Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 1.4 T Multiair Bilgi alma  (Okunma sayısı 4200 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zburakk

• Membro
1.4 T Multiair Bilgi alma
« : 16 Mayıs 2019, 14:18:15 »
Herkese selamlar

Aranıza yaklaşık olarak 3 ay önce 2012 model mito 1.4 T multiair TCT ile katıldım. Yeni aracın heyecanından ötürü, 1.4 turbo multiarla ilgili geliştirmeleri bir çok forumda araştırıyorum.Aklıma ilk takılan konu 170 hp qv ile benim 135 lik arasındaki fark oldu. Çoğu forumda tek farkının turbo boyutu olduğu yazılsa da,  farklı olan motor kodları beni şüpheye düşürüyor.Tecrübelerinize dayanarak sorduğumda bunu doğrulayabilir misiniz yoksa piston materyali, enjektör farkları vs gibi başka farklarda var mıdır?

Bir diğer noktada multiair sistemi hakkında. 1.4 T Multiair motorlar alfa dışında fiat modellerinde de kullanılmakta. Bu nedenle modifiye konusunda fiat abarth sitelerini de gezmekteyim. Dikkatimi çeken bir şey multiair modifiyesi hakkında oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=ZDQ7kt9jYCY&

Videoda gördüğünüz arkadaş multiair yaylarını değiştirerek fiyatına uygun bir güç kazancı sağlamış.Hatta videosunun açıklamasında aldığı yayların linkini de vermiş.Aynı yayları alfaların multiair sistemlerinde de kullanmak mümkün müdür? Ya da bizim içinde bu tarz yaylarda bulunuyor mu?

Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

ealprsln

• Membro
Ynt: 1.4 T Multiair Bilgi alma
« #1 : 16 Mayıs 2019, 17:28:38 »
FIAT ve AR'da bulunan MA üniteleri birebir aynıdır (1.4 hacimlerden bahsediyorum). Yaklaşık 150.000 km dir Multiair kullanan birisi olarak herhangi bir arıza yaşanmadığı sürece MA ünitesi için herhangi bir geliştirme, iyileştirme gibi yersiz olduğunu düşünüyorum(benim fikrimdir). Daha önce 80K km civarinda problem yaşamış ve de 155K km de de yeniden arıza yaşayarak MA ünitesini değiştiren bir kişi olarak yorumlarım bunlardır. Geçtiğimiz günlerde gene forumda konusu geçmişti ki MA üniteleri gerçekten hassas ve de kronik sorunlu. Ben değiştirirken malzeme revizyonu göremesemde ürün paketlenme tarihi 2018 idi. Fakat MA konusunda gene de içim çok rahat değil... MA araç kullanıyorsanız her zaman cekmecede 7-8k civarında para bulundurmakta fayda var. Söyleyeceğim şeyler bilimsel gerçeklere ve analizlere dayanmıyor ama gözlemlediğim kadarı ile MA araçlarda yapılan modifikasyonlar,güçlendirmeler (artık adını ne koyarsanız) ünitenin ömrünü kısaltıyor, problem yaşama riskini arttırıyor (şahsi görüşümdür).
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

zburakk

• Membro
« #2 : 16 Mayıs 2019, 23:55:11 »
Anşıldığı kadarıyla bozulmadığı sürece MA ya ellemeyeceğiz  :D. Peki denildiği gibi quadrifoglio verde ile 135 hplik 1.4 t ler arasındaki tek fark turbo büyüklüğü müdür?

murat_016

• Membro
« #3 : 17 Mayıs 2019, 02:52:26 »
Sorunun cevabı aslında soruda gizli,

Qv mitoya sahip bir arkadaşınızı bulun şase numarasını alın epere girin,kendi şasenizle kıyaslayın.ama aynı Qv'ler 1446 turbo kullanırken yanlış hatırlamıyosam 135lik ve 140 multiler 1438 turbo kullanıyor.sırf ma modülünden biraz korktuğum için tjet alıp stage 2 modifikasyon yapıp kullanıyorum

Modifikasyon konusunda ise multi ile uğraşan duymadım ülkemizde ama , yunanistanda son dönemde slp 400 hp civarlarında multi yaptı onlarda sanırım tek şuanda

zburakk

• Membro
« #4 : 17 Mayıs 2019, 22:30:44 »
Bilgiler için teşekkürler. Slp nin 400 hpsiyle ilgili bilgi alabileceğim bir kaynak var mı acaba? Aslında amacım biraz aracım hakkında bilgi edinmek.Eğer nasip olursa 200 hp kadar güç sağlayacak bir yol haritası çizme ve bana ne kadar bütçeye patlayacağını hesaplamak, kaldırabileceğim bir bütçe ise kolları sıvamak :) Daha üstü için zaten tct şanzıman yetersiz kalıyor sanırım.

Diğer yandan aracı yeniden satıp alacak Qv mitoda gözüme kestirdim, hatta etrafımdakiler tarafından bu yöne itiliyorum fakat otomatik şanzıman rahatlığı beni hala cezbediyor.

murat_016

• Membro
« #5 : 18 Mayıs 2019, 01:08:11 »
Bilgiler için teşekkürler. Slp nin 400 hpsiyle ilgili bilgi alabileceğim bir kaynak var mı acaba? Aslında amacım biraz aracım hakkında bilgi edinmek.Eğer nasip olursa 200 hp kadar güç sağlayacak bir yol haritası çizme ve bana ne kadar bütçeye patlayacağını hesaplamak, kaldırabileceğim bir bütçe ise kolları sıvamak :) Daha üstü için zaten tct şanzıman yetersiz kalıyor sanırım.

Diğer yandan aracı yeniden satıp alacak Qv mitoda gözüme kestirdim, hatta etrafımdakiler tarafından bu yöne itiliyorum fakat otomatik şanzıman rahatlığı beni hala cezbediyor.

selamlar tekrardan,

ben şöyle yazayım 120 tjet grande puntonun stg2 yaklaşık 160 hp civarlarında olan setup'ın maliyeti şu şekilde,

behr intercoolar 6lt (a4 2.0 tdi 1.8 tfsi modellerinde çıkan ) montaj dahil 550 tl
greddy egt saati:200 tl
greddy boost saati:150 tl bunlar ali expressten
olmazsa olmazım:bonalume dv 300 yada 375 euro gibi fiyatı var gümrüksüz.
s3 1.8 t benzin regülatörü : 150 tl bandı
el yapımı krom borulara sahip dp dahil 60la başlayıp 60la biten egzoz sistemim var ortada rezanatöre sahip bi sistem 1500 tl
ve en önemlisi revlimit yazılım :300 euro

stg3e ilerde geçerim diye 1446 turbo :1500 tl
z16 let opc enjektör: 250 tl
boost sensörü 100 tl
yazılım güncellemesine stg3 geçtiğim takdirde 300 euro daha vermem gerekiyor,şuan bu projem askıda ilerleyen zamanlarda gösterecek nelerin olacağı ama şu hali çok tatminkar 90-190 hızlanmam -2.5 eğim tek kişi 18 sn bandı.

benim tavsiyem 135 multide bunları yapar 1446 turbo bulursan zaten Qv bandında yürür diye tahmin ediyorum.yazılım konusunda revlimit türkiyedeyken bu şansı değerlendirmek lazım,yaptıkları ortada.slp'nin 400lük multiair'in videosunuda aşağı ekliyorum,herhangi bir sorun vs olursa burdan yada özel mesajla ulaşabilirsin.

https://www.youtube.com/watch?v=0UleK4FHUcw

GoogleTagged