Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ALFA'sını ARAYAN YENİ ÜYELER

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

devirsever

1000 inci mesajim serefine belirtmek isterimki kullandigim onca araba arasinda direksiyon zevki en yuksek olan araba gt  :D

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

alperturkeri

O zaman ilk tercihim olarak manuel duruma göre robot değişimi gibi şeyler yapılmışsa da SS tercih edebilirim diyeceğim.

Evet yaş konusunda haklısınız parça ömürleri tükeniyor yada tükenmiş olacak çoğu parçanın işte tam bu yüzden düzgün bakılmış bir GT alıp aynı düzgünlükte bakmak istiyorum ki bir tane daha GT yaşatıyor olalım  :)

Sürüş zevki herkes bu araba için aynı şeyi söylüyor. Gerçekten merak ediyorum. Bugüne kadar bütün arabalarımı ticari kaygılar gözeterek aldım ilk kez kendi duygularıma ve zevkime uygun bir araba arıyorum bu yüzden ekstra meraklanıyorum  :))

aliosmanrenklibay

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login km önemli tabi ama 2000-2005 model arabanın 200k kmyi aşması çok normal bence.
Piyasada düşürme çok var.Ben  baya bir 156 baktım 160 180 civarında ve çoğu öyle durmuyordu.
Araba iyiyse km teferruat (bana göre). Bu yaşlarda arabalar için ama tabi benimde bir sınırım var 250.000 oda 2020 de 2021 yılında bu artar.
Düşük km arabalarda var evet ama ben forumdan olmayınca ,ilanda falan gördüğümde inanmıyorum.Bekleyin, acele etmeyin aldığınız araba içinize sinsin.

You are not allowed to view links. Register or Login ,çok haklısın.
Beyefendi adamla sadece bir kaç kere karşılaştım.Genelde arabasının eksiğini gösterince papaz oluyorsun.
Saçma sapan hareketler,yalanlar dolanlar.Maalesef 156 lar, Alfa Romeoyla alakası olmayan, sırf muadil araçlardan ucuz diye almış ve sonradan "alfisti" olan ama arabasına keyfi 1 kuruş harcamayan insanlara geçmiş (böyle olmayanları tenzih ederim).Yeni model alfalar için durumda farklı değildir sanırım.

Aldım kurtuldum ben darısı sizin başınıza.
Selamlar. Konusu geçti mi bilmiyorum ama şu karabükteki 85 bin km deki 159 için ne diyorsunuz?

LG-H930 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Erkay KAHYA

1000 inci mesajim serefine belirtmek isterimki kullandigim onca araba arasinda direksiyon zevki en yuksek olan araba gt  :D

👍🧨🍻

deus dominus

bütçeme uygun araç arayışım hızla sürüyor. Giuiletta için belli ki birkaç yıl daha beklemem gerekecek... üstteki 156 için düşünceniz nedir arkadaşlar?

mustafa26

bütçeme uygun araç arayışım hızla sürüyor. Giuiletta için belli ki birkaç yıl daha beklemem gerekecek... üstteki 156 için düşünceniz nedir arkadaşlar?
Türkiye'de tek iddiasıyla başlık atıp detaylı bilgi telefonda verilecektir diyen bir satıcının samimiyeti ya da dürüstlüğü şüpheye düşürüyor insanı. İlanda yazmak istemediği olumsuzlukları telefonda anlatarak olumsuzluk olmadığına ilişkin bir ikna gayreti seziliyor.

LYA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

ebirol

Selamlar. Konusu geçti mi bilmiyorum ama şu karabükteki 85 bin km deki 159 için ne diyorsunuz?

Makyajlı 2009 ve 85bin km bence o fiyata şimdiye kadar satılmalıydı. Mekanik olarak ne durumda bilmiyorum ama direksiyon ve vitesin kırmızı bantla kaplanıp söküldüğünü görebiliyoruz. Belki iletişime geçen gören birileri olmuşsa yorum yapabilir.

