MErhaba. Ben Anıl . Eskişehir'den yazıyorum.
