alfa Spider gelecek. Modelin uzunluğu uzunluğu 4 m?nin biraz üstünde olacak.

///////////////

Passione

Yoldan çıkan 4C prototype. sağdaki kamuflajlı araç nedir fikri olan var mı?
"centocinguantanove"

Gouki

Gouki

2016'ya kadar 9 Yeni Alfa modeli :)

You are not allowed to view links. Register or Login

Sportivo

inşallah o 6 9 'a dönmez :)) geçenlerde de bahsettiğim gibi Fiat Alfa Romeo'yu daha bir "premium" sınıfa doğru kaydıracağının sinyallerini veriyor. Az sayıda ama karlı üretiriz ve bunu da İtalya içinde üretiriz stratejisindeler. Fiat'ın B-C grubu araçlarını ise kademeli olarak orta vadede Türkiye, Brezilya, Çin'e taşıyabilirler.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

eminpar

Adam 9 alfa modeli demiş  ;D Halla halla hadi hayırlısı diyelim :)

agucba

Alfa Romeo 2013 yılı için özel şeylerin sözünü veriyor.

2012 yılı içerisinde Alfa Romeo tarafında çok az yenilik vardı ve prensipte de sadece dedikodular dolaşıp duruyordu. Yeni yılda 4C'nin seri üretim modelinin tanıtımı ile MiTo ve Giulietta'daki iyileştirmeler ile markaya hareket gelecek.
Alfa Romeo ayrıca hazırladıkladığı bir görsel ile yeni modeline gönderme yapıp 2013 yılında markanın taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmayacaklarına dair söz vermekte.

///////////////

agucba

Alfa Romeo?nun güncel model planlaması (Aralık 2012)

Fiat Grubu geçtiğimiz hafta Goldman Sachs için gerçekleştirdiği bir sunumda Alfa Romeo ile ilgili 2016 yılına kadar olan planlarını sundu. Aslında geçtiğimiz sene gerçekleştirilen sunuma göre modellerin planlamasında "Specialties" adı altında belirtilen üçünücü bir model haricinde herhangi bir değişiklik yok, ki "Specialties" adı altında belirtilen modelin 4C?nin üstü açık versiyonu olabileceği tahmin ediliyor. Bunun haricinde daha önceki yıllarda 400.000 ve hatta 500.000 gibi belirlenen satış rakamlarında da güncel duruma göre uyarlama yapıldı ve 2016 yılına kadar yıllık 300.000 adetlik bir satış rakamı belirlendi. Alfa Romeo 2012 yılı sonuna kadar sadece iki modeli ile temsil ediliyordu ve 90.000 adetin üzerinde bir satış rakamına ulaştı.

Buna göre Alfa Romeo?dan 2016 yılına kadar resmi açıklamalar sonrasında aşağıda belirtildiği gibi bir model planlaması bekleyebiliriz.

B-Segment:
MiTo Facelift, 2013.

C- Segment:
Giulietta Facelift, 2013.

D- Segment:
Giulia, Giulia Sportwagon, Alfa D- SUV, tanıtım 2014 yılı.

E- Segment:
"169", BMW 5 serisi rakibi ve Maserati Ghibli ile aynı platformu paylaşacak, tanıtım 2015 veya 2016 yılı.

Specialties:
4C, 2013, tanıtım 2013 Cenevre Otomobil Fuarı.
4C Spider, 2014(?)
Spider, Mazda MX5 ile aynı platformda, 2015

///////////////

Sportivo

2013 kehanetine bittim ya , hocam büyüksün dağıldım ben şu 2013 kartını görünce :) maya takvimine döndü Alfa'nın gelecek planları. Kehanet hayal kırıklığına uğratmayacakmış. abi adı üstünde kehanet ya tutar ya tutmaz, kehanetin hayal kırıklığına uğratıp uğratmaması nedir ya :)

Bir de "the car to end all cars is nigh" nasıl bir ingilizcedir arkadaşlar ya, af buyurun cahilliğimi ben yarım saattir bakıyorum bakıyorum hala çıkartamadım ne demek istemişler.

Ya ortada çok büyük bir sır , otomobil dünyasını 10 sene aşacak bir araba var, bunu da dünya tarihinde görülmemiş gizlilikle falan hazırlıyorlar,  ya da bomba içerde çoktan patladı zaman kazanıyorlar. 

Bir de Goldman Sachs ne iş , Chrysler'i anlarım da Fiat bu adamlara sunum yapıyorsa kesin bir pislik dönüyor demektir, ya bilançoları parlatacak bir dolap çevirecekler ya da Fiat'ın Alfa Romeo'yu olmasa bile bişeyleri alıp satacakları yorumunu çıkartıyorum ben.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Sportivo

bir ihtimal daha aklıma geldi şimdi bu kartı Almanlar hazırladı ve Alfa Romeo'yu "ti"ye alıyorlar. çünkü bakıyorum bakıyorum başka bir şey aklıma gelmiyor.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

agucba

Alıntı YapBir de Goldman Sachs ne iş , Chrysler'i anlarım da Fiat bu adamlara sunum yapıyorsa kesin bir pislik dönüyor demektir, ya bilançoları parlatacak bir dolap çevirecekler ya da Fiat'ın Alfa Romeo'yu olmasa bile bişeyleri alıp satacakları yorumunu çıkartıyorum ben.

Goldman Sachs sunumu şuradan geliyordur.

Fiat S.p.A. Chrysler'in işçi sendikası ile Chrysler'in tamamının alınması üzerine anlaşmış. Yani Fiat 2013 yılının Haziran ayında Chrysler'in tamamını almış olacak. Bunu yapmak için hazırlıklarını yapıyorlar. Fiat S.p.A. eninde sonunda Chrysler'i alacak, ancak aceleleri de yokmuş.

///////////////

agucba

Di Montezemolo Ferrari Başkanı olarak kalacak.
(07/01/2013)

Luca di Montezemolo görünüşe göre daha uzun bir süre Ferrari Başkanı olarak kalacak. Der 65 yaşındaki Di Montezemolo geçtiğimiz hafta "La Repubblica"ya yaptığ açıklamada İtalyan parlamentosundaki bir koltuk için aday olmayacağını açıkladı.

Parlamento'da görev alması durumunda Ferrari'deki görevi ile çatışmalar olacağından bu görevini bırakması gerekcekti. Di Montezemolo kendi aday olmaktansa 2009 yılında kendi kurduğu "Italia Futura" organizasyonunda görev alan şimdiki başbakan Mario Monti'yi destekleyecek.

Di Montezemolo 1991 yılından beri Ferrari Başkanı ve bugüne kadar Ferrari'yi Süper Spor Otomobiller'de zirveye taşıdı.

///////////////

agucba

Chrysler Group LLC 2007 yılından bu yana ABD'de en başarılı yılını geçirdi.
(07/01/2013)

Chrysler Group LLC, 2012 yılında satılan araç sayısını 1.651.787 olarak bildirdi ki bu rakam 2011 verilerine göre %21'lik artış anlamına geliyor. Chrysler, Jeep, Dodge, Ram Truck ve FIAT geçtiğimiz yıla göre gözle görülür artışlar sağladılar. Tek başına sadece Jeep markası geçen yıla göre ABD Pazarı'nda %13'lük bir artış sağlayarak kendi satış rekorunu kırdı. Bundan önce dünyada hiç bu kadar Jeep satılmamıştı ayrıca. Chrysler Group'un toplam yedi markası 2012 yılında satış rekorları kırdı.

Dogde Dart, Fiat 500 modelleri, Jeep Wrangler, Dodge Challenger, Dodge Journey ve Ram Cargo Van da ayrıca rekorlara ortak olan modeller ki bunlar Aralık ayını rekor ayı olarak tamamladılar. Jeep Grand Cherokee geçtiğimiz yılın en iyi satışlarını Aralık ayında gerçekleştirdi.

Fiat 500'ün satışları geçtiğimiz ay tam %59 artış gösterdi. Böylelikle Fiat 500 on ay boyunca peşpeşe satış rekorları kırdı. Fiat 500 ayrıca Chrysler Group içerisinde Aralık ayında IIHS güvenliği konusunda tescil edilen 1 modelden biri.

ABD'li müşteriler 2012 yılında 43.722 kez Fiat 500'de karar kıldılar ki bu rakam 2011 içerindeki on aylık satış rakamlarının %121 üstünde. Tüm NAFTA Bölgesi'nde (ABD, Kanada, Meksika) 2012 yılında 50.000 adetin üzerinde Fiat 500 satılabildi.

Jeep 2012 yılında 474.131 adetlik ABD satışı ile kendi tüm zamanlarının en iyi satış rakamlarına ulaştı. Bu rakam 2011 yılının %13 üstünde, ayrıca 2007 yılından bu yana da genel toplamda en yüksek rakamına ulaştı. Jeep'in amiral gemisi Grand Cherokee 2005 yılından bu yana en başarılı yılını geçirdi.

///////////////

agucba

Almanya: Alfa Romeo?dan 4 yıl garanti.
(08/01/2013)

Alfa Romeo, 1 Ocak 2013 itibarı ile garanti süresini kilometre sınırlaması olmaksızın dört yıla çıkarttı. Kullanıcılar böylelikle yasal sınırlamanın iki katı bir süre boyunca, hem de kilometre sınırlaması olmadan garanti altında hareket edebilmenin rahatlığını yaşabilirler. Buna ayrıca tüm Avrupa?da geçerli bir Mobil Yardım Garantisi de dahil. Bu garanti koşulları şu anda satışta olan güncel modeller MiTo ve Giulietta için geçerli iken bu yılın sonlarına satışa çıkacak olan safkan spor otomobili Alfa Romeo 4C?de de geçerli olacak.

Bunun haricinde İtalyan markanın otomobilleri şu anda Avrupa pazarında satışta olan otomobiller arasındaki en güvenliler arasında satılıyor. Buna göre Alfa Romeo Giulietta EuroNCAP?n güncel çarpışma test sonuçlarında 5 yıldız ile en yüksek notu aldı. Kompakt model almış olduğu toplam 87 puan ile birçok Alman rakibini de gerisinde bırakmış oldu.

Fiat, Chrysler?daki hissesini yüzde 65?e çıkarmayı planlıyor.
(08/01/2013)

İtalnyan otomobil üretici Fiat, Chrysler?deki hissesini yüzde 65?e çıkartmayı düşünüyor. Fiat Gurubu şu anda elinde yüzde 58,5?lik bir miktarı bulunduruyor. Fiat, ABD?li Veba Vakfı?nın elinde bulunan yüzde 3,3?lük bir miktara 198 milyon $ (yaklaşık 150 milyon ?) ?lık bir ödeme yapmayı düşünüyor.

Veba ABD?li UAW Sendikası?nın kontrolünde ve bunların Chrysler?deki hisse miktarı şu anda yüzde 41. Chrysler hisselerinin yüzde 16,6?sı için Fiat?ın altı aylık aralıklar ile yüzde 3,3?lük dilimler halinde 30 Haziran 2016?ya alma seçeneği bulunuyor.

Fiat geçtiğimiz yıl Veba?nın elindeki yüzde 3,3?lük hisseyi almak istemiş, ancak Torinolu grup ile Veba arasında fiyat konusunda anlaşma sağlanamamıştı. Fiat bunun üzerine Delaware mahkemesine başvurarak adil bir fiyatın belirlenmesi konusunda talepte bulunmuş. Yakın zamanda mahkeme Fiat?ın ödemesi gereken miktarı belirlemiş olacak. Bir sonraki alımda Fiat aynı fiyat üzerinden ödeme yaparak Chyrsler?deki hissesini yüzde 65,17?ye yükseltmiş olacak.

///////////////

bado

4 yıl garanti veriyor almanya
türkiye bırak 4 yılı yeni alınan araçlarda 2 yıla düşürdü garantiyi ve garanti uzatma yok.
ben allahtan ikinci seriden aldımda 3 yıl garantim.. şuan garanti uzatmak istesem parayla onu bile kaldırdılar.
aracım çok  sorunlu olduğu için iyi niyet çercevesiyle 444 19 10 u arayarak garantimin uzatılmasını istedim. böyle bir şey mümkün değildir. diye cevap geldi.
serkan abi dikkatini çekerim oktay kütükoğlunun bundan haberide varmış. servisde karşılaşıncada yüzsüzce nasıl araçdan memnunmusun nasıl gidiyor diyor.. bütün sorunların bire bir şahidi kendisi.. makara geçer gibi soruyor.. Alfa Romeo Türkiyede adam olmaz. bu araçlada iyice soğudum malesef. servisden çıkmıyor araç. herşey satana kadar sattıktan sonra öpüldün bi kere..

allah var servsiden sonuna kadar memnunum. bi dediğimi iki etmiyorlar. servis danışmanı esra, elektirk fatih, mekanik birol-cem trimcisi araçla her türlü ilgilendiler bugune kadar. hiç bişeyini noksan etmediler. ama gel gelelim arkadan gelen trim gacırtısını bir türlü 1,5 yıl oldu çözemediler. oktay bey bunlar minör problemler dedi.. daha ne diyim.
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

agucba

Fiat, Brezilya?da  kendi satış rekorunu kırdı.
(08/01/2013)

Fiat, Brezilya?da bulunduğu 36 yıllık süre içerisindeki en iyi performansına 2012 yılında ulaşarak kendi üretim ve satış rekorunu kırdı. 2012 yılının Ocak ayından Aralık ayına kadar 838.219 binek ve ticari araç tescil edilmiş oldu. Bu rakam geçtiğimiz yıla göre yüzde 11,1?lik bir artış (754.276 adet), en son rekor kırılan yıl olan 2010?a göre ise yüzde 10,2?lik bir artış (760.495 adet) anlamına geliyor. Fiat markası Brezilya?da geçtiğimiz 11 yılın pazar lideri konumunda.anlamına geliyor.

Fiat aynı zamanda Brezilya pazarında 3.634.510 adetlik satış ile 2012 yılında bir önceki yıla göre yüzde 6,1?lik bir artış gerçekleştirdi. Bunun üzerine Fiat?ın Brezilya?daki pazar payı yüzde 22?den yüzde 23,1?e yükseldi.
Fiat?ın böyle bir pazar payına ulaşmasına etki eden modeller 255.149 adet ile Uno ve 117.464 adet ile Strada oldular.

Fiat, 759.000 adetlik binek ve ticari araçlık üretim ile de Brezilya?da kendi rekorunu kırdı. Bu 675.000 adetlik üretimin gerçekleştiği 2011 yılına göre yüzde 12,5, 690.000 adetlik üretimin gerçekleştiği 2010 rekor yılına göre de yüzde 10?luk bir artış sağlamış olduk.

///////////////

agucba

Die Welt: Otomobil tarihinin ?En kötü 10 otomobili?.
(11/01/2013)

Die Welt dünyanın en çirkin otmobillerinden oluşan bir liste oluşturdu. Bu listeye genelde tasarım konusundaki yetenekleri ile tanınan İtalyanlardan da iki model eklemeyi ihmal etmemişler.

?Alıntı:?
"Altıncı sıra: Alfa Romeo Arna. Aslında İtalyan tasarımı ile dayanıklı Japon teknolojisini bir araya getirmek temelde hiç de kötü bir fikir değil. Ancak 1980 yılında ortaya çıkan sonuç, otomobil tarihinin en kötülerinden biri oldu. Alfa Romeo ve Nissan, Arna isimli kompakt hatchback?i beraber üretme fikrinde birleşmişlerdi. Arna kısaltması Alfa Romeo Nissan Autoveicoli?nin kısaltmışı idi. Yıllık 60.000 adetlik üretim ile VW Golf?e rakip olunması planlanıyordu. Ancak bu tamamen suya düştü. Bunun haricinde otomobili Japonya?dan üretmek yerine Pomigliano d'Arco?daki (Alfasud?un üretildiği fabrika) fabrikada üretme kararı aldılar. 1983?ten 1987?ye kadar olan dört yıllık üretim süresince iyimser bir tahmin ile sadece 80.000 adet Arna üretildi. Kötü tsarımı ve berbat kalitesi nedeni ile ikinci el Arna?ları nerede ise satmak imkansız idi.?

"Dördüncü sıra: Fiat Multipla. Bununla ilgili bir şeyler yazmaya gerek görmüyorum. O kadar kötü bir tasarım ki yazmak için bile zaman ayırmaya gerek yok. "

///////////////

asklepios

yalnız arkadaş ne GOLF'müş yahu....otomotiv tarihi golf'e rakip olarak üretilen ama başarısız olan araçlarla dolu

agucba

Ferrari dört kapılı veya SUV üretmeyecek.
(11/01/2013)

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo auto motor und sport ile yaptığı bir söyleşide, Ferrari?nin başka spor otomobil üreticileri örneğinde olduğu gibi dört kapılı veya SUV modelleri üretmeyeceklerini bildirdi.

Ferrari sadece iki kapılı spor otomobiller üreten bir üretici olarak kalacak ve bunun dışında hiçbir şey olmayacak. Dört kapılı ve SUV üretmeyi planlayan Maserati?deki durumun farklı olduğunu belirtti ayrıca.

Di Montezemolo ayrıca Ferrari giriş modeli olmayacağını da belirtti. ?Küçük ve uygun fiyatlı bir Ferrari, Ferrari değildir. Basta.? Kendisi ayrıca AMS?ye California müşterilerinden yüzde 70?inin daha önce hiç Ferrari kullanmadığını ve böylece yeteri kadar giriş seviyesi potansiyeli olduğunu söyledi.

Ferrari bu sebeple California?nın yeni modelleri üzerinde çalışmakta, mesela dört kişilik bir varyasyon ve üstü kapalı bir model. Müşteri artık nasıl istiyorsa.

Makale göre süper spor otomobili Enzo II?nin de önümüzdeki ay hazır olacağı bilgisi verildi. Bu otomobilden muhtemelen sadece 500 adet üretilecek. Ferrari Başkanı, Enzo II?nin en az 950 BG üretecek bir hibrid sistemi ile donatılacağı dedikodularını da teyit etti.

///////////////

Kibitzer

You are not allowed to view links. Register or Login
yalnız arkadaş ne GOLF'müş yahu....otomotiv tarihi golf'e rakip olarak üretilen ama başarısız olan araçlarla dolu

Gelmiş geçmiş en çok satılan araba sıralamasında corolla bir ara geçmişti golfü. Sonradan golf tekrar öne geçti. Tabii Toyota saçmalamasaydı, krizler vs olmasaydı halen liderlik için kapışıyor olurdular bence.

agucba

Fiat Grubu'ndan biraz da magazinsel bir haber.

Fiat varisinden 3,5 milyon Euro çalındı.
(11/01/2013)

Uruguay'lı hırsızlar, 30 Aralık gecesi Fiat varisi Lapo Eduard Elkann'dan 3,5 milyon Euro götürdüler. "Dandy of the year 2007" (Yılın Züppe'si olarak çevirebiliriz) seçilen Elkann, kız arkadaşı ile Punta del Este tatil yöresindeki kendi mülklerinde yeni yılı kutlamak için bulunuyordu.

Yerel medyanın haberine göre Michael Schumacher ile yakın arkadaş olan Elkann, evinde kutlama yaparken hırsızların girdiğinden haberdar olmadı. Hırsızların 3,5 milyon Euro değerinde mücevher ile 25.000 Euro nakit para çaldıkları belirlendi.

///////////////

agucba

Fiat Grubu gittikçe Amerikanlaşıyor.
(15/01/2013)

Hisse senetleri uzmanları grubun durumunun tahmin edilenden daha iyiye gittiğinden Fiat hisselerinin alınmasını tavsiye ediyorlar.  Chrysler?in ABD Binek Otomobil Pazarı?ndaki payını yüzde 11,4 olarak hesaplayan uzmanlar, tek eksik olan şeyin zarardan çıkmayı sağlayacak iyi sonuçların açıklanması olduğunu belirtiyorlar.

Makalede ayrıca FIAT-Chef?i Marcionne?nin Chyrsler ile gerçekleştirdiği bağlantı sonrasında Torino?dan çok zarif bir şekilde çıkmayı planladığı yazılıyor. Bun sanırız gelecek aylarda dedikodu kazanlarının ana maddesi olacak gibi. Uzmanlar gelecek aylarda Fiat hisse hareketlerine dikkat edilmesi gerektiğini ve buna mukabil bu hisselerin alınmasını tavsiye ediyorlar. Hisse senedi hedefinin 6,50 ? olacağı düşünülüyor.

///////////////

agucba

Fiat ve Mazda yeni Roadster için anlaşma imzaladılar.
(19/01/2013)

23 Mayıs 2012'de yapılan açıklamadan sonra Fiat Group Automobiles S.p.A. (Fiat) ve Mazda Motor Corporation (Mazda) kesin olarak ortak üretim için kesin anlaşma imzaladılar. Buna göre Mazda Alfa Romeo için iki kişilik bir Roadster üretecek. Bahsi geçen otomobil 2015 yılından itibaren Mazda'nın Hiroshima'daki fabrikasında üretilecek.

Alfa Romeo'nun Roadster'i tüm dünya için geliştirilecek v e MX-5'in gelecek nesilinin alt yapısına sahip olacak.

Fiat ve Mazda, bahsedilen alt yapı üstünde birbirinden tamamen farklı, kendine ait tasarımı olan, düşük ağırlıklı ve arkadan itişli bir model geliştirecek. Alfa Romeo ve Mazda ayrıca kendi motorlarını geliştirecekler.

Bu birliktelik Mazda'ya geliştirme ve üretimde daha yüksek tasarruf imkanı sağlamasını ve aynı zamanda Roadster segmentine dünyada yeni bir hız kazandırılmasını sağlayacak. Fiat bu model ile Alfa Romeo'nun klasik Roadster'ini modern ve teknolojik bir yapı ile tekrardan yaşatma imkanı bulacak, ayrıca 2016 yılı hedeflerine de ulaşmasına katkı sağlayacak.

Fiat 500L İtalyanların gözünde 2013'ün en beğenilen yeniliği
(20/01/2013)

Quattroruote dergisinin okuyucuları Fiat 500 L'yi 2013 yılının en güzel yeniliği olarak seçtiler. Birinciliği belirleyen kriter, okuyuculardan alınan %17'lik oy oranı oldu. Yeni Mercedes A serisi yüzde 16,3'e, Golf yüzde 13.2'ye ve New Fiat Panda yüzde 9,49'a ulaştı.

Fiat Group bu sonuca çok sevindi, çünkü bu şekilde halkının kendi otomobil endüstrisine olan bağlılığı kanıtlanmış oldu.

2012 yılının en sevilen modeli yarışmasında da Fiat yine en önde yer aldı ve Fiat Panda yüzde 26,8 ile en önde yer aldı. Diğer dereceler Fiat 500L, Alfa Romeo Giulietta, Maserati Quattroporte, Ferrari 458 Spider ve Ferrari F12berlinetta ile Fiat Freemont'a gitti.

Mazda, Alfa Romeo'nun yeni Spider'ini üretecek

(21/01/2013)

Alfisti, belki de otomobil tarihinin en kötü haberi ile karşı karşıya. Fiat ve Mazda, Alfa Romeo'nun Spider'ini Japonya'da üretmek için anlaştılar. Bu aslında ilk bakışta Alfa müşterisi için iyi bir haber, çünkü böylelikle arkadan itişli, sportif ve İtalyan motorlarına sahip bir Roadster geliştirilmiş olacak.

Eski Alfa Romeo hayranları için ise bu haber çok büyük  bir rezalet, çünkü Roadster'in mucidi olan marka, kendi icat ettiği sınıfta kendi modelinin devamını üretemeyecek durumda ve üretimini Japonya'da konuşlanmış olan bir markada ürettirecek. Acaba İtalyanları bu kadar tasarruf yapmayan iten ekonomik baskı bu kadar yüksek mi? Aslında grubun kendi çekmecelerinde bir çok model çizimi ve bunları hayata geçirebilme imkanı varken. Ne yazık ki Fiat Grubu farklı bir karar aldı ve sırf tasarruf etmek için Mazda'dan medet umma yoluna gitti. Aslında bu kooperasyonda 2015 yılı garantiye alınmış oldu, çünkü Japonlar her zaman vermiş oldukları terminleri tutmasını bildiler.

Kesin olan başka bir şey, gelecek Spider'in köklerine geri döneceği. Aslında bir Spider yerine MX-5 alacak çok az Alfisti varken, farklı markalarda olup sağlam ve güvenilir, şık bir İtalyanı alacak çok fazla müşteri var. Başka bir açıdan bakılacak olursa, yeni Spider'in Japonya'da üretilecek olması bir yöndn iyi, çünkü başka türlü yeni bir Spider olmayacaktı. En büyük soru işareti Japonların bugüne kadar Roadster'deki motorlara çok fazla önem vermemiş olması.

Eğer ki Alfa Romeo burada 85-90 beygir, iki litrelik bir motorla gelirse, bu iş başlamadan bitmiş olur. Ama eğer mevcut durumdan olabilecek en iyi motorlar, hatta Quattroport'deki V8 kullanılacak olursa, o zaman ekstra özelliklerde bir Spider'i geri kazanmış olacağız. Aslında eskiden olduğu gibi güçlü sese sahip olan bir V6'da yeterli olur. Bize kalırsa 300 BG ve kullanılan az elektronik "zımbırtı" ile en azından performans anlamında beklentilerimiz karşılanmış oldu. Ancaaaak... Yeni Spider tesadüfen Japonya'da üretilmiş gerçek bir İtalyan olursa onu alabileceğimizi de belirtmek isteriz.

Ve lütfen... Sevgili Alfa Romeo ve Mazda ve Fiat ve diğer teknikerler... Lütfen DNA şalterini kullanmayın. Çünkü 250 veya 300 BG'lik gücü gaz pedalına yapacağımız dokunuşlarla kendimiz kontrol etmek istiyoruz. All-Weather fonksiyonu olabilir ama kar yağdığından karın keyfini çıkartabilecğimiz bir deaktivasyon düğmesi mutlaka olmalı. Arkadan itişin keyfi ancak o zaman çıkabilir.

Alfa Romeo'nun Mazda ile olan birliktliğinden nasıl bir sonuç çıkacağını bilmiyoruz ve yeni Spider'in MX-5'in farklı bir fonksiyonu olacağını söyleyenlere karşı söyleyebileceğimiz hiç bir şey yok. Çünkü Fiat'ın raflarında iki silindirli Multi Air motorlar da var!

///////////////

emin

herşey iyi güzel hoş da yeni nesil alfa kullanıcısı olarak en mutlu olduğum konu DNA, bence çok fazla imkan sunuyor, biz motosikletlerde de olsun diye yırtınırken, dna konusundaki serzenişi anlamadım =)

bu arada mx-5 müşterisi olabilecek bir yapımda olduğundan, evet belki ruhunu kaybedecek ama estetik olarak, bence fiat destekli çıkacağına japon destekli çıkması bence hoş bir durum. sonuçta bir arese yok artık olmayacak. ama o araç geldiğinde sıfır fiyatına bakarım 2-3 yaşında cabrio audi TT tercih ederim ya da mercedes SLK. ama bi görelim bakalım spiderı nasıl birşey çıkaracaklar.

brera spider'ın üstüne çıkabileceklerini düşünmüyorum.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

agucba

4C'ye ait yeni resimler.
(23/01/2013)

Alfa Romeo 4C çok fazla merak uyandıran ve beklenen bir spor otomoil modeli. Zaten satışa da 2013 yılında çıkacağı bildirildi. Bu sebeple artık dergilerin ajanları haricinde test sonrasında test sahasının hangi kapısından çıkacağını bilen erkek ve kadın meraklıların da objektiflerine yakalanmaya başladı.

///////////////