Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Alfa hikayem ve ufak 1-2 komik anı...  (Okunma sayısı 1263 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ormanci

  • Membro
  • İleti: 925
    • Çevrimdışı
Alfa hikayem ve ufak 1-2 komik anı...
« : 22 Nisan 2013, 15:51:03 »
Ne zamandır yazmıyordum, sonunda şifremi vs.'mi buldum tekrar girdim :)
Alfa'ya bulaşma hikayemi yazmamışım buralarda, hazır işte de sıkılmış vakit geçirmeye çalışıyorken, yazıya girişeyim :)

2010 sonlarıydı sanırım, 3 tane bayan arkadaş ve ben Prag'a tatile gittik.
Şehrin kalabalık yerlerine ufak bir meydan gibi birşey yapmışlar, üzerine koca bir sütun, sütunun üzerine de bir otomobil koymuşlar. Gözüme 3-5 sefer çarptı ama uzakta kalıyor, bir türlü göremiyorum.
Sonunda bunlardan bi tanesinin olduğu caddeden geçtik. Giulietta'yı ilk defa o zaman gördüm. Bu arabayı nasıl kaçırdığıma inanamadım, güya meraklıyımdır, dergide görmemişim, TV'de görmemişim, nette de görmemişim... O sırada bizim kızlar da bakıyolar aaa ne güzel yapmışlar reklama bak falan filan. Sonra arabayı gördüler, yalnız araba da süpermiş diyorlar. Vay dedim bizim arabadan anlamayan kızlar bile bayıldı, araba gerçekten güzel ama...

Ben de o sıralar arkadaşımla Scirocco siparişi vermişim, ama siparişimiz Almanya'ya gidememiş bile, kota muhabbeti yapıyorlar...

Arabaya hasta oldum ama yok yok diyorum, Alfa'ya bulaşılmaz ya boşver, gerek yok, ben mantıklı seçim yaptım, güzel de araba falan diyorum. Sonra Giulietta'ya bi daha gözüm takılıyo, ulannn diyorum, araba da çok güzel, "mantıklı" alacaksam Corolla da "mantıklı", neyse dur bakalım dedim belki de bu konsepttir, daha çıkmamıştır, dönünce bi inceleyeyim şunu...

Neyse efendim biz Türkiye'ye döndük, aradan bir süre daha geçti, Ocak'ta VW bizim siparişi geçebildi, Haziran gibi gelebilir dediler. Nasıl olsa Peugeot 207 var diye rahatım, arabam var, aceleye gerek yok, beklerim...

Ocak sonu veya Şubat 2011 falandı, 3 arkadaş Cadde'ye çıktık geziniyoruz, Suadiye'de Alfa bayine geldik, bi baktım Giulietta'lar yatıyor. Ya dedim şuna bi bakalım. Onlar da meraklı, aa hadi bakalım. Bi girdik, aracın önüne biraz takıldım, emin olamadım, enteresan bi bakışı var, biraz çirkin sanki... Ama arka süper. Arka kapı kolları gizli... Aferin Alfa, yine olmuş :)

İçine girdik, mikro fiber koltuklar var, ne bu, spor paket, normalde ne var, kumaş... Hmm demek ki spor paket alınacak... Deri de var... Peki... İçine de bayıldım, hmm sadece radyo biraz eski tip gibi yazılar falan filan, ama konsol tasarımı süper... Alet içiyle de dışıyla da farklı. Önüne hala takılıyorum. Daha sonra başka çok yakın bi kız arkadaşımla konuşurken, araba süper, biliyosun daha Prag'dayken bayılmıştık, geçende bi otoparkta da gördüm, araba kesinlikle "ben farklıyım" şeklinde çok ukalaca bakıyor, hiç ona takılma dedi... Vay anasını, iyi peki o zaman :D

Satış temsilcisi "isterseniz test de edebilirsiniz" deyince allah dedim test aracı da var. Motor ney? 1.4 120, 1.4 170, dizel de var, yok dizel istemez.... Test aracı ne? 170'lik. Süper... Test ediyoruz :)
Yola çıktık, araç sert, spor paket, ama konforlu bi sertlik. Enfes. Araçtan çıt çıkmıyor, 500km'de :) Aklımdaki tek soru işareti bu araç 50.000km'de bu sertlikle ne hale gelir? Bugüne kadar 2 tane dandik küçük sınıf oto kullanmışım, bu ne kadar dağılabilir ki?

Ama herşeyi de olmuş kardeşim, sürüş, konfor, tasarım, sağı solu her şeyi güzel.
Haydiii Rocco mu, bu mu?
Elinizde ne araçlar var? Şu donanım, bu motor, bu da var, şu da var...
Süper, xenonsuz olursa istediğim aracı bulabiliyorum ve hemen teslim edebiliyorlar.
Güzel.

Testte görevli bir de Dynamic'e alınca, allah dedim, budur.
Performans Rocco'yla çok yakın, ama kullanım bu tip bir sistemle daha da zevkli. Üstelik bu 4 kapı, Rocco 2 kapı, kullanışsız olacak... Daha bi aklım yatıyor mu ne bu araca?

Bu arada 207'nin ilanını vermişim, yılbaşından beri, veya daha öncesinden beri bekliyorum. Alfa kafama yattı ya, ilanı hemen 1.000 TL daha indirdim. Cevaplamadığım mesajları cevapladım :)

1 hafta sonra 207 satıldı.
1 hafta sonrasında da kendimi Giulietta'nın koltuğunda buldum.
Mart 2011...
Haziran 2011'de Doğuş'taki artist (süper dayaklık bi ifadeyle ağzını yayarak "valla ne zaman gelir bilemem, 5 ay da olur 15 ay da hehehe" demişti) temsilciden e-posta geldi. Aracınız geldi...
Kalsın dedim sağol, ben başka araç aldım.

---------------------------------------------

Anı-1 :)

Arkadaşımın 156'sı vardı, bir gün başka bi arkadaşı alacağız. Gelip yanında durduk, biz içeride o dışarıda, birbirimize bakıyoruz. Arkadaş camı açtı, "ne bakıyosun kızııım, binsenee!!!" dedi :) O da aynı hışımla "e biriniz inin de bineyim, nası binicem bee!!!" diye bağırınca koptuk :D Arkada kapı var dedik koparak :D O da durumu anlayınca yol boyunca güldük, e ben ne bileyim diyo orada kol olduğunu :)

Anı-2

Benzerini Giulietta ile de yaşadık.

Arkadaşlarla yolculuğa gideceğiz, benim arabayı aldığımı biliyolar ama yakından hiç görmemişler. Arkadaşımın eşi "aaa ben tek kapı arabayla yola çıkacağımızı bilseydim gelm........." bu sırada arka kapıyı açınca "ana?!" dedi :D Geliyosun artık dedim, gülüştük...

Başka bi zaman da bu sefer kız arkadaşım ve diğer bi arkadaş, bir yere gideceğiz. Diğer vatandaş benim hatundan önce atladı ön kapıya, ben de ulan noluyo, niye kızı oturtmadı illa yanıma oturacak manyak mıdır nedir diye bakıyorum salak salak... Kapıyı açtı, B sütununda bişeyler arıyo... Hayırdır birader dedim, nerden katlanıyo olum bunun koltuğu, arkaya geçicem işte dedi  :haydi: E o zaman arka kapıdan geç istersen buralardan sığman zor olur dedim, dağıldık tabi :D

Anı-3

Giulietta'lar yeni yayılmış, yanlış hatırlamıyorsam gold81 ile karşılaştık Göztepe ışıklarda, selam, selam, hayırlı olsun, kaç binde, şu kadar, sen yazıyo musun bi yerlerde, ben şu şu, ben de Ormanci, ahaa sendin demek, hee bendim :D Gülüşüp devam ettik :)

Anı-4

Cadde'de kenara çektim, annemi bekliyorum. Mevsim yaz, araba yeni sayılır, hala deli gibi yanıyo, parlıyo :)
Yolda durmadan birileri arabaya bakıyor, hatunların gözü takılıyo, çiftler geçerken birbirine gösteriyo, başka biri arabayı geçip kafayı çevirip tekrar bakıyo falan...
Ulan dedim amma dikkat çekiyoruz, Ferrari sanki mübarek. Hoş diyorum, Ferrari de dayıoğlu zaten, akrabalık var :P Nazar değecek ulaannn diye arabada geriliyorum :)

O arada babam yaşında bi amca yanıma geldi, "yaa arkadaşım araban enfes, motoru ne, modeli ne, ne yakıyo, ben de oğluma alıcam kısmetse ama yolda hiç görmemiştim şöyle bi inceleyebilir miyim" dedi, tabi dedim buyurun, geldi yan kapıdan kibarca baktı, ya dedim gelin binin, yok yok dedi yeterince rahatsız ettim, kusura bakmayın dedi, olur mu ya dedim estafurullah rica ederim cart curt, amca biraz daha inceledi, gitti... Sonra kesin oğluna almıştır heralde diye düşündüm :)

Anı-5 (Biliyorum çok uzattım :D)

Arabayı aldığımın ilk 1 haftası falan.
Suadiye'de polis çevirdi. Hah dedim du bakalım ne bulacak, birşey de bulamaz, arabada hiçbirşey yok, alkol kontrolü olabilir anca dedim.

Durdum,
- İyi akşamlar
- İyi akşamlar? Buyurun?
- Hocam kusura bakma araba çok güzel, ne bu diye durdurdum, yeni mi?
- Giulietta, yeni yeni, daha 1 hafta oldu...
- Hmm Giulietta ha, Alfalar çok güzel yaa, güle güle kullan, arkadaşımda .........vardı (145 veya 147 dedi galiba), o da çok güzeldi.
- Valla ben o kadar eski Alfa'cı değilim ama güzeller :)
- Öyle öyle valla, hadi iyi akşamlar, kazasız belasız...
- Eyvallaaah, kolay gelsin...

Benzer şekilde de arkadaşımın kırmızı Rocco'sunu polis arabayı teslim aldığı gün 3 defa durdurmuş :) Hepsi de benzer sebeplerle... "Bu araba ne? çok güzel"... Neye benziyo len işte, araba :) Sanki Bugatti durdurdu :)

Şimdilik bu kadar anı yeter heralde :D
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Ferhat_27

  • Membro
  • İleti: 265
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa hikayem ve ufak 1-2 komik anı...
« #1 : 22 Nisan 2013, 16:01:09 »
Anılar güzel,bir solukta okudum  :)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Gouki

  • Amministratore
  • İleti: 8.019
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa hikayem ve ufak 1-2 komik anı...
« #2 : 22 Nisan 2013, 16:07:56 »
Tekrar hoşgeldiniz Onur bey. Arka kapı hikayesi bir çoğumuzun başına gelmiştir. :)

erdem1904

  • Membro
  • İleti: 7.660
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa hikayem ve ufak 1-2 komik anı...
« #3 : 03 Haziran 2013, 10:34:03 »
Dün ailecek bir AVM'ye gittik. Açık otoparka aracı park ettim.. Aras'ı arabadan indirdim. Bizimki bir anda heyecanlanarak 2 yanda ki arabaya doğru koştu. Bir yandan da "baba alfa alfa burr burr" diyordu :) Meğersen 2 yanda ki araç siyah bir 146'ymış.. Adam bizden daha dikkatli çıktı :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

A.S.GÜMÜŞ

  • Membro
  • İleti: 1.740
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa hikayem ve ufak 1-2 komik anı...
« #4 : 03 Haziran 2013, 12:22:01 »
Dün ailecek bir AVM'ye gittik. Açık otoparka aracı park ettim.. Aras'ı arabadan indirdim. Bizimki bir anda heyecanlanarak 2 yanda ki arabaya doğru koştu. Bir yandan da "baba alfa alfa burr burr" diyordu :) Meğersen 2 yanda ki araç siyah bir 146'ymış.. Adam bizden daha dikkatli çıktı :)

Oğlana soruyorum:
Deha bizim kaç arabamız var ?
* 2 tane var baba,
Hangileri var ?
* Alfa ve astra 
Oğlum sattık Alfayı ya, :'(
* Var var başka amcaya verdin ya kullansın diye..
Tam o sırada bir 156 geçti yanımızdan,
Baba babaaaa
Bak Alfaaaa


07 DH 800

ByAKINCI

  • Membro
  • İleti: 620
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa hikayem ve ufak 1-2 komik anı...
« #5 : 14 Ağustos 2013, 17:39:43 »
 Güzel anılar  :)
147 Blackline Red

Tolga033

  • Membro
  • İleti: 6.063
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa hikayem ve ufak 1-2 komik anı...
« #6 : 14 Ağustos 2013, 18:48:53 »
Çok güzel anılar bunlar.. :)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

TRSemih

  • Membro
  • İleti: 3.656
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa hikayem ve ufak 1-2 komik anı...
« #7 : 14 Ağustos 2013, 21:30:04 »
Kaleminize saglik. Keyifle okudum.

Bu arada benimde oglumun adi Aras. Henuz 6,5 aylik :)

Ufaktan tanistirayim;



Sent from my Calculator using Tepetaklak
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

may-alfa

  • Membro
  • İleti: 397
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa hikayem ve ufak 1-2 komik anı...
« #8 : 14 Ağustos 2013, 23:19:46 »
 :nazar: Maşallah  :nazar:
Mehmet Arif

Tolga033

  • Membro
  • İleti: 6.063
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa hikayem ve ufak 1-2 komik anı...
« #9 : 15 Ağustos 2013, 01:11:34 »
Semih Bey Allah bağışlasın,maşallah. :nazar: :nazar: :nazar:
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.595
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa hikayem ve ufak 1-2 komik anı...
« #10 : 15 Ağustos 2013, 08:32:59 »
Maaşallah mavişe :)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Ormanci

  • Membro
  • İleti: 925
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa hikayem ve ufak 1-2 komik anı...
« #11 : 15 Ağustos 2013, 09:59:04 »
Oyyy süpermiş, maşallah :D
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Ferhat_27

  • Membro
  • İleti: 265
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa hikayem ve ufak 1-2 komik anı...
« #12 : 15 Ağustos 2013, 10:05:12 »
eeee küçük adamın yanağında ısırık izlerin yok Semih  :D MAŞALLAH Rabbim ömrünü uzun ,kaderini güzel eylesin   :nazar: :nazar: :nazar:
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

egeozal1

  • Ziyaretçi
Ynt: Alfa hikayem ve ufak 1-2 komik anı...
« #13 : 15 Ağustos 2013, 11:04:24 »
Semih abi maşallah gözleri mavi boncuk gibi çok tatlı. Allah analı babalı büyütsün.  :arkadasim: :nazar: :nazar:
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Yiğit Doğukan

  • Membro
  • İleti: 1.042
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa hikayem ve ufak 1-2 komik anı...
« #14 : 15 Ağustos 2013, 11:21:34 »
Maşallah çok tatlı :) Allah analı babalı büyütsün  :nazar:

erdem1904

  • Membro
  • İleti: 7.660
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa hikayem ve ufak 1-2 komik anı...
« #15 : 15 Ağustos 2013, 19:40:09 »
Maşallah  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

TRSemih

  • Membro
  • İleti: 3.656
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa hikayem ve ufak 1-2 komik anı...
« #16 : 15 Ağustos 2013, 23:13:38 »
Arkadaslar cok tesekkur ediyorum. Allah sevdiklerimizi bizlere bagislasin.

Ama Aras'in foto konuyu almis goturmus :) "Ormanci'ya" ozurlerimizi iletiyoruz ;)



Sent from my Calculator using Tepetaklak
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Ormanci

  • Membro
  • İleti: 925
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa hikayem ve ufak 1-2 komik anı...
« #17 : 16 Ağustos 2013, 10:17:52 »
Rica ederim ya ne demek, o tombiklikle tatlılıkla özür mahiyetinde zaten :D  :nazar:

Araya bi anı da sıkıştırayım bari :)

Geçenlerde nişanlım, anne-babası ve babannesi ile benim arabayla bir yere gideceğiz.
Babanne beni direksiyonda görünce arabanın sağına dolaştı.
Bi baktı orada da kayınpeder oturuyor.
Bi ona bi bana baktı, babanne Fatsalı, espirili çok şekerdir, çok tatlı bi şiveyle "ula nerden binecem ben?" dedi, yarıldık :D
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Samet89

  • Membro
  • İleti: 240
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa hikayem ve ufak 1-2 komik anı...
« #18 : 15 Şubat 2014, 10:28:22 »
Bu kadar ballandırmasaydın kredi cekip guli almak zorunda kalacagız:)


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

 

GoogleTagged



Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
19 Yanıt
2299 Gösterim
Son İleti 19 Nisan 2007, 02:49:26
Gönderen: AlfistiKerem
1 Yanıt
379 Gösterim
Son İleti 11 Haziran 2010, 09:14:39
Gönderen: agucba
22 Yanıt
1787 Gösterim
Son İleti 29 Ağustos 2016, 07:40:34
Gönderen: ozm5
89 Yanıt
12256 Gösterim
Son İleti 04 Temmuz 2022, 17:02:39
Gönderen: Testarossa
34 Yanıt
3775 Gösterim
Son İleti 08 Mayıs 2020, 16:03:05
Gönderen: alperturkeri

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal