Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alınık Dizel 159

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

max-ime

Bir tavsiye de benden gelsin :)

Direksiyon kutusuna çok iyi baktırın, 06 modellerde sıkıntı çıkarma riski yüksek. Birde emme monifolduna baktırın. Bu modellerde döküm olduu için değiştirme maliyeti de yüksek olabiliyor.

Erkay KAHYA

Mustafa Abi konu 5. sayfayı bulsun arabayı sana vereyim. :)
Uzaklarda arama.
Şaka bir yana 2006 159 larda ön çamurluklarda yazı olmuyor. Arka bagaj kapağı yazıları belki kasıtlı da çıkartılmış olabilir. Arkadaşların direksiyon kutusu ve manifold uyarılarına katılıyorum. Rast gelsin.

cario

Yapmayın Erkay Bey, hepsinde vardır, 2006 larınki düşmüş olabilir belki  :p

17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

congman

Değerli fikirleriniz için teşekkürler arkadaşlar. :arkadasim:

@cario
Birmot kilometre orijinalliği garantisi verdi.
Ayrıntılı servis kayıtlarını aldım. Tüm bakımları Birmot'ta yapılmış. Sanırım tampon dışarıda boyatılmış çünkü kayıtlarda boyayla ilgili bir şey yok.
Tüm ağır bakımları yapılmış. Direksiyon kutusu değişmiş, iki kere de debriyaj değişmiş. Böyle olunca da aracın hor kullandığını düşündüm. Gerçi satış sorumlusu aracın servisteki biri tarafından da kullanıldığını söylemişti. Servis indiriminden yararlanıp aklına takılan parçaları değiştirmiş olabilir diye düşündüm.

@Erkay KAHYA
Temiz ve keseme uygun bir araç bulma ümidim azalmaya başladı zaten. Gidip cario' ya da master'ın aracını çalmayı düşünürken kendinizi riske atmayın. >:D

@max-ime
Önerileriniz için teşekkürler. Yukarıda bahsettiğim gibi direksiyon kutusu değişmiş ama emme manifoldu değişmemiş.
Forever blue

Erkay KAHYA

You are not allowed to view links. Register or Login
Değerli fikirleriniz için teşekkürler arkadaşlar. :arkadasim:

@cario
Birmot kilometre orijinalliği garantisi verdi.
Ayrıntılı servis kayıtlarını aldım. Tüm bakımları Birmot'ta yapılmış. Sanırım tampon dışarıda boyatılmış çünkü kayıtlarda boyayla ilgili bir şey yok.
Tüm ağır bakımları yapılmış. Direksiyon kutusu değişmiş, iki kere de debriyaj değişmiş. Böyle olunca da aracın hor kullandığını düşündüm. Gerçi satış sorumlusu aracın servisteki biri tarafından da kullanıldığını söylemişti. Servis indiriminden yararlanıp aklına takılan parçaları değiştirmiş olabilir diye düşündüm.

@Erkay KAHYA
Temiz ve keseme uygun bir araç bulma ümidim azalmaya başladı zaten. Gidip cario' ya da master'ın aracını çalmayı düşünürken kendinizi riske atmayın. >:D

Canın sağolsun. Buluşmaya gel turlayalım. Benimki dökük sana iyisini bulalım.
Bence gümüş gri olan güzele benziyor.
Özellik takıntın yoksa, tampon boyası falan önemli değildir. Araç güzel duruyor.  :yukari-ok:
Bu arada ben makyajlı 159 larda çaurluklarda yazı var diye biliyordum. Demek ki yanlış biliyormuşum.

hi_cazz

Çamurluk yazılarına çok takılmayabilirsiniz. ben aldığımda benim yazılarda kötü durumdaydı. Birisinin yarısı yırtılmış, diğerininde köşesi yoktu. Bende yenilerini alıp değiştirdim. Birmottaki araca gelince bence gidin bir bakın araca. Hatta dışarıda expertize götürün hoşunuza giderse araç. Temize benziyor fotoğraflardan.

Not: KM takıntınız yoksa 120-140k üzeri kmlerde de temiz araçlar bulabilirsiniz. Ben 160k'da aldım. Şükür hiç üzmedi beni şimdiye kadar. Ama aldığım kişi çok temiz kullanmış.

congman

Çamurluk yazılarına çok takılmayabilirsiniz. ben aldığımda benim yazılarda kötü durumdaydı. Birisinin yarısı yırtılmış, diğerininde köşesi yoktu. Bende yenilerini alıp değiştirdim. Birmottaki araca gelince bence gidin bir bakın araca. Hatta dışarıda expertize götürün hoşunuza giderse araç. Temize benziyor fotoğraflardan.

Not: KM takıntınız yoksa 120-140k üzeri kmlerde de temiz araçlar bulabilirsiniz. Ben 160k'da aldım. Şükür hiç üzmedi beni şimdiye kadar. Ama aldığım kişi çok temiz kullanmış.
Ankara'da olduğum için maalesef bakma şansım yok. Birmot ekspertize götürürken aracın sorumluluğunu almak istemediğinden dışarıda ekspertiz kabul etmiyor.

200 binlere dayanmadığı sürece çok takıntım yok ama şimdiye kadar bütçeme uygun temiz bir araç bulamadım.
Forever blue

hi_cazz

Ankara'da olduğum için maalesef bakma şansım yok. Birmot ekspertize götürürken aracın sorumluluğunu almak istemediğinden dışarıda ekspertiz kabul etmiyor.

200 binlere dayanmadığı sürece çok takıntım yok ama şimdiye kadar bütçeme uygun temiz bir araç bulamadım.

Anladım. Siz böyle yazınca aklıma iyi şeyler gelmedi. Birmotun aracı başka yerde expertize vermemesi durumu kafa bulandırıyor.

congman

Ben bu kafayla biraz zor araba alırım :-[ ama servis kayıtlarını inceledikçe ve arkadaşlarla konuştukça bu araçtan soğudum.
Beklemeye devam.
Forever blue

alihsans

Ben bu kafayla biraz zor araba alırım :-[ ama servis kayıtlarını inceledikçe ve arkadaşlarla konuştukça bu araçtan soğudum.
Beklemeye devam.
:D Canın sağ olsun.
Marka böyle işte. Temizini bulmazsan süründürüyor. O nedenle ne yap et ama acele etme.  :serefe:
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

hi_cazz

Valla ben çok şanslıymışım o zaman. İlk niyetlendiğim arabayı aldım. Servis kayıtlarını falanda incelememiştim. Bakım yaptırırken aradım Bursa Birmot ve Mengerleri. İkisinde de Rutin bakımlar hariç arıza için servise girmemiş. Sadece 150000'de Turbo, EGR ve Direksiyon pompası şikayeti olmuş ve hepsi yenileri ile değiştirilmiş. Yoksa bende alamayabilirdim.

AR159

Selam arkadaşlar

Ben de uzun süreden beri 159 almayı düşünüyorum. Amacım 2009 model ve üstü almak. Uzun araştırmalar sonunda aşağıdaki 2 araç arasında kararsız kaldım:

Aşağıdaki ilan Bağcılarda bir galeriden, bu yüzden de açıkcası pek bana güven vermiyor:

Aşağıdaki ilandaki araç da sahibinden ve gerçekten güzel ama km'sine ve model yılına göre fazla yüksek istiyor, sahibi belki bu forumun üyesi de olabilir :)  :

Sizin yorumlarınız nedir, nasıl ilerlememi tavsiye edersiniz?

Musty

ikinci ilan için sizle aynı görüşe sahibim bence tespitiniz doğru..
umarım gönlünüzdeki araca en kısa sürede kavuşursunuz..

abismo

bu aracı tanıyan bir alfisti varmı aramızda..araç zonguldaklı bir alfistiden alınmış..sitenin galiba kurucusu..bana bu araç konusunda yardımcı olabilirmisiniz. aranıza bir araç alarak katılmak isterim. teşekkürler.

harunresitz

bu aracı tanıyan bir alfisti varmı aramızda..araç zonguldaklı bir alfistiden alınmış..sitenin galiba kurucusu..bana bu araç konusunda yardımcı olabilirmisiniz. aranıza bir araç alarak katılmak isterim. teşekkürler.

Fiyatinin biraz yuksek oldugunu dusunuyorum. Oldukca bos bir arac.
*159 lara gore bos diyelim.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

congman

Mutlu sona yaklaştım gibi. Sağolsun Erkay dün akşam aşağıdaki aracın fiyatının düştüğünü haber verdi. Aradım sahibini ve anlaştık. Plaka sorgulamasında bir sıkıntı çıkmadı. Daha sonra Carium'dan Zeki Usta'yla konuştum. Aracı bir sene öncesine kadar devamlı takip ettiğini ve aracın temiz olduğunu söyledi. Cuma ya da Pazartesi gidip ekspertizini yaptıracağız.
Forever blue

wolkanku

Mutlu sona yaklaştım gibi. Sağolsun Erkay dün akşam aşağıdaki aracın fiyatının düştüğünü haber verdi. Aradım sahibini ve anlaştık. Plaka sorgulamasında bir sıkıntı çıkmadı. Daha sonra Carium'dan Zeki Usta'yla konuştum. Aracı bir sene öncesine kadar devamlı takip ettiğini ve aracın temiz olduğunu söyledi. Cuma ya da Pazartesi gidip ekspertizini yaptıracağız.

hadi hayırlı olsun.
kırmızı içi bej bence her zaman güzel kombinasyondur.

jantları hafif koyu boyatıp
cam filmi
çift egzos (yuvarlak)
app plaka

ile gayet güzel bir görünüm elde edilir.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Erkay KAHYA

Bence kesinleştirmekte fayda var.
Mustafa Abi beklemeye bırakma.
İstanbul'daki Alfa Ustalarına danışarak araç alınabilir.  :yukari-ok:
Unutmadan, sigortacılardan şase sorgulamasını mutlaka yaptırın. İyi fiyat garantisi var da araç nasıl?

alihsans

Alfa adama işte böyle kırmızı araba aldırır Mustafa.  :D
Hayırlısıysa olsun dostum. İyi haberlerini bekliyoruz.  :clover:

Ek: 2006 Distinctive'lerde hafızalı koltuk, koltuk ısıtma vs. yok mu, yoksa ben mi göremedim?
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

congman

Bence kesinleştirmekte fayda var.
Mustafa Abi beklemeye bırakma.
İstanbul'daki Alfa Ustalarına danışarak araç alınabilir.  :yukari-ok:
Unutmadan, sigortacılardan şase sorgulamasını mutlaka yaptırın. İyi fiyat garantisi var da araç nasıl?
Kendi aracım için sabah biriyle anlaştım. Büyük ihtimal yarın satışını yaparız. Telefonda adama açık olarak "alıyorum aracını, kimseye verme fakat ekspertizde bir şey çıkarsa vazgeçerim." dedim. Adam da tamam dedi. Yarın arabamı satmadan tekrar teyit ederim.
İstanbul'da olsam anlaşmadan ekspertiz yapardım ama artık biraz riske atacağım.

Telefonda Zeki Usta aracı lifte kaldırınca bir çok sıkıntısının ortaya çıktığını, ayrıca bilgisayara bağladıklarını ve test sürüşü yaptıklarını söyledi. Açıkcası bana güven verdi. Ekspertizi Carium'da yaptıracağım.

Şaseyi hatırlattığın için sağ ol ben unutmuşum. Birazdan isterim. :yukari-ok:

Ne yalan söyleyeyim beklemekten sıkıldım. Artık alıp rahatlamak istiyorum. :))

Kötü durum senaryosunu düşünürsem, bir sıkıntısı varsa elimde kalacak parayla adam ederim en kötü ihtimalle de aldığım paraya satarım bence.

@alihsans
Bildiğim kadarıyla kardaş hafızalı ısıtmalı koltuk 2006'larda opsiyonel.
Forever blue

max-ime

Satıcının şansızlığıda olabilir, kimsenin aracını kötülemiyorum yanlış anlaşılma olmasın.

Araç sahibi hep piyasanın altında fiyat istiyordu fakat çok uzun süredir satamadı. 1 seneden fazla oldu galiba.

Dediğim gibi şansızlıkta olabilir ama siz aracı iyi araştırın ve iyi inceletin.

erdem1904

Renkten kaynaklı bence.. Kırmızı 159 kaç adet vardır TR'de... ? Bence güzel ama 159 alacak olsam ilk tercihim siyah olurdu... Ya da cario Turgay'ın aracında ki renk ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

hi_cazz

Kırmızı 159'un sahibi facebooktaki Only Alfa Romeo grubunun üyesi. Kendisiyle daha önce konuşmuştuk. Aracın koltuklarının derileri daha yeni yapılmış. Yani orjinal hali değil. Kaputunun boyalı olmasıda bir tane BMW'ye arkadan vurmuştu sanırım. Ama fotoğraflarda görüldüğü kadar bir hasarı vardı. Fazlası yok diye biliyorum. İnşallah harici bir durumla karşılaşmadan aracınıza kavuşursunuz.

Erkay KAHYA

Bu araç için Sahibinden'de 40.000 Tl fiyat vardı.
Satıcı ani bir karar ile 35.000 tl ye düştü.
35000e de bu özelliklerde bir araç gayet makul.
Isıtmalı, hafızalı deri koltuklar Dist+ olanlarda var diye biliyorum.
Bence deri koltuklar sonradan yapılma. Orj. deri olanlarda koltuk ayarları elektrikli.
Renk olarak bence güzel. Olmadı altın rengine kaplarız.  ;)
Yanlış hatırlamıyorsam bu araç Alfa nın test aracıydı. 2006- 2007 yıllarında. Plaka'dan hatırladığım kadarıyla.
Araç düzgün ise ve üzerine kalan 2000 - 3000 tl nakit ile adam edilebilirse Mustafa Abi'nin işini görür düşüncesindeyim.  ;)
Bence satıcıyla kesin konuş isterse cüzzi bir miktar kapora bırak. Sağlam olsun iş.
Zeki Usta iyi diyorsa o araç iyidir.  :yukari-ok:

congman

@max-ime
Açıkcası ben de biraz işkillenmiştim bu durumdan ama artık o kadar ayrıntı düşünmeyeceğim. Yoksa araba almam imkansız.  :))
Bayağı bir 40 bin civarında durdu benim takip ettiğim dönemde. Bir ara satmayı düşündüklarini sonra vazgeçtiklkerini ama uygun fiyata bir ev buldukları için de fiyatı iyice düşürüp tekrar ilana verdiklerini söyledi. Pek insan sarrafı sayılmam ama telefonda sesi aracından oldukça emin geliyordu. Gönül rahatlığıyla ekspertiz yaptırabileceğimi söyledi defalarca. Ayrıca 2. sahibi olduklarını, ilk sahibinin de patronları olduğunu söyledi. Aracı en başından beri tanıdıklarını söyledi.

@erdem1904
cario'nun aracını canlı canlı gördüm. Araca gerçekten çok yakışıyordu ama birkaç kriterden vazgeçtim artık. Kırmızı da hiç fena değil gerçi. :p

@Erkay
Şimdi konuştum, aracını ilandan çekecek. Bir de şase numarasını aldım. Aramızda sigortacı arkadaş var mı acaba?
Forever blue