Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sitenin Yenilenmesi ve Destek Talebi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KAKIRMAN

Serkanım mesaj sayın tam kıvamında olmuş...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
O özellikler aslında var ve soldaki üye adı tıklandığında doğrudan üyenin bilgilerine ulaşılıyor. Ancak ve ne yazık ki üyelerimizin bazıları isim, soyisim, yaş, oturduğu şehir gibi bilgileri yazmadığından soldaki resmin yerine bu bilgileri getirmeye çalışsak pek işe yaramaz. Bilgiler tam değil çünkü. Bu "lütfen bilgilerinizi tamamlayınız" bannerini göze sokmuş olsak da değişmiyor.
Bilgileri eksik arkadaşları uzaklaştırmaya gidin.
İlk girdiklerinde de bilgileri güncellemeden giremesinler.
Bu kadar basit bir şey abi aslında.
Sonuçta o bilgileri sallasınlar diye koymuyorlar oraya.
Adam gibi girsinler diye 50 kere uyarı yapıldı buradan hala girilmiyorsa ben art niyet ararım.
Hatta bir ara bilgileri girmeyenler silinecek diye bir yazı hatırlıyorum.

ku2

O özellikler aslında var ve soldaki üye adı tıklandığında doğrudan üyenin bilgilerine ulaşılıyor. Ancak ve ne yazık ki üyelerimizin bazıları isim, soyisim, yaş, oturduğu şehir gibi bilgileri yazmadığından soldaki resmin yerine bu bilgileri getirmeye çalışsak pek işe yaramaz. Bilgiler tam değil çünkü. Bu "lütfen bilgilerinizi tamamlayınız" bannerini göze sokmuş olsak da değişmiyor.

Bilgilerin tam olmaması bence yapılmaması için bir engel değil.
Bilgiler tam girilmeden üye yapmazsınız olur biter.
* işaretli alanlar doldurulmak zorundadır gibi..!!

Agucba Bey, yerine Serkan Bey'i tercih ederim..
Ve bu bilgiye ulaşmak için senin profil bilgine tıklamak yerine doğrudan orada ekranın solunda görünse bence daha faydalı olur.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

hi_cazz

Agucba Bey, yerine Serkan Bey'i tercih ederim..
Ve bu bilgiye ulaşmak için senin profil bilgine tıklamak yerine doğrudan orada ekranın solunda görünse bence daha faydalı olur.

Ben bu durumu anlatan bir başlık açmış ve gereken yardımı sağlayabileceğimi belirtmiştim. Ama sonuç çıkmadı.

Gouki

ku2

O zaman bir anket yapalım.

Komisyon kuralım istersen.. :)
Ya ne anketi hocam.. :)
--

ku2

Ad Soyad: Selim Gençoğlu

Araç: 2006 Subaru Legacy SW 2.0R

---------

Bence bu şekilde olursa güzel olur. Basit ve hızlı şekilde bilgiye ulaşmalı insan.

Yazarken profile gir, kimdi, aracı neydi, adı neydi..Hangi şehir..
Oku, öğren.. Sonra dön tekrar diğer ekrana mesaj yaz..!!!
--

Gouki

İlgilenilmediği gibi bir durum yok. Ben istemiyorum mesela o yüzden harekete geçmiyorum. Çoğunluk istiyorsa yapalım diye düşündüm. Herkese küçük-büyük saygımız var, o bağlamda.

ku2

İlgilenilmediği gibi bir durum yok. Ben istemiyorum mesela o yüzden harekete geçmiyorum. Çoğunluk istiyorsa yapalım diye düşündüm. Herkese küçük-büyük saygımız var, o bağlamda.

Peki neden istemiyorsun..?
Söyle bunu da konuşalım.
Ben neden istediğimi belirttim mesela.
--

erdem1904

En doğru yöntem bu... bilgi kısımlarını abuk subuk dolduran arkadaşlarda çok.. Bu yöntemde de bu artacak ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ku2

En doğru yöntem bu... bilgi kısımlarını abuk subuk dolduran arkadaşlarda çok.. Bu yöntemde de bu artacak ;)

Anlamadım.
* kısımları doldurma zorunluluğu getirsek..abuk subuk mu yazarlar diyorsun..?
--

depeche101

Bence bilgiye ulaşmak bir tık uzaktayken gayet sade ve güzel olan arayüzü bu bilgilerle doldurmanın gereği yok.
Bu haliyle kalmasını tercih ederim  :yukari-ok:

erdem1904

Anlamadım.
* kısımları doldurma zorunluluğu getirsek..abuk subuk mu yazarlar diyorsun..?

Aynen öyle doldurmak için saçma sapan şeyler yazarlar.. Örnekleri mevcut..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Emre Sezen

şahsi düşüncem, zaten hali hazırda sürekli online olup, yazan üye 200-300 arasıdır diye düşünüyorum, ve genelde gördüğüm kadarıyla hepimiz öyle veya böyle bir şekilde bu sayıyla doğru orantılı olarak birbirimizi tanıyoruz, sadece bu rakam bile düzgün doldursa hayli hayli bu problem ortadan kalkar, ha olmazsa cok sorun olur mu, mesela ben tanımayamadığım ya da nickinden anımsayamadığım kişilere profiline tıklayıp bakıyorum, ama öyle bir dönemdeyiz ki iphone 4'ün rehber acılması yavaş diye iphone 5 alır durumdayız, bazen gerçekten  o iki tık zor gelebiliyor.  :yukari-ok:

yapılırsa hoşuma gider, olmazsa da bu şekilde zaten kullanıyoruz

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Alfadanadam

Bence bilgiye ulaşmak bir tık uzaktayken gayet sade ve güzel olan arayüzü bu bilgilerle doldurmanın gereği yok.
Bu haliyle kalmasını tercih ederim  :yukari-ok:

Birebir aynı düşüncedeyim.

agucba

Açık olmak gerekirse Okan ile aynı fikirdeyim. Sitemiz tasarımı ile şu anda gayet güzel.
Erdem'e de katılıyorum, hali hazırda doğru olmayan ve eksik bilgiler giriliyorken bir de mecbur kıldığımızda gereksiz ve yanlış bilgilerin girilmesi artacaktır. İsim ve soyismi yazmamanın mantığını anlamıyorum. Facebook gibi yerlerde tüm hayatlar sergilenir ama kişisel bilgiler talep edildiğinde ise doğru bilgiler girilmez.

///////////////

Alfadanadam

İletişim bilgileri gerçekten önemli. Ben zaman zaman bilgi ihtiyacı olanlara yazarak izah etmek uzun ya da yeterli olmayacağı durumlarda telefonla ulaşıyorum. Buradaki bir çok üyeyle bu sebepten bir çok telefon görüşmesi yapmış olup daha yüzünü görmediğim-bilmediğim insanlar var. Ayrıca x bir şehirde bir yardıma ihtiyaç duyulduğunda da çok faydalı oluyor bu bilgiler.

sbk0655

Her insan bilgilerini verip vermeme konusunda serbest. Ancak benim isime yarıyor bilgilerin tam olması. Mesela bir konuda ulaşmam gerektiğinde direk tel numarasından ulaşıyorum kisinin kendisine. Daha önce Kadir gecen gun de Erdeme bu sekilde ulaştım. Rahatsız etmeyecek olduğunuz sürece kullanışlı.

Ferhat_27

En azından memleketi ve yaşı yazsın sayın yöneticilerim  :arkadasim:

ku2

Arkadaşlar,
Dediğim şu, birine cevap yazıyorum mesela..Ya bu adamın arabası neydi diyorum..Bakıyorum orada yazıyor, Ya da adı neydi diyorum..Orada yazıyor. Yaş bilgisi bence faydalı.. Abi-kardeş diyalogları güzel oluyor kanımca.. Sonuçta bir avuç insanız.
Öyle aktif olan 300 kişi de yok. Abartmayalım..!!

Şehir görmek güzel..Adama birşey yazıyorsun..Haa.. Tamam sen Bursa'daydın..Şu usta ile konuş..Ya da şuraya götür diyorsun..Sonra uyanıyorsun. Ya adam Kayseri'de.. Orada böyle bir usta yokki..vs..vs..

Ayrıca bilgiyi yanlış giren, düzgün doldurmayan şahısları üye yapmayın arkadaş.. Sizin elinizden geçiyor. Onaylamayın. Basit yani. Ya da uyarın..Lütfen buraları, şuraları doldurun diyin..Yoksa üye olamazsınız diyin..
Zor mu.??

Haa..Cep no yazmaz..Anlarım. Herkes birbirini tanıyor demeyin. Benim tanıdığım kişi sayısı 10 falandır.
O kadar.. Ayrıca tanımak zorunda da değilim. Ama birisine sbk0655 Bey diye hitap etmek yerine, orada ismini görsem, yaşını, şehri, aracını görsem güzel olur.

Öte yandan, fikir birliği yaparak sitenin görselliğinden bahsediyorsunuz.. Profil resmi, ve nick'in altında iki satır daha yazı olmuş ne olacak..?? Bu mu sadeliği bozacak.. Yapmayın ya.. Esas bozan birşey varsa..O da imzalardaki resimler..!! Tamam ebatları sınırlandı..Küçüldü. Ama hala büyük bence. Koymayalım. Sadece yazı yazalım derim ben.. Bu da benim fikrim. Bir tasarımcı olarak iyi kötü biliyorum renk, sadelik, içerik, kullanım kolaylığı, arayüz olaylarını..
Ayrıca..siteye yapılan üst banner benim girdilerim sayesinde şu anki duruma geldi.

Önerim şu:
Gelin deneyelim.. memnun kalmazsak yapmayalım.

Üye olduğum diğer forumlar...

--

Kubilay

Burası net ortamı.İnsanlar çeşitli nedenlerle isimlerini açıklamak istemeyebilir.Gayet doğaldır.İnsanların özel bilgilere ulaşma isteğini anlamıyorum.Mesela bir insan forumda efendi gibi yazıyorsa onun ısrarla yaşını öğrenme isteği nedendir? 20 olsa ne fark eder, 70 olsa ne fark eder? Otomobil forumunun mantığına uygun olduğundan otomobillerimizin marka/modelinin yazılma isteği normaldir.Lakin soyadım ve yaşım gibi özel bilgilerin zorla istenmesi beni rahatsız eder.

Saygılar  :serefe:

ku2

Burası net ortamı.İnsanlar çeşitli nedenlerle isimlerini açıklamak istemeyebilir.Gayet doğaldır.İnsanların özel bilgilere ulaşma isteğini anlamıyorum.Mesela bir insan forumda efendi gibi yazıyorsa onun ısrarla yaşını öğrenme isteği nedendir? 20 olsa ne fark eder, 70 olsa ne fark eder? Otomobil forumunun mantığına uygun olduğundan otomobillerimizin marka/modelinin yazılma isteği normaldir.Lakin soyadım ve yaşım gibi özel bilgilerin zorla istenmesi beni rahatsız eder.

Saygılar  :serefe:

Yaşınız özel bilgimi..?
İlk defa duydum..

Kimse özel bilgiye ulaşmaya çalışmıyor. TC kimlik yazın demedim oraya.
Olayı çarpıtmayın.
--

Kubilay

Çarpıtmıyorum. Otomobil forumuyla doğrudan ilişiği olmayan her şahsi bilgi özel bilgidir.Siz paylaşmak isteyebilirsiniz fakat paylaşmak istemeyen birine zorla paylaş demek biraz abesle iştigal etmek oluyor.Bunu profilinde yaşı doğru bir şekilde yazan biri olarak söylüyorum.Bu işin dayatması olmaz.Ayrıca ismi nickinden belli olan birine x bey diye hitap edebilirsiniz.Eğer belli değilse de nicki ile hitap edersiniz.Nihayetinde nick buradaki kimliğimizdir.Israrla isim soyad öğrenmenin bir faydası yok.

erdem1904

Yaş ve soyad nasıl bir özel bilgidir bende anlayamadım.. Adımızı soyadımızı hemen hemen her girdiğimiz ortamda zaten açıklıyoruz buranın forum olması ilişkilerinde sanal olduğu anlamına mı geliyor. Benim bilgilerimde secerem yazar sebebi samimiyet ve ciddiyet göstergesidir. Ankara grubunda ki yüzyüze tanıştığım hiç bir arkadaşımı forumda ki vatandaş olarak görmüyorum. Bir çok üyenin de seceremi bilmesinde hiç bir sakınca bulmuyorum. Hatta işyeri adresimi ev adresimide bilsinler.. Geçerken uğrasınlar beraber yemek yiyelim çay içelim vs vs... Polemik yaşıyorsakda telimin yazılı olmasında hiçbir sıkıntı yok.. Arasınlar konuşalım belki yazarak birbirimiz yanlış anlıyoruz.. Bu kadar büyütmeyin özel bilgi muhabbetini.. Burası çöpçatan sitesi değil.. Adınızın soyadınızın bilinmesi sıkıntı yaratmaz..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

erdem1904

Dip not : ben bu siteye üye olduğumda sadece referansla ya da Alfa Romeo sahibi iseniz AROC üstünde üye olabiliyordunuz.. Sırf bu bile buranın basit bir otomobil forumu olmadığının göstergesidir.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2