0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
quote: klonlamaya gelince bence çin de yüzyıllardır klonlama yapıyorlar. baksanıza hepsi birbirinin aynı 1 milyar insan var
quote: herkesin denemesi lazım tabi denemeden karar verilmez.belki benim başıma gelen tesadüftü o zaman ben bir kez daha denerim.
quote: hatırlatırım ki 1960-1970' lerde japon üretimi bütün mallar da benzer şekilde yorumlanıyordu. 35 yıl sonra geldiğimiz nokta belli.öte yandan ben çin konusunda biraz daha paranoyak düşünüyorum. Bugün amerikan devlet tahvillerinin 600 milyar dolarlık kısmı çin merkez bankasında. bu tahvilleri en çok tutan ülke ise yaklaşık 1 trilyon dolar ile japonya. ancak çin bu noktaya 15 yılda geldi, artış hızı ise geometrik. bugün çin merkez bankasının elindeki dolar rezervinin bir kısmını euro'ya çevireceğini açıklaması paritede ciddi dalgalar yaratıyor. hiç kuşkusuz ki önümüzdeki 10 yılın dünya ekonomisini belirleyen gücü ne abd ne euroland ne de japonya. diğer taraftan bakınca da ucuz işgücü, bol hammadde ve sert bir disiplini barındıran ideoloji. niyeyse kendimi 1930'lu yılların avrupasına ve nazi almanyasına bakıyor gibi hissediyorum.