0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bahsettiginiz Mersedeslerden sonra 156 degilde 166 3lt manuel dusunmeniz daha dogru gibi geliyor, tabi temizi ve duzgunu icin biraz beklemeniz gerekecektir. Yok 156 parcasi bol yurutmesi kolay derseniz gunluk binecekseniz 2lt, sadece hafta sonlari gazlarim derseniz V6 alabilirsiniz. Istanbulda Alfa servisi bol, sikinti yasayacaginizi dusunmuyorum, sadece gecmisi belli ve duzgun bir arac almaniz gerekiyor.
Merhabalar,Öncelikle 2008'den beri 147, 156 ve 159 kullanıcısıyım. Çok fazla Alfa Romeo ile vakit geçirdim. Şu anda 159, Mito ve 2 tane 156 sahibiyim. 156 MK2 1.6 TS Distinictive olan aracımı hatta satıyorum. Motor konusunda kesinlikle 2.5 V6 Busso alınması taraftarıyımdır. Gerçek bir Alfa gücü, ruhu ve dinamikleri var ancak Türkiye koşullarında bu motorlu araç bulmak neredeyse imkansız. İlanlarda bile birkaç tane araç var ve bu aracın motorlarının en az 17, 18 yaşında olduğunu düşünürsek illa ki motor yapılmıştır. Kim yapmıştır hangi malzemeleri kullanmıştır ve bu motor pistte mi kullanıldı ya da mekanik anlamda sıkıntıları var mı, bu sıkıntılar ne derece çözülebilir düşünmek lazım. Masraf ve bakım konusunda açıkçası şu an hiç tercih etmezdim. 2.0 TS motor güzel ancak bu da genelde eski kasa MK1'lerde var. Onlar biliyorsun MK2'lere göre yaş olarak daha eski ve yakıt tüketimi konusunda acımasız. 2.0 motor Türkiye yollarında ve trafiğinde çok güzel benzin içer. Gaz taktırsan motorda kuruma sonrası yüksek güce tepkisi motorun sağlığına bağıl. Sıralı otogaz olayında hızlı ve güçlü ateşlemeli bir enjeksiyon alsan bu seferde yakıt tüketimi benzine yaklaşır. Araçta kozmetik arıyorsan 2.0'ların MK1 oluşu biraz seni üzebilir. O yüzden sana önerim MK2 1.6 motorlu bir 156'ya yönelmen yönündedir. Sorunsuz temiz araç bulmak daha kolay ve daha sağlıklı bir motor bulman daha kolay olur. Yakıt tüketimi gayet uygun aslında, gaz taktırsan da çok sıkıntı çıkarmaz. Piyasa da en bilindik ve bakımı kolay motordur.
İlgi ve alakanız için teşekkür ediyorum . Çok fazla kilometre yapan birisi değilim en fazla sene de bir ya da iki defa memlekete giderim onun dışında da iş yerim ile evimin arası iki kilometre haliyle çok fazla yakıt derdim olmuyor ancak hafta da bir defa keyif için binerim. 166 çok güzel makine ama hali hazırda bir "S" klasse var iken açıkçası daha sportif bir araba arıyor insan bu yüzden 156 tercih ediyorum Yakıt konusunda aslında çok fazla bir derdim yok çünkü günlük evden işe işten eve bile gitsem maks. 4 km yol yapacağım. Haliyle çok fazla yakıt konusunda yorulacağımı düşünmüyorum. Zaten LPG olayına da çok fazla girmek istemem bu otomobillerin ruhuna aykırı bir durum olarak düşünüyorum. Alfa Romeo 1.6 JTS için ise performans yönünden bir çekincem mevcut. Şahsen bir otomobilden beklentim onu kullandığım süre içerisinde zevk ile kullanmak bunun dışında ayağımı yerden kessin ne olursa olsun mantığında değilim. Siz hali hazırda kullanıyorsunuz peki 1.6 motorun performansından memnun musunuz ? Aslında 1.6 düşünmemiştim ama sizin bu mesajınızdan sonra onu da aramalarım arasına dahil edeceğim.
Başlatan sariertan Alfa Romeo İle İlgili Genel Bilgilendirmeler
Başlatan fevkalbeser12 « 1 2 » Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan MuRaT34 Alfa Romeo İle İlgili Genel Bilgilendirmeler
Başlatan agucba Test, Karşılaştırma, Tanıtım
Başlatan EmreKaraman Teknik Bilgiler, Teknik Yardım