Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yeni Alfa Romeo 149?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dentist

İşte bence sorun burada zaten;sık görülmeyen özellikler istiyoruz biz.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

agucba

Sık ile demek istediğim, 149'un çizimleri içindi.

///////////////

Dentist

Kısacası çarpıcı ve sıradışı olmalı bence.

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

agucba

Sıradışı olan hiç bir model, bu tüm markalar için gerçerli, satılmaz.

///////////////

Dentist

Sıradışı derken "uçuk" tasarımları değil,"farklı" tasarımları kastediyorum Serkan.

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

naxos

Valla iç dizayn sürücüye dönük yapsınlarda dışı nasıl olsa kötü olmaz.
sonucta arabayı dışardan kullanmıyoruz en cok içine dikkat ederim ben arabaların.
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

XETRaM

Ben fiyatını çok merak ediyorum. Acaba kaç civarında olacak.. Bir dolu resim gördüm 149 ile ilgili hepsi farklıydı :) Bakmaya yoruldum artık.. Bekleyip görücez..

SertackeS

149 modeli alfanın geleceğini şekillendirecek bir araç. eğer vasat kalırsa alfa da vasat kalacaktır. seat ın leon la yaptığı patlamayı yapması gerek. tabi leon gibi ele ayağa düşecekse az satsın öz satsın isterim ben şahsen.
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

fangio

Leon hatta Seat genel anlamda zaten araç satamıyor ki! rakipleri arasında sattığı rakamlar gerçekten de çok geride kalıyor.

147BLACK

quote:

Register or Login" border=0>

FIAT BRAVO'yu çakıp 149 elde etmek istemişler akılları sıra.
Komedi... :-)
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

n/a

quote:

Leon hatta Seat genel anlamda zaten araç satamıyor ki! rakipleri arasında sattığı rakamlar gerçekten de çok geride kalıyor.

gece uykuluyken yazdiniz heralde=)
alfa romeo'nun tüm modellerinin satişlarininin 3katına yakın sadece leon satılıyor..autoshow dergisinde 2008 yılı satışları bulup scan edeceğim sizin için.

fangio

Burada kasttetiğim Seat'ın satış rakamının çok düşük olduğuydu. Yoksa Seat Alfa Romeo'dan az araç satıyor demedim. VW Group içinde Skoda'nın bile gerisine düşmüş durumdalar. Audi'nin kasım ayı satışının yarısını yakalayamıyorlar. Hatta dist. anlamında sıkıntı yaşayan Mazda'dan bile gerideler.

You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo'nun satışları inanılmaz derecede düşük :( Nerdeyse Mini'nin yarısı kadar araba satabilmiş. Umarım yeni motorları ve modelleri ile bu grafiği değiştirebilir.

You are not allowed to view links. Register or Login

n/a

sebebi belli...
en baz motor 1.6 8v motor..102 hp..insanlar almaya korkuyor..hadi almak istedi diyelim otomatik seçeneği yok..
en yeni motor 1.4 tsi 125hp...onda da otomatik seçeneği yok.
sadece yüksek hacimli dizellerinde otomatik seçeneği var ve neredeyse 50.000ytl civari..50.000ytl para ile de leon alinmaz.
işte sırf bu eski motor ve otomatik vites olayi yüzünden kaybettiği müşteri sayisinin haddi hesabi yok.birçok bayan arkadaşım otomatik olmadiği için leon alamayip o fiyata midline donanımlı golf tercih etmek zorunda kaldı.
bunlar VW AG'nin marka model stratejileri.
eğer 1.6fsi motor + otomatik vitesli leon çikarsalardi kim golf alirdi ki?

fangio

Evet motor seçeneği anlamında oldukça dar bir ürün gamına sahip ancak bende eskiden sizin gibi FSI Leon'da olsa kim Golf alır diyordum. Ama Golf ile Leon'u kıyasladığınızda Leon a resmen üvey evlat muamelesi yapıldığı kendini çok belli ediyor. Ama aradaki fiyat farkı düşünüldüğünde kişinin kararı değişebilir.

agucba

Başka bir 149(?) çizimi daha.

Bu arada yeni 149(?)'tan itibaren, ki Alfa Romeo çok büyük ihtimalle artık sayı yerine isim kullanacak, yeni bir logo kullanılacak. Bu logo Alfa'daki geçmişe dönüşün devamı olarak algılanabilir. Brera ile tekrar başlayan isim kullanma geleneği Mito ile devam etti, kompakt hatchback ve 159 yerine çıkacak olan orta sınıf modeli ile de devam edecek. 1972 yılında logodan çıkartılan Milano yazısı tekrar eklenirken yılanın formu yine 1972 yılının stilinde tasarlanmış, Alfa Romeo yazısı ile Milano yazısının arasına da ilk başlarda gemici düğümü şeklinde olan ama daha sonra çizgi halini alan iki çizik de yer alacak.

Muhtemel yeni logo;

Güncel logo;

Tüm logolar;

///////////////

XETRaM

Güncel logo daha bi hoş sanki.. Bu 149 Mito ve 147 karışımı bişi olacak gibi..

ATA

En son eklenen 149 çizimini çok benimsedim =) Gerçi 147'den bozma bir photoshop gibi dursada çok hoş bir çalışma olmuş.
Ancak logo için aynı şeyleri söyleymiycem. Göz alışkanlığımıdır nedir, güncel logo daha modern duruyor sanki. Bence illa değişilklik olacaksa altına 'milano' yazısıyla gemici düğümü eklenebilirdi.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

agucba

quote:

En son eklenen 149 çizimini çok benimsedim =) Gerçi 147'den bozma bir photoshop gibi dursada çok hoş bir çalışma olmuş.

Aynen dediğin gibi Ata, 147'den bozma bir Photoshop. Eğer böyle olursa zaten 147'yi üretmeye devam edebilirler.

///////////////

agucba

Bir "Fake" resim daha...

///////////////

Cem

Passione

quote:

Bu fotolarda bir yanlışlık var yada 149 Bravo'nun aynısı olacak:)
"centocinguantanove"

Alfadanadam

Mito Grande Punto'ya bu kadar benzerse 149 da Bravo'ya benzer elbet.
Özellikle tasarım konusunda her zaman saygı görmüş bir markaya yakışmadığını düşünüyorum bu hareketlerin. Mito dıştan neyse ama içten aynı Grande Punto. 149 da içten Bravo olursa, gelecekte satın alma hayalleri kuracağım pek Alfa Romeo modeli kalmayacak sanırım. Çok yazık....

Dentist

Aynen Bülent'e katılıyorum.Zarif,çarpıcı tasarımlarıyla her zaman dikkatleri üstüne toplayan markamıza bunları hiç yakıştıramıyoruz.

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

agucba

Merak etmeyin yahu... Bunlar sadece test aracı. Modeller piyasaya çıkmadan, karoserileri son halini almadan önce hep başka kasaların altında test edilir. "İtalya'dan yenilikler" başlığının altına eklediğim Palio resimleri de buna örnek. Arazi aracının testini başka bir kasanın altında gerçekleştiriyorlar. Hüseyin Abi bu resimleri önceden eklemişti.

///////////////

147BLACK

Umarım Bravo gibi bir 149 gelmez...
Resimler şok etti bir anda.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine