Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Alfa Romeo Müzesi - Museo Storico Alfa Gezisi - Ağustos 2015  (Okunma sayısı 3505 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cengizcaliskan

• Membro
Herkese merhaba.

2015 yazında evlendikten sonra eşimle klasik bir balayı fikri kafamıza yatmadığı için altınları bozdurup atladık Giulietta'ya ve bir avrupa turu yaptık :) Yaklaşık 20 gün boyunca Yunanistan, (yanlışlıkla Bulgaristan), Makedonya, Sırbistan, Macaristan, Avusturya, Almanya, İsviçre, İtalya ve yine Yunanistan uzerinden dönüş yaparak turu tamamladık. İtalya'yı ve özellikle Milano'yu malum sebeplerle güzergaha özellikle koymak istedim ve görmeyi çok istediğim Alfa Romeo Müzesini hem de kendi Alfam ile ziyaret etme fırsatı yakaladım. Unutulmaz bir deneyimdi. Bir süredir burada da paylaşmak istiyordum fotoğrafları bugüne kısmetmiş. Bu tür bir gezi yapmak isteyenler için de soruları olan varsa (resmi süreç, prosedürler, vs.) yardımcı olabilirim.

Neyse, çektiğim yüzlerce fotoğraftan bir kaçını bırakıyorum buraya. Zamanla ekleyeceğim biraz daha.  :)

« Son Düzenleme: 17 Mart 2017, 20:43:46 Gönderen: cengizcaliskan »
2000 - Seat Leon 1.6
2001 - Alfa Romeo 156 1.6 TS
2002 - Alfa Romeo 156 2.0 TS
2015 - Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair Dis. TCT

wolkanku

• Membro
Harika bir duygudur herhalde kendi alfanızla orada olmak:)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

TRSemih

• Membro
Benim de hayalimdir böyle bir yolculuk. Güzel bir anı olmuştur eminim. Paylaşım için teşekkürler.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Alsift140

• Membro
Gerçekten harika.
Tüm bunları yapabilmek için kaç paralık altın bozdurmak gerekiyor acaba?
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Kibitzer

• Membro
Muhteşem. Büyük gıpta ettim size :D Belki biz de bu yaz veya sonraki yaz yaparız böyle birşeyler :)) Yol, güzergah, kaç km yol yaptınız, maliyet vs konularında bilgi isteriz :))

cengizcaliskan

• Membro
Herkese çok teşekkürler. Gerçekten çok güzel bir deneyimdi. Herkese tavsiye ederim.

Muhteşem. Büyük gıpta ettim size :D Belki biz de bu yaz veya sonraki yaz yaparız böyle birşeyler :)) Yol, güzergah, kaç km yol yaptınız, maliyet vs konularında bilgi isteriz :))

Ayrıntılı olarak daha sonra yazarım ama toplam 7000km kadar yaptık ve ortalama 7.9 litre ile tamamladık. Yakıt masrafımız 2400 tl kadar tuttu. Onun dışındaki konaklama masrafları, yeme-içme vs. dahil ve hiç kısmadan yakıt da içinde 8000 tl kadar harcadık. Konaklamayı booking.com üzerinden hallettik. Daha iyi planlamayla daha ucuza da gelebilirdi ama bodrumda 3 günlük balayının 6000 küsür lira olduğunu görünce bu kadar ülke görmüş ve bu deneyimi yaşamış olmak açısından bence iyi bir miktar :)
2000 - Seat Leon 1.6

Kibitzer

• Membro
Herkese çok teşekkürler. Gerçekten çok güzel bir deneyimdi. Herkese tavsiye ederim.

Ayrıntılı olarak daha sonra yazarım ama toplam 7000km kadar yaptık ve ortalama 7.9 litre ile tamamladık. Yakıt masrafımız 2400 tl kadar tuttu. Onun dışındaki konaklama masrafları, yeme-içme vs. dahil ve hiç kısmadan yakıt da içinde 8000 tl kadar harcadık. Konaklamayı booking.com üzerinden hallettik. Daha iyi planlamayla daha ucuza da gelebilirdi ama bodrumda 3 günlük balayının 6000 küsür lira olduğunu görünce bu kadar ülke görmüş ve bu deneyimi yaşamış olmak açısından bence iyi bir miktar :)

Peki hocam rota, internet gibi bazen ölümcül derecede önemli olan detayı nasıl hallettiniz? Kaliteli bir navigasyon cihazı alıp avrupa haritasını da parası ile yükleyip offline olarak detaylı biçimde kullanabilmek mümkün mü? Aracı yurtdışına çıkarmak çok masraflı mı?
Biz İspanya'ya hiç gitmedik, tur ve çeşitli etkinlikler ile bayağı bir ülke gördük. Yeşil pasaportlarımız da var. Bu yaz, belki sonraki yaz kafamızı dağıtmak için kaçabiliriz.

balesanist

• Membro
Tebrik ederim, hem düğün için hem seyahatiniz için.Çok güzel bir deneyim olmuş.
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

coolistanbul

• Membro

Hem evliliğinizi hemde seyahatinizi kutluyorum, nefis bir balayı yaşamışsınız Alfa Romeo müzesi resimleri içinde teşekkürler, devamını bekliyoruz...
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

cengizcaliskan

• Membro
Peki hocam rota, internet gibi bazen ölümcül derecede önemli olan detayı nasıl hallettiniz? Kaliteli bir navigasyon cihazı alıp avrupa haritasını da parası ile yükleyip offline olarak detaylı biçimde kullanabilmek mümkün mü? Aracı yurtdışına çıkarmak çok masraflı mı?
Biz İspanya'ya hiç gitmedik, tur ve çeşitli etkinlikler ile bayağı bir ülke gördük. Yeşil pasaportlarımız da var. Bu yaz, belki sonraki yaz kafamızı dağıtmak için kaçabiliriz.

Rotayı tabi çıkmadan detaylı olarak planladık. Aslında ana rotayı planladık, yol boyunca aksilik olursa ya da fikrimizi değiştiririz diye kalacak yer olarak sadece ilk durağımız Selanik'i ayarladık. Genellikle günde 600-1000 km arası yaparız diye düşünüyorduk ama 1000 çok fazla bir gün için. 400-500 km idealdi. Yani buradan Selanik, Belgrad ve sonra Budapeşte ilk başlangıç için en iyi seçenek. Oradan istediğiniz yöne ayrılabilirsiniz; Viyana, Prag gibi. Biz Viyana üzerinden devam ettik.

Navigasyon olarak NAVIGON kullandık, önceden tüm haritaları indirdik (her ülkenin haritasını tek tek indirmek gerekiyor bu önemli, ben Makedonya'yı indirmediğim için çevresinden dolandırdı bizi ve planımızda yokken Bulgaristan'ı da görmüş olduk :) ) Bunun dışında mükemmel bir program. 7000 km boyunca yoldaki tabelalara kadar her şeyi metre hassasiyetle gösterdi. İnternet işini genelde kaldığımız yerlerde hallettik ama acil durumlar için telefonlarımızı yurt dışı kullanıma da açtık. Lazım olduğunda da kullandık tabi kısa sürelerle.

Masraf olarak da araç ile çıkmak için iki belge Beynelmilel Ehliyet (Türkiye Turing ve Otomobil Kurumundan alınacak. 2015 fiyatı: 415 TL. Yenilediğinizde 224 TL) ve Yeşil Sigorta (Yine Turing’ten alınacak. 15 günlük:  63,00€) gerekiyor. Bunun dışında bir masraf gerekmiyor. Ben her halükarda kaskoya da yurt dışı klozu eklettim ne olur ne olmaz diye ve Alfa'nın uluslararası telefon numaralarını vs. yanımda bulundurdum. Neyse ki bir sıkıntı olmadı şükür.

İspanya arabayla bize biraz uzak geldi :) Yapabilirseniz ne güzel olur tabi. Biz dönüşte İtalya'dan Yunanistan'a feribotla geçtik. Güzergahta onu da hesaba katın, çok faydalı oluyor. Başka bir bilgi gerekirse yardımcı olmaya çalışırım her zaman.

Herkese ayrıca teşekkürler :)
2000 - Seat Leon 1.6

cengizcaliskan

• Membro
San Siro Stadyumunun önünde Giu'nun arz-ı endamı :)

2000 - Seat Leon 1.6

murat

• Amministratore
Çok güzel resimler..Ve güzel rota tabi ki. Sadece İtalya yapacak arkadaşların kendi araçlarını buradan oraya götürmelerine gerek yok, çok iyi fiyatlara farklı Alfaları kiralama seçenekleri çok daha akılcı. Yunanistan'ı da vs. yerleri de araç ile gezerim derseniz o ayrı tabi ama 3-30 paraya Yunan, Balkan turları var malum. Ayrıca Here Maps'i Avrupa'da herkese tavsiye ediyorum.
Kendi hayalim motor ile bu rotaları yapmak  :rock:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

iceberg156

• Membro
Arkanızda harika anılar bırakan çok orjinal bir balayı fikri olmuş. :clover:

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

Alfadanadam

• Moderatore
Güzel bir rota olmuş, harika hatıralar kalmıştır eminim.
Herkesin hayali sanırım ama evde çocuk sayısı arttıkça ihtimal de azalıyor be.

Foxy

• Membro
Çok güzel gerçekten.Bende Yunanistan'a gitmeyi düşünüyordum ama şimdi böyle bir tur kafamda soru işareti oldu yapabilir miyim acaba diye :)

admin

• Amministratore
Böyle bir tur yapmayı planlayacakların Avrupa bizi daha da dışlamadan ellerini çabuk tutmalarında fayda var.  :)

(Kişisel anlamda Avrupalının Türklerle bir sıkıntısı yok tabi ki, o konuda herkes rahat olabilir, sadece her an değişiklik gösterme potansiyeli olan politik gelişmeler nedeni ile bürokratik engelleri aşmak zorlaşabiliyor).
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

ssg

• Membro
@mertcancagla 'yı ziyarete Roma'ya gittim. Kuzey İtalya turumuzda tabiki de Alfa müzesine gitmeden olmazdı. Yanında da Ferrari müzesi pastanın üzerine çilek oldu adeta.
İtalya ehliyeti olmadığı için yolcu koltuğuna oturup, müzenin yetkili şoförü ile Arese etrafında 4c Spider turuna çıktık. Launch control ile kalkış yaptık muazzam bir ivmelenmesi var. Motor sesi egzoz sesi cidden çok güzel olmuş, çok keyifli bir araç. İndikten sonra ağzım resmen kulaklarımdaydı. 2-3 dk sonra anca konuşmaya başlayabildim.

Rekor kıran Giulia Q'yu müzenin girişine koymuşlar.

« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2017, 00:52:12 Gönderen: ssg »
MiTo 1.4 MA TCT
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

Jakomo

• Membro
bambaşka bir dünya......
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

mertcancagla

• Membro
Benim muzeye ikinci gidisim oldu, ancak ilk kez gitmiş gibi oldum. Alfa muzesi gercekten cok guzel bir muze. Ozellikle Modenadaki Ferrari muzesiyle karsilastirdigimizda Alfa muzesi cok daha kapsamli ve detayli bir muze. Ferrari muzesindeki araclarin kozmetik anlamdaki bakimsizliklari bizi baya sasirtti. Alfa muzesindeki araclar Ferraridekilere nazaran daha iyi durumdalardi.
Yani alfa romeo yine farkini ortaya koymus :p