Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 1.6JTD Motor Giulietta  (Okunma sayısı 2922 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yagizzz

• Membro
1.6JTD Motor Giulietta
« : 10 Haziran 2023, 17:56:13 »
Malum araba fiyatlarının yükselmesiyle birlikte, temiz 1.4 170hp bütçeme uyacak şekilde bulamadım. Bulduklarım ise cam tavansız olanlar. 1.6'larda gayet güzel, temiz ve dolu araçlar fakat 1.6 pişmanlık yaratır mı? 105 beygir, yazılım, hava filtresi vs. ile ne kadar yükseltilebilir? 1.4 olsun boş paket olsun denilebilecek kadar iyi mi?
« Son Düzenleme: 10 Haziran 2023, 18:00:22 Gönderen: yagizzz »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

kaanromeo

• Membro
Ynt: 1.6JTD Motor Giulietta
« #1 : 11 Haziran 2023, 13:36:45 »
Daha önce hangi Araç vardı hocam sizde wag grubumu?

yagizzz

• Membro
« #2 : 11 Haziran 2023, 19:55:28 »
1.6 Doblo

kaanromeo

• Membro
« #3 : 11 Haziran 2023, 21:24:55 »
1.6 dizel ekonomi pakettir hocam 170 lik kadar yürütmen için bayabi parça değştirmen emek harcaman lazım.

170 liği alan adamda cam tavana bakmaz zaten amacı aracın yürümesi ise, cünkü cam tavan agırlık yapar herzaman yanında bir kişi ile dolaşıyormuşsun gibi olur özellikle küçük hacimli motorlu araçlarda bu cok hissedilir hem yakııtta hem gidişte hem yoltuştuta.

ona bakarsan spor araç üreticileri araçtaki agırlıgı düşürüp hem yoltutusu hem performansı artırmak için metal tavan bile kullanmıyor artık carbon tavan cogu agırlık dagılımdan dolayı. kafanda kitapla dolaşmak gibi birşey cam tavan...

acılabilir cam tavanın derdide bitmez ses yapar su alır takılı kalır bakımlarını düzenli yaptrıman temizliğine dikkat etmen lazım:)

yagizzz

• Membro
« #4 : 11 Haziran 2023, 21:46:53 »
o zaman uygun fiyatlı bulduğum 1.4 downpipelı olanı alıyorum. En azından ufak bi yazılım ve hava filtresi vs. 190-200 beygirlere zorlayabilirim.

kaanromeo

• Membro
« #5 : 12 Haziran 2023, 00:21:40 »
o zaman uygun fiyatlı bulduğum 1.4 downpipelı olanı alıyorum. En azından ufak bi yazılım ve hava filtresi vs. 190-200 beygirlere zorlayabilirim.

yazılım yapanlar hep geri orjinale dönüyor. multiair yazılımı yapamıyor bizdekiler yaptırma derim yazılımlı alırsanda orjinale dön cok başın agrır.

birde uygun fiyatlı araba peşinde koşmayın temiz araba alın uygun fiyatlı alıp çıkan masraflarla temiz araç fiyatını geçen cok kişi tanıdım:))

yagizzz

• Membro
« #6 : 12 Haziran 2023, 20:46:53 »
yaklaşık 650 bin lira bütçem var. Bütçeme uygun, kilometresi düşük (en azından uygun), hasar kaydı çok olmayan 2-3 tane gördüm. Fakat bu araçların sunroof, lip, tampon, egzoz vesairesi yok. O yüzden fiyatları dolu olanlara göre biraz daha uygun. Bu aracı zaten haftasonları kullanmayı düşünüyorum, normal günlük kullanım için ailemin 1.6 Benzinli Focus'u var. Onda performans namına pek bir şey yoktu.

murat_016

• Membro
« #7 : 12 Haziran 2023, 20:52:29 »
cv films cevatın youtube kanalında arkadaşım levent sevim'in şahsi aracı 1.6 jtd giu'nin incelemesi var bi izlemeni tavsiye ederim.

yagizzz

• Membro
« #8 : 12 Haziran 2023, 21:09:21 »
İzledim fakat ben Levent abi kadar tecrübeli değilim ve bütçem o kadar fazla değil. Yoksa çok isterim öyle bi araç. 1.4 araca bakımlar harici 20 bin lira bütçeyle bir şeyler yapmayı düşünmüştüm.

stan

• Membro
« #9 : 13 Haziran 2023, 08:41:56 »
Alacağın 1.4 170'lik Giu en basit bir multiair arızasında bile minimum 30.000TL masraf çıkaracaktır. Ön görülemeyen diğer masraflara da minimu 20.000TL kafanda bütçe ayır. Sonuçta sıfır araç değil bunlar, illa kusuru olacaktır.

söylemeye çalıştığım, "170'lik Giu sorun yaratır" değil, 10 yaşında alacağın her türlü araba sorun yaratma potansiyeline sahiptir. Dizel alsan da aynı şey geçerli olabilir. Bütçeni buna göre ayarla. 170'lik Giu orijinal yazılımı ile bile ciddi tatmin eder, yeter ki sağlıklı çalışsın.

yagizzz

• Membro
« #10 : 14 Haziran 2023, 00:01:27 »
Ekspertizde dikkat etmem gereken bir şey var mı? veya multiairin en belirgin problem habercisi nedir? ona göre araca bakarken dikkat edebileyim. Ayrıca baktığım araçlara göre 50-60 bin daha bütçem kalıyor. O yüzden bakım tarzı şeylere ayırabilirim. Bahsettiğim araç iyi bir konuma geldikten sonra harcayabileceğim aksesuarsal şeyler için.

murat_016

• Membro
« #11 : 14 Haziran 2023, 21:02:34 »
İzledim fakat ben Levent abi kadar tecrübeli değilim ve bütçem o kadar fazla değil. Yoksa çok isterim öyle bi araç. 1.4 araca bakımlar harici 20 bin lira bütçeyle bir şeyler yapmayı düşünmüştüm.

jtd alman için o videoyu incele demiştim zaten ha değince bazı şeyler olmaz

kaanromeo

• Membro
« #12 : 15 Haziran 2023, 01:42:45 »
Ekspertizde dikkat etmem gereken bir şey var mı? veya multiairin en belirgin problem habercisi nedir? ona göre araca bakarken dikkat edebileyim. Ayrıca baktığım araçlara göre 50-60 bin daha bütçem kalıyor. O yüzden bakım tarzı şeylere ayırabilirim. Bahsettiğim araç iyi bir konuma geldikten sonra harcayabileceğim aksesuarsal şeyler için.

genleşme kabının rerngine bak leş gibiyse uzak dur zaten.
birde kullandıgı yağı sor alacagın arkadaşa motul xclean kullandım başka yag kullanma diyorsa zaten arabası temizdir havada kap:)

yagizzz

• Membro
« #13 : 27 Şubat 2024, 12:02:11 »
genleşme kabının rerngine bak leş gibiyse uzak dur zaten.
birde kullandıgı yağı sor alacagın arkadaşa motul xclean kullandım başka yag kullanma diyorsa zaten arabası temizdir havada kap:)

Uzun süre sonra, uğraşlarım sonucu temiz bir 1.6 105 beygir bulabildim. 113 bin kilometrede. Şimdilik araçtan memnunum. Performans arttırmak yerine aracı temiz ve uzun ömürlü kullanmak daha mantıklı gelmeye başladı. Tek sorun olarak karşılaştığım şey, aracın direksiyonunda arada sırada tıkırtı hissettirmesi ve camların bazılarının kapanırken bir anda durup aşağı inmeye başlaması ki sanırım bu problem kirlilikten kaynaklanıyor çünkü eski Fiat Doblo aracımda da vardı.

yagizzz

• Membro
« #14 : 27 Şubat 2024, 12:06:24 »
1.6 dizel ekonomi pakettir hocam 170 lik kadar yürütmen için bayabi parça değştirmen emek harcaman lazım.

170 liği alan adamda cam tavana bakmaz zaten amacı aracın yürümesi ise, cünkü cam tavan agırlık yapar herzaman yanında bir kişi ile dolaşıyormuşsun gibi olur özellikle küçük hacimli motorlu araçlarda bu cok hissedilir hem yakııtta hem gidişte hem yoltuştuta.

ona bakarsan spor araç üreticileri araçtaki agırlıgı düşürüp hem yoltutusu hem performansı artırmak için metal tavan bile kullanmıyor artık carbon tavan cogu agırlık dagılımdan dolayı. kafanda kitapla dolaşmak gibi birşey cam tavan...

acılabilir cam tavanın derdide bitmez ses yapar su alır takılı kalır bakımlarını düzenli yaptrıman temizliğine dikkat etmen lazım:)

Cam tavan evet ufak ses yapıyor fakat su alma gibi bir problemle karşılaşmadım şükür. Son 2-3 gün yağmur yağdığında özellikle dikkat ettim fakat bir ıslaklık vs yok.

GoogleTagged