Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

320 D itilir

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

evrenalpar

Bu arada bu böbreklilerin ne ciğeri var adam gibi (3.20D ve M hariç) ne de yol tutuşları iyi. Anlamadım gitti. İçi miçi desen, onlarınki de çok çabuk bırakıyo kendini.

Çeşme'den İstanbul'a 3.20D kullandım, yol tutuş çok kötü geldi bana, hiç güven vermedi.
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login
Bu arada bu böbreklilerin ne ciğeri var adam gibi (3.20D ve M hariç) ne de yol tutuşları iyi. Anlamadım gitti. İçi miçi desen, onlarınki de çok çabuk bırakıyo kendini.

Çeşme'den İstanbul'a 3.20D kullandım, yol tutuş çok kötü geldi bana, hiç güven vermedi.

Lastiklerin kötüdür..!
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

evrenalpar

Lastiklerin kötüdür..!

Selim tam üstüne bastın, lastikler çok iyi değildi. :)
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

ATA

e90 güzel yol tutar ama sistemleri açıkken  ;D
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ku2

3.20 D güzel araba.. ancak karda kışta yağmurda..arkadan itiş bir parça problemli diye düşünüyorum. O yüzden ya önder çekiş ya 4 çeker araba bana daha kullanışlı geliyor Ankara gibi yerde.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

master

320d hem gider hem yol tutar. Arabayı da çamura bulamayalım :)

Ben test sürüşüne katıldığımda inanılmaz beğendim. Yeni lastik, yeni araba. Kapatınca gidiyor 184hp olan. Ama "vay bee ne gidiyor" diyecek kadar değil. Tork koltuğa yapıştırıyor, tatminkar da bir hızlanması var. Yol tutuş ise kusursuz. Limitleri yüksek, gaza asılıp viraj almadığınız sürece yüksek hızlarda sert virajları ray üstünde gibi dönüyor. Ha eğlenmek istediniz, o zaman powerslide'a başladıktan sonra direksiyonun hassasiyeti ve arabanın dengesi sayesinde de çok çok rahatça yan gitmeye izin veriyor.

Amma velakin, detaylara girmeden anlatayım, benim chipli 159 ile trafiğe kapalı bol virajlı dağ yolunda (yeni pist yapmışlar) E92 3.20d ile gerek düz yol gerek ara hızlanmalarda performansların benzer olduğunu gördüm ama 159 az farkla daha iyiydi 200 km/s'li hızlara kadar. Burada şunu aktarayım 200hp'ye yakın bir 159 ile 184'lük 3.20d'yi 220 km/s üstünde denerseniz tahminimce BMW geçecektir. Çünkü BMW 200 üstünde de istekli hızlanırken 159 220 gibi ıkınıp 240 gibi "gitmem artık zorlama" diyerek yokuş aşağıysanız 250'yi görebiliyor kadranda, gerçek hız nedir o esnada bilemem (Teorik olarak devir bitirirseniz yanlış hatırlamıyorsam kesicide 280'e kadar çıkması lazım ama o güçle o devir bitmez, istediği kadar yokuş aşağı olsun :) ). BMW ise çok kasmadan gidiyor.

Virajlarda ise 159'a neden aşık olunması gerektiğini tekrar anladım. 3 serisi her ne kadar çok iyi yol tutsa da 159 inanılmaz seviyede.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ATA

Şöyle bir cevap vereyim o zaman. e90 320d kadranda 250 gösterirken, navigasyonda çok daha düşük hızlar görüyorduk. 200den sonrada istekli ancak kadranda =))
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

fevkalbeser12

Şöyle bir cevap vereyim o zaman. e90 320d kadranda 250 gösterirken, navigasyonda çok daha düşük hızlar görüyorduk. 200den sonrada istekli ancak kadranda =))
Olsun iyi niyetliymiş araba en azından:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

agucba

Virajlarda ise 159'a neden aşık olunması gerektiğini tekrar anladım. 3 serisi her ne kadar çok iyi yol tutsa da 159 inanılmaz seviyede.

