Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2004-156 SS vs.2006-159 JTS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
159 JTS'nin o kadar yaktığına inanmıyorum. Çünkü bilgiler farklılık gösteriyor.
Abi istanbul trafiğinde bence normaldir.
Bağdat caddesi trafiği sonuçta saatta 5 km olarak düşünmek gerek.
Ve tabii 1700 küsür kg'lık bir araç 1.9 litre 18 inç lastikler :)
Bence bu değeri yakalamak oldukça normal Serkan abi.
Hele hele kışın :)

agucba

Şehir içinde ağırlığın çok etki edeceğini de düşünmüyoum. Ağırlığın etkisi performansa olur. Şehir içi trafiğinde de (Bağdat Caddesi dur-kalk) performans elde edilemeyeceğine göre ağırlık etki etmeyecektir.

Evet trafik çok etkili, ama bu tüm marka ve modeller için geçerli. İki hafta önce 1,7 litrelik Corsa ile 150-160 km yol yaptım ve ibre yerinden kıpırdamadı. Ancak geçen hafta kullandığım Corsa 1,3 CDTi ile 1. köprü yolunda, Çağlayan Mecidiyeköy arasını yaklaşık 1,30-1,45 saatte kat ettim, ibre bariz şekilde yerinden oynadı.

Ankara trafiği bu kadar yoğun olmayacağına göre 16-17 litre gibi rakamlar olmaz bana göre. Tamam, Giulietta gibi 7-8 litre gibi değerler olmayabilir ama 17 litre bence çok abartılı.

///////////////

may-alfa

Konuyu hortlatıyım bari;
Uzun zamandır Sercan Keklik'in eski 159'unu takip ediyorum ve şuan araç istediğim fiyatta (AKOTA tekrar yükseltmezse :) ).
Sizce 156 1,6'ımı takasa verip tekrar benzinli ve yüksek hacimli 159 1,9 alınır mı?
Olayın "tamamen duygusal" yönünden bakıyorum (benzini yeni aldım 4,89 TL/Lt).
Sercan'ın verdiği rakamlar beni çok üzdü ama 156 da az yakmıyor (Yol bilgisayarı değerleri Şehir İçi 8,8Lt, Şehir dışı 110-120 km/h hızda 6,6 Lt).
Sercan'ın başka bir başlıkta verdiği rakamlar;
"Full bağdat cad. trafiği; 16-17 litre, Karma şehir içi 11-12 Şehirler arası 8-9 litre yakar."

VAlla şehir içi 8,8 yakıyorsanız değiştirmeyin derim ben.
Hele hele 159 benzinli ile :)
Yaşadığım yer kasaba olduğu için sıkışık bir trafik yok. İş ile evim arası 5,5 km, ortalama hızım 30 km/h yol bilgisayarı bu durumda 8,8Lt gösteriyor.
Mehmet Arif

may-alfa

Eğer 156'nızdan memnun iseniz ben olsam değiştirmezdim. Bu saatten sonra Türkiye'de benzinli araca binilmez. Gerçi dizel fiyatları da at başı.
156'ımdan memnunum fakat 159'a geçiş yapmak istiyorum. 156'ıma üç ayda full+full :) bakım yaptım. Radyatör, varyatör, yaz-kış lastikleri vs. Ama 159'u da artık rüyalarımda bile görür oldum   :D .
Dizelde de dediğiniz gibi uçuk fiyatlar var.
Hayırlısı bakalım.
Mehmet Arif

redromeo156

bende 2.0 ss 2004 model kullanıyorum mukemmel keyıflı herseyı ıle harıka fakat 159 ayrı dunya hırçınlıgı yeter dıyorum..
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6