Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Alfa Romeo 156 Hakkında  (Okunma sayısı 3593 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Omrtml

• Membro
Alfa Romeo 156 Hakkında
« : 04 Mayıs 2023, 14:07:38 »
Arkadaşlar Merhabalar ben Ömer aranıza bugün İstanbuldan katılmış bulunuyorum. Başlıktan da anlaşılacağı üzere Alfa Romeo 156 hakkında bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Alfa otomobilleri uzun süredir dikkatimi çekiyor ve seneler süren bu hasretliğin artık son bulması gerektiğini düşünüyorum. Gerek tasarımı gerek kullanıcılarının verdiği geri bildirimleri ile sportif kullanımı, yol tutuşu, direksiyon tepkileri vb. faktörleri beni kendisine bağlayan konulardan bir kaçı. Uzun süren araştırmalarım sonunda 2.0 T.Spark veyahut 2.5 V6 Busso bir otomobil alma kararı verdim. Ancak burada aklıma takılan bir kaç husus var. Öncelikli tercihim 2.5 V6 ancak bu motor Türkiye de çok kullanılan bir motor değil. Çok fazla kullanılmamasından dolayı da mekanik aksamda parça sıkıntısı yaşar mıyım sorusu aklıma takılıyor. Rutin bakımları veya ağır bakım maliyetleri konusunda da tecrübelerinize ihtiyacım var. İkinci olarak ise 2.0 T.Spark motorlar tercihim olacak bu motorlarda da bildiğim kadarı ile herhangi bir kronik problem bulunmuyor. Ancak geçen senelere, yaşına ve kullanım şartlarına bağlı olarak bozulabilecek ve önemle dikkat edilmesi gereken, üzerine düşülmesi ve 2. el bir Alfa Romeo 156 alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir.

Not : Uzun süreler W140 Mercedes S320 kullandım hem günlük hem uzun yolda. O otomobili sattıktan sonra ise uzun süren bir "otomobilsizlik" döneminin akabinde tekrardan W140 Kasa S320L Mercedes sahibi oldum artık günlük olarak kullanmıyorum. Haliyle de bazı onarımları kendimiz yapıyor ve hallediyoruz elimizden geldiğince. Ufak tefek mekanik işlere de aşinalığımız vardır. Yani eli anahtar tutmayan birisi değilim ancak dediğim gibi ilk Alfa'm olacak bir araç için sizlerin de tecrübesine ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.  :)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

devirsever

• Membro
Ynt: Alfa Romeo 156 Hakkında
« #1 : 04 Mayıs 2023, 15:43:36 »
Bahsettiginiz Mersedeslerden sonra 156 degilde 166 3lt manuel dusunmeniz daha dogru gibi geliyor, tabi temizi ve duzgunu icin biraz beklemeniz gerekecektir. Yok 156 parcasi bol yurutmesi kolay derseniz gunluk binecekseniz 2lt, sadece hafta sonlari gazlarim derseniz V6 alabilirsiniz. Istanbulda Alfa servisi bol, sikinti yasayacaginizi dusunmuyorum, sadece gecmisi belli ve duzgun bir arac almaniz gerekiyor.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

SapphireX

• Membro
« #2 : 04 Mayıs 2023, 15:44:57 »
Merhabalar,

Öncelikle 2008'den beri 147, 156 ve 159 kullanıcısıyım. Çok fazla Alfa Romeo ile vakit geçirdim. Şu anda 159, Mito ve 2 tane 156 sahibiyim. 156 MK2 1.6 TS Distinictive olan aracımı hatta satıyorum. Motor konusunda kesinlikle 2.5 V6 Busso alınması taraftarıyımdır. Gerçek bir Alfa gücü, ruhu ve dinamikleri var ancak Türkiye koşullarında bu motorlu araç bulmak neredeyse imkansız. İlanlarda bile birkaç tane araç var ve bu aracın motorlarının en az 17, 18 yaşında olduğunu düşünürsek illa ki motor yapılmıştır. Kim yapmıştır hangi malzemeleri kullanmıştır ve bu motor pistte mi kullanıldı ya da mekanik anlamda sıkıntıları var mı, bu sıkıntılar ne derece çözülebilir düşünmek lazım. Masraf ve bakım konusunda açıkçası şu an hiç tercih etmezdim. 2.0 TS motor güzel ancak bu da genelde eski kasa MK1'lerde var. Onlar biliyorsun MK2'lere göre yaş olarak daha eski ve yakıt tüketimi konusunda acımasız. 2.0 motor Türkiye yollarında ve trafiğinde çok güzel benzin içer. Gaz taktırsan motorda kuruma sonrası yüksek güce tepkisi motorun sağlığına bağıl. Sıralı otogaz olayında hızlı ve güçlü ateşlemeli bir enjeksiyon alsan bu seferde yakıt tüketimi benzine yaklaşır. Araçta kozmetik arıyorsan 2.0'ların MK1 oluşu biraz seni üzebilir.

O yüzden sana önerim MK2 1.6 motorlu bir 156'ya yönelmen yönündedir. Sorunsuz temiz araç bulmak daha kolay ve daha sağlıklı bir motor bulman daha kolay olur. Yakıt tüketimi gayet uygun aslında, gaz taktırsan da çok sıkıntı çıkarmaz. Piyasa da en bilindik ve bakımı kolay motordur.

Omrtml

• Membro
« #3 : 04 Mayıs 2023, 16:11:51 »
Bahsettiginiz Mersedeslerden sonra 156 degilde 166 3lt manuel dusunmeniz daha dogru gibi geliyor, tabi temizi ve duzgunu icin biraz beklemeniz gerekecektir. Yok 156 parcasi bol yurutmesi kolay derseniz gunluk binecekseniz 2lt, sadece hafta sonlari gazlarim derseniz V6 alabilirsiniz. Istanbulda Alfa servisi bol, sikinti yasayacaginizi dusunmuyorum, sadece gecmisi belli ve duzgun bir arac almaniz gerekiyor.

İlgi ve alakanız için teşekkür ediyorum  :) . Çok fazla kilometre yapan birisi değilim en fazla sene de bir ya da iki defa memlekete giderim onun dışında da iş yerim ile evimin arası iki kilometre haliyle çok fazla yakıt derdim olmuyor ancak hafta da bir defa keyif için binerim. 166 çok güzel makine ama hali hazırda bir "S" klasse var iken açıkçası daha sportif bir araba arıyor insan bu yüzden 156 tercih ediyorum  :)

Merhabalar,

Öncelikle 2008'den beri 147, 156 ve 159 kullanıcısıyım. Çok fazla Alfa Romeo ile vakit geçirdim. Şu anda 159, Mito ve 2 tane 156 sahibiyim. 156 MK2 1.6 TS Distinictive olan aracımı hatta satıyorum. Motor konusunda kesinlikle 2.5 V6 Busso alınması taraftarıyımdır. Gerçek bir Alfa gücü, ruhu ve dinamikleri var ancak Türkiye koşullarında bu motorlu araç bulmak neredeyse imkansız. İlanlarda bile birkaç tane araç var ve bu aracın motorlarının en az 17, 18 yaşında olduğunu düşünürsek illa ki motor yapılmıştır. Kim yapmıştır hangi malzemeleri kullanmıştır ve bu motor pistte mi kullanıldı ya da mekanik anlamda sıkıntıları var mı, bu sıkıntılar ne derece çözülebilir düşünmek lazım. Masraf ve bakım konusunda açıkçası şu an hiç tercih etmezdim. 2.0 TS motor güzel ancak bu da genelde eski kasa MK1'lerde var. Onlar biliyorsun MK2'lere göre yaş olarak daha eski ve yakıt tüketimi konusunda acımasız. 2.0 motor Türkiye yollarında ve trafiğinde çok güzel benzin içer. Gaz taktırsan motorda kuruma sonrası yüksek güce tepkisi motorun sağlığına bağıl. Sıralı otogaz olayında hızlı ve güçlü ateşlemeli bir enjeksiyon alsan bu seferde yakıt tüketimi benzine yaklaşır. Araçta kozmetik arıyorsan 2.0'ların MK1 oluşu biraz seni üzebilir.

O yüzden sana önerim MK2 1.6 motorlu bir 156'ya yönelmen yönündedir. Sorunsuz temiz araç bulmak daha kolay ve daha sağlıklı bir motor bulman daha kolay olur. Yakıt tüketimi gayet uygun aslında, gaz taktırsan da çok sıkıntı çıkarmaz. Piyasa da en bilindik ve bakımı kolay motordur.

Yakıt konusunda aslında çok fazla bir derdim yok çünkü günlük evden işe işten eve bile gitsem maks. 4 km yol yapacağım. Haliyle çok fazla yakıt konusunda yorulacağımı düşünmüyorum. Zaten LPG olayına da çok fazla girmek istemem bu otomobillerin ruhuna aykırı bir durum olarak düşünüyorum. Alfa Romeo 1.6 JTS için ise performans yönünden bir çekincem mevcut. Şahsen bir otomobilden beklentim onu kullandığım süre içerisinde zevk ile kullanmak bunun dışında ayağımı yerden kessin ne olursa olsun mantığında değilim. Siz hali hazırda kullanıyorsunuz peki 1.6 motorun performansından memnun musunuz ? Aslında 1.6 düşünmemiştim ama sizin bu mesajınızdan sonra onu da aramalarım arasına dahil edeceğim.  :)

Omrtml

• Membro
« #4 : 05 Mayıs 2023, 09:48:55 »
Arkadaşlar yarın 1089865642 ilan nolu araca bakmaya gideceğim. Arabanın geçmişi ile alakalı herhangi bir mecrada bilgiye rastlamadım ancak belki içinizden birisinin geçmişte bir bilgisi olabilir diye ilan numarasını paylaştım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

halil

• Membro
« #5 : 05 Mayıs 2023, 10:13:32 »
İlgi ve alakanız için teşekkür ediyorum  :) . Çok fazla kilometre yapan birisi değilim en fazla sene de bir ya da iki defa memlekete giderim onun dışında da iş yerim ile evimin arası iki kilometre haliyle çok fazla yakıt derdim olmuyor ancak hafta da bir defa keyif için binerim. 166 çok güzel makine ama hali hazırda bir "S" klasse var iken açıkçası daha sportif bir araba arıyor insan bu yüzden 156 tercih ediyorum  :)

Yakıt konusunda aslında çok fazla bir derdim yok çünkü günlük evden işe işten eve bile gitsem maks. 4 km yol yapacağım. Haliyle çok fazla yakıt konusunda yorulacağımı düşünmüyorum. Zaten LPG olayına da çok fazla girmek istemem bu otomobillerin ruhuna aykırı bir durum olarak düşünüyorum. Alfa Romeo 1.6 JTS için ise performans yönünden bir çekincem mevcut. Şahsen bir otomobilden beklentim onu kullandığım süre içerisinde zevk ile kullanmak bunun dışında ayağımı yerden kessin ne olursa olsun mantığında değilim. Siz hali hazırda kullanıyorsunuz peki 1.6 motorun performansından memnun musunuz ? Aslında 1.6 düşünmemiştim ama sizin bu mesajınızdan sonra onu da aramalarım arasına dahil edeceğim.  :)

166 sportif bir sedandır.hem s sınıfından, hem de 156 dan.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Omrtml

• Membro
« #6 : 05 Mayıs 2023, 18:37:01 »
Arkadaşlar aracın eski plakasına ulaştım "06 JY 156" eski sahipleri ise forum' a üyeler sanıyorum ki çünkü arattığım zaman karşıma çıkıyor topic olarak.

GoogleTagged