Peki Önder, bir şey sormak istiyorum. Giulietta kullanmışsındır muhtemelen. Giulietta'nın yol tutuşu mu yoksa 159'un yol tutuşu mu daha iyi?

Kendi deneyimlerimde Giulietta'yı çok başarılı buldum. Daha sonra Alper ile yaptığımız Giulietta QV test sürüşünde Giulietta'nın limitlerinin ne kadar yükselebileceğini gördüm. Acaba 159 bunun neresinde?

///////////////

Alper

Serkan abi otomobili zaten öyle kullanımda pek kimse bulunmaz gibime geliyor.
159 bir segmentinde en iyi yol tutuşa sahip aslında Ti paketli olanı denemek lazım yada 3.2 olanı çünkü Gui. QV en üst model ve yürürü en iyi olan model ama 159 biraz daha iri ve ağır virajda biraz fazla salabilir kendini ama QV nin özellikle 2 teker arası daha kısa olduğu için bir adım önde diyebiliriz bence.

emin

Olsun iyi niyetliymiş araba en azından:)

ahahah iyi niyet =)
neyse arkadaşlar volkswagenle uğraşmayı bırakıp bmwye geçtik bu da bir şey =)
ha böbrek ha ciğer kedidir kedi =)
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

master

Hmm, Ata o zaman bu birçok şeyi açıklar :)

Zira benim 200 km/s üstünde gördüğüm 3.20d'nin ibre hızlanması o güçte bir araçta olmaması gerektiği kadar iyi. Demek ki aslında gösterdiği kadar gitmiyor. Ben yine de bilmiyorum 159 mu geçer 3.20d mi, çünkü 159'un 6. vitesi tamamen ekonomi, hiçbir hızlanma amacı gütmüyor. Chip sonrası tabii ki bir miktar güç geliyor ama en güzel örnek işte 240'ta bile hala alınacak çok devir olması. Yani sallıyorum 159'u 300hp falan yapsan ibrede 270-280'e kadar yolu olacak bu viteslerle. Oranı çok uzun. 156 gibi devir bitirecek bir son vites değil. Farkındayım kıyaslama çok saçma ama ben hala 200 üstünde benzer güçlü araçların vites oranları düzgün ayarlandığı takdirde 159'dan daha iyi olabileceğini düşünüyorum.

Ha ama şöyle bir şey de var. O 6. vites öyle bir işe yarıyor ki tüketimde, güçlü bir Alfa Romeo'da uzun yolda 4 litreli tüketim rakamları, 140-150 gibi hızlarda 6 litreli tüketim rakamları hatta sabit giderseniz 200 km/s civarı hızlarda 8 litreden az tüketim rakamını da o vitese borçluyuz :) Sabit hızla 6. viteste 159 Alfa Romeo standartlarını bir kenara koyalım, birçok rakibinden de daha az yakıyor.

Serkan Abi garip gelebilir ama Giulietta kullanmadım :) Ama 159'u şöyle anlatayım. Bugüne kadar sınıfındaki araçlarla bu kadar bariz yol tutuş farkı olan bir başka araç kullanmamıştım.

Understeer eğilimi düşük hızlarda var. Sallıyorum 40 km/s ile giderken döner kavşağa girmeye çalışırsan VDC girebiliyor belki.

Ama orta-yüksek hızlarda beni şaşırttı. Buna 4 örneğim var. Bir tanesi Foça-Eski Foça yoludur. Yol bomboş, hız limitlerini aşmadan (zaten bol viraj sebebiyle limit aşmak nadiren mümkün oluyor) viraj performansını öğrenmeye çalışıyorum aracın. Bir tane yaklaşık 75 derece döndüğünü düşündüğüm bir viraja o virajda limit olabileceğini düşündüğüm bir hızla yaklaştım, virajın içindeyken virajın döne döne neredeyse 180 derece döndüğünü (U virajına yakın) farkettim. Hızımı sabit tuttum, VDC devreye girmeden, araç huzursuzlanmadan, biraz lastik sesi vererek döndü, sesli bir şekilde "oha oha oha" dedim virajın sonlarına doğru :)

İkinci örnek ise inceden bahsettiğim E92 3.20d örneğidir. E93 de kullandım, gerçekten çok güzel yol tutan araç. Hatta arkadaşın E93'ünü kullanırken "yan ver" dediği bir virajda zaten viraja göre hızlı olduğumu düşündüğüm için gaza orta karar basarak girdim viraja, alet arkayı salmak bir yana, çok güzel yola yapışarak döndü. 3 serisi de çok güzel yol tutuşa sahip yani. Ki ben iyi bir şöförle 159'dan çok da geri kalacağını düşünmem aslına bakarsanız, ama kullananların çoğu yüksek hızlarda araba arkadan koptuktan sonra direksiyon hakimiyletlerini kaybetmekten korktukları için çok hızlı girmiyorlar kanaatimce virajlara. Örneğe dönersek, karşılaştığımız E92 ile dar ve bol virajlı yokuş yukarı-yokuş aşağı yollarda hızla giderken orta sertlikte bir viraja 159'u tanıdığım için ibrenin 180-190 arası olduğu bir hızla girdim. Limitte döndü. E92 ise ilk defa o viraja yaklaşırken takip mesafesini açtı ve hızını düşürdü, virajı daha düşük bir hızda ve araba hafif huzursuzlanarak aldı. Sonra aramız açıldı zaten. 159'un yüksek hız hakimiyetinde de orada emin oldum.

Üçüncü örnek ise ağırlık transferi. Bomboş ve kaza ihtimali olmayan trafiğe kapalı bir alanda (Çeşme otobanındaki Shell'in orası gibi ama daha büyük) hızı tam hatırlamıyorum ama orta-yüksek arasıdır, direksiyonu arka arkaya sağa sola kırdım. Tabii ki isteyince VDC'yi devreye sokmak mümkün, ama şöyle anlatayım, VDC'nin devreye girmediği maksimum hız ve direksiyon kırma açısını test etmek için yaptığım bu testte de 159 yine şaşırttı.

Bu testlerin hepsi esnasında lastik yeni. Lastik ömrü azaldıkça VDC'ye daha çok görev düşecektir.
Ek olarak, şunu söylemem lazım ki chipten sonra VDC daha sık devreye girmeye başladı. Eskiden 3. viteste gaza yüklenerek viraj alabilirken şimdi 3. viteste gaza bastığım takdirde orta bir virajda bile VDC-ASR devreye girebiliyor, çünkü viraj içinde ön tekerlekler patinaja düşüyor. Tork şu anda sportif kullanım için virajlarda fazla geliyor. Daha üsturuplu, virajlarda sabit hızla kullanmak gerekiyor.

Dördüncü örnek ise "haddini aşma" örneği :) Alaybey tarafından Altınyol'a çıkan virajı İzmirliler bilir. Bol bol kaza olan, pis eğimli, lanet bir virajdır. Bir gün Altınyol'a çıkacağım, solumdan Porsche Panamera Turbo S geçti, ince çaplı da hızlı gidiyordu, ya da adam normal gidiyordu ben bastı sandım  bilemiyorum :) Altınyol'a çıkış virajına yanyana girdik, ben limit üstü olduğumu biliyordum çünkü o viraja girilmemesi gereken bir hızla girdim ve dengeyi özellikle bozdum ki understeer'a düşüp Panamera'ya çarpmayayım. Araç arkayı bıraktı, kontra ile topladım, Panamera ise hafif lastik sesi eşliğinde şeridinden çıkmadan virajı döndü. Yani neymiş, her zaman daha iyi yol tutan bir araç varmış :) Daha sonra konudan bağımsız kısmını anlatayım, Altınyol'a çıkar çıkmaz arkadaş gaza sadece 4-5 saniye kadar yüklendi, ben de "bakalım ne kadar gidiyor bu Turbo S" diye gaza yüklendim. 3 vites 159'un en iyi hızlandığı vitestir, ve ben 3. vitesi bitirdiğimde aramızda sayamayacağım kadar boy farkı vardı :) Panamera sonra yavaşlayıp orta şeride geçti, özet olarak "bi akıllı ol" dedi :)

Bu arada tekrar söyleyeyim, ben aracımı her zaman sakin kullanırım, kimseyle kapışmam, ortalama yakıt tüketimim 7 litrenin altında, ki şehiriçi trafiğinde kullandığım oran %70 falandır. Bu bahsettiğim örnekler altımdaki arabayı tanımak, böylece limitlerini bilerek riskli durumlardan kaçınmak ya da mecburi bir riskli durum olursa ona göre davranabilmek adına kullandığım her araçta limitlerini öğrenmek için bir kereye mahsus yaptığım hareketlerdir.

Ki bilenler bilir ben imkanı yok kaza yapılmayacak bir virajda kaza yapılmayacak bir hızla kaza yapana kadar viraj manyağı iken o kazadan sonra en güvenli arabada bile viraj almaktan korkar olmuştum. Rahmetli GTV'den sonra da "hasta gibi yol tutan bu araba böyle yoldan çıkıyorsa diğerlerinde ne olmaz ki" diye hiçbir arabaya güvenemedim. 159 ise bana ilk defa güven veren araç oldu. Bunun avantajını şöyle anlatayım. Bu araba iyi viraj dönüyor ne de olsa diye psikopat gibi gitmiyorum, ama ani ve potansiyel kaza pozisyonlarında "acaba spin atar mıyım?" korkusu olmadan hangi hız olursa olsun direksiyonu arka arkaya sertçe kırıp kazadan kurtulduğum oldu. Başka araç olsa evet o hareketler esnasında spin atardı, 159 yoluna devam etti.

Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

tunerviper

Bir gün kadran sapması denemek için 320d ile otoban çıktık ben 190 gibi giderken arkamdan takip ediyordu ve 320d de 215 gördüğünü söyledi. Bence kadran yanılma payı biraz fazla bmw lerde.
Turbo Twin Spark

Alper

Bu arada belirteyim Panamera Porsche 'nin en kötü yol tutan aracıdır.
Kendim test ettiğim için söylüyorum.
Her modelini kullanmış biri olarak ki bunları F1 pistinde kullandım ve limitlerini sonuna kadar zorlayarak.
Panamera Turbo S ciddi kolay yoldan çıkan bir araç kontrollü gitmek gerek. Öncelikle kafadan biraz salıyor sonra arkasını bırakıyor.
911 limitleri oldukça yüksek ama gaz tepkileri çok iyi ve yolda kendini hissettiriyor ben salıyorum kendimi kontra yap gibisinden ve salıveriyor ama toplaması çok kolay çizgiden sapma yapmadan yan yan çok uzun gidebilen bir otomobil.
911 Turbo ciddi güçlü ve acemi birisi kullanırsa iddia ediyorum en ufak virajda spin atar ufak bir gaz dokunuşunda direk arkasını salan bir otomobil ama çok zevkli ivmelenmesi ama düzlükte bile tam gaz yapıldığında sağa sola kıçını sallayabilecek kadar güçlü özellikle kalkışlarda sürekli kontra halinde gidiyor 130 a kadar falan.
Boxster ve boxster Spider modelleri birbirlerine çok yakın ama Spider modeli biraz daha iyi yol tutuşa sahip ama bunlarla kukalar arasında drift yapmak çok kolay ve siz ne derseniz onu yapan bir otomobil.
Cayenne ise deli bir otomobil ben hem normal hemde Turbo modellerini sürdüm Turbo olan modeli ile M5 i bile zorlarsınız kimse ona Jeep demesin bir otomobilden daha iyi yol tutuyor ve ciddi güçlü. Çizgisinden hiçbir şekilde ödün vermeden istediğiniz kadar zorlayabilirsiniz hiç banamısında demez.
Cayman en ideal günlük kullanımlık otomobili bence ortadan motorlu ve çok stabil siz ne derseniz onu yapan sapıtmayan 911 den daha iyi giden ve çokta sert olmayan bir araç.
GT2 RS en favorim :) O gün tek ben kullanmıştım normalde kimseye kullandırtmıyorlar ama işte günün You are not allowed to view links. Register or Login olarak rica ettim ve 4 tur attım pistte ama yok böyle bir güç GT2 RS ve modifiyeli modeli ki hiçbir elektronik müdahale olmadan manuel vitesli bir makine yol tutuş çok çok iyi ama şöyle anlatayım ilk tur ısınmaydı ve sıfır lastiklerle çıktım hafif lastik ısıtarak sağlı sollu falan sonrasında 3 tur limitleri fazlasıyla zorlayarak ve her viraja drift edasıyla yan yan alarak 3 turu bitirdim düzlükte 310 u gördüm ve sonuç arka lastiklerin bu zorlayıcı 3 tur sonunda ipleri çıkmıştı hatta sağ arka lastikte tel atmasını gördük ki bunlar michelin en üst performans lastikleri ve adamlar bile şaşırdı nasıl 3 turda bu ipler çıkar bu kadar yıpranır diye ama tek kelime ile müthiç bir zevk ve sadece pistte sürülecek kadar zor kontroller isteyen bir otomobil.
Bizimkiler bunların yanında bisiklet kalır o ayrı ama neyse.
Buarada 159 dan iyidir Panamera bakma kötü dediğime o marka içinde en kötüsü :)

master

Zaten 550 beygirlik bir Porsche 159'dan kötü yol tutarsa Porsche kapatıp gitsin fabrikayı :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

master

Alper sence de Panamera'nın Cayenne'den kötü yol tutması mantıksız değil mi?

Sence o gün kullandığın araçların lastiklerinde mesela Panamera'nınki kötü durumdayken Cayenne'inki yeni falan olabilir mi? Çünkü iki aracı da aynı marka üretiyor ve Cayenne yerden çok yüksekken Panamera bildiğin 4 kapılı spor otomobil. Bana çok mantıklı gelmiyor Porsche'nin böyle bir aracının jeep'den daha kötü yol tutacağı.

Bu arada dediğin gibi bildiğim kadarıyla Cayman Porsche'nin en iyi yol tutan aracı.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Alper

Cayenne deli bir jeep tahminim süspansiyon olayından kaynaklı çünkü Panamera tam bir otomobil modunda da değil zaten bayağı kalıplı bir araç ve virajda oldukça yatıyor ama dediğim gibi Cayenne de havalı süspansiyon var ve gerçekten oldukça konforlu da olabiliyor oldukça sertte ve özellikle de arazi de bir çok arazi aracından daha iyi gidiyor en zor şartlarda bile gayet konforlu ve güvenilir yol alıyor.

emin

ya bu jakomo nickli arkadaş kimdir neyin nesidir bi konu açtı karıştırdı ortalığı
kendisi alfa mı kullanıyor yoksa japon mu bir türlü kısmet olmadı tanışamadık
;D love you dedee yemişim cayenne i
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Alper

O değilde Özgün kardeşime söyleyeyim de bir de ''Beğen'' tuşu koysun bazı yorumları beğen'e tıklayarak güzelleştirelim mi acep.

Gouki

Keyifle sizi dinliyorum abi emeğe saygı + rep :D

Alper

Bende sana özel mesaj yazıyordum :) yakaldın hee :)
Nasıl olabilir mi böyle bir şey hoş olabilir bence :)

Alper

Birde Teşekkür Etme modülü konulabilir mesela yorumların altına. Bilgi paylaşımında bulunulan konularda özellikle teşekkürlerimizi sunarız.

Anıl

Bu arada 320d muhabbeti geçmişken, bu aracı hafife almayın derim,bizzat denenmişi var,Ata'nın söylediği gibi arkadaş az daha 155 Q4 ile GTV TB'yi arkadan itiyordu hem de 4kişi ile ;D teknik verilerde ortada zaten...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB