Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Rüya gibiydi.. Audi A3 1.4 TFSI Sedan

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login
Yol tutuş denince aklıma niyeyse GT'nin koltuklarının bel destekleri geliyor :D

Ana kucağı misali tutuyor diyorsun :D
Aynen öyle :D bide zayıfım, diğer spor arabalarda fazla hissetmem bel desteklerini. Mesela 147'ye binen arkadaşlarım çok sardığını söylüyor ama ben sadece Gt'de sardığını hissedebiliyorum :D
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

rain man

Yol tutuş denince aklıma niyeyse GT'nin koltuklarının bel destekleri geliyor :D

Ana kucağı misali tutuyor diyorsun :D
Aynen öyle :D bide zayıfım, diğer spor arabalarda fazla hissetmem bel desteklerini. Mesela 147'ye binen arkadaşlarım çok sardığını söylüyor ama ben sadece Gt'de sardığını hissedebiliyorum :D

Ben bayağı kalınım. Bir de beni düşün. Bazen sıkıldığımı hissediyorum koltukta :D

Şaka bir yana çok fazla aracın şoför koltuğuna oturmadım ama buna ilk oturduğumda vay arkadaş nasıl sarıyormuş demiştim. O koltuğa oturunca iş bitmişti zaten :D
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

ozoozo

Konu dışı olacak ama zaten kapanmış bir konu , yani konu sahibi aracını aldı haliyle ekleme yapabiliriz diye düşündüm.

Zafer abinin giuliettanın yol tutuşundan bahsettiği yorumunda çok şaşırmıştım ancak yazmak için şimdi fırsat buldum , 159 hepimizin bildiği gayet tok,zımba gibi yol tutan bir araç ve bana göre giuliettanın 159 dan at ile deve denecek kadar eksik yol tutuşu yok haliyle ben 156 ile kıyas bile yapmıyorum. Hiç 156 kullanmadım ona bir şey demem yanlış olur ama 159 ile denedim , 159 ile arkalı önlü viraja çok girdik hatta bir defasında Uğur abi çok şaşırmıştı ve dediği cümle aynen aklımda "virajlarda 159 a kolay kolay kafa tutulmaz ama giu gayet iyi geliyor" demişti ( You are not allowed to view links. Register or Login ümitköy köprüsünü hatırlarsın belki abi) kolay kolay kafa tutulmazdan kastı gerçekten başarılı bir yol tutuşunu olduğunu söylemesiydi. Haliyle ben daha bir gün giulietta'nın beni viraj konusunda üzdüğünü görmedim , günlük yaptığım yol olduğu için örnek veriyorum "iyi bir şey olduğu için değil" evim bilkentte olduğu için neredeyse her gün Bilkent köprüsünü kullanıyorum , haliyle bilenler bilir zamanında o köprüden çok uçan veya virajı alamayıp çarpan olmuştur ancak ben giu ile 70-80 ile döndüğüm de banamısın demiyor ve "net" olarak virajdan mis gibi çıkıyor hatta milletin bazen napıyor bu diye baktığını görüyorum çünkü o viraj için 70-80 gerçekten hızlı bir sürat , yolu düşen olursa görmesini isterim :)

Artık aracımın limitlerini veya nerde nasıl tepki vereceğim için ben o şekilde giriyorum bir başkasına tavsiye etmiyorum ancak demek istediğim ne kadar başarılı bir yol tutuşa sahip olduğunu özellikle o köprüyü bilenler için o süratlerin ciddi olduğunu ve bana mısın demeden giu nun yola devam etmesi benim için "başarı" dır. Zaten antepe giderken falan pozantıda bayır aşağı 160-170 girdiğim virajlardan bahsetmek bile istemiyorum gerçekten başarılı :)

Bu arada bilkent köprüsü için yaylı,18 jantlı ve pzero lu bir giulietta için limit 90-100 arası bir hız :D 90-100 arasında araç kaymaya başlıyor hemde çok tatlı arkayı salıyor  :p

Özet olarak Giulietta bana göre sınıfında yol tutuşu olarak ya zirvededir yada zirvenin 1 tık arkasındadır zaten geriye ne kalıyor belki bmw 1 kasa..

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login 2 tane 156'ım oldu. 2 si de 2.0 ve bir süre 17 li. Özellikle mk2 nin yol tutuşu çok başarılıydı. Metin abi benim aracı test ederken Fiesta ile maksimum 80 ile girebileceğim virajı 120-130 la dönüp üzerine "156 nın en çok bu özelliğini seviyorum yoldan kopartamıyorsun" dediğini lastikler ciyak ciyak öterken net hatırlıyorum. 159'u hiç zorlamadım ama normal şartlarda bildiğin lokomotif gibi ilerliyor :) Karşılaştırmayı You are not allowed to view links. Register or Login ve You are not allowed to view links. Register or Login daha net yapabilir diye düşünüyorum :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login 2 tane 156'ım oldu. 2 si de 2.0 ve bir süre 17 li. Özellikle mk2 nin yol tutuşu çok başarılıydı. Metin abi benim aracı test ederken Fiesta ile maksimum 80 ile girebileceğim virajı 120-130 la dönüp üzerine "156 nın en çok bu özelliğini seviyorum yoldan kopartamıyorsun" dediğini lastikler ciyak ciyak öterken net hatırlıyorum. 159'u hiç zorlamadım ama normal şartlarda bildiğin lokomotif gibi ilerliyor :) Karşılaştırmayı You are not allowed to view links. Register or Login ve You are not allowed to view links. Register or Login daha net yapabilir diye düşünüyorum :)

Erdem abi sanırım yanlış anlaşıldım , 156 elbette ki dediğin gibi iyi yol tutuyordur ancak ben giuliettanın daha kötü yol tutuşuna sahip olduğunu düşünmüyorum.

OZO..!!!

master

Erdem abi konu 156 vs 159 olursa genel toplamda 159 net şekilde önde.

Ancak bu benim kullandığım 156'mla karşılaştırınca. Birisinde 16 inç jantlar ve 205 lastikler varken diğerinde 225 lastikler ve 17" jantlar var, aynı arabaya koysan bile fark eder :)

156'da VDC yoktu benim, o yüzden o arabayı açıkçası daha iyi tanıyordum. Ve bazı virajlara 159'dan iyi girdiğini, direksiyon hissiyatının daha atik ve direkt olduğunu da söyleyebilirim. Ama genel toplamda 159 daha iyi tutuyor, özellikle yüksek hızda 156'dan net şekilde daha önde. Daha da önemlisi limit üstü tepkisi. 159'un arkayı bıraktığında bile korkuttuğunu hatırlamam, ama 156'yı 159 ile kıyasladığımızda limit üstünde arkası biraz daha heyecanlı.

Alıp tapagaz kapatacaksın, hangisine güvenirsin deseler 159 derim, hangisi daha eğlenceli deseler 156 derim.

Giu'yu 156 ve 159 kadar uzun kullanmadım ama kullandığım kadarıyla ikisinin arasına koyarım. Üçünde de aynı jant+lastik kombinasyonu olursa 159 en iyi, Giu ortada, 156 üçüncü sırada olur kanaatimce. Ama öyle ahım şahım farklarla değil.

156'yı küçümsemeyelim yani :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

erdem1904

Erdem abi sanırım yanlış anlaşıldım , 156 elbette ki dediğin gibi iyi yol tutuyordur ancak ben giuliettanın daha kötü yol tutuşuna sahip olduğunu düşünmüyorum.

OZO..!!!

Yok kardeşim yanlış anlaşılmadın :) bilakis doğru anlaşıldın ben de mevzunun daha derinini merak ettim. 156 yı biliyorum ama 159 a ve limitlerine yabancıyım her ikisinin limitlerini bilen önder de o konuda bizi aydınlatmış oldu ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

max-ime

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Aynen Ozo'nun dediği gibi ben virajda arkamdan gelirken gördüğümde şaşırmıştım, Giu cidden iyi yol tutuyor. 156 bir dönemin efsanesi olsada en nihayetinde 98 yılının teknolojisi mevcut. Biliyorsunuz benim 156'da koni amortisör+yay vardı, ona rağmen İstanbul yolculuğumuzda gördümki Giu daha iyi yol tutuyor.

Önder'in yorumlarından bir kısmına katılmıyorum :) 159 156'dan daha çevik olduğunu düşünüyorum. Ardı ardına handlinglerde önü direk yolunu buluyor, şasede herhangi bir esneme yada burulma olmuyordu. Bunu özellikle viraj içlerinde şerit değiştirirken hissediyorsunuz. Ama şuna var, yine Önder'in tersine yüksek olmayan hızlarda limitlerin üstüne çıktığım zaman 156'da tedirgin olmuyorken, kontra ile hemen yönümü bulacağımı düşünüyorken, 159 ile limitlerin dışına çıktığım zaman daha tedirdin oluyordum. Tabi bu biraz subjektif yorum, ağırlık ve cüssesinden dolayı sadece hissiyat da olabilir.

Son olarak 156'nın sevmediğim tek özelliği maalesef handliften sonra aran yolunu bulurken aracın burnunda illaki titreme oluyordu, sanırım çokta iyi bir şasesi yok. You are not allowed to view links. Register or Login  ilk 156'yı aldığı zaman konuşmalarımızda o da aynı yorumda bulunmuştu. Benim eyyorlamam bukadar :)

159>Giu>156

ozoozo

Keyifle okuyorum ellerinize sağlık , okuması zevkli bir konu oldu yok mu başka tecrübelerini paylaşıcak bilgilenelim :)

OZO..!!!

master

Hahaha sürücüye göre nasıl değişiyor bak yorum ve hissiyatlar :)

Yalnız atiklik ve çeviklik kelimelerini aynı anlamda kullanmamış olabiliriz. Ben 156'nın tepkilerinin ve iletişiminin daha iyi olduğunu düşünerek o şekilde konuştum, yoksa arka arkaya virajlarda 159'un daha dengeli olduğuna mutlaka katılıyorum.

Yani farklı düşündüğümüz tek nokta limit üstü davranışı, 156'yı daha iyi tanımama rağmen limit üstünde beni zaman zaman zorladığını hatırlarım, 159'da ise hep daha rahattım.

Şaseye gelince 159 zaten fersah fersah ötede 156'ya göre. Kalite akıyor arabadan :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

max-ime

Hahaha sürücüye göre nasıl değişiyor bak yorum ve hissiyatlar :)

Yalnız atiklik ve çeviklik kelimelerini aynı anlamda kullanmamış olabiliriz. Ben 156'nın tepkilerinin ve iletişiminin daha iyi olduğunu düşünerek o şekilde konuştum, yoksa arka arkaya virajlarda 159'un daha dengeli olduğuna mutlaka katılıyorum.

Yani farklı düşündüğümüz tek nokta limit üstü davranışı, 156'yı daha iyi tanımama rağmen limit üstünde beni zaman zaman zorladığını hatırlarım, 159'da ise hep daha rahattım.

Şaseye gelince 159 zaten fersah fersah ötede 156'ya göre. Kalite akıyor arabadan :)

Bir arkadaşım, 156 ile ilgili bir yorum yapmıştı. Ben çok severim, sizinle de paylaşayım :)

'156 ile madeni para üzerinden gç, 50 Kuruş mu 1 lira mı direksiyon sana söylesin' der :)

TurboBenzina

156 benim için yeri doldurulamaz metal parçası :)

KUY65

'156 ile madeni para üzerinden gç, 50 Kuruş mu 1 lira mı direksiyon sana söylesin' der  :yukari-ok: efsane laf olmuş :alkis:
MiTonun yol tutuşu bunların arasında ne acaba 147 sürdüm ama 156 yada giu sürmediğimden mitoyu nereye koysam bilemedim  :S
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

fevkalbeser12

156 ya 2 sene, 159'a 3 ay ve Giuleittaya da 3 aydır biniyorum. Bana göre. En eğlenceli 156 en güvenli 159 en çevik Giuleitta. Şöyle bi benzetme yapabilirim,
Giuleitta=Muhammed Ali
159=Ivan Dragon
156=Rocky Balboa
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

canselmo

159 u yakşalık totelde 100 km kadar kullandım. Orjinal alt takım süspansiyon olarak kullandıgım en rijit arabadır. Sert ve tok tam viraj arabası gerçekten
2.memleket  = İtalya

Doğa Tosun

Bence en iyi yol tutuş e36'da var. Mesela 40 kilometre hız ile giderken düz yolda bile debriyajı bi tokatla, "tak!!" Limitin üstündesin :D şaka bi yana, 147 ve 156 kullanmış biri aralarındaki farkı yazabilir mi, merak ettim. Benim izlenimlerime göre, 159'un limitleri, 147'den ve GT'den yüksek. Ama limitin üstüne çıkıldığında tekrar çizgisine döndürmek belki gt yada 147 kadar kolay olmayabilir gibi geliyor. Bunda eaglef1'lerin karakteristiği de etkili olmuş olabilir, yada Uğur Abi'nin dediği gibi cüsse ve ağırlıktan dolayı sadece hissiyat da olabilir.

Ama 147'nin düşük hızlardaki sert manevralara verdiği cevap daha iyi bence. 159 biraz ağırlıktan dolayı sanki saçmalayabiliyor. Bu da ağırlığına göre normal bi durum. Bir de 147 ile ilgili olarak, artık geçen zaman ile birlikte sınıfının, hatta kendinden üst klasmanlardaki bazı modellerden bile iyi bir sürüş sunduğunu farkediyorum. Aynı GT'deki gibi hisli direksiyon kesinlikle 159'dan daha samimi ve net. Yüksek hız kabiliyeti hiç fena değil. Vizeye yetismek icin geçen hafta 170-190 arası bi 3-4 km yol gittim, girdiğim virajlara ben bile şaşırdım. 159'dan hafif olmasına, ve sert hissettirmesine rağmen daha çok yatıyor sanki virajlarda. Ama kompakt bi arabaya göre muazzam tepkileri var genel olarak. Tahminimce 156, sadece yüksek hızda iyidir 147'den, sedan formuna sahip olduğu için.

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

chao

Valla 159 /156 kullanmadım ama,

147/Giulietta karşılaştırması yaparsak, Giu hissedilir derecede daha iyi. 147'nin yol tutuşu kötü gibi birşey çıkmasın buradan, tam aksine çok keyifliydi ama Giu'nun daha iyi tutunduğunu kullanırken hissediyorsunuz.147/156'nın daha mekanik olması belki eglenceli hissettirebilir ama giu'dan daha iyi yol tutabileceğini sanmıyorum. Mesela keskin bir virajda, viraj içinde gaza yüklendiğinde 147'nin arkasının tatlı tatlı geldiğini hissediyordum,bir yerden sonra araba yeter diyordu. Giu'nun arkadan koptuğuna pek şahit olmadım, koparsa kafadan kayıyor :D o zamanda elektronik sistemler arabanın kafasını tekrar çizgiye sokuyor. Ama Giu'nun kafadan kaydığı limite 147'nin çıkabileceğini sanmıyorum. 159 belki çok daha iyidir, hiç denemedim.
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

fatihmehmet

Bazen stabilize yolda sert kontratlar yapıyorum 147 ile hafif arkadan kopma yaşatıyor ama hiç kopartamadim tamamen.  Sadece kışın bu kontratları tamamen Karlı yolda yaptığımda önden kayıyor.
Önden kayma buyuk risk aslında. Toparlama ihtimali çok düşük.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

master

147 156 karşılaştırmasını yabancı forumlarda da defalarca yapmışlar ve herkes farklı bir şey söylemiş :) 147 daha iyi diyen var, yok canım saçmalama 156'nın yanına yaklaşmıyor diyen var vsvs.

Ancak 159'un GT'den yüksek limitleri olduğuna emin misin Doğa? Ben de orada şaşırdım biraz. CSC5 lastikli 159 ile VDC sokmayan limit 80 km/s olan viraja daha eski teknoloji Bridgestone S001 lastikli GT ile 90 ile girdiğimde hala elektronikler yoktu ortada ve "bas bas daha hızlı da girerim" diyordu. Birçok farklı virajda da denedim ve GT Q2 159'u kenara koyalım kullandığım ve yolda denk geldiğim birçok arabadan daha yüksek limite sahip. 159'un bu konuda GT'ye üstün geleceği tek nokta yine limit üstü olur :) GT arkayı bıraktığı zaman 159 kadar rahat kontol edilmiyor.

GT bildiğim kadarı ile önden çekiş araçların referansı. Daha iyi tutan bir önden çekiş araç yoktu uzun süredir. Şu anda Megane RS III daha iyidir tahminimce sadece.

Şöyle anlatayım. Rahmetli GTV V6 TB benim bugüne kadar "hahah naparsam yapayım yoldan çıkmaz bu" dediğim yegane araçtı. Ve hiç beklemediğim bir anda hiç beklemediğim kadar yavaş bir hızda pertepolis şehrine yolculuğunu yaptı. O günden sonra virajlarda, düz yolda, herhangi bir limit üstü durumda çok daha korkak davrandım. Ezbere bilsem de virajlara çok daha dikkatli girdim, çünkü GTV kazasında her gün geçtiğim virajın ortasında bir önceki gün/gece çöküntü oluşmuş ve o yüzden zıplayıp kaza yapmıştım.

İşte bu minval altında o günden sonra limit üstünde "yok lan merak etme bir şey olmaz" dediğim yegane araç yine 159 oldu :)

159'un en büyük dezavantajları direksiyon hissiyatı ve çok geç tepkileri. Yalnız bunu tamamen GT ve 156 ile karşılaştırarak söylüyorum, yoksa o sınıfta 159 hala rakiplerinden çok daha iyi. Ancak 300 kg ek ağırlığın da mutlaka bir dezavantajı olacak.

Bir de ağırlık ve şasenin kalitesi yanıltıcı olabiliyor. Ben 200 km/s ile giderken GT rüzgardan etkileniyor mesela, içine çok ses alıyor, direksiyona daha iyi sarılıyorum, 159 ise dümdüz Merso gibi hiç 200'le gittiğini hissettirmeden devam ederdi. Arabanın içindeyken sanki 159 çok daha güvenliymiş gibi geliyor, ama gerçek yol tutuşa baktığın zaman 200'le ani manevra yapacaksın hangisi altında olsun istersin deseler tereddütsüz GT Q2 derim.

Kullandıklarımı kenara koyarsam sahip olduklarım arasında sıralamam şöyle olur:

Kaymak asfalt yüksek hız:

GTV V6 TB (komple yapılı süspansiyon) > GT Q2 > Spider > 159 > 156

Kaymak asfalt orta ve düşük hız:

GT Q2 > GTV V6 TB (komple yapılı süspansiyon) > Spider > 159 > 156

Kaymak asfalt olmayan yol (Örnek eski Çeşme yolu):

159 > 156 > GT Q2 = Spider > GTV V6 TB

Kötü hava koşulları (yağmur, tek taraf çamur vs)

GT Q2 > GTV V6 TB (komple yapılı süspansiyon) > Spider > 159 > 156

İçine binince genel olarak hangisi daha güvenli hissettiriyor:

GT Q2 > GTV V6 TB (komple yapılı süspansiyon) = 159 = Spider > 156

Benim subjektif yorumlarım bu şekilde :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

halil

Bence en iyi yol tutuş e36'da var. Mesela 40 kilometre hız ile giderken düz yolda bile debriyajı bi tokatla, "tak!!" Limitin üstündesin :D şaka bi yana, 147 ve 156 kullanmış biri aralarındaki farkı yazabilir mi, merak ettim. Benim izlenimlerime göre, 159'un limitleri, 147'den ve GT'den yüksek. Ama limitin üstüne çıkıldığında tekrar çizgisine döndürmek belki gt yada 147 kadar kolay olmayabilir gibi geliyor. Bunda eaglef1'lerin karakteristiği de etkili olmuş olabilir, yada Uğur Abi'nin dediği gibi cüsse ve ağırlıktan dolayı sadece hissiyat da olabilir.

Ama 147'nin düşük hızlardaki sert manevralara verdiği cevap daha iyi bence. 159 biraz ağırlıktan dolayı sanki saçmalayabiliyor. Bu da ağırlığına göre normal bi durum. Bir de 147 ile ilgili olarak, artık geçen zaman ile birlikte sınıfının, hatta kendinden üst klasmanlardaki bazı modellerden bile iyi bir sürüş sunduğunu farkediyorum. Aynı GT'deki gibi hisli direksiyon kesinlikle 159'dan daha samimi ve net. Yüksek hız kabiliyeti hiç fena değil. Vizeye yetismek icin geçen hafta 170-190 arası bi 3-4 km yol gittim, girdiğim virajlara ben bile şaşırdım. 159'dan hafif olmasına, ve sert hissettirmesine rağmen daha çok yatıyor sanki virajlarda. Ama kompakt bi arabaya göre muazzam tepkileri var genel olarak. Tahminimce 156, sadece yüksek hızda iyidir 147'den, sedan formuna sahip olduğu için.

147 ve 156 ikisini de kullanan biri olarak bence 147 nin yol tutuşu 156 dan iyi.gerçi 147 m de spor yay,kule gergisi vardı.156 standart vaziyette .147 vdc yok,156 da standart olarak var.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Utku

Hah gene yol tutuş konusu açılmış, ofiste çay eşliğinde daha önce kaç kez okusamda yine keyifle okudum.

Çıkış konusu olan giulietta nın 156 dan bi tık kötü tutuyor olmasına pek ihtimal vermiyorum.Zaten özdemirle uğur deneyerek anlatmışlar durumu.Üstelik amortisör + yay kombinasyonuna rağmen.

Benim 156 da 17 lastik ve yay kombinesiyle, neredeyse 159 kadar tutuyordu.100-120 km hıza kadar da çok daha keyifli sürüş sunuyordu.Hatta ilk test ettiğimde 159 a bu kadar para vermeye gerek yokmuş demiştim :) Zira henüz yüksek hıza çıkmamıştım.

Ne zamanki 130+ hıza çıktım, aha dedim şase sinyal veriyor.Araba yine tutuyor ama yatarak tutuyor.
Üstelik düz yolda dahi gezinme eylemine geçiyor.Stabil gitmiyo araba, güven düşüyor.159 un pahası ve kalitesi tamda burada ortaya çıkıyor işte.159 başka bi dünya abi, kim ne derse desin.Araba çevik bir beton sanki, kalıp halinde dönüyor ve taş gibi hissettiriyor :)

147 ile 156 nın düşük hız tepkileri aynıydı.Ancak ilginç şekilde 130-140 gibi hızlarda gezinme eylemi pek hatırlamıyorum.Unutmuşda olabilirim..Tutuş limitleriyse yine benzerdi.Ancak 156, 17 lastik ve eibach yay, 147 ise 16 lastik ve standart yaylıydı.Eşit şartlarda 147 bir tık iyi olabilir.Yine hatırladığım kadarıyla ilk kopma arkadan başlıyor ve toparlaması zor da olmuyor.Bu kadar eski altyapılı bir arabanın böyle yol tutması takdire şayan, koca bir alkışı hakediyor.Ama bu sıralama içinde genel toplamda 147 yi sona yazıyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login Bu arada doğanın bahsettiği GT, Q2 değildir.O yüzden 159 un limitleri daha yüksek demiştir

Sıradaki aracımın GT Q2 olmasını çok istemiştim ama malum sayılı adet var ve evli birinin tek aracı olması biraz mantık dışı.O yüzden hep derim, selim abi idolum gibi bişey, hem sw hem coupe sahibi olarak.

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

Kibitzer

Üniversitedeki hocamızın deyimiyle "Konuyu taca atmışım". Ama iyi de olmuş be, ne güzel bilgi/görüş alışverişleri oluyor :D Umarım konu sahibi arkadaş kızmıyordur :))

Tekrar belirteyim. Ben bugüne kadar x kadar km yaptıysam 10x km yapmış, ben x adet araba kullanıp değiştirdiysem 10x adet araç değiştirmiş/kullanmış/test etmiş arkadaşlar vardır burada. Asla o kadar iyi bildiğimi iddia etmem.

156'yı geçen ramazan bayramının arefe gecesinde gerçekten limiti sayılacak süratte kullandım. Kardeşimi hastaneye götürürüyordum ve Edirne çevre yolunda 200 civarında bir hız ile gittim ki o yol dümdüz bir çevre yolu değil. O sırada tamamen standart lastik/jant ve amortisörler ile hiç tehlikeye atmadı bizi. Giulietta ile bir kere o süratlere çıktım, İstanbul'dan Edirne'ye giderken otobanda DS4'lü bir arkadaş sıkıştırdı, zaten D modu denemek istiyordum. 3-5 dakika neredeyse dümdüz yolda denedim. Sonrasında bir daha o DS4'ü görmedim, muhtemelen ilk çıkıştan kaçıp gitmiştir.

Bana mı öyle geldi, yoksa daha fazla mekanik olmasından mıdır bilmem ama 156 ile sürüşü daha çok hissediyordum.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Doğa Tosun

Hepinizin yazdıklarını, pert olan gtv kısmı hariç keyifle okudum :)

Açıkçası 147 ve 159 ile limitin üstüne çıkıp kaymış, ama toplamış olsam da, GT'yi ikisine göre çok az kullandığım için çok da tecrübem yok. O yüzden tahmin gibi birşey oldu benim için. Aslında 2.0 jts motorun optimize ağırlığı sayesinde benim Gt de dediğin gibi 159 dan iyi tutunuyor olabilir ama, bende q2 diffransiyel yok :) belki fark ondandır. GT ile birkaç kez kaza atlattım. Biri paspasın kayıp gaz pedalını diplemesiydi, diğeri de batıkent'in beyaz bol ziftli eski asfaltına hem yokuş aşağı eğimli, hem de yaklaşık 70-80 derecelik bir viraja girdiğimde GT'nin çok kötü durumda olan lastklerini unutup (özellikle arkalar) arabayı huzursuz etmeden fren yapma çabamda sağ tekerlerin de ıslağa denk gelmesiyle karşı şeride spin atarak geçtim. Çok şükür karşıdan araba gelmiyordu. O günden sonra yeni lastik alana kadar zaten çok korkak davrandım. Belki söylediklerimde etkisi vardır. Yazdığımı okudum, biraz Gt ile 147 birbirine yakın ama 159 daha iyi havası vermişim. Öyle değil, gt bayağı iyi 147'den. Belki dediğin gibi 159'dan da iyidir ama, 159'un verdiği muhteşem güven hissi beni yanıltıyor sanırım. Bence 159 sürücüsünü işin içine pek dahil etmeyen, "sen rahat ol aslanım ben o ürktüğüm virajı parçalar geçerim" diyor. Fazla iletişim yok. Çünkü fazla aksiyon yok. Limitler çok yüksek, Utku Abi'nin dediği gibi, o bir beton. 147 ise ki tahminimce 156'da da durum böyledir, çok daha iletişim halinde sürücüsüyle. Limitlere yaklaşıldığında ve limitler geçildiğinde işi daha çok size bırakıyor. Daha hassas, giu ve 159'a göre daha doğallar.

Aslında 159 gerçekten tehlikeli bir model :) o kadar güven hissi veriyor ki, örneğin fluence'lerle falan yol tuttuğunu sanıp viraja limitte giren, Şans eseri çıkan insanların eline geçerse "oha bu hiç kaymaz 220'yle yapışıyım şu viraja" şeklinde acı sonlara sebep olabileceğini düşünürüm hep.

senelerdir babamın kullanmasından mıdır, yoksa bu fazla güvenden midir bilmiyorum ama 159'u hep abim gibi hissediyorum :D 147 ise tam kankam olmuş durumda. GT çok sevilen kız arkadaş gibi, anca üzerine titriyorum. Teybinin tuşlarına bile farklı bi özenle basıyorum :D .

AMA BİR e36'm VARDI !! Bir araba bu kadar şeytan olabilir. Tam bir kötü arkadaş. Her türlü itliğe "varım" diyeninden :D . Enteresandır, düzgün kullanıldığında beklenmeyecek kadar da iyi yol tutardı pislik. Dikmen ışıkları geçtikten sonra konya yolunda bi otururdum gaza, ilk alt geçite kadar 190'la iner, orda biraz yavaşlatıp tekrar gazlardım. (147 ile cesaret edemem). Konya'ya giderken de 5 kişi full bagaj ile 200 üstü seyrederdim, ön camının dik olmasına rağmen de hiç hızı hissettirmezdi.. Hey gidi, 147'nin tepkileri bile onun yanında yapay kalır...

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Doğa Tosun

Hepinizin yazdıklarını, pert olan gtv kısmı hariç keyifle okudum :)

Açıkçası 147 ve 159 ile limitin üstüne çıkıp kaymış, ama toplamış olsam da, GT'yi ikisine göre çok az kullandığım için çok da tecrübem yok. O yüzden tahmin gibi birşey oldu benim için. Aslında 2.0 jts motorun optimize ağırlığı sayesinde benim Gt de dediğin gibi 159 dan iyi tutunuyor olabilir ama, bende q2 diffransiyel yok :) belki fark ondandır. GT ile birkaç kez kaza atlattım. Biri paspasın kayıp gaz pedalını diplemesiydi, diğeri de batıkent'in beyaz bol ziftli eski asfaltına hem yokuş aşağı eğimli, hem de yaklaşık 70-80 derecelik bir viraja girdiğimde GT'nin çok kötü durumda olan lastklerini unutup (özellikle arkalar) arabayı huzursuz etmeden fren yapma çabamda sağ tekerlerin de ıslağa denk gelmesiyle karşı şeride spin atarak geçtim. Çok şükür karşıdan araba gelmiyordu. O günden sonra yeni lastik alana kadar zaten çok korkak davrandım. Belki söylediklerimde etkisi vardır. Yazdığımı okudum, biraz Gt ile 147 birbirine yakın ama 159 daha iyi havası vermişim. Öyle değil, gt bayağı iyi 147'den. Belki dediğin gibi 159'dan da iyidir ama, 159'un verdiği muhteşem güven hissi beni yanıltıyor sanırım. Bence 159 sürücüsünü işin içine pek dahil etmeyen, "sen rahat ol aslanım ben o ürktüğüm virajı parçalar geçerim" diyor. Fazla iletişim yok. Çünkü fazla aksiyon yok. Limitler çok yüksek, Utku Abi'nin dediği gibi, o bir beton. 147 ise ki tahminimce 156'da da durum böyledir, çok daha iletişim halinde sürücüsüyle. Limitlere yaklaşıldığında ve limitler geçildiğinde işi daha çok size bırakıyor. Daha hassas, giu ve 159'a göre daha doğallar.

Aslında 159 gerçekten tehlikeli bir model :) o kadar güven hissi veriyor ki, örneğin fluence'lerle falan yol tuttuğunu sanıp viraja limitte giren, Şans eseri çıkan insanların eline geçerse "oha bu hiç kaymaz 220'yle yapışıyım şu viraja" şeklinde acı sonlara sebep olabileceğini düşünürüm hep.

senelerdir babamın kullanmasından mıdır, yoksa bu fazla güvenden midir bilmiyorum ama 159'u hep abim gibi hissediyorum :D 147 ise tam kankam olmuş durumda. GT çok sevilen kız arkadaş gibi, anca üzerine titriyorum. Teybinin tuşlarına bile farklı bi özenle basıyorum :D .

AMA BİR e36'm VARDI !! Bir araba bu kadar şeytan olabilir. Tam bir kötü arkadaş. Her türlü itliğe "varım" diyeninden :D . Enteresandır, düzgün kullanıldığında beklenmeyecek kadar da iyi yol tutardı pislik. Dikmen ışıkları geçtikten sonra konya yolunda bi otururdum gaza, ilk alt geçite kadar 190'la iner, orda biraz yavaşlatıp tekrar gazlardım. (147 ile cesaret edemem). Konya'ya giderken de 5 kişi full bagaj ile 200 üstü seyrederdim, ön camının dik olmasına rağmen de hiç hızı hissettirmezdi.. Hey gidi, 147'nin tepkileri bile onun yanında yapay kalır.. Bmw demişken, geçen hafta 3-4 gün e60 530d ile gezdim, ve sattım. 159 ile bayağı çekişeceğini, belkide 159'dan daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Bu yol tutuş olayları da aslında benim için istanbul'a 2013 A6 3.0 tdı quattro ile gittkten sonra bitti gibi :D otobana görünmez ray yapmışlar, 200'ün altına inme, yol istediği kadar bozuk olsun.. Aşırı iyiydi..

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login Benim kuzende A7 3.0 tdi quattro var. Bir kaç kere şehir içinde kullandım. Ama geçenlerde bir yere acil yetişmek için çevreyolunda 250 yle sürekli seyredip 200 üstü hızlarda yere You are not allowed to view links. Register or Login gibi yapışarak şerit değiştirerek ilerlediğini görünce yalan değil korktum  :) Hatta kuzene kızdım  :) Audi nin üst segment güçlü 4 çeker sedanları yol tutuş olayını aşmış.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2