Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alınık 147 Distinctive

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

smlcvsgl

Evet yanlış anlaşılma oldu o zaman sen;
Alıntı YapDoğru seçim ama Progression , Distinctive arasındaki farkları ben sana yazayım ama eski kasa da progression distinctive çok fark etmiyor ama yeni kasa fark bariz mevcut.
böyle yazınca ben yanlış anladım.

:serefe:

alfacan

Bazı progression kasalarda fonksiyonel direksiyon da var 4 cam otomatikte hatta sunroof ta ... Sıfır alınırken  ekletiliyor sanırım  :)

egeozal1

You are not allowed to view links. Register or Login
Bazı progression kasalarda fonksiyonel direksiyon da var 4 cam otomatikte hatta sunroof ta ... Sıfır alınırken  ekletiliyor sanırım  :)
Haklısınız ama yeni kasalarda standart zaten 4 cam otomatiği fonksyonel direksiyon. Sunroof tüm modellerde opsiyonel blackline , collezione , distinctive,progression. Eski kasalarda Progression olup Dijital klimalı olan bir model daha görmedim. Eski kasalarda yine 4 cam otomatiğine rastlamadım. Yeni kasalarda dijital klima ve 4 cam otomatikli model 2007 den sonra türkiye ye ithal edildi.2007 model ve üstü progression larda ASR yok. 2006 da var mıydı hatırlamıyorum yeni kasada 2007 den sonra Yol Bilgisayarı falan eklendi. Yol bilgisayarsızlar 2005-2006 yeni kasalar 105 PS ler Motoru ise diğerlerinden farklı bir şekilde hitap edilen bir ismi var Standart 120 lerde 1,6 TS 16V 120 PS         105 lik modellerde ise   1,6 TS 16V 105 PS ECO diye hitap ediliyor. Genel olarak konuştum doğrudur fakat yeni kasanın tablosunu yazmadım oraya.:)

İlave Not: 2007 den sonra Blackline , Distinctive , Collezione , Progression modelinde de 105 lik motor mevcut. Ama 2007 modelden itaberen Standartları arttı 147 lerin

Calibra

Arkadaşlar hemen somut verilerle olaya son vereyim :)

2005 yılından donanım listelerini paylaşıyorum.

Öncelikle mk2 için (Haziran 2005):

Progression:

Distinctive:

Bu da mk1 (Şubat 2005):

Alper UZUN
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

Metehan

Arkadaslar yok mü sagda solda bı alfisti, temiZ 2004 147 satan. Ben bu arabayı alamayacağım sanırım. Galerici arkadasım beni caydirmaya çalışıyor. Hergün başka bir hb araba gösteriyor :) pejo 207 kırmızı 50000 de 22'500 e almadım. Gerçi fiyatı bütçemide asıyordu :)

teflontawa

Arkadaslar yok mü sagda solda bı alfisti, temiZ 2004 147 satan. Ben bu arabayı alamayacağım sanırım. Galerici arkadasım beni caydirmaya çalışıyor. Hergün başka bir hb araba gösteriyor :) pejo 207 kırmızı 50000 de 22'500 e almadım. Gerçi fiyatı bütçemide asıyordu :)

o arkadaşlar yok mu >:(
biraz inatçı olmasam bana 306 gti aldıracaklardı.
Bakın kendimden anlatayım;
Babam da 145 QV vardı ve yaklaşık 2 yıl bindi.
1 kuzenim ilk sahibinden aldığı 146 yı 7 yıldır kullanıyor ve diğeri 156 mk1 kullanıyor.
ilk alfamı geçen ay aldım ve km si 215 bin!! düşünün.Başka bir arabaya bakmadım bile.Ustamıza gösterdik, motor kondüsyonunun gayet iyi olduğunu ve periodik bakımlarını yaptırdığım takdirde 400.000 km  ye kadar kullanabileceğimi söyledi(söylemeseydi de alırdım ya neyse  >:D )
Gelelim o şehir efsanesi bulunmayan parçalar ve fiyatlarına!
Alfa mı almaya yakın bu foruma üye oldum fiyatlar,parçalar vs hakkında herşeyi okudum.
Ford Fiesta,pejo,clio dizel sahibi arkadaşlarımla artık oturup konuşuyoruz.Hepsinin derdi arabalarının kalitesizliği,130 dan yukarıyı göremedikleri ve ne kadar sıkıcı arabalara bindikleri.
Artık bana hak veriyorlar ha bu arada fiesta sahibi arkadaşımla yaptığımız parça fiyatları karşılaştırmasında Tasarım harikası ALFA nın diğer arabalarla bazen aynı,bazen biraz daha ucuz ve bazen de çok cüz-i pahalı olduğuydu.
Siz iyisimi biraz sabredin inşallah güzel bir 147 ye kavuşursunuz.
Saygılar. :alfisti:
SENZA CUORE SAREMMO SOLO MACCHINE

Metehan

Valla kafamda soru işareti oluşmaya başladığında buraya geliyorum ve tekrar eski halime donüyorum :) siz olmasanız napardim bilemiyorum  :alfisti:

Metehan

Nasıl arac sizce? 2-3 parça boya mevcut.kaput a tas geldiginden dolayı boyanmış. Tek kapı olması, Tüp olmamasi ve istanbulda olmasi bnm için problem. Görünüşü diri duruyor ancak ustaya göstermeden anlaşılmaz.

egeozal1

Nasıl arac sizce? 2-3 parça boya mevcut.kaput a tas geldiginden dolayı boyanmış. Tek kapı olması, Tüp olmamasi ve istanbulda olmasi bnm için problem. Görünüşü diri duruyor ancak ustaya göstermeden anlaşılmaz.
Aksesuarlı araç al Bose ve Sunroof suz araca bakmam bile. Süper dolu bir araç hiç kaçırma. :yukari-ok:

Metehan

Daha başka bu araca yorum yapacak yok mü?  :alfisti:

cem meric

Metehan

Tek kapı  :)
Evet en büyük sorunlardan birtanesi. Piyasası hiç mı yok tek kapının?

alfacan

Tek kapı  :)
Evet en büyük sorunlardan birtanesi. Piyasası hiç mı yok tek kapının?

tek kapı a3 , civic vb bir kaç araç haricinde tek kapılı araçların piyasası zaten yok veya zor satılır . Alfaysa daha zor satılır diye düşünüyorum ..

sıfır tek kapı punto alıp 3-4 aydır  satmaya uğraşan arkadaşım var benim  :kahve:

FB10ur

Bu araç ilana ilk girdiği zaman ilk sahibinden diye başlık vardı..Ayrıca satma kısmını neden bu kadar dert ediyorsunuz sonuçta aracı satmak için almıyorsunuz ticari olarak bu işi yapmıyor iseniz sıkıntı yok...Ama biraz daha sabrederseniz daha güzel araçlarda çıkabilir..

egeozal1

Bu araç ilana ilk girdiği zaman ilk sahibinden diye başlık vardı..Ayrıca satma kısmını neden bu kadar dert ediyorsunuz sonuçta aracı satmak için almıyorsunuz ticari olarak bu işi yapmıyor iseniz sıkıntı yok...Ama biraz daha sabrederseniz daha güzel araçlarda çıkabilir..
Mesela bizim araç  :)) Müşteri bekliyor ama önce uygun aracı bulmam lazım kendime 2 araç var kafamda Mk2 147 Sunroof lu birde GT SS veya Manuel  :-[

Metehan

Mesela bizim araç  :)) Müşteri bekliyor ama önce uygun aracı bulmam lazım kendime 2 araç var kafamda Mk2 147 Sunroof lu birde GT SS veya Manuel  :-[

Sizin araç neydi? 8)

egeozal1

Sizin araç neydi? 8)

-41,200 KM oldu.
-Fotoğrafta Cilası yeni yapıldıktan sonra çekilmiştir.  :yukari-ok:

Metehan

Sizin araç neydi? 8)

-41,200 KM oldu.

Kaca birakiyorsunuz bana :D

egeozal1

Sizin araç neydi? 8)

-41,200 KM oldu.

Kaca birakiyorsunuz bana :D
Özelden yazarsanız detayları konuşuruz. Siz de aracın tüm detaylarını öğrenirsiniz.

Metehan

Arkadaslar bugün Ankara A.R servis e gittim. Mustafa deveci nin oğlu Harun deveci usta vardı. Bana bir arac önerdi. Yakında araca baktiracaz. Sorun su ki distin değil ve kırmızı değil.

Doluluk olarak çok fark var mı? Muhtemelen 18 e alabileceğim. Ancak distin mı olsun Karar veremedim yardımcı olur musunuz?

Metehan

Birde egeozal bey benim S.S almamı istiyor yarın bı aracın fotolarını gönderecek hatta. Bu 3 U arasında kalmış durumdayım. S.S 1.6 ya göre yakıt olarak cokmu fazla gelir? +Lar -Ler yardımınızı bekliyorum.

alfacan

Birde egeozal bey benim S.S almamı istiyor yarın bı aracın fotolarını gönderecek hatta. Bu 3 U arasında kalmış durumdayım. S.S 1.6 ya göre yakıt olarak cokmu fazla gelir? +Lar -Ler yardımınızı bekliyorum.

Mesela  @alpermusa nın 156 sıda SS . Şehiriçi neredeyse benimle aynı yakıyor . En fazla 0.5 litre oynar 100 km de .

egeozal1

Yakıt tüketiminde zorluk çekmezsiniz. Bende aracımı SS ile değiştiriyorum. Çünkü SS ayrı bir dünya.  :) Bugün gidip bakmaya çalışacağım Mete bey  :) Fotoğrafları özelden yollarım.  :alfisti: :arkadasim:

adnan.geyik

Dilerim gönlündeki 147 ye sahip olursun. 147 kullanması çok zevmli bir Alfa. Sürücü koltuğuna oturduğun anda keyif başlıyor. Hayırlısı olsun...
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

Metehan

Adnan bey, can bey, Ege bey çok teşekkürler.  :serefe: Birde bu arac dikkatimi çekti. Bilen duyan var mı?  :alfisti: