Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ALFA'sını ARAYAN YENİ ÜYELER

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

samet5353

Merhaba, 1.3 veya 1.6 Dizel, Temiz, 150.000 km altında MiTo arıyorum. Renk olarak Siyah, Beyaz ve Rosso Kırmızısı olabilir.

Sitede zaten sınırlı sayıda otomobil olduğundan bu üç ilandaki arabalar diğerlerine göre daha düzgün gözüküyor.
Bu araçların fiyat ve piyasası hakkında da pek fikrim olmadığından hem fiyatları hemde düzgünlükleri bakımından yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlara ek olarak benzinli araçları da değerlendirebilirim fakat benzinli araçlar temizlik durumları ve km'lerinin yüksek olması sebebiyle hemde fiyat olarak dizellere göre daha fazla görünüyor.

İlk defa Alfa Romeo alacağım için tecrübeli arkadaşların yorumları benim için önemli.

Bundan önceki kullandığım araçlarım;

2012 Korando Sports AT
2007 Toyota Camry 2.4 AT
2011 Audi A4 2.0 D AT
2016 Hyundai i20 Dizel MT

Araba için ayırabileceğim bütçe 58-60 k maksimumdur.

1.6 JTD

You are not allowed to view links. Register or Login

1.3 JTD

Take it as it comes.

EmKa

Valla ben durumu ozetliyim, misal gt satip kotu bmw 520 falan alacagiz, onceden satip uste bir gt parasi daha koymak gerekirken suan 3 gt parasina denk geliyor hedefteki araba. Arabayi sattigimiz zaman yayan kalacagimiz icin malum bir sekilde fiyatlari yukseltiyoruz. Yani gt sahiplerinin bir sucu yada kabahati yok bence.

Maalesef yerine yenisi koyma konusunda söylediğiniz her şeyde haklısınız, böyle bir niyetle aracını satmaya girişen insanlara suç bulmak tabii ki haddime değil. Ben kendi aracımı piyasanın üstü sayılan bir rakama satmama rağmen şu an üstüne ekleyerek bile onun ayarında bir şey bulamıyorum. Sattığım kişi tekrar satarken bu durumu göz önüne alarak 55 binden girmişti mesela ilana bir yıl sonra, ama 42'ye kadar düşüp vermek zorunda kaldı.

Ama birkaç gün önce 55-60 bin civarına satmaya tamam derken ve ona rağmen alıcı bulamamışken şimdi 80-90 gibi rakamlar yazmak satma niyetinden çok ya tutarsa diye olta sallamaya benziyor. BMW ve diğer piyasa araçları ile aynı oranda piyasasının yükselmesini beklemek de fazla iyimser Alfa Romeo için. Biz sevenleri hariç o rakamlara çıktıktan sonra standart kullanıcı daha mantıklı seçimlere yönelecektir ki öyle de oluyor. Hatta özellikle Alfa Romeo bile arıyor olsam modeli yüksek daha az kmli Q2 dizeline ya da 159'a yönelirim alternatif olabilecek araçların piyasasına bakılmadan giriliyor fiyatlar. Kasko bedeli kesin bir kriter olmasa da en yüksek modellisi bile 70 bin liraları bulmuyor maalesef araçlarımızın. Serbest piyasa, herkes istediği rakamı yazabilir ama alıcısı çıkmadığı sürece ne alıcı ne satıcı için sahibindende yazılan rakamların hiçbir önemi kalmıyor.

Testarossa

Bugün 2 156 baktık.
Ben kapıma koymam bu arabaları ama arkadaş 1tanesini beğendi. Fiyatta anlaşırsa alıcak galiba.
Adamın arabasının panjuru elimde kaldı kaputu açamadım.
Adamın tepkisi "sen nasıl alfacısın" :D :D kaçarak uzaklaştım o arabadan.
Şimdi gt bakcam özellikle gt de çok dikkatli olmalıyım. 156  alıcak kişi sadece "tanıdık"seviyesinde arkadaş ama GT kendime almaktan farksız :D :D
this is all about passion

ebirol

Merhaba, 1.3 veya 1.6 Dizel, Temiz, 150.000 km altında MiTo arıyorum. Renk olarak Siyah, Beyaz ve Rosso Kırmızısı olabilir.

Sitede zaten sınırlı sayıda otomobil olduğundan bu üç ilandaki arabalar diğerlerine göre daha düzgün gözüküyor.
Bu araçların fiyat ve piyasası hakkında da pek fikrim olmadığından hem fiyatları hemde düzgünlükleri bakımından yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlara ek olarak benzinli araçları da değerlendirebilirim fakat benzinli araçlar temizlik durumları ve km'lerinin yüksek olması sebebiyle hemde fiyat olarak dizellere göre daha fazla görünüyor.

İlk defa Alfa Romeo alacağım için tecrübeli arkadaşların yorumları benim için önemli.

Bundan önceki kullandığım araçlarım;

2012 Korando Sports AT
2007 Toyota Camry 2.4 AT
2011 Audi A4 2.0 D AT
2016 Hyundai i20 Dizel MT

Araba için ayırabileceğim bütçe 58-60 k maksimumdur.

1.6 JTD

1.3 JTD

İlk ilandaki 07 plakalı siyah 1,6 jtd buradan bir arkadaşımızdı önceki sahibi Okan bey. 4 yıla yakın oluyor satalı (80k-120k km arası kullanmıştı)
Sağ kapı çamurluk kesişiminde lokal boya vardı ondayken, sonrasını sormak gerek. Üzerine düşülen bakımlı bir araçtı. Son durumunu bilemiyoruz.

samet5353

İlk ilandaki 07 plakalı siyah 1,6 jtd buradan bir arkadaşımızdı önceki sahibi Okan bey. 4 yıla yakın oluyor satalı (80k-120k km arası kullanmıştı)
Sağ kapı çamurluk kesişiminde lokal boya vardı ondayken, sonrasını sormak gerek. Üzerine düşülen bakımlı bir araçtı. Son durumunu bilemiyoruz.

Bilgi için teşekkürler. okan beyden sonra araba biraz yıpranmış sanırım. aramaya devam. :)
Take it as it comes.

sancar

tekrar merhaba, daha önce aynı konu içerisinde mk2 147 aradığımdan bahsetmiştim, You are not allowed to view links. Register or Login'ün tavsiyesi üzerine Aydın'da bulunan araç sahibi ile görüştük fakat ekonomik olarak ortak noktada buluşamadık. halihazırda ilanlardaki araçlar pek iç açıcı değil ayrıca forumda bulunan 147'lerde şu an satılık değil.
ben de rotayı yurt dışına çevirdim. türkiye'ye getirsem fabrikadan çıkmış gibi sayılabilecek 3 adet alfa satıcısı firma (2 almanya,1 italya) ile görüşmem oldu. nakliye vb. masrafları alıcı ödemek şartıyla satış işleminin gerçekleşebileceğini söylediler. fakat tr'ye yurt dışından ikinci el araç girişi için belirli bir yaş şartı var diye biliyorum. ayrıca; gümrük, vergi vb. masrafları da var. maksadım temiz bir alfaya sahip olmak olduğu için şayet mümkün olursa bu topa girebilirim.
şu an astarı yüzünü geçer mi geçmez mi onun araştırmasındayım, gümrüğü ya da gerekli  yerleri vs. arayıp bilgi almaya henüz fırsatım olmadı.
forumda böyle bi girişimde bulunan ya da böyle bir duruma şahit olan varsa bilgi paylaşımı açısından iyi olur. yurt dışından araç getirtmenin mantığı hangi ölçüde doğru/uygulanabilir/riskleri gibi konularda yorumu olan varsa dinlerim.  :kahve: :clover:

Testarossa

Sanmıyorum böyle bir şeyin mümkün olabilceğini.

Theillest

Arabayı geçtim motor yay amortisör vs. getirmek gümrük vergi fln derken saçma rakamlara geliyor arabada herhalde ütopik rakamlara yelken açılır :)

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Vesper

tekrar merhaba, daha önce aynı konu içerisinde mk2 147 aradığımdan bahsetmiştim, You are not allowed to view links. Register or Login'ün tavsiyesi üzerine Aydın'da bulunan araç sahibi ile görüştük fakat ekonomik olarak ortak noktada buluşamadık. halihazırda ilanlardaki araçlar pek iç açıcı değil ayrıca forumda bulunan 147'lerde şu an satılık değil.
ben de rotayı yurt dışına çevirdim. türkiye'ye getirsem fabrikadan çıkmış gibi sayılabilecek 3 adet alfa satıcısı firma (2 almanya,1 italya) ile görüşmem oldu. nakliye vb. masrafları alıcı ödemek şartıyla satış işleminin gerçekleşebileceğini söylediler. fakat tr'ye yurt dışından ikinci el araç girişi için belirli bir yaş şartı var diye biliyorum. ayrıca; gümrük, vergi vb. masrafları da var. maksadım temiz bir alfaya sahip olmak olduğu için şayet mümkün olursa bu topa girebilirim.
şu an astarı yüzünü geçer mi geçmez mi onun araştırmasındayım, gümrüğü ya da gerekli  yerleri vs. arayıp bilgi almaya henüz fırsatım olmadı.
forumda böyle bi girişimde bulunan ya da böyle bir duruma şahit olan varsa bilgi paylaşımı açısından iyi olur. yurt dışından araç getirtmenin mantığı hangi ölçüde doğru/uygulanabilir/riskleri gibi konularda yorumu olan varsa dinlerim.  :kahve: :clover:

kısaca: mümkün değil  :duvar:
2013 1.4 170 Hp TCT Giulietta "Nero Etna"

tunerviper

Yurt dışından T.C. vatandaşı olarak 40 yaş altı araç ithal edemezsiniz. Yasal olarak mümkün değil.
Turbo Twin Spark

mustafa26

Merhaba,
Ben de bu konuyu epey araştırmıştım. Ancak araştırma bir noktada tıkandı. Çünkü bedelli araç ithalatında araç için 3 yaş sınırı koyulmuş. Başka usuller mevcut olabilir, ancak bireysel olarak getirmek mümkün görünmüyor.
*3 yaşa kadar olan araçlar için ise adınıza düzenlenmiş fatura ve aracın garanti belgesinin olması isteniyor. Çeşitli vergilerle birlikte iç piyasanın üzerinde bir maliyet oluşuyor. Üstte de belirtildiği üzere 40 yaşın üstünde olan klasik araç ithalatına izin var yalnızca. Yani 3-40 yaş arası araç ithalatına izin yok.

LYA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

sancar

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login
yanıtlayan, düşüncelerini ve bildiklerini paylaşan herkese teşekkür ederim  :yukari-ok:
bende araştırdım biraz, bir iki görüşmelerim oldu ama maalesef netice olumsuz. :duvar:

henüz aradığım 147'yi bulamadığımdan dolayı 156'ya yönelebilirim, mk1/mk2 farketmez temiz olduktan sonra. her ikisini kullanan bi alfisti ile görüştüğümde 1.6 156'nın, 1.6 147'den ağırlıktan dolayı daha hantal olduğunu söyledi. 147 kullandım ama 156 kullanamadım henüz dolayısıyla aradaki farkı deneyimleme imkanım olmadı. bu çıkarımın doğruluğunu varsayarak şu 156'yı gördüm. 240k'da olan km'si beni çekinmekten alıkoyamıyor. özellikle araç bakma süresince km takıntım olduğunu farkettim. daha önce de ilk alfamı alacağımı belirtmiştim, dolayısıyla sizlere sormak istediğim şey km takıntım yersiz mi?
"km dert edilmez alfalarda, gerekli özen ve hassasiyet gösterildiyse al kardeşim" durumu mu var?

zalımın recaroları,boss'u insanı ne kadar teşvik etsede km'si etme eyleme diyor.  :(

ilan:

dip not:forumda 147'sini satana denk gelemedik, 156'sını satan varsa talibim  :clover: :haydi:

Theillest

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login
yanıtlayan, düşüncelerini ve bildiklerini paylaşan herkese teşekkür ederim  :yukari-ok:
bende araştırdım biraz, bir iki görüşmelerim oldu ama maalesef netice olumsuz. :duvar:

henüz aradığım 147'yi bulamadığımdan dolayı 156'ya yönelebilirim, mk1/mk2 farketmez temiz olduktan sonra. her ikisini kullanan bi alfisti ile görüştüğümde 1.6 156'nın, 1.6 147'den ağırlıktan dolayı daha hantal olduğunu söyledi. 147 kullandım ama 156 kullanamadım henüz dolayısıyla aradaki farkı deneyimleme imkanım olmadı. bu çıkarımın doğruluğunu varsayarak şu 156'yı gördüm. 240k'da olan km'si beni çekinmekten alıkoyamıyor. özellikle araç bakma süresince km takıntım olduğunu farkettim. daha önce de ilk alfamı alacağımı belirtmiştim, dolayısıyla sizlere sormak istediğim şey km takıntım yersiz mi?
"km dert edilmez alfalarda, gerekli özen ve hassasiyet gösterildiyse al kardeşim" durumu mu var?

zalımın recaroları,boss'u insanı ne kadar teşvik etsede km'si etme eyleme diyor.  :(

ilan:

dip not:forumda 147'sini satana denk gelemedik, 156'sını satan varsa talibim  :clover: :haydi:
Km de önemli ama bakım süreleri daha önemli bence.Bakımları tam ve eksiksiz olursa uzun km yapılıcak şekilde tasarlanıyor bu motorlar.2005 2006 156 larda zaten 200 bini devirmeyen çok nadir bazılarınıda düşürüyorlar vs dikkat etmek lazım.Bence bu araçta sizi km den önce  şanzuman düşündürebilir robot vs arızalınırsa güzel masraflar açabiliyor, ilk alfanızda manuel almanızı tavsiye ederim .

radar54

ilan:

İlk Alfanızın düz vites olmasını bende tavsiye ederim nitekim SS bakımlı değilse sıkıntı çıkarması muhtemel. Bu aracı bayadır ilanda görüyorum. Araç Ti paket denmiş ama jant spor pedal vb. bilen arkadaşlar fazlasını yazacaktır özellikleri yok. Sanki recarolar sonradan takılmış gibi veya jant falan satmış sanırım.
SS bakımlı demiş satan kişide Ankarada bilindik Alfa servisi bakılabilir aslında...
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

ysbilgin

Ankara'dakine ben niyetlenip mesaj atmıştım, gelen cevaplardan bir yamuk olduğu izlenimine kapıldım nedense. Bilemiyorum tabi belki iletişim eksikliğidir, bakmak lazım.
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!

sancar

Km de önemli ama bakım süreleri daha önemli bence.Bakımları tam ve eksiksiz olursa uzun km yapılıcak şekilde tasarlanıyor bu motorlar.2005 2006 156 larda zaten 200 bini devirmeyen çok nadir bazılarınıda düşürüyorlar vs dikkat etmek lazım.Bence bu araçta sizi km den önce  şanzuman düşündürebilir robot vs arızalınırsa güzel masraflar açabiliyor, ilk alfanızda manuel almanızı tavsiye ederim .

teşekkür ederim.

İlk Alfanızın düz vites olmasını bende tavsiye ederim nitekim SS bakımlı değilse sıkıntı çıkarması muhtemel. Bu aracı bayadır ilanda görüyorum. Araç Ti paket denmiş ama jant spor pedal vb. bilen arkadaşlar fazlasını yazacaktır özellikleri yok. Sanki recarolar sonradan takılmış gibi veya jant falan satmış sanırım.
SS bakımlı demiş satan kişide Ankarada bilindik Alfa servisi bakılabilir aslında...
teşekkür ederim.
şanzıman konusunda verdiğiniz her iki kıymetli tavsiye için teşekkür ederim, seçim kriteri olarak dikkate alacağım.

Ankara'dakine ben niyetlenip mesaj atmıştım, gelen cevaplardan bir yamuk olduğu izlenimine kapıldım nedense. Bilemiyorum tabi belki iletişim eksikliğidir, bakmak lazım.
bende telefonda bi görüşmek istiyorum. araç şaşmazda görülebilir gibi bişe yazmış açıklamaya, bi arkadaşım orada. ondan rica ederim artık bi de usta gözüyle bakar.

Vesper

Kısaca 45-50 günlük bir maceramı özetleyeyim.

Giuliettamız bizim ilk Alfamız. Arabamızı da, hem ben, hem eşim, beklentilerimizin çok üstünde sevdik.

Aralık ayında niyet ettim ki, tercihen mk2, biraz daha düşük km, cam tavanlı, bir giulietta bakalım. Neredeyse ocak ayı bitecek ve dün illallah ettim.

Dürüst insan bulmak aşırı zor, arabası iyi olanlar çok garip paralar istiyor. Boya değişen takıntım da yok ama:
Hatasız yazandan 10000 liralık hasar kaydı çıkıyor, bagajı çamurluğu boyalı yazandan ağır hasar kaydı çıkıyor, kardeşim niye söylemiyorsun dediğinizde, bu da ağır hasar mı sen sıfır al diye sağolsun akıl da veriyor. Daha çok arabalar mükemmel de sorun bende gibi bir tavır, bir kişiye de kötü bir laf, küfür vs asla etmedim.

Lakin karşımdakinin de kendim gibi olmasını beklemek en büyük yanılgım. Ben kendi aracımı satsam, bakımını yaptırıp satarım, en ufak kusuru varsa söylerim fakat, insanlar birbirine gayet kadar pişkin ve rahat yalan söylüyor.

En güzeli arabamızı sevmeye devam :serefe:
2013 1.4 170 Hp TCT Giulietta "Nero Etna"

Testarossa

You are not allowed to view links. Register or Login km önemli tabi ama 2000-2005 model arabanın 200k kmyi aşması çok normal bence.
Piyasada düşürme çok var.Ben  baya bir 156 baktım 160 180 civarında ve çoğu öyle durmuyordu.
Araba iyiyse km teferruat (bana göre). Bu yaşlarda arabalar için ama tabi benimde bir sınırım var 250.000 oda 2020 de 2021 yılında bu artar.
Düşük km arabalarda var evet ama ben forumdan olmayınca ,ilanda falan gördüğümde inanmıyorum.Bekleyin, acele etmeyin aldığınız araba içinize sinsin.

You are not allowed to view links. Register or Login ,çok haklısın.
Beyefendi adamla sadece bir kaç kere karşılaştım.Genelde arabasının eksiğini gösterince papaz oluyorsun.
Saçma sapan hareketler,yalanlar dolanlar.Maalesef 156 lar, Alfa Romeoyla alakası olmayan, sırf muadil araçlardan ucuz diye almış ve sonradan "alfisti" olan ama arabasına keyfi 1 kuruş harcamayan insanlara geçmiş (böyle olmayanları tenzih ederim).Yeni model alfalar için durumda farklı değildir sanırım.

Aldım kurtuldum ben darısı sizin başınıza.

sancar

You are not allowed to view links. Register or Login km önemli tabi ama 2000-2005 model arabanın 200k kmyi aşması çok normal bence.
Piyasada düşürme çok var.Ben  baya bir 156 baktım 160 180 civarında ve çoğu öyle durmuyordu.
Araba iyiyse km teferruat (bana göre). Bu yaşlarda arabalar için ama tabi benimde bir sınırım var 250.000 oda 2020 de 2021 yılında bu artar.
Düşük km arabalarda var evet ama ben forumdan olmayınca ,ilanda falan gördüğümde inanmıyorum.Bekleyin, acele etmeyin aldığınız araba içinize sinsin.

tavsiye için teşekkürler, sabırla beklemedeyim :kahve: inanıyorum bulucam bi tane  :yilan:

deus dominus

araç sorgulamaları konusuna yazamıyorum maalesef... bir süredir durup durup baktığım, bakarken iç çektiğim araç aşağıdaki. Muhtemelen kazası belası var, tanıyanı edeni vardır belki diye paylaşmak istedim.

galeride satılık, plaka bilgisi, hasar bilgisi paylaşmamışlar. sol arka kapıda hasar görünüyor, onun haricinde birşey çarpmadı gözüme. belki tanıyanı edeni vardır diye paylaşmak, sizlerden fikir almak istedim. umarım yardımcı olabilirsiniz şu fakir kardeşinize  :)

coyote

araç sorgulamaları konusuna yazamıyorum maalesef... bir süredir durup durup baktığım, bakarken iç çektiğim araç aşağıdaki. Muhtemelen kazası belası var, tanıyanı edeni vardır belki diye paylaşmak istedim.