Testarossa

85.000 kmde olan aracın direksiyonu niye kaplanır?
Üstelik akide şekeri gibi kaplamış :D bizim burda kadıköy pendik hattında magiruslara yaparlardı.
Muhtemelen koltukla uyumlu olsun diye yapmışlardır :D :D
Stoplarında yarısı temiz ,yarısı füme olmuş.
this is all about passion

mustafa26

85.000 kmde olan aracın direksiyonu niye kaplanır?
Üstelik akide şekeri gibi kaplamış :D bizim burda kadıköy pendik hattında magiruslara yaparlardı.
Muhtemelen koltukla uyumlu olsun diye yapmışlardır :D :D
Stoplarında yarısı temiz ,yarısı füme olmuş.
10 yıllık arabada güneş yanığı nasıl oluşuyor? Hadi diyelim ki oluştu, güneşi daha dik açıyla alan tavan ve bagajda nasıl oluşmadı da kısmen gölgede kalan kapı ve çamurluklarda oluştu. Akıl erdiremedim ama tabi akla gelmeyen şeyler de olabilir.

LYA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

devirsever

Arac gumruk cikisliysa konusu daha once gecmisti, gorusen arkadaşlar km orjinal olamaz demislerdi.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

Dionysos

Arkadaşlar selamlar,

Kusura bakmayın direk konuya balıklama atlıyor gibi oluyorum ama sizin değerli yorumlarınızı linkini verdiğim araç için bekliyorum.

İlandaki araç hakkında yorumlarınız nelerdir ? You are not allowed to view links. Register or Login

Alınabilirlik durumu nedir sizce ? Arabalar hakkında çok bir bilgim yoktur ama temiz ve bakımlı gibi duruyor.

sancar

selamlar,
bi süredir mk2 147 arayışım vardı. forumda da konu üzerine tartışma ve görüş bildirimleri olmuştu. istediğim mk2'yi bulamadım ama bi mk1 dikkatimi çekti. bana kalırsa kozmetik masrafları var gibi, mekaniğinin iyi olduğunu belirtti sahibi. fiyat konusunda da büyük ölçüde anlaştık. linkini aşağıya iliştirdiğim 147 hakkında bir iki fikir almak beni netleştirecek, satın alma işlemi de bu doğrultuda 24-48 saat içerisinde gerçekleşecek.

Dr.AC

Arkadaşlar otomatik vites Mito arıyorum. Beyaz renk tercihim düşük kilometre ve hasarsız olması tercihim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Testarossa

selamlar,
bi süredir mk2 147 arayışım vardı. forumda da konu üzerine tartışma ve görüş bildirimleri olmuştu. istediğim mk2'yi bulamadım ama bi mk1 dikkatimi çekti. bana kalırsa kozmetik masrafları var gibi, mekaniğinin iyi olduğunu belirtti sahibi. fiyat konusunda da büyük ölçüde anlaştık. linkini aşağıya iliştirdiğim 147 hakkında bir iki fikir almak beni netleştirecek, satın alma işlemi de bu doğrultuda 24-48 saat içerisinde gerçekleşecek.

Selamlar,
İlk önce eğer başka şehirden gitcekseniz kesinlikle Alfin servisi arayıp bilgi alın(plakalıkta alfin yazdığı için fikir yürüttüm).
Kişisel görüşümde 37.000 TL 2001 prog. 147 için
fazla.
Ben araba almaya karar verdiğimde burda paylaştım.Admin Murat bey beğenmişti ve o biraz beni gaza getirmişti, sizi anlıyabiliyorum.
147 üzerine ustalaşmış kişiler yorum yapar umarım.Ama vites topuzu orjinal değil sanırım onu söyliyebilirim.
En önemlisi ekspertizden önce Alfa Romeo servisine götürün arabayı.

sancar

Selamlar,
İlk önce eğer başka şehirden gitcekseniz kesinlikle Alfin servisi arayıp bilgi alın(plakalıkta alfin yazdığı için fikir yürüttüm).
Kişisel görüşümde 37.000 TL 2001 prog. 147 için
fazla.
Ben araba almaya karar verdiğimde burda paylaştım.Admin Murat bey beğenmişti ve o biraz beni gaza getirmişti, sizi anlıyabiliyorum.
147 üzerine ustalaşmış kişiler yorum yapar umarım.Ama vites topuzu orjinal değil sanırım onu söyliyebilirim.
En önemlisi ekspertizden önce Alfa Romeo servisine götürün arabayı.

yarın mesai saatleri içerisinde servisi arayıp bilgi alıcam, yönlendirmeniz için içten teşekkürlerimi sunuyorum.
evet vites topuzu orjinal değil benim de dikkatimi çekti. fiyat konusuna gelicek olursak, ilanda yazan rakamın çok daha altına anlaşmak üzereyiz. hali hazırda yükselen fiyatları da baz alırsak sanırım kafamdaki ideal rakamlara erişiyor diyebilirim. zaten kısmet olur da alırsam, başlangıç için 2-3 bin tl dolaylarında masraf yapacağımı düşünüyorum.

bir diğer husus mümkün olursa; ben araca gitmeden önce forumda bulunan ve ankarada yaşayan, 147'den anlayan bir alfistiden yardım almak niyetindeyim. gönüllülük esasına dayalı elbet :)
mümkün olabilecek böyle bir destekde, yardımcı olan abimin, kardeşimin maddi kaybını karşılamaya da hazırım, forumdaşlara güvenebilirim bu konuda. bakalım kısmet :)

devirsever

yarın mesai saatleri içerisinde servisi arayıp bilgi alıcam, yönlendirmeniz için içten teşekkürlerimi sunuyorum.
evet vites topuzu orjinal değil benim de dikkatimi çekti. fiyat konusuna gelicek olursak, ilanda yazan rakamın çok daha altına anlaşmak üzereyiz. hali hazırda yükselen fiyatları da baz alırsak sanırım kafamdaki ideal rakamlara erişiyor diyebilirim. zaten kısmet olur da alırsam, başlangıç için 2-3 bin tl dolaylarında masraf yapacağımı düşünüyorum.

bir diğer husus mümkün olursa; ben araca gitmeden önce forumda bulunan ve ankarada yaşayan, 147'den anlayan bir alfistiden yardım almak niyetindeyim. gönüllülük esasına dayalı elbet :)
mümkün olabilecek böyle bir destekde, yardımcı olan abimin, kardeşimin maddi kaybını karşılamaya da hazırım, forumdaşlara güvenebilirim bu konuda. bakalım kısmet :)

ben sahsen on goguse asagidada olsa vida ile birseyler sabitlenmis bir alfa almazdim. Biraz daha ekleyip bir mk2 147 alabilirsiniz. Ote yandan deri koltuk ve 2 kapi olmasi bana gore aracin artilari, ve ondeki armaya bakarak son zamanlarda onden bir kazasi olmadigini soyleyebilirim. Arac gumruk girislimi acaba?
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

sancar

ben sahsen on goguse asagidada olsa vida ile birseyler sabitlenmis bir alfa almazdim. Biraz daha ekleyip bir mk2 147 alabilirsiniz. Ote yandan deri koltuk ve 2 kapi olmasi bana gore aracin artilari, ve ondeki armaya bakarak son zamanlarda onden bir kazasi olmadigini soyleyebilirim. Arac gumruk girislimi acaba?

evet, aracın gümrük girişli olduğunu ve komşusundan satın aldığını söyledi. sanırım aracın ilk sahibinin italya ile bir bağlantısı var. netice olarak şu anki sahibine satıyor. vida ile sabitlenen şey ne yazık ki lpg zımbırtısı. eski sistem birşey tercih edilmiş sanırsam, zamanında taktırılmış malesef. insanın gözüne gözüne çarpıyor biraz da irite ediyor, ona bir çözüm bulunur da, o vidanın bıraktığı izler benim gibi takıntılı birinde ciddi sorun. 3-4 aydır bakıyorum  artık bunaldım iyice, biraz aklıma yatan bi araç gördüğüm zaman çekiyorum kılıcı gidiyorum üstüne ama son dakikada son anda engel teşkil edecek bir pürüz mutlaka çıkıyor. bakalım bu araç nasip olucak mı...

Testarossa

Yeni görüyorum lpg düğmesini :D çok eskiden takılmış muhtemelen.

radar54

selamlar,

Araç prog. değil yalnız hız sabitlemesi var. doluya yakın distincive paket gibi düşünülebilir. Sunroof ve bose göremedim sadece. İç ve dış renk olarak çok güzel 3 kapı istiyorsanız değerlendirilebilir. Bakım geçmişi de önemli tabi.
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

halil

fiyatını ne kadar düşürdünüz bilemiyorum ama tek kapılı olması bir dezavantaj.ülkemizde maalesef tek kapı araçlar rağbet görmüyor.ayrıca model yılına ve tek kapı olmasına göre fiyat biraz yüksek.acele etmeyin derim.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

murat

Araç tam bir Avrupa donanımı :) Yani modeline bakmadan anladım gümrük olduğunu ki 2001 de zaten TR ithalatı yoktu..Çok düzgün gibi görünüyor çizgisi, biraz pazarlık bir güzel ekspertizle alınabilir diyecem tam, o arabaya o vites topuzunu (Punto) takan daha neler takmaz düşüncelerine dalıveriyorum...
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

sancar

You are not allowed to view links. Register or Login arabanın 2001'li yıllarda ülkeye giriş yaptığını baz alırsak ve o yıllarda takıldığını düşünürsek evet :)

You are not allowed to view links. Register or Login bose ve sunroof yok. 3 kapı hiç düşünmemiştim, fakat kozmetik olarak fena değil olması, taba deri koltuklarla dış renginin uyumu, çizgilerinin düzgün görünmesi nedeniyle meyil ettim. yoksa kullanışlılık açısından da çok uygun değil aslında bana.

You are not allowed to view links. Register or Login tek kapı konusunda ben de aynı fikirdeyim. anlaşmak üzere olduğumuz fiyat da etmesi gerekenden fazla tabi ki mevcut piyasaya göre, farkındayım.

You are not allowed to view links. Register or Login inanın ben de kendimi sorguluyodum acaba çok mu takıntılıyım diye :) yok vites topuzu, yok lpg düğmesinin vidası, kılı tüyü :)

netice olarak servisle görüşebilirsem netleşirim

Wolfshade1989

Kesinlikle katılıyorum. Şu sıralar 2. el piyasası gerçekten çok yüseldi. Şeffaf satıcıya da çok ender rastlanıyor. İnsanlar artık bu işin mafyası olmuş.
Şu durumda elimizdekini satmamız durumunda eskiyi arar olacağımız kesin.
İmkan yoksa ve imkanları zorlayıp bir değişime gidilecekse bence şu sıralar askıya alınmalı. Bilip, sevdiğimiz araçlarımızın kıymetini bilelim ve aynen devam edelim : )

Kısaca 45-50 günlük bir maceramı özetleyeyim.

Giuliettamız bizim ilk Alfamız. Arabamızı da, hem ben, hem eşim, beklentilerimizin çok üstünde sevdik.

Aralık ayında niyet ettim ki, tercihen mk2, biraz daha düşük km, cam tavanlı, bir giulietta bakalım. Neredeyse ocak ayı bitecek ve dün illallah ettim.

Dürüst insan bulmak aşırı zor, arabası iyi olanlar çok garip paralar istiyor. Boya değişen takıntım da yok ama:
Hatasız yazandan 10000 liralık hasar kaydı çıkıyor, bagajı çamurluğu boyalı yazandan ağır hasar kaydı çıkıyor, kardeşim niye söylemiyorsun dediğinizde, bu da ağır hasar mı sen sıfır al diye sağolsun akıl da veriyor. Daha çok arabalar mükemmel de sorun bende gibi bir tavır, bir kişiye de kötü bir laf, küfür vs asla etmedim.

Lakin karşımdakinin de kendim gibi olmasını beklemek en büyük yanılgım. Ben kendi aracımı satsam, bakımını yaptırıp satarım, en ufak kusuru varsa söylerim fakat, insanlar birbirine gayet kadar pişkin ve rahat yalan söylüyor.

En güzeli arabamızı sevmeye devam :serefe:
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

Wolfshade1989

Araç tam bir Avrupa donanımı :) Yani modeline bakmadan anladım gümrük olduğunu ki 2001 de zaten TR ithalatı yoktu..Çok düzgün gibi görünüyor çizgisi, biraz pazarlık bir güzel ekspertizle alınabilir diyecem tam, o arabaya o vites topuzunu (Punto) takan daha neler takmaz düşüncelerine dalıveriyorum...

Yazık adamcağız topuz uyduramamış ahahahah

Hız sabitleme özelliği çoğu kişinin olmazsa olmazı değil. Tek kapı ve 180+ km'deki bir araç için fiyat bence fazla gibi.
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

sancar

fiyatının fazla olması konusunda herkes hemfikir. (bu fiyatların düzelmesi için sahibinden uygulamasının ya ortadan kalkarak eski düzene dönmemiz gerek, ya da sahibinden uygulaması sağlam bir revizyona gitmeli, bizim insanların eğitilmesi mümkün değil) son 2-3 ayda fiyatlar +8/10 bin tl oldu... bir de ne insanlarla muhatap olma durumunda kalıyoruz ne yazık ki, çoğu zaman özrü kabahatinden büyük oluyor.

bu arada araç ile ilgili alfin ile görüştüm, aracın iki kez onlara gittiğini, buji ve buji kablosu değişimi olduğunu söylediler.
bu noktada eee sonuç? aşamasındayım :D