Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 2.0 ts selespeed

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

themaniac

Merhaba arkadaşlar ben bir alfa 147 2.0 ts selespeed distinctive alma niyetindeyim araç 2003 model 100k kilometrenin biraz üstünde.
Bu aracın kronik bir sorunu var mı?
Alırken dikkat etmem gereken birşey var mı?
Ve aracın lpg ile uyumu nasıl?
Biraz fazla soru sormuş olabilirim kusuruma bakmayın.

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
Merhaba arkadaşlar ben bir alfa 147 2.0 ts selespeed distinctive alma niyetindeyim araç 2003 model 100k kilometrenin biraz üstünde.
Bu aracın kronik bir sorunu var mı?
Alırken dikkat etmem gereken birşey var mı?
Ve aracın lpg ile uyumu nasıl?
Biraz fazla soru sormuş olabilirim kusuruma bakmayın.

Bakımları zamanında yapılmış TS motorun ve SS şanzıman için 100.000 km pek problem değil. Bakım seceresini iyice incelemek gerekli.
Ben sorularınıza cevap vermeye çalışacağım ancak forumda ara özelliğini kullanarak 147, TS motor ve Selespeed şanzıman hakkında tonlarca bilgiye ulaşabilirsiniz.

Genel olarak başlıca sıkıntılar. Emme egzantiriğinin ucunda bulunup değişken valf zamanlamasını sağlayan varyatör isimli parçanın genelde yağsız kalması yüzünden dizel araba gibi ses çıkarması.
Ayrıca soğuk havalarda ses yapan (başta salıncak burçları) ön takım parçaları kronik sorun sayılabilir.

Alırken dikkat etmeniz gereken konu aracın geçmişi ve bakım durumu. Ayrıca selespeed düşündüğünüzü göz önünde bulundurursak, bu vitese alışmış birisinin yapacağı bir test sürüşü olabilir.

TS motorlar lgp ile son derece uyumlu bir şekilde çalışabilmekteler.

tolga_ozhan

Mesela burada daha önce hazırlanmış harika bir 147 klavuzu var.

KAKIRMAN

Sahibinden de 45k larda koyu mavi bir ss var. Sertunc saticinin adi. Bir görüş isterseniz
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

themaniac

öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim...

bahsettiğiniz 147 yi görmüştüm ama önden hasarlı olması hoşuma gitmedi aracın tavsiyeniz için teşekkürler. istanbulda bir açık mavi ss var ben ona talibim kısmetse

egeozal1

O araç bir ay önce 90,000 deydi. Şimdi sahibi 110,000 de diye satıyor. Bence uzak durun ondan. Plakası hatta 34 E294* daha önceden Alfa Corse da 90,000 Km de diye satılıktaydı. Piyasayı sıkı takip ediyorum o araçtan uzak durun derim

tolga_ozhan

O araç bir ay önce 90,000 deydi. Şimdi sahibi 110,000 de diye satıyor. Bence uzak durun ondan. Plakası hatta 34 E294* daha önceden Alfa Corse da 90,000 Km de diye satılıktaydı. Piyasayı sıkı takip ediyorum o araçtan uzak durun derim

Ege kilometrenin daha önce yanlış yazılmış olma ihtimal yok mu. Satıcı bu sefer doğrusunu yazmışır belki.
Peki araba temiz mi bakımlı mı. Bu konularda bilgin var mı.

egeozal1

Araca ismet usta bakıyormuş alfist serviste. Satıcıyı arayıp sordum 90,000 orjinal km de dedi. O yüzden biliyorum.

themaniac

çok ilginç ya 1 ayda 30k kilometre mi yapmış olduğu anlamına geliyor bu plaka sorgulaması yaptım hasar görünmüyor kayıtlı ama tabi varsa el altı yapıldıysa bişeyler bilemem. benim peugeot bipper ım var 2010 model onun ile takas yapacaktık

egeozal1

3 hafta ilanda durdu 1 hafta yoktu. Alfa Corse galeriden satılık 90,000 de demişti. 3 haftalık süreç bu. 1 hafta ortada gözükmedi ve şahıs ismine ilan açıldı araç 110,000 de.

tolga_ozhan

Sadece kilometre konusunda iki farklı bilgi var diye bir araçtan uzak dur denmesi mantıklı değil.
Özel bir serviste ECU kilometresi kontrol edilebilir. Kaza el altından yapılmış olsa bile işin ehli bir kaportacı bunu hemen anlar.
Kısacası bunlar problem değil.

themaniac

Sadece kilometre konusunda iki farklı bilgi var diye bir araçtan uzak dur denmesi mantıklı değil.
Özel bir serviste ECU kilometresi kontrol edilebilir. Kaza el altından yapılmış olsa bile işin ehli bir kaportacı bunu hemen anlar.
Kısacası bunlar problem değil.

kesinlikle problem değil size katılıyorum.

themaniac

bu arada arka arkaya çift mesaj olacak kusuruma bakmayın ama eğer çevrenizde bana önerebileceğiniz 147 veyahut 156 var ise değerlendirmek isterim sürem çok kısıtlı biraz acil arıyorum. Limitim 25000 lira civarında