galeride satılık, plaka bilgisi, hasar bilgisi paylaşmamışlar. sol arka kapıda hasar görünüyor, onun haricinde birşey çarpmadı gözüme. belki tanıyanı edeni vardır diye paylaşmak, sizlerden fikir almak istedim. umarım yardımcı olabilirsiniz şu fakir kardeşinize  :)

Aracın torpidosunun dili olup konuşsa... diyeyim sadece.
[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/ikinci-el/alfa-romeo-agirlikli-karisik-uygun-fiyatli-yedek-parcalar/msg456253"]https://www.alfistiturkey.net/forum/ikinci-el/alfa-romeo-agirlikli-karisik-uygun-fiyatli-yedek-parcalar/msg456253[/url]

alperturkeri

Arkadaşlar merhaba,

Bende uzunca bir araba geçmişinden sonra Alfa'da karar kıldım artık. Forum üyesi olup neredeyse ilgili tüm başlıklarıda okuduktan sonra bir Alfa sahibi olmaya kesin karar verdim. Yaklaşık 1-1.5 aydır GT arayışındayım. Forum üyeleri arasında GT'si olup satmayı düşünen var mı? Malum siteden bir araba almak yerine bu ortamda bilinen birinin arabasını almayı tercih ederim.

Özellikle SS veya düz ayrımı yapmıyorum benzinli olması ve yüksek km'li olmaması beklentim.

Yeni bir alfisti olarak yardımlarınızı bekliyorum  :alkis:

devirsever

Arkadaşlar merhaba,

Bende uzunca bir araba geçmişinden sonra Alfa'da karar kıldım artık. Forum üyesi olup neredeyse ilgili tüm başlıklarıda okuduktan sonra bir Alfa sahibi olmaya kesin karar verdim. Yaklaşık 1-1.5 aydır GT arayışındayım. Forum üyeleri arasında GT'si olup satmayı düşünen var mı? Malum siteden bir araba almak yerine bu ortamda bilinen birinin arabasını almayı tercih ederim.

Özellikle SS veya düz ayrımı yapmıyorum benzinli olması ve yüksek km'li olmaması beklentim.

Yeni bir alfisti olarak yardımlarınızı bekliyorum  :alkis:

Bence SS ve duz ayrimi yapin  :D
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

alperturkeri

:D aslında ilk tercihim SS olmasından yana olur açıkcası. Oldukça fazla okuduğumu düşünüyorum ve tahmini olarak başıma gelebilecek masraflarında farkındayım  :D

SS ile ilgili neredeyse bulabildiğim bütün yazıları okudum ve sonuçta bakımlı bir SS'in anlatıldığı kadar sorunlu bir şanzıman olmadığı kullanımının da oldukça zevkli olduğundan bahsediliyor genel olarak.

Tercihler kişilere göre değişir tabiki ama sizin öneriniz ne olurdu :)

devirsever

:D aslında ilk tercihim SS olmasından yana olur açıkcası. Oldukça fazla okuduğumu düşünüyorum ve tahmini olarak başıma gelebilecek masraflarında farkındayım  :D

SS ile ilgili neredeyse bulabildiğim bütün yazıları okudum ve sonuçta bakımlı bir SS'in anlatıldığı kadar sorunlu bir şanzıman olmadığı kullanımının da oldukça zevkli olduğundan bahsediliyor genel olarak.

Tercihler kişilere göre değişir tabiki ama sizin öneriniz ne olurdu :)

Jtsde kurum problemi, belki enjektor, bobin ve yuksek basinc pompasi problemi, jtdde turbo ve enjektor problemi ve ss de ekstra olarak ss sistemi problemleri. Benim gt grubu icinde gordugum problemlerin cogu bu sekilde. Ss bazen basit arizalardan yolda birakabiliyor, soket sensor vs. Elinizden teknik is geliyorsa biraz caba ve ekipman ile devam edebiliyorsunuz. Yoksa alfa servisine cekici ile yuklenip gidiyor araciniz. Artik tum gtler 10 yasini gecti, risk degerlendirmesini yapmak size kalmis  :)
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)