Merhaba,
Temiz bir 156 bulursunuz inşallah. 1,5 sene 156 mk2 kullanmış ve 2 senedir 159 1.9 jtdm kullanan biri olarak;
Aracın fiyatına değil geçmişine bakın. Ufak detaylar önemli sahibinin nasıl baktığına dair bilgi verir. Yağı suyu değiştirilip "full bakımlı" yazan araçlarla ilgi gösterilmiş araçları birbirinden ayırmak lazım. Alfalar öyle yağını koy suyunu koy devam et tarzı araba değil. Hele hele 20 li yaşlarına geldiklerini düşünürsek hiç değil. Kendimden şöyle bir örnek vereyim;
Ben 156 'yı alırken önce kendim sürdüm, duruşu gidişi yol tutuşu sorunsuzdu içime sindi. Önceki sahiplerinden servis kayıtları vardı. Motoruna baktırdım (248.000 km deydi) motor Alfa Milano'da yenilenmişti 10.000 km önce faturası vardı. Listeden tek tek kontrol ettim değiştirilen parçaları. Bazıları hortum değiştirip, conta değiştirip motor sıfırlandı yazıyor. Aynı şekilde debriyaj merkezleri, baskı balata, volan değişmişti. Varyatör tamir kiti ile yapılmıştı. İç kozmetik yaşına göre iyiydi döşemelerde yırtık vs yoktu. Araç renk değişiminden komple boyalıydı griden kırmızıya çevirmişler. 3 parça değişeni şasi ucunda ufak bir işlemi vardı.
1,5 sene sonra arkadaşıma sattım o da 1,5 sene bindi. Araca toplam 60.000 km (çoğu şehir içi) bindik. Sadece radyatör (eskimişti fabrikadan takılan radyatördü zaten), termostat bir de hava akış debimetresi değişti başka hiç bir masraf çıkartmadı. (Yağ, filtre, balata vb sarf parçalarını saymıyorum onların düzenli değişmesi lazım zaten). Satmadan önce ön takımdan sesler geliyordu ama o da 156 için çok normal.
Şimdi bu araca bakacak olursak;
-Sol iki kapı değişik, sol ön çamurluk değişik
-Sol şasi ucunda esnemeden ufak işlem var
-Renk değişimi var (griden-kırmızıya)
Türkiye şartlarında pek tercih edilecek bir araç değil, ama bakımlıydı. Masraf çıkartmadı, yolda bırakmadı (bu alfalarda önemli bir meziyettir)

60.000 km sorunsuz bindik ki bu da 200.000'i devirmiş 156' larda sık görülen bir şey değildir. Arkadaşım takasla verdi geçen ay arabayı 306.000 km deydi. Ondan da zarar etmedi açıkçası iyi fiyata gitti.
Velhasıl, nacizane fikrim aracın bakımlı olması çok önemli. Bakımsız alfa maddi manevi yorar. Değişen ve km kısmına çok takılmayın.