Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ALFA'sını ARAYAN YENİ ÜYELER

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alperturkeri

You are not allowed to view links. Register or Login
Bir önceki sahibi arkadaşımdı. Araç ondayken iyi bakılıyordu. Zeki usta yapıyordu bakımlarını. Satarken eksiği yoktu. En son enjektörleri sıkıntılıydı. Değiştimi değişmedi mi bilmiyorum. O dönem haberleşemedik. Enjektörlerin tanesi 1000 tl üzeriydi en son. GT de ateşleme ve sensörler önemli. Eğer yağsız kalmadan çalıştıysa bir GT benzinlilerde bu 2 konu dışında sorun yaşamassınız. Bakım amaçlı buji ve bobinleri değiştirirsiniz uzun dönem kafanız rahat olur. Ayrıca 100k kmden sonra katlar dağılıyor. Bir de o masraf çıkarabilir. Jts verimsiz bir motor. Yaktığı kadar gitmez. Ama GT sahibi olduğum en keyifli alfadır Normal şartlarda ben fabrika verisi olan 12 litre civarı yakıyorum. Akan trafikte 9 10 litrelere düşer yakıt. Ancak yakıtı sorun etmeyecekseniz alın derim. Benzin fiyatları yine artacaktır malumunuz. Kısacası GT kendiyle ilgilenilmesini isteyen bir alfadır. O nedenle zor bir arabadır. İlk alfanız olacak olması sebebi ile ss sakın düşünmeyin. Sizi çok üzer. Zaten temiz ss şuan yok ilanda. Manuel aynı zevki vermiyor şanzıman olarak ama sonuçta bir GT o da. Kesinlikle dçbir alfistinin sahibi olması gereken bir Alfa. Sabah sabah biraz karışık olmuş olabilir ama şimdilik aklıma gelenler bunlar. Son olarak da önerim; ince eleyip sık dokumanız yönünde. Çünkü GT bakım durumuna göre aldıktan sonra bir 20.000 TL de harcatabilecek bir motor ve mekaniğe sahip bir alfa. Dikkatli olun.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yok kesinlikle karışık olmamış sabah sabah bu kadar ilgi gösterip cevap verdiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim. Sanırım Alfa konusunda beni en etkileyen konulardan biri de Alfa sevenlerin birbirlerine bu kadar yardım ediyor olması.

Arkadaşla dün telefonda konuştuğumda ilana yazdığı gibi disk,balata değişimi, triger,v kayısı değişimi, şanzıman yağı değişimi ve enjektör temizliği yapıldığını söyledi. Yani ilk bakışta araba alındıktan sonra hızlıca yapılması gerekenleri yaptırmış diye anlıyorum. Bununla birlikte şanzımanda yağ kaçağı olduğunu ama onuda yaptırdığını artık bir sıkıntısı olmadığını belirtti. Bu bakımları Yılmaz Usta'da yaptırmış.

Bugün kısmet olursa arabayı görmeyi planlıyorum Yılmaz Usta'nın oradaymış araba zaten. Genel bir sıkıntısı varsa zaten Yılmaz Usta ya da Zeki Usta kontrol ettiğinde anlarlar diye düşünüyorum :)

alperturkeri

Tekrar selam,

Dün itibari ile konuştuğumuz arabayı aldım  :clover:

Alan arkadaş Zeki Usta'da biraz sıkıntı yaşamış sonra Yılmaz Usta'ya götürmüş arabayı. Enjektörlerden 1 tanesini değişmiş Yılmaz Usta sonrada yağ ve flltre bakımını yapmış.

4 bin devir üzerinde hafif duman atıyor şu an Yılmaz Usta benzine katkı atılmıştı sonra yeni benzin almadı (şu anda yarım deponun biraz altında) ondandır büyük ihtimalle depoyu tam doldur zamanla geçecektir olmazsa bakarız dedi.

İlk yapmam gereken şu an lastik almak. Aracın arka lastikleri oldukça kötü durumda. Önler yeni takılmış ama emin değilim belki 4 tane alıp hepsini değişirim.

Bir tek duman konusu canımı sıktı biraz onuda gözlemleyeceğiz bir süre.

Benzin konusu vardı diye hatırlıyorum ama forumda bulamadım nerden benzin almam gerekiyor bildiğim kadarı ile GT benzin seçen bir araba :)

devirsever

Hayirli olsun. Insallah ustanizin dedigi gibidir.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

Testarossa

Tekrar selam,

Dün itibari ile konuştuğumuz arabayı aldım  :clover:

Alan arkadaş Zeki Usta'da biraz sıkıntı yaşamış sonra Yılmaz Usta'ya götürmüş arabayı. Enjektörlerden 1 tanesini değişmiş Yılmaz Usta sonrada yağ ve flltre bakımını yapmış.

4 bin devir üzerinde hafif duman atıyor şu an Yılmaz Usta benzine katkı atılmıştı sonra yeni benzin almadı (şu anda yarım deponun biraz altında) ondandır büyük ihtimalle depoyu tam doldur zamanla geçecektir olmazsa bakarız dedi.

İlk yapmam gereken şu an lastik almak. Aracın arka lastikleri oldukça kötü durumda. Önler yeni takılmış ama emin değilim belki 4 tane alıp hepsini değişirim.

Bir tek duman konusu canımı sıktı biraz onuda gözlemleyeceğiz bir süre.

Benzin konusu vardı diye hatırlıyorum ama forumda bulamadım nerden benzin almam gerekiyor bildiğim kadarı ile GT benzin seçen bir araba :)
Bostancı minibüs yolu shell v power.Shellin kendi istasyonu.Şuan alkol yasakmış benzinde corona yüzünden ama normal şartlarda gidişi bariz daha iyi diğer benzinlerden.
this is all about passion

balesanist

Uzun süre Shell in kendi istasyonundan almıştım ben de. Daha sonra BP Ultimate almaya başladım yine BP nin kendi istasyonundan. Çok fazla bir fark olduğunu sanmıyorum ama 20 km ye yakın menzilin uzadığını gözlemlemiştim.
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

emresancaktar

Herkese merhaba,

Yaklaşık 2.5 - 3 yıldır 1750 TBI 159 Ti arıyorum. Biliyorum gerçekten ormanın içinde dört yapraklı yoncayı arıyorum. Ancak yanlış hatırlamıyorsam 3 yıl kadar önce buz mavisi fabrika çıkışı orijinal Ti bir 159 AlfaModena isimli galeri tarafından malum site üzerinden satışa çıkarılmış ve satılmıştı. O dönemler bütçeyi denkleştiremediğimiz için maalesef alamamıştım. O aracı alan arkadaş acaba forumda mı çok merak ediyorum bilen tanıyan varsa o güzelliğin fotolarını çeksin de hayrına bizlere göstersin.

Şu sıralar acelem olmamakla birlikte üzerinde ilgilenebileceğim ve bir alfisti'nin daha önce uzun saatlerini harcadığı bir şekilde ayrılmaya karar verdiği 2008 veya üstü modellerde 200.000 km altında olan 159 1.9 JTD DP veya 1.750 Tbi aracına aynı ilgi ve alakayı göstererek satın almak istediğimi belirtmek isterim.

Böyle bir alfisti'yi veya aracı bilen varsa ve ses ederse çok sevinirim.

Herkese sağlıklı günler ve keyifli sürüşler dilerim.

alperturkeri

Bostancı minibüs yolu shell v power.Shellin kendi istasyonu.Şuan alkol yasakmış benzinde corona yüzünden ama normal şartlarda gidişi bariz daha iyi diğer benzinlerden.

Çok teşekkürler. Dün BP'den doldurdum depoyu bitmeye yakın o istasyondan denerim bu sefer  :yukari-ok:

dorukus

Herkes merhaba,

Ben de aranıza yeni katıldım. İlk alfam ve ilk arabam olacak. Uzun süredir araştırmalar yapıyorum. Açıkçası sürüş zevki ön planda benim için.
GT ve 156 sportwagonlara yoğunlaşmış durumdayım:) Fakat internette dolaşan ilanlarda tam içime sinmeyen durumlarda mevcut. Tabiki baktıklarımdan daha iyi durumda olanlar da var ama bütçe kısıtı beni buna zorluyor. Sizden fikir almak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim veya belirttiğim modeller dışında da önerilere açığım.

GT ilanlarına bakarken şunları ayıkladım,
(Bu GT hem manuel hem de Q2 olması sebebiyle bütçemi biraz aşsa da radarıma girdi. Mesajlaşmalarda sahibi aldığında komple boyalı olduğunu kendisinin sadece far değişimi yaptığını ve fotoğrafları olduğunu belirtti. Tüm ağır bakımları yapılmış.Debriyaj seti de değişmiş.)
(Burada ise galeriden olması ve bel altı boyalı ibaresi olması dolayısıyla kuşkulu bakıyorum.)
(Bu ilanda ise alan kişi 6 ay önce almış ve 17k bakım masrafı yaptığını belirtmiş. Kendisinden detay istedim dönüş bekliyorum. Burda da o kadar masraf üzerine çok zaman da geçmemesine rağmen satmak istemesi beni şüphelendirdi açıkcası.)

156 sportwagonlarda ise şu ilanlar dikkatimi çekti,

Burada özellikle 2.5 v6 motor ve kozmetik olarak temiz durması dışında galeriden olması ve OTOMATİK vites olması acaba dedirtiyor.
Bu 156 ise çok temiz ve denilen doğruysa eğer boyasız. Sadece motor olarak sürüş zevki verir mi onu bilemiyorum.

Genel olarak ilanlarla ilgili düşüncelerim böyle. Sizlerin de düşüncesi ve yönlendirmesi benim için önemli. Yardımlarınızı bekliyorum.

Testarossa

Gerçekten sportwagona 60 vericekseniz bizde makyajlı var ilandakinden daha çok opsiyonlu kilometreside baya düşük ilandakinden :D
Bu arabalar bu paralar etmez.

dorukus

Gerçekten sportwagona 60 vericekseniz bizde makyajlı var ilandakinden daha çok opsiyonlu kilometreside baya düşük ilandakinden :D
Bu arabalar bu paralar etmez.

Malesef piyasanın hali bu benim de içime çok sinmiyor :)
Sizdeki model durum nedir?

cem meric

Herkes merhaba,

Ben de aranıza yeni katıldım. İlk alfam ve ilk arabam olacak. Uzun süredir araştırmalar yapıyorum. Açıkçası sürüş zevki ön planda benim için.
GT ve 156 sportwagonlara yoğunlaşmış durumdayım:) Fakat internette dolaşan ilanlarda tam içime sinmeyen durumlarda mevcut. Tabiki baktıklarımdan daha iyi durumda olanlar da var ama bütçe kısıtı beni buna zorluyor. Sizden fikir almak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim veya belirttiğim modeller dışında da önerilere açığım.

(Bu GT hem manuel hem de Q2 olması sebebiyle bütçemi biraz aşsa da radarıma girdi. Mesajlaşmalarda sahibi aldığında komple boyalı olduğunu kendisinin sadece far değişimi yaptığını ve fotoğrafları olduğunu belirtti. Tüm ağır bakımları yapılmış.Debriyaj seti de değişmiş.)
(Burada ise galeriden olması ve bel altı boyalı ibaresi olması dolayısıyla kuşkulu bakıyorum.)
(Bu ilanda ise alan kişi 6 ay önce almış ve 17k bakım masrafı yaptığını belirtmiş. Kendisinden detay istedim dönüş bekliyorum. Burda da o kadar masraf üzerine çok zaman da geçmemesine rağmen satmak istemesi beni şüphelendirdi açıkcası.)

Burada özellikle 2.5 v6 motor ve kozmetik olarak temiz durması dışında galeriden olması ve OTOMATİK vites olması acaba dedirtiyor.
Bu 156 ise çok temiz ve denilen doğruysa eğer boyasız. Sadece motor olarak sürüş zevki verir mi onu bilemiyorum.

Genel olarak ilanlarla ilgili düşüncelerim böyle. Sizlerin de düşüncesi ve yönlendirmesi benim için önemli. Yardımlarınızı bekliyorum.
Dizel gri senelerdir satılık.

45bin tl ye ilanda olan satılmayan araç 75e satılmaz sanırım...

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Testarossa

Malesef piyasanın hali bu benim de içime çok sinmiyor :)
Sizdeki model durum nedir?
Özel mesaj gönderdim

tunerviper

Herkes merhaba,

Gt 1.9 q2 ağır kazalı ve pert kayıtlı.
2.5 v6 sw ise gümrükten çıkma altı çürüktü baya. İsteyene gümrükteki halinin videosunu atarım. Fiyatlara yorum yapamam ama ikisi de gönül rahatlığı ile alınıp binilecek araçlar değil benim gözümde.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Turbo Twin Spark

Onurkaymaz

Bu araç ile ilgili bilgi sahibi olan veya yorum yapabilecek arkadaşımız var mıdır aceba? Yakın bir arkadaşıma düşünüyoruz ve bakımları Alfinde yapılmış olması sebebi ile ön onay aldı benden.

dorukus

Gt 1.9 q2 ağır kazalı ve pert kayıtlı.
2.5 v6 sw ise gümrükten çıkma altı çürüktü baya. İsteyene gümrükteki halinin videosunu atarım. Fiyatlara yorum yapamam ama ikisi de gönül rahatlığı ile alınıp binilecek araçlar değil benim gözümde.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dizel gri senelerdir satılık.

45bin tl ye ilanda olan satılmayan araç 75e satılmaz sanırım...

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bilgilendirmeler için teşekkürler.

Dr.AC

2.5 v6 sw nin bazı parçalarının tedariği de büyük sorun özellikle şanzıman parçaları bulunmuyor

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Muratorhon

Herkese selamlar
Alfa Romeo 156 2.0 veya 2.5 V6 arıyorum uzun süredir.2.5 özellikle.ama malesef bahsi geçen wagondan başka araç yok uzun süredir.tavsiye edebileceğiniz bir araç varmı yada satmayı düşünen.
Tekrar herkese teşekkür ederim

Muratorhon

Araç bulunmuştur teşekkürler

Şeker1adam

Arkadaşlar merhaba yeni üyeyim eski bir alfa kullanıcısıyım

Yaklaşık 10 sene evvel mk1 98 model 156 2.0 twin spark 155 hp aracım vardı o d9nemler evlilik nedeni ile satmıştım :)

Şimdi mk2 156 arıyorum tercihen 2.0 twin spark distvince olursa iyi olur

Herkese iyi forumlar

osadikoglu

Selamlar, ben Ömer. İstanbulda yaşamaktayım.
MK2 Alfa Romeo 147 arayışı içerisindeyim. Ağırlıklı olarak haftasonu kullanılacağı için temiz ve dolu bir araç aramaktayım. Eğer satma ihtiyacı doğan arkadaşlar var ise tanışmak isterim. Saygılar, sevgiler.

ms2003

Merhaba bende temiz 147 arıyorum satmak isteyen varsa yardımcı olursa sevinirim

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Vanquish

Merhaba herkese,

Temiz, km'si çok yüksek olmayan Alfa Romeo Brera arıyorum. 3.2 Q4 bulmak zor olsa da tercihimdir.Duruma göre 2.2 de olabilir. Satmak isteyen olursa bana ulaşabilir.

agucba

Merhaba herkese,

Temiz, km'si çok yüksek olmayan Alfa Romeo Brera arıyorum. 3.2 Q4 bulmak zor olsa da tercihimdir.Duruma göre 2.2 de olabilir. Satmak isteyen olursa bana ulaşabilir.
190.000 TL'ye bir tane var ama muhtemelen görmüşsünüzdür.

Tapatalk Bericht

///////////////

takgun

Herkese selamlar, asagıdaki ilanda yer alan alfa 159 u almayı planlıyorum, aracı tanıyan veya model, donanım ile ilgili görüşü olan varsa paylaşabilir mi?

murat

Araç Distinctive ama Plus değil sanırım koltukların manuel olduğu resimlerde görülüyor.  :nazar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)