Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ALFA'sını ARAYAN YENİ ÜYELER

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-urkan

You are not allowed to view links. Register or Login
Araba güzel ,hoş ama sahibi selespeed  arabanın tork konvertörlü şanzımana sahip olduğunu iddia ediyor ?

Jakomo

Araba güzel ,hoş ama sahibi selespeed  arabanın tork konvertörlü şanzımana sahip olduğunu iddia ediyor ?

Furkan bey,

Siz Selesped sistemini ne olduğunu ve nasıl çalıştığını bilmeyen, hayatında Alfa Romeo' ya binmemiş ve alfa romeo demesini bilmeyen bir ''insan''a selesped' i nasıl anlatırsınız ???
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

octinum

Bence You are not allowed to view links. Register or Login orayı değiştirsin diye baskı yapalım, sorun kökten çözülsün. :D

Jakomo ile telefonda konuştuk, daha önce birden fazla SS'in satılmasıyla uğraşmış biri olarak niye öyle yaptığını anlattı. Malum bizim millette kimsenin Alfası olmamıştır ama bacanağının kaynının arabasını yıkattığı oto yıkamacının kankasının Alfası vardır. Araba yer uçağıdır ama çok arıza çıkarıyor bi de çok yakıyor diye satmıştır. :D

Alıcılar tek kavramalı deyince zaten bir burun kıvırıyorlar (Opel Easytronic ve PSA grubu sağolsun). Üstüne bir de Alfa arıza çıkarır şehir efsanesi de eklenince okuyan adam hangi kafayla okudu, yanında kim vardı da yorum yaptı tahmin edemiyorsunuz. Herhalde durumu telefonda, ettiği lafın dinlendiğini bildiği ortamda anlatmayı seçti, tam bilemiyorum.

Ben -yine telefonda söylediğim gibi- katılmıyorum. Bence ikinci nesil Selespeed olduğunu ve sorunsuz olduğunu bildirmek yeterdi. Bizim forumda zaten Selespeed'le ilgili bol miktarda bilgi var, forumdaki arkadaşlar tork konvertörü vb. ifadesini esgeçip gerekli bilgilere ulaşabilirler. O ifade bilmeyen, Jakomo'ya malum sarı siteden ulaşanlar için.

Daha önce forumda yazdığım rehber muhtemelen taşınma sırasında kaybolmuş, yerine koyana kadar (kendi sitemin reklamını yapıyor gibi olmak pahasına) şu makaleyi koyayım şimdilik. Düzgün çalışan Selespeed'i bilmeyen arkadaşlar merak ederse okuyabilir:

Jakomo

Yoksa konuşsak da  Cemal Anitaş denilen adam komple ilanı kaldırsa mı acaba  :S :S
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

devirsever

Furkan bey,

Siz Selesped sistemini ne olduğunu ve nasıl çalıştığını bilmeyen, hayatında Alfa Romeo' ya binmemiş ve alfa romeo demesini bilmeyen bir ''insan''a selesped' i nasıl anlatırsınız ???

Mesela, arac yari otomatik sanzimanlidir seklinde yazabilirsiniz  :D Bana kizmis oldugunuz yorumumda elimde 2 tane 156 olmasa araca talip olacagimi yazmistim, gecmisini bilmiyorum ama donanim olarak guzel arac. Sadece alinca bir coilover birde jetfin takip guzelce binilir benim gozumde. Rakamda piyasaya gore guzel. Insallah forum ici bir arkadasa gider.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

F-urkan

Furkan bey,

Açıkçası ilandaki tork konvertörlü ifadesini okuyunca kendimden şüphe ettim ,acaba ben mi yanlış biliyorum diye, çünkü belli ki sahibi alfisti. Leş durumdaki 156 ilanlarından birinde  görseydim sallamazdım zaten.

radar54

Furkan bey,

Daha bi saat önce sanayide rastladım aynı bu şekil birisine 'abi çok güzel şekilli mekilli ama piyasası yok' dedi. Otomatik mi? Yok yarı otomatik dedim yani bayırda geri kaçırır dedim. Heee dedi anladı sanırım.  :lol:
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

efebey

Bence You are not allowed to view links. Register or Login orayı değiştirsin diye baskı yapalım, sorun kökten çözülsün. :D

Jakomo ile telefonda konuştuk, daha önce birden fazla SS'in satılmasıyla uğraşmış biri olarak niye öyle yaptığını anlattı. Malum bizim millette kimsenin Alfası olmamıştır ama bacanağının kaynının arabasını yıkattığı oto yıkamacının kankasının Alfası vardır. Araba yer uçağıdır ama çok arıza çıkarıyor bi de çok yakıyor diye satmıştır. :D

Alıcılar tek kavramalı deyince zaten bir burun kıvırıyorlar (Opel Easytronic ve PSA grubu sağolsun). Üstüne bir de Alfa arıza çıkarır şehir efsanesi de eklenince okuyan adam hangi kafayla okudu, yanında kim vardı da yorum yaptı tahmin edemiyorsunuz. Herhalde durumu telefonda, ettiği lafın dinlendiğini bildiği ortamda anlatmayı seçti, tam bilemiyorum.

Ben -yine telefonda söylediğim gibi- katılmıyorum. Bence ikinci nesil Selespeed olduğunu ve sorunsuz olduğunu bildirmek yeterdi. Bizim forumda zaten Selespeed'le ilgili bol miktarda bilgi var, forumdaki arkadaşlar tork konvertörü vb. ifadesini esgeçip gerekli bilgilere ulaşabilirler. O ifade bilmeyen, Jakomo'ya malum sarı siteden ulaşanlar için.

Daha önce forumda yazdığım rehber muhtemelen taşınma sırasında kaybolmuş, yerine koyana kadar (kendi sitemin reklamını yapıyor gibi olmak pahasına) şu makaleyi koyayım şimdilik. Düzgün çalışan Selespeed'i bilmeyen arkadaşlar merak ederse okuyabilir:

Üşenmeden okudum, valla bu yazı insana selespeed aldırır, şanzımanı da sevdirir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

octinum

Üşenmeden okudum, valla bu yazı insana selespeed aldırır, şanzımanı da sevdirir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

O tepki çok geliyor, okuyanların beğendiğini görünce seviniyorum da bu tercihler kişiye özeldir, benim sevdiğimi siz sevmeyebilirsiniz diye ekleyeyim hocam. :)

Her teknolojinin bir getirisi bir de götürüsü var. Selespeed bu konuda benim vazgeçebileceğim şeyleri vermiyor, istediklerimi veriyor. Sizin durum için aynısı geçerli olmayabilir, araç alım konunuzda söylediğim gibi eşiniz sevmeyebilir, alışmaya uğraşmak istemeyebilir mesela. Benim eşim uğraşmayacağı için hiç SW 156 falan bakmayıp Citroen C5 almıştık. Sizin için temiz 166 bulursak o seçeneği de kenarda tutmanızı tavsiye edeceğim -159'a bütçenizi zorlamadığımızı varsayarak.

Bu arada benim gündelik arabam 156 değil, 1997 model bir Citroen Xantia. Yani Selespeed'i kullanmak sorun değil benim için, severek kullanırım ama Alfa yerine başka (harcıalem) bir araba olsaydı robotize manuelle ben bile uğraşmazdım belki de. Buna DSG/çift kavrama da dahil.

serdar8424

Arkadaşlar merhaba, 1 buçuk sene önce  Alfa romeo 156 almıştım, hatta burada tecrübeli arkadaşlara da aracı sorarak almıştım, çok teşekkür ediyorum. Aracıma yapılan, yaptığım herşeyin fotoğrafları videoları mevcut idi forumda da paylaşacaktım. Fakat aracım 1 ay önce kaza sonucu perte ayrıldı. Şimdi yeniden 156 bakıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Bir kaç gündür şu ilan gözüme takılıyor, daha önce gören, durumunu bilen biri var mı acaba?

BLA-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

radar54

Arkadaşlar merhaba, 1 buçuk sene önce  Alfa romeo 156 almıştım, hatta burada tecrübeli arkadaşlara da aracı sorarak almıştım, çok teşekkür ediyorum. Aracıma yapılan, yaptığım herşeyin fotoğrafları videoları mevcut idi forumda da paylaşacaktım. Fakat aracım 1 ay önce kaza sonucu perte ayrıldı. Şimdi yeniden 156 bakıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Bir kaç gündür şu ilan gözüme takılıyor, daha önce gören, durumunu bilen biri var mı acaba?

Öncelikle geçmiş olsun inşallah yeni aracınızda bu tip olaylar yaşamazsını.
İlandaki araç büyük ihtimal Folkartta şubesi olan Milanoya ait olabilir. Sahibinden gibi ilana girmiş ama galeriden olabilir. Fiyat konusunda yorum yapmıyım ancak araç temiz duruyor. Jarama ile Jamara arasındaki farkı bilen bir sahibi varsa bakımları da düzgün olma ihtimali yüksek. 1.6 da bu kadar donanımlısı ilk sahibinin zevkli biri olduğunun göstergesi diye düşünüyorum.
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

coyote

İlandaki "gri deri göğüslük" ifadesini görünce, nadir gt'lerde olan deri dashboardun benzerini göreceğim diye heyecenla iç mekan fotoğraflarını açtım ama, standart mk2 dashboard'undan bir fark göremedim.

umrdmr

Çok uzun süredir 2.0 sportwagon 156 manuel vites arıyorum, var mıdır yardımcı olabilecek olan. :'(

Bir de şöyle bir şey buldum sizce nasıl ? sportwagon bulamadığım için bunlara bakmak zorunda kaldım.

coyote

Çok uzun süredir 2.0 sportwagon 156 manuel vites arıyorum, var mıdır yardımcı olabilecek olan. :'(

Bir de şöyle bir şey buldum sizce nasıl ? sportwagon bulamadığım için bunlara bakmak zorunda kaldım.

Kadife koltuklu mk1 2.0 156'ya ülkemizde rastlamak pek kolay değil. Bilgisi olan arkadaşlar, zamanında bu kombinasyonun sıfır olarak ithal edilip edilmediğini söyleyebilirler. Bunu şunun için söylüyorum, eğer araç gümrük girişli ise, sözü edilen "ilk sahip" aracın gerçek ilk sahibi değil, Türkiye'de gümrükten satın alan kişidir.

umrdmr

Kadife koltuklu mk1 2.0 156'ya ülkemizde rastlamak pek kolay değil. Bilgisi olan arkadaşlar, zamanında bu kombinasyonun sıfır olarak ithal edilip edilmediğini söyleyebilirler. Bunu şunun için söylüyorum, eğer araç gümrük girişli ise, sözü edilen "ilk sahip" aracın gerçek ilk sahibi değil, Türkiye'de gümrükten satın alan kişidir.

Çok güzel cevap vermişssiniz, hiç aklıma gelmemişti teşekkür ederim açıklama için.

Dediğim gibi 2.0 sw manuel arıyorum da bu  araç hoşuma gitti.

Teşekkür ederim açıklama için.

halil

kadife koltuklu 156 piyasada epey var.98-99-2000 modellerde.hepsi de resmi ithalattır.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

coyote

kadife koltuklu 156 piyasada epey var.98-99-2000 modellerde.hepsi de resmi ithalattır.

Bana pek denk gelmemiş o halde, bilgilendirme için teşekkürler.

umrdmr

Teşekkürler açıklama için araç hakkındaki görüşleriniz nedir

halil

Teşekkürler açıklama için araç hakkındaki görüşleriniz nedir

araç güzel görünüyor.fakat her tarafında güneş yanığı varmış.komple boya ihtiyacı olduğunu gösterir.boya masrafını dikkate alın.ayrıca bakımları hangi serviste yapılmışsa ,servisin adını öğrenip bilgi alabilirsiniz.almadan önce de iyi bir ekspertiz You are not allowed to view links. Register or Login 246 binde.motoru iyice kontrol ettirin.motor yaptırma ihtiyacı olabilir.fiyat için birşey söyleyemiyorum.herkes ağzını doldurup fiyat yazıyor.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Testarossa

Bu fiyata çoktan satılması lazımdı.
this is all about passion

devirsever

Bu kadife koltuklari biryerleren hatirlayacam ama nereden  :D 164te kullanildi galiba
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

JSFGLR

Merhaba, herkese iyi forumlar. Aile aracı olarak kullandığım minibüsü satıp yerine bir Alfa Romeo almak istiyorum, hali hazırda 1996 model GTV 2.0 TB sahibiyim. Şu anda 2.0 TB 166'lara bakıyorum, günlük kullanacağım için önemli olan iç döşemelerdeki elektronik aksamın çalışır durumda olması ve döşemelerin temiz olması. LPG takılmamış olması ve manuel olması önemli, yardımlarınızı bekliyorum. Herkese iyi günler dilerim.

murat

Merhaba, herkese iyi forumlar. Aile aracı olarak kullandığım minibüsü satıp yerine bir Alfa Romeo almak istiyorum, hali hazırda 1996 model GTV 2.0 TB sahibiyim. Şu anda 2.0 TB 166'lara bakıyorum, günlük kullanacağım için önemli olan iç döşemelerdeki elektronik aksamın çalışır durumda olması ve döşemelerin temiz olması. LPG takılmamış olması ve manuel olması önemli, yardımlarınızı bekliyorum. Herkese iyi günler dilerim.

Dün Carium'da konuştuğum genç misiniz?  :D
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

JSFGLR

Dün Carium'da konuştuğum genç misiniz?  :D

Ben değilim Murat Bey ama önerilere açığım :D

devirsever

TB motor kullandiginiz icin o konuda yorum yapmayacagim ama 166daki elektrik isletim sistemi sizinkine gore daha modern, flapli akismetre yok mesela. Bunun disinda lpgsiz 166 bulmak bence cok zor. Sizdeki GTV hangisi acaba, foto paylasabilirmisiniz?
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6