Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Basında Alfa Romeo ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Haberleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alihsans

You are not allowed to view links. Register or Login
Abi 1.4 140bg gayette yeterli olur :) 159 kullananların çoğu 1.9 jtd kullanıyor. Giulia'nın daha hafif ve daha iyi bir şanzımanla çıkacağını düşünürsek 1.9jtdden aşağı kalmayacaktır.

Ülkedeki saçma sapan vergi sisteminden dolayı 1.6 üstü her hacim saçma sapan fiyatlara satılıyor eyvallah ama bizde 1.6 ve altı araçlara binmeye alışacağız artık.

1.4 140 bg, standart versiyondan bir üstte bir jant modeli, xenon, deri, sunroof yeterli olacaktır bana, hatta planlarımı da ona göre yapıyorum biraz :)
Kendi düşüncemi yazmıştım aslında. Ben 1.4 Giulietta'dan inip 1.4 Giulia'ya binmeyi pek mantıklı bulmadığımdan öyle dedim.
Şu anda sadece atıp tutuyoruz tabii. Belki güzel memleketimize 1.0, 1.4, 1.6 dizel ve 1.75 gibi versiyonlar gelir sadece.  :)
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

max-ime

Abi 1.4 140bg gayette yeterli olur :) 159 kullananların çoğu 1.9 jtd kullanıyor. Giulia'nın daha hafif ve daha iyi bir şanzımanla çıkacağını düşünürsek 1.9jtdden aşağı kalmayacaktır.

Ülkedeki saçma sapan vergi sisteminden dolayı 1.6 üstü her hacim saçma sapan fiyatlara satılıyor eyvallah ama bizde 1.6 ve altı araçlara binmeye alışacağız artık.

1.4 140 bg, standart versiyondan bir üstte bir jant modeli, xenon, deri, sunroof yeterli olacaktır bana, hatta planlarımı da ona göre yapıyorum biraz :)
Kendi düşüncemi yazmıştım aslında. Ben 1.4 Giulietta'dan inip 1.4 Giulia'ya binmeyi pek mantıklı bulmadığımdan öyle dedim.
Şu anda sadece atıp tutuyoruz tabii. Belki güzel memleketimize 1.0, 1.4, 1.6 dizel ve 1.75 gibi versiyonlar gelir sadece.  :)

Ahaha abi, kendi düşüncemi yazdım ne kurcalıyorsun gibi olmuş :)

depeche101

2.0 Dizel Giu gelmeyen bir memleketteyiz , 2 ay önce tüm Avrupa'da satışına başlanılan MQV ve GQV TCT'lerden haber yok . Yeni modelleri sadece forumlardan izlersek şaşırmam şahsen.

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

ar.159

Valla böyle bir aracı 1.4, 140 beygir civarı çıkarırlarsa cacık olur. Değmez.
2.0 dizel, 200+ beygir, dinstinctive bir donanım iyi gider. Onun da fiyatı en kötü 150 olur diyorum.
Şurada muhabet eden çoğumuz ikinci eli 10-60 bin arası olan araçlarımızı satıp bunu alamayız.
Yeni modelin heyecanı sarsın elbette ama sahip olma heyecanına dönmesin diye tahminlerimi yazayım dedim.  :D

Tabii parayla imanın kimde olduğu belli olmaz, orası da ayrı.  :kahve:
100.000 $ .  :o Yok abi bence o kadar olmaz,olamaz.  :S
3.20 d'nin fiyatı internet sitesinde o civarlarda. Daha düşük olmasını beklemiyorum ben açıkçası.

140 değilde şuna 170 bg ve otomatik dersek gayet keyifli bir araç olur ve bence başlangıç fiyatıda 100-110 bin tl bandında olur 100bin dolar satmak istemiyorum demekten başka birşey değil ama gönlümde yatan 2,0 dizel 200 hp bi turbo birşey yaparsa da iyat 150 binin altına inmez evi satıp paray arabaya yatıracak halimizde olmadığı için bir 4 yıl beklemede kalırız
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

tolga_ozhan

100-110 bin TL bence hayal olur. Bunun için rakiplerin fiyatlarına bakmak yeterli. Rakipleri dediğimde yeni çıkacak Alfa'ya göre eski kalmış olacaklar. Yani o köprünün altından çok sular akacak.

alihsans

Ahaha abi, kendi düşüncemi yazdım ne kurcalıyorsun gibi olmuş :)
:D :D :D
Yok ya kurcala tabii de işte ortada belirli bir şey olmayınca net konuşamıyoruz.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

ar.159

100-110 bin TL bence hayal olur. Bunun için rakiplerin fiyatlarına bakmak yeterli. Rakipleri dediğimde yeni çıkacak Alfa'ya göre eski kalmış olacaklar. Yani o köprünün altından çok sular akacak.
Su an BMW 320 ie nin fiyatı 130 bin bandında buna dayanarak 110 olur demiştin

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

max-ime

Konu kilitlenmez yada silinmez ise, tabi birde Alfa Giulia'yı çıkarmayı becerebilirse göreceğiz :) Ben 1.4 140bg civarında çıkacak bir versiyonun 3.16'dan 4-5K euro ucuz olacağını düşünüyorum. Ha olmazsa satamazlarda zaten :)

naxos

320 ie 170 hp bmw 122 kagida birakiyoraa .Alfa 100 binden baslar 150 bine dayanir dizel 2.0 gelirr ama 140 civari baslar 180 ne dayanir.
Dolu julyet 90 bine dayandi busa su demektir 100 binden asagi olmaz guila.
Inanmiyorsaniz at Fav a bekle :))
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

iceberg156

muhtemelen 100 bin bandında şuan için bir çoğumuzun ulaşamayacağı fiyata gelecek ve insanı asıl sinir eden sen deli gibi yılların alfistisi olarak o araca alamayacaksın ama alfa tarihinin a sını bilmeyen tasarıma vurulup altındaki 2011 bmw yi satıp gidip onu alacak biz baka kalacağız :duvar:
neyse hayırlısı ile çıksın da biz bir kaç yıl baka kalalım ama her zmana söylüyorum ben alfa nın çok satmamasından satış politakasının kötü olmasından tr de tutulmamasından hiç ama hiç şikayetçi değilim bilakis hoşuma gidiyor her kafamı çevirdiğim de alfa görmek o duyguyu heyacanı bitirir böyle az olması ve olanların da birbirine selam vermesi(artık pek kalmasada) bence çok daha güzel :arkadasim:

+1

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

chao

benim görüşüm Giulia Bmw 3.20 ile denk olduğu motor / donanımların hiçbirinde 3.20'den pahalı olmayacaktır.

Söylendiği gibi arkadan itiş 300 500 Hp modeller olacağını da hiç sanmıyorum. Alfa Romeo son 10 yılda hangi projesini zamanında ve söylediği gibi bitirdi ki ?

1.4 170'lik motorunu geliştirip TCT ile koyar, bu da Giulia'nın başlangıç fiyatı olur. Distinctive donanımlı 1.4 170hp motor da 100-120 civarı başlar diye düşünüyorum. Hatta bizim gibi vergisi yüksek piyasalara satış yapabilmek için 1.6 dizel motor bile gelirse şaşırmam cidden :)
Giulia'nın 300 hp lik versiyonu olmaz mı ? olur bence de ama ben onu alamam :D
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

Lbe

Bugün 1.6 dizel Giulietta 80'e satılıyor.1.6 motordaki vergi oranı %45 yani ötvsiz fiyatı 55 bin.2.0 olsaydı eğer (tabi 1998cc v.b hacim olursa) ötv %90'a çıkacak ve fiyatıda hacimden dolayı 5 bin artsa, 60+54 = 114 TL olurki bu mümkün olmayacak kadar iyimser bi rakam.55 TL' nin üstüne 5TL motor farkını koysak, 20 TL'de sınıf farkı desek 80bin ötvsiz fiyat olur.%90 ötv koyarsak 152 bin TL. Bu parayada alınır açıkcası.a3 sedan 1.6 tdi bugün 110 bin lira

hi_cazz

1.6jtd versiyon olur bence. Fiyatıda 110 civarı olur. 2.0jtd de 150den aşağı zor.

Tolga033

Yapsınlar 1.6 jtd Twin Turbo şöyle 150-200 arası .  :D

ozoozo

Bir coupe cabrio gelsinde alalım :D

alihsans

Hardcı mısın, softçu mu?

ozoozo

Hardcı mısın, softçu mu?

Para olursa cabrio olmazsa coco

admin

Maserati, SUV'si Levante'yi test ediyor

Maserati, yakın gelecekte piyasaya süreceği Levante modelini trafiğe açık yollarda denemeye devam ediyor. SUV'nin dört çeker teknolojisi şimdilik daha bir Maserati Ghibli karoseri altında saklanmakta. Fiat'ın kardeş kuruluşu olan Maserati, satışlarını 2015 yılına kadar 50.000 adede çıkarmayı hedefliyor. Güncel olarak Maserati, Quattroporte ve Ghibli ile iyi bir rüzgar yakalamış durumda. Bunun yanında SUV modeli de 2015 yılı hedeflerinin ulaşılmasında rol oynayacağından, Bentley'in SUV'si kadar lüks ve aşırı pahalı olarak fiyatlandırılmayacak. Ancak Levante yüne de rakibi olan Porsche Cayenn'den daha özel (ve böylece daha pahalı) olacak.
Yalnız kullanılacak platform konusunda daha karar verilebilmiş değil. Maserati burada Fiat'ın diğer bir kardeşi olan Jeep Cherokee'nin platformunun yeterli olup olamayacağına veya Ghibli'nin de kullandığı Quattroporte Paltformu'nun kullanılması gerektiğine karar verecek.
Motor konusunda ise herşey belli. Çift aşırı yükleme ünitesine sahip V8 ile çift aşırı yüklemeli V6 Levante de olacak. Her iki motor farklı performans versiyonlarında olacak ve en güçsüzü yaklaşık 300 BG'den başlayacak. En güçlü V8, Cayenne Turbo ile eşdeğerlerde olacak. Avrupa'da da başarı hedeflendiği için bir dizel versiyon olmazsa olmazlardan. Bunun için Ghibli Quattroporte'de kullanılan 275 BG'lik V6 Biturbo görev yapacak. İkinci performans kademesinde ise 340 BG olması bekleniyor. Maserati SUV'den beklentiler çok yüksek, çünkü Fiat yaklaşık olarak yarım milyar Euro'luk bir yatırım ile bu işe girdi.

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

admin

Novitec Tridente, Maserati Quattroporte'yi optimize etti.

Novitec Tridente Maserati Quattroporte için güncel olarak komple bir tuning paketi sunmaya başladı. Maserati Quattroporte'nin şu anda tüm motorları turbo beslemeye sahip olduğundan, N-Tronic kutuları ile güç arttrımı hiç zahmetli değil. Novitec bu sayede V8 motorlu GTS'nin gücünü 530 BG'den 605 BG'ye, torkunu 710 Nm'den 820 Nm'ye, 0-100 km/s standart hızlanmasını da 4,7 saniyeden 4,4 saniye iyileştirmekte.

Quattroporte V6 3,0 Turbo-Benzinli'nin gücü 410 BG'den 476 BG'ye, torku 550 Nm'den 640 Nm'ye yükseltmekte. 0-100 km/s'lik standart hızlanma süresi ise 0,4 saniyelik iyileşme ile 4,7 saniyeye inerken dört çekerli Q4 versiyonu ise bunu 4,5 saniyede başarmakta.

Novitec ayrıca Maserati'nin ilk defa programında bulunan dizel motorunu da optimize ederek 275 BG olan gücü 322 BG'ye çıkartırken, 80 Nm'lik bir artış ile torku da 680 Nm'ye yükselmekte. Standart hızlanma süresi ise 6,4 saniyeden 5,7 saniyeye inmekte.

Yazılım güncellemesi içeren kutuların fiyatı 1.535 €'dan başalmakta.

Novitec Tridente ayrıca tüm motor versiyonları için süspansiyon kitleri de sunmakta. Arkadan itişli versiyonlarda ayarlı bir spor süspansiyon sistemi sunulurken, Q4 versiyolarında 35 mm alçaltan spor yaylar kullanılmakta.

Bunun haricinde Quattroporte için çeşitli renklerde 22 inçlik jant-lastik takımları sunulmakta. Önde 255/30 ve arkada 315/25 ebatındaki Pirelli P Zero lastikler ile beraber sunulan tüm takımın fiyatı 4.736 €.

Tüm bunlar ayrıca karbondan imal önde iki parçalı bir spoyler, marşpiyeller ve arka spoylerden oluşan bir aerodinami paketi ile tamamlanmakta. Bunun fiyatı da 3.712 €.

depeche101

Bu habere göre Giulia 24 Haziran'da tanıtılıyor.

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

admin

Ferrari-Başkanı Luca Cordero di Montezomolo, son yıllarda Formula 1'de yaşanan başarısızlıklar nedeni ile Ekim ayı ile görevi bırakacağını açıkladı.

Luca di Montezemolo Ferrari'deki görevini Ekim bırakıyor. Bu bilgi, geçtiğimiz bugün FIAT tarafından açıklandı. 67 yaşındaki Montezemolo bu görevini 23 senedir yürütmekte, ancak son zamanlarda motorsporlarında çok az başarıya imza atabildi.

Son on yılda sadece bir şampiyonluk, Formula 1'de çıtayı belirlemek yerine devamlı olarak kopyalamak, önce Red Bull'a karşı alınan yenilgiler, şimdi de Mercedes'e karşı tamamen çaresiz. Motorsporlarının en üst seviyesinde yaşanan bu başarısızlıklar, Luca di Montezemolo'ya Ferrari'de başkanlığa mal oldu. 1991 yılından beri bu görevin başında olan Montezemolo'nun, 1950'den beri Formula 1'de mücadele eden tek takım olan Ferrari'nin yarış takımını kurtamak için almış olduğu tüm önlemler, atmış olduğu tüm adımlar hiçbir sonuç getirmedi. Geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan tüm karşı açıklamalara karşın Montezemolo, dün, 13 Ekim'de görevi bırakacağını bildirdi.

Tüm bunların çıkış kaynağı olarak FIAT Başkan Sergio Marchionne ile yaşanan fikir ayrılıkları sayılabilir. Yapılan açıklamada ayrıca, Formula 1'de tekrar başarılı günlere dönebilmek için Marchionne'nin kendisinin spor departmanının sorumluluğunu üstleneceği yönündedir.

Ferrari ile pilotlar şampiyonluğuna erişen Kimi Räikkönen'in geri getirilmesi, sürücüler ve takım içerisinden sevilen Stefano Domenicali veya motor geliştirme baş mühendisi Luca Marmorini'nin işten çıkartılması dahil, Montezemolo, Ferrari efsanesinin başarılı olabilmesi için her yolu denedi.

Tam da Formula 1 teknolojisinde devrim niteliğinde yapılan değişikliklerin olduğu yıl yaşanan başarısızlık, Ferrari için hayalkırıklığı oldu. Tarihte hiçbir zaman bir üretici için herşeyi sıfırdan tasarlama imkânı doğmamıştı. İlk kez ileri teknoloji ürünü motor ile şasi bir arada ve birbirine bağlı geliştirilebilecek ve harika bir şekilde birbirine uyum sağlayabilecekti, herşey bir çatı altında olacaktı. Mercedes bunu harika bir şekilde başardı, Ferrari başaramadı.

16 kez markalar şampiyonu olan takım, geçtiğimiz hafta sonu tam da kendi evindeki yarışta Fernando Alonso'nun teknik bir arıza nedeni ile yarış dışı kalması ve Räikkönnen'in yetersiz olan dokuzunculuğu ile takımlar genel klasmanında dördüncülüğe geriledi. Ferrari'yi geçen takım, İngiliz kökenli özel takım olan Williams ki daha önce Ferrari ile yarışmış olan Felipe Massa, 33. yaşında burada ikinci baharını yaşamakta.

Sürücüler klasmanında Fernando Alonso, lider durumdaki Mercedes sürücüsü Nico Rosberg'in 117 puan gerisinde beşinci sırada, Räikönnen ise inanılmaz 197 puan fark ile onuncu sırada.

FIAT Başkanı Marchionne hafta sonunda; «Tam altı yıldır hiçbir şey kazanmıyoruz, ve elimizde dünyanın en iyi iki sürücüsü olsa da 7. ve 13. sıralar arasında gezinmemiz kabul edilemez bir durum.». şeklinde konuşarak aslında di Montezemolo'nun gidişi için de zemin hazırlamış oldu. Kaldı ki di Monezemolo daha kısa süre önce yeni üç senelik bir sözleşme imzalamış ve rekabetçi olmak için gerekli enerjiyi göstermişti.

Marchionne, Di Montezemolo'nun ekonomik anlamdaki sonuçları çok iyi, «ama Ferrari söz konusu olunca sportif başarıların da göz ardı edilmemesi gerekiyor» şeklinde konuştu.

Diğer takımlardan daha etkili bir şekilde Ferrari takımı için Formula 1 paltformu Pazarlama ve PR konusunda çok büyük önem taşımakta. Tüm bunların ışığında di Montezemolo'nun, Benetton Renault ile iki kez şampiyon olmasından sonra Michael Schumacher'i 1996 yılında takıma transfer etmesi ve beraber Ferrari'de şampiyonluklar yaşaması, hatıralarda kalmış gururlu bir geçmişi var.

Di Montezemolo ayrıca Jean Todt'un takım patronu, Ross Brown'un teknik direktör olduğu takımı kurarak Formula 1'de ulaşılması güç başarılar elde etmişti. Ferrari, toplam 221 yarış birinciliğinin 87'sine 2000'den 2004'e kadar Schumacher peşpeşe 5 sürücüler şampiyonluğu kazandı. Kırmızı şapkalıların en üst seviyede oldukları zamanlardı.

1990 yılında düzenlenen Dünya Kupası Organizasyonu'nun Baş Organizatörü olan Di Montezemolo, Niki Lauda'nun Ferrari ile olan 1975 ve 1977 yıllarındaki şampiyonluklarında da rol oynamıştı ki, Roma ve New York'ta hukuk eğitimi almış olan bu avukat, o zamanlar için Formula 1'in en genç takım patronu idi.

Di Montezemolo'nun İtalyan otomobil üreticisindeki kariyeri 1973 yılından Enzo Ferrari'nin asistanı olarak başlamıştı. Di Montezemolo aynı zamanda ve devamlı olarak Bernie Ecclestone'a karşı olan açık muhalefeti ile de dikkat çekiyordu, tabi ki iş anlamında. Ferrari'de işe başladıktan sonra gurur ve tutku ile geçen 41 yılın sonunda, nihayet bir dönemin sonuna gelinmiş oldu. Luca di Montezemolo veda yazısında «Ferrari, dünyadaki en olağanüstü kuruluş» diyerek duygularını dile getirdi.

admin

Alfa Romeo, 4C'nin yeni versiyonları üzerinde çalışıyor.

Alfa, 4C'nin daha yüksek performansa sahip modeli üzerinde çalışıyor. Şu anda henüz daha gelişim aşamasında olan Spider versiyonunun yanında, kısaltması QV olan ve geleneksel Quadrifoglio Verde (İtalyancada dört yapraklı yeşil yonca demek) tanımlamasına sahip daha sportif bir model de satışa sunulacak.

Dört yapraklı yonca 90 yılın üzerinde Alfa Romeo markası ile anılmakta ve 1920'lerde şans getirmesi için spor otomobillerin üzerine yapıştırılmakta idi. Daha sonraları yonca, her model serisinin en sportif versiyonununda kullanılmaya başlanmıştı.

Bu gelenek aynı şekilde 4C QV'de de devam ettirilecek. Buna göre Alfa Romeo, bu spor otomobilinin dört silindirli motoruna ek beygir gücü ekleyecek, ön ve arkadaki daha büyük ve daha agresif tasarımlı hava giriş ve hava çıkışları bulunacak.

Marşpiyel sonunda ayrıca ek bir hava girişi bulunmakta. Bunun şov amaçlı mı olduğunu veya gerçekten termik yüklenmelere karşı mı yapıldığını ileride göreceğiz. Biz QV versiyonunun son "Special Edition 4C" olmayacağını düşünüyoruz. Seri üretim başlangıcı olarak 2015 yılının başı tahmin ediliyor.

Alfadanadam

Sonran ikinci fotoda hava çıkışı görünüyor ve yanılmıyorsam kaliperleri-diskleri soğutmak içinmiş gibi diye düşünüyorum.

admin

Alfa Romeo için 2 litrelik yeni motorlar

Şu anda Pratola Sera'da Alfa Romeo için iki adet yeni motor geliştirilmekte. Teyit edilen bilgiye göre 2,2 litrelik bir dizel (JTD) ve 2,0 litrelik bir benzinli (TB) şu anda gelişim aşamasının son safhalarında ve ayrıca üretime geçmek için gerekli olan seri üretim hazırlıklarına da başlanmış. Beklenen o ki şu anda üretimde olan 1,8 litrelik tanınmış benzinli motor, geleceği belirtilen üst sınıf modeller için giriş motoru olarak hizmet edecek.

Dizel motorun Twin Turbo olma olasılığı varken gücü yaklaşık olarak 300 BG olarak tahmin edilmekte ki bu çok iyimser bir tahmin. Yine de gücün buna yakın olacağı beklenmekte.

Yeni iki litrelik benzinli turbo motorun da dizel gibi bu güç seviyesinde olacağı tahmin ediliyor.

Sergio Marchionne, Paris Otomobil Fuarı'nda ayırca 24 Haziran 2015'te tanıtılacak olan Giulia'nın haricinde 2016 - 2018 tarihleri arasında piyasaya sürülecek olan diğer modellerin de tanıtımının yapılacağını bildirdi.

Bu haberin gerçek olduğunu belirtmek için, haber kaynağının "Auto Edizione" olduğunu ve az veya çok FCA'nın gayri resmi yayın olarak çalıştığını söyleyebiliriz. Yine hiç kimse kesin bilgiyi garanti edemez.

ar.159

Mehmet Ali bunu beğendi :yukari-ok:

işte bu çok güzel bir haber geri sayım başladı sonunda..
yalnız motorlar bizim için hayal 1,4 1,6 larada yoğunlaşsalar iyi olur..
34 AV 0020 COMING SOON!!