Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alınık 156 MkII 2.0 Selespeed

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burakaltun

Selespeed sistemde 3 parça hayatidir selonoid valfi pompa ve tüp 100.000km nin üzerinde bir sele aliyorsan muhakkak bunlari kontrol et neden dersen pompa;1600tl tüp300tl selonoid550tl yani robotla ayni para muhendislik olarak kusursuz bir sistem ama bizdeki sorun asla bozulana kadar degistirilmemesi. Benim şahsi fikrim bu 3 parça 100.000 km de bir degistirilmeli. Mekanik olarak parçalarin daha fazla dayanmasinin zaten bozulmasina eninde sonunda sebep olacagi belli pompa revize edilebilir pompanin 200.000 i rahat devircegini dusunuyorum. Ben bugun mesela pompayi ve tüpü degistirdim sorun yoktu ama sorun olacakti 130.000 km gitmis yeterliydi. Bakimli bir selespeed sahibi olursan uzulmezsin veyada gercekten bakimsiz bir selespeed al ve kendin degistir icin rahat etsin bence bu iki secenekten baska secenek yok

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

erdem1904

Burak Bey, selenoid valfi ne işe yarıyor sistemde...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

KAKIRMAN

Robotun içinde ufak hayati parça. Debriyaj için önemli. Bu bozulunca ne yapıyorlar Robot bozuk Robotu değişecek deyip hemen sallamasyon teşhisi şakkadak koyuyorlar.

Mezarlıktan tepetakla gönderildi.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

erdem1904

Bende debriyaj pimi dedikleri bir parçayı değişmişlerdi. Selenoid valfinide listeye alalım.  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

TRUPHASE

Selespeed sorunlu bir sistem değildir, sorunlu olan en küçük arızada bile anlamadığı için robotu değiştirmeye kalkan ustalardır. Bu bilinçsiz ustalar selespeed sahiplerini de mecburen usta yapmışlardır. Selespeed aksamında en can alıcı bölümlerden biri de soketler ve bağlantılardır. Bu arada pompanın genelde kömürleri bitiyor ve başka bir arızası olsa da kolay tamir edilebiliyor.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

erdem1904

Pompanın kömürlerini değiştirip revize edenlerde var. Ama servisler verim vermez diyorlar !!!
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

TRUPHASE

You are not allowed to view links. Register or Login
Pompanın kömürlerini değiştirip revize edenlerde var. Ama servisler verim vermez diyorlar !!!

Ah o servisler :)

Alper

Tekrar selam; cevap yazdım fakat şunu belirtmeliyim ki selespeed kesinlikle otomatik vites değildir. Debriyajı olmayan manuel vites demek daha doğru olur. Bu tür bir araç almadan da fırsat varsa önce kullanmanızı öneririm. Selespeed; Alfistiler için  çok keyifli bir sistem olsa da yabancı olanlar için konforsuz gelebilir. Mesela benim 159 almamamın tek sebebi selespeed opsiyonu bulunmamasıdır. Yani alışan için vazgeçilmezdir :)
159 Selespeed ben kullandım :)
BG plakalı bir aracti.
Bir arkadaşım bg de öğrenci ve Alfa sevdalisiydi.
Oradan getirmişti aracı ama burada 6 ay tutabildi sonra götürüp değiştirdi.
159 brera ve spider daki SS bizim 156 lardan farklı yapıdadır ama.
Mantık aynı ama çalışma farklı.

Samsung NOTE 3  cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

tolga_ozhan

Burak Bey, selenoid valfi ne işe yarıyor sistemde...

Bildiğim kadarıyla pompa üzeinde selenod tek değil 5 tane. Selenoid olması ekektrik kontrollü olmasını sağlıyor. Valf ise adı üzerinde olduğu gibi akışa müsade ediyor ya da kesiyor. Bu selenoidleri görevi vites geçişleri sırasında yağın akışına müsade ederek vites geçişlerini sağlamak.
Hepsinin yerini tek tek bende hatırlamıyorum ancak resimde 4 tanesini işaretledim.
Selenoid değişimi ile robot arızası giderilebiliyor ama bazen 2-3 tane selenoid ve sensör arızasına sahip bir robota sahip olunca çıkma ya da sıfır robot ile sistemi komple değiştirmekte mantıklı hale gelebliyor.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

TRUPHASE

Tekrar selam; cevap yazdım fakat şunu belirtmeliyim ki selespeed kesinlikle otomatik vites değildir. Debriyajı olmayan manuel vites demek daha doğru olur. Bu tür bir araç almadan da fırsat varsa önce kullanmanızı öneririm. Selespeed; Alfistiler için  çok keyifli bir sistem olsa da yabancı olanlar için konforsuz gelebilir. Mesela benim 159 almamamın tek sebebi selespeed opsiyonu bulunmamasıdır. Yani alışan için vazgeçilmezdir :)
159 Selespeed ben kullandım :)
BG plakalı bir aracti.
Bir arkadaşım bg de öğrenci ve Alfa sevdalisiydi.
Oradan getirmişti aracı ama burada 6 ay tutabildi sonra götürüp değiştirdi.
159 brera ve spider daki SS bizim 156 lardan farklı yapıdadır ama.
Mantık aynı ama çalışma farklı.

Samsung NOTE 3  cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Bize nasip olmadı 159 ss :)  Brera ve Spider da robot bütün halde bulunmayıp parçalara ayrılmış olarak çalışıyor.

OnurCangir

Bir sorum daha olacak ama forumda nereye konu acmam gerektigine karar veremedigimden buraya yazmak istedim. Selespeed bir aracta daha robotun degistirilmis olmasi ne kadar sorun yaratir, veya yaratir mi? Ikinci el arac bakarken bir aracin robotunun degismis olmasi nasil bir eksidir? Tesekkurler.

burakaltun

Bir sorum daha olacak ama forumda nereye konu acmam gerektigine karar veremedigimden buraya yazmak istedim. Selespeed bir aracta daha robotun degistirilmis olmasi ne kadar sorun yaratir, veya yaratir mi? Ikinci el arac bakarken bir aracin robotunun degismis olmasi nasil bir eksidir? Tesekkurler.

Bi eksi yok robot 0 mı değişmiş ikinci elmi durumu nedir önemli olan bu

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

OnurCangir

tolga_ozhan

Robotun yan sanayi üretimi yok ve hiç olmadı. Yani değişmişse çıkma da olsa sıfır da olsa yine orjinal bir Alfa Romeo parçası takılmıştır. Değişimi yapan usta önemli tabii ki.

OnurCangir

Konu kilitlenebilir, sonunda Alfa'ma kavuştum:)

Murad

Utku

Konu kilitlenebilir, sonunda Alfa'ma kavuştum:)

Hayırlı olsun, hangi aracı aldınız ?
Bu konu kitlenecek gerçi, başlığını açarsınız.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

OnurCangir

İzmir Alfa Milano'dan Özkan Bey'in kefil olduğu 2004 model bir 2.0 selespeed aldım. Müsait olduğumda fotoğrafları çekip koyacağım siteye:)

Gouki

Hayirli olsun.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi