Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Alfa Romeo 156 almak  (Okunma sayısı 438 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kemalmert

• Membro
Alfa Romeo 156 almak
« : 16 Ekim 2023, 18:57:31 »
Herkese merhabalar. Yakın zamanda bir alfa romeo 156 alacağım. Daha doğrusu 156 ve 147 arasında gidip geldikten sonra nihai karar olarak 156'da karar kıldım.

İki araç buldum;
1) 2004 model 1.6TS distinctive paket 292.000 kilometrede, sunroof, kırmızı deri koltuklu bir araç. Satıcıyla görüştüğümde aracın motoru 260 bin küsürlerde Bursa'da bir serviste yapılmış. Şu an hiçbir kusuru yok yakın zamanda varyatör, alt takım vesaire elden geçmiş. Arkadaş aracı komple güneş yanıklarından dolayı boyatmış. Herhangi bir değişeninin olmadığını söylüyor. Daha önceden yapılmış eksper raporunda da ön sağ ve sol çamurluklara ST(sök-tak) yazılmış. Ayar sebebiyle yapıldığını söyledi satıcı arkadaş. Bu araca daha yakınım çünkü gerçekten gözüme hitap etti ve hoşuma gitti. Bu arada yazmayı unutmuşum 17" orijinal bir alfa romeo jant ekstrası var jantın adını bilmiyorum.

2)yine 2004 model 1.6TS distinctive paket 290.000 bin kilpmetrede bordo renkli bir araç. Ekstra olarak sunroof ve bose var. İçi kumaş normal koltuklar. Bu aracın motoru Carium'da Zeki usta tarafından yapılmış. Aracın içi hoşuma gitmemesi sebebiyle bu aracı 2.plana attım. İçinde hoşuma gitmeyen şeyler; koltuklar deriye göre daha eski yıpranmış ve pis duruyordu, torpido kapağı ile göğüs arasında saçma bir hizasızlık vardı gözüme güzel görünmüyordu açıkçası. Dıştan da 16" standart jantları vardı. Bu aracın ön iki çamırluğu da değişmiş ve komple boyalı. Ayrıca ilan sahibi şöyle bir şey yazmış "hatasız araç arayanlar 400-450 bin liralık araçlara bakabilir" burdan anladığım kadarıyla aracın önden bir kazası var. Fakat fiyatı diğer araca göre biraz daha uygun.

Buraya kadar okuyan abilerim kardeşlerime teşekkür ederim. Soracağım soru; sizce hangi araca yönelmeliyim? Gönlümden 1.araç geçiyor. Tedirgin olma sebebim iki aracın da kmsi yüksek. Bu kmler beni biraz korkutuyor. Motoru yapılmış oldukları için yine de korkmama gerek var mı? Alırken nelere dikkat etmem gerek nelere baktıemam gerek? Ve son olarak Ankara Keçiören taraflarında aracı nereye baktırabilirim?

Şimdiden herkese teşekkürler iyi forumlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Testarossa

• Membro
Ynt: Alfa Romeo 156 almak
« #1 : 16 Ekim 2023, 19:45:38 »
Ben direkt 2.0 a yönelirdim heralde :D km önemli bir şey değil çok 300.000 km de araba alıp hiç motorda sorun yaşamayan biliyorum 3 senede , 90.000 km de diye çok para verip aynı hafta motor yaptıranda var :D
Semy synthetic hater

205 55 16 hater

kemalmert

• Membro
« #2 : 16 Ekim 2023, 21:26:12 »
Ben direkt 2.0 a yönelirdim heralde :D km önemli bir şey değil çok 300.000 km de araba alıp hiç motorda sorun yaşamayan biliyorum 3 senede , 90.000 km de diye çok para verip aynı hafta motor yaptıranda var :D
Hocam 2.0 ları mk1 olduğu için istemiyorum açıkçası. Tasarımı hoşuma gitmiyor

radar54

• Membro
« #3 : 17 Ekim 2023, 08:11:53 »
Alfa alırken arabadan çok sahibine bakmak lazım. 2. ilandaki gibi açıklama yazan birinden ben bırakın Alfa piyasada peynir ekmek gibi giden arabayı bile almam. Alfista aracına yaptıklarını ve yapmak için biriktirdiği çeyizliklerinden bahseder. Şunları şunları yaptım şunları da yapacaktım bak parçalarım bagajda hepsini vereceğim der. Umarım böyle bir satıcıya denk gelirsin ve Alfanı alırsın.
Km göz korkutmasın sonuçta 20 yaşına dayanmış araçlardan bahsediyoruz. Bakımlıysa ve bunlar kayıtlıysa benim için 3-5 adım öndedir. Bir de yukarıda çizdiğim profilde bir sahibi varsa tadından yenmez.  :clover:
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

murat_016

• Membro
« #4 : 17 Ekim 2023, 10:11:45 »
Alfa alırken arabadan çok sahibine bakmak lazım. 2. ilandaki gibi açıklama yazan birinden ben bırakın Alfa piyasada peynir ekmek gibi giden arabayı bile almam. Alfista aracına yaptıklarını ve yapmak için biriktirdiği çeyizliklerinden bahseder. Şunları şunları yaptım şunları da yapacaktım bak parçalarım bagajda hepsini vereceğim der. Umarım böyle bir satıcıya denk gelirsin ve Alfanı alırsın.
Km göz korkutmasın sonuçta 20 yaşına dayanmış araçlardan bahsediyoruz. Bakımlıysa ve bunlar kayıtlıysa benim için 3-5 adım öndedir. Bir de yukarıda çizdiğim profilde bir sahibi varsa tadından yenmez.  :clover:

Net kesinlikle

Her arabamda aldığım civatanın bile faturasını saklar resimlerini çekerim

halil

• Membro
« #5 : 17 Ekim 2023, 10:27:35 »
Herkese merhabalar. Yakın zamanda bir alfa romeo 156 alacağım. Daha doğrusu 156 ve 147 arasında gidip geldikten sonra nihai karar olarak 156'da karar kıldım.

İki araç buldum;
1) 2004 model 1.6TS distinctive paket 292.000 kilometrede, sunroof, kırmızı deri koltuklu bir araç. Satıcıyla görüştüğümde aracın motoru 260 bin küsürlerde Bursa'da bir serviste yapılmış. Şu an hiçbir kusuru yok yakın zamanda varyatör, alt takım vesaire elden geçmiş. Arkadaş aracı komple güneş yanıklarından dolayı boyatmış. Herhangi bir değişeninin olmadığını söylüyor. Daha önceden yapılmış eksper raporunda da ön sağ ve sol çamurluklara ST(sök-tak) yazılmış. Ayar sebebiyle yapıldığını söyledi satıcı arkadaş. Bu araca daha yakınım çünkü gerçekten gözüme hitap etti ve hoşuma gitti. Bu arada yazmayı unutmuşum 17" orijinal bir alfa romeo jant ekstrası var jantın adını bilmiyorum.

2)yine 2004 model 1.6TS distinctive paket 290.000 bin kilpmetrede bordo renkli bir araç. Ekstra olarak sunroof ve bose var. İçi kumaş normal koltuklar. Bu aracın motoru Carium'da Zeki usta tarafından yapılmış. Aracın içi hoşuma gitmemesi sebebiyle bu aracı 2.plana attım. İçinde hoşuma gitmeyen şeyler; koltuklar deriye göre daha eski yıpranmış ve pis duruyordu, torpido kapağı ile göğüs arasında saçma bir hizasızlık vardı gözüme güzel görünmüyordu açıkçası. Dıştan da 16" standart jantları vardı. Bu aracın ön iki çamırluğu da değişmiş ve komple boyalı. Ayrıca ilan sahibi şöyle bir şey yazmış "hatasız araç arayanlar 400-450 bin liralık araçlara bakabilir" burdan anladığım kadarıyla aracın önden bir kazası var. Fakat fiyatı diğer araca göre biraz daha uygun.

Buraya kadar okuyan abilerim kardeşlerime teşekkür ederim. Soracağım soru; sizce hangi araca yönelmeliyim? Gönlümden 1.araç geçiyor. Tedirgin olma sebebim iki aracın da kmsi yüksek. Bu kmler beni biraz korkutuyor. Motoru yapılmış oldukları için yine de korkmama gerek var mı? Alırken nelere dikkat etmem gerek nelere baktıemam gerek? Ve son olarak Ankara Keçiören taraflarında aracı nereye baktırabilirim?

Şimdiden herkese teşekkürler iyi forumlar.

iyi bir yerde ekspertiz yaptırıp öyle alın.İskitler'de Tarcanlar'ın yeri var. Zübeyde Hanım mah. Turgut Özal 2 Blv No:22/A, /Ankara
Telefon: 0532 499 51 41
1.satıcının sök tak dediği yerler de büyük ihtimal ile değişmiş parçalardır.(çıkma)satıcıların söylediklerine de fazla inanmayın.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

kemalmert

• Membro
« #6 : 17 Ekim 2023, 11:28:21 »
iyi bir yerde ekspertiz yaptırıp öyle alın.İskitler'de Tarcanlar'ın yeri var. Zübeyde Hanım mah. Turgut Özal 2 Blv No:22/A, /Ankara
Telefon: 0532 499 51 41
1.satıcının sök tak dediği yerler de büyük ihtimal ile değişmiş parçalardır.(çıkma)satıcıların söylediklerine de fazla inanmayın.
Teşekkürler. Ekspertizde sök-tak yazıyor hocam

Pervasiz_7

• Membro
« #7 : 17 Ekim 2023, 12:02:03 »
Merhaba,
Temiz bir 156 bulursunuz inşallah. 1,5 sene 156 mk2 kullanmış ve 2 senedir 159 1.9 jtdm kullanan biri olarak;

Aracın fiyatına değil geçmişine bakın. Ufak detaylar önemli sahibinin nasıl baktığına dair bilgi verir. Yağı suyu değiştirilip "full bakımlı" yazan araçlarla ilgi gösterilmiş araçları birbirinden ayırmak lazım. Alfalar öyle yağını koy suyunu koy devam et tarzı araba değil. Hele hele 20 li yaşlarına geldiklerini düşünürsek hiç değil. Kendimden şöyle bir örnek vereyim;

Ben 156 'yı alırken önce kendim sürdüm, duruşu gidişi yol tutuşu sorunsuzdu içime sindi. Önceki sahiplerinden servis kayıtları vardı. Motoruna baktırdım (248.000 km deydi) motor Alfa Milano'da yenilenmişti 10.000 km önce faturası vardı. Listeden tek tek kontrol ettim değiştirilen parçaları. Bazıları hortum değiştirip, conta değiştirip motor sıfırlandı yazıyor. Aynı şekilde debriyaj merkezleri, baskı balata, volan değişmişti. Varyatör tamir kiti ile yapılmıştı. İç kozmetik yaşına göre iyiydi döşemelerde yırtık vs yoktu. Araç renk değişiminden komple boyalıydı griden kırmızıya çevirmişler. 3 parça değişeni şasi ucunda ufak bir işlemi vardı.

1,5 sene sonra arkadaşıma sattım o da 1,5 sene bindi. Araca toplam 60.000 km (çoğu şehir içi) bindik. Sadece radyatör (eskimişti fabrikadan takılan radyatördü zaten), termostat bir de hava akış debimetresi değişti başka hiç bir masraf çıkartmadı. (Yağ, filtre, balata vb sarf parçalarını saymıyorum onların düzenli değişmesi lazım zaten). Satmadan önce ön takımdan sesler geliyordu ama o da 156 için çok normal.

Şimdi bu araca bakacak olursak;

-Sol iki kapı değişik, sol ön çamurluk değişik
-Sol şasi ucunda esnemeden ufak işlem var
-Renk değişimi var (griden-kırmızıya)

Türkiye şartlarında pek tercih edilecek bir araç değil, ama bakımlıydı. Masraf çıkartmadı, yolda bırakmadı (bu alfalarda önemli bir meziyettir) :) 60.000 km sorunsuz bindik ki bu da 200.000'i devirmiş 156' larda sık görülen bir şey değildir. Arkadaşım takasla verdi geçen ay arabayı 306.000 km deydi. Ondan da zarar etmedi açıkçası iyi fiyata gitti.

Velhasıl, nacizane fikrim aracın bakımlı olması çok önemli. Bakımsız alfa maddi manevi yorar. Değişen ve km kısmına çok takılmayın.
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2023, SimplePortal