JEREMY CLARKSON ALFA BRERA V6?YI TEST ETTİ
Dört çeker araçlar konusunda çevrecilerin öyle büyük bir aşağılaması var ki sanki dört çekeriniz yalnız kaldığı anda tahrip edilecek. O zaman size başka bir şey lazım. Eğer dört çekerinizi stilinizin ifadesi olarak görüyorsanız size onu Alfa Romeo Brera ile değiştirmenizi önerebilir miyim? Hemen vurgulamam gerekir ki Brera dünyadaki en hızlı araba değil. 2,2 litrelik önden çekişli versiyonun performansı traktöre yakın. Benim test ettiğim 3,2 litrelik dört çeker versiyonun performansı daha iyi ama gene de bazen gaz pedalını paspasa yapıştırdığım halde ?olamaz, bozuldu herhalde? diye düşündüm!
Verilere bakıldığında Brera?nın 7 saniyelik 0-60 mph, yaklaşık bir haftalık da 0-100 mph süresine sahip ağır bir araç olduğu görülüyor. Bu bir sorun mu? Bana göre evet, ama eğer bir japonun 0-60 performansına alışıksanız, Brera?da kendinizi bir Eurofighter?ın önüne bağlanmış gibi hissedeceksiniz. Bir sorun yok yani.
Konfor konusunda da rahat edeceksiniz. Sürüş keyfi ve sürüş hakimiyeti gerçekten hoş. Aslında ?hoş? yanlış sözcük. Nadir bulabileceğiniz kadar iyi demek daha doğru olur.
Brera?yı neden tavsiye ettiğime gelince: İki nedeni var. Birincisi arabayı kullandıkça bu aracın gerçek bir Alfa olduğunu hissediyorsunuz. Brera?nın size verdiği tepkiler, yol ile ilgili ilettiği bilgiler ellerinizde bu sınıfta başka hiç bir araçta bulmayacağınız bir karıncalanma yaratıyor. Arabalardan gerçekten hoşlanıyorsanız, Brera?dan da gerçekten hoşlanacaksınız?Ve Brera?nın yavaşlığı sayesinde her seyahatinizde bu hissi taktir etmek için bolca vaktiniz olacak.
Fakat, ikinci neden daha önemli. Brera?nın görünüşü. Giorgetto Giugiaro?nun (bu adamdan nefret ediyorum çünkü ismini nasıl söyleyeceğimi asla hatırlayamıyorum) tasarladığı Brera, park ettikten sonra içeri girmeden önce son bir kez daha görmek için sizi dönüp bakmak zorunda bırakan arabalardan.
Benim kullandığım Brera kırmızıydı, ve bu doğru bir seçim değildi. Siyah boya ve taba koltuklarla Brera dünyadaki en seksi araçlardan biri oluyor. Tüm duruşuyla ve herşekilde İtalyan, alışılmadık ve egzotik olduğunu hissettirmesiyle kesinlikle verilen parayı hakediyor. Verdiğiniz para asla boşa gitmiyor.
Ve Brera?dan alacağınız zevki katlayan bir şey daha var: Bir dört çeker kullanıyorsunuz ve kimse bunu bilmiyor.
(Kısaltılarak The Times'tan çevrilmiştir)