Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 Hasarı Hk.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

THG

Arkadaşlar Merhaba,

Foruma yeni üye oldum. Önümden geçen kırmızı bir alfanın kalp atışlarımı hızlandırmasıyla bu sevdaya tutuldum. O yüzden 2006 ve üstü modellerde bir alfa almaya karar verdim. İnternette gezinirken şöyle bir ilana rastladım.

You are not allowed to view links. Register or Login

Araç ağır hasar kayıtlı ve hasarlı resimlerini paylaşıyorum. Sorum; bu aracın bu hasarı sizce bu arabayı alınmaz kılar mı ? Yoksa alınabilir bir araç mıdır ? Bunu öğrenmek istiyorum.

Edit : Sanırım konuyu biraz acele ederek yanlış yere açtım, özür dilerim. Ayrıca bu renkte 147 satanlar iletişime geçerse sevinirim.

Saygılarımla,

2008 - Alfa Romeo 147 (02.09.2014 - 22.06.2017)
2007 - Subaru Forester (03.07.2017 - 29.07.2019)
2011 - Audi A3 Sportback S-Tronic (07.08.2019 - ...)

tolga_ozhan

Aracın hasar kaydı zaten arabayı alınmaz kılmaz, satılmaz kılar.

THG

pek aydınlatıcı olmadı ama, şöyle sorayım; bu aracın bu hasarı sizce çok mu önemli ? aracı nasıl etkiler. ne tür olumsuz etkiler yaratmıştır. şase vs. yönden falan.

herdoga

Öncelikle belirtmeliyim ki satıcının izni olmadan hasarlı fotoğrafları plaka açık bir şekilde paylaşmanız doğru değil. Sizden önce zaten araç sahibi "detaylı bilgi için arayınız" demek yerine açıkça koyardı ilana.

Ağır hasarlı bir aracı alıp almamak tamamen size kalmış. Gerekli yerlere gösterir, ayrıntıları öğrenirsiniz. Duruma göre kararı verecek olan sizsiniz.

THG

Öncelikle belirtmeliyim ki satıcının izni olmadan hasarlı fotoğrafları plaka açık bir şekilde paylaşmanız doğru değil. Sizden önce zaten araç sahibi "detaylı bilgi için arayınız" demek yerine açıkça koyardı ilana.

Ağır hasarlı bir aracı alıp almamak tamamen size kalmış. Gerekli yerlere gösterir, ayrıntıları öğrenirsiniz. Duruma göre kararı verecek olan sizsiniz.

haklısınız kaldırdım fotoğrafları.

herdoga

haklısınız kaldırdım fotoğrafları.

Bu arada fotoğraf çözünürlükleri pek iyi değil. Bariz görünen şeyler dışında detaylar belli olmuyor.

Ustaya göstermenizi tavsiye ederim. Hasarın herhangi bir güvenlik problemi teşkil edip etmediğini saptamak gerekli. Satamama riskini de aklınızda bulundurmalısınız.

cenegeze

güzel soru aslında. ağır kazalı araçlar tamirden sonra niye değerleri çok düşüyo? değişen parçalar niye o kadar can sıkıyo? niye normal araçları sorgularken bu araçları gören "uzak dur" diyo?
uzman kişiler cevaplarsa ben de memnun olurum.

Kibitzer

güzel soru aslında. ağır kazalı araçlar tamirden sonra niye değerleri çok düşüyo? değişen parçalar niye o kadar can sıkıyo? niye normal araçları sorgularken bu araçları gören "uzak dur" diyo?
uzman kişiler cevaplarsa ben de memnun olurum.

Ağır kaza demek aracın dengesinin bozulması demek. Mesela basit bir tampon, çamurluk, bagaj kapağı, kapı vs. değişimi aracın sağlamlığını, rijitliğini etkilemiyor. Çünkü bunlar vidasını sök, yenisini tak türünden parçalar.

Büyük bir hasarda aracın şasesine kadar gelen darbe sonucu şase eskisi kadar sağlam olmuyor. Eskiden stabil olarak döndüğü virajları o kadar stabil dönemiyor. Dengesi bozulmuş oluyor. Hatta bazısı tüm ayarlar yapılsa bile yolda düz gitmiyor. Sağa sola çekme yapabiliyor. Bir de önceden darbe yediği ve zayıf olduğu yerden tekrar kaza yaparsa bu sefer çok daha az güvenlik sağlıyor.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

cenegeze

Ağır kaza demek aracın dengesinin bozulması demek. Mesela basit bir tampon, çamurluk, bagaj kapağı, kapı vs. değişimi aracın sağlamlığını, rijitliğini etkilemiyor. Çünkü bunlar vidasını sök, yenisini tak türünden parçalar.

Büyük bir hasarda aracın şasesine kadar gelen darbe sonucu şase eskisi kadar sağlam olmuyor. Eskiden stabil olarak döndüğü virajları o kadar stabil dönemiyor. Dengesi bozulmuş oluyor. Hatta bazısı tüm ayarlar yapılsa bile yolda düz gitmiyor. Sağa sola çekme yapabiliyor. Bir de önceden darbe yediği ve zayıf olduğu yerden tekrar kaza yaparsa bu sefer çok daha az güvenlik sağlıyor.

bilmiyodum bunları çok sağolun hocam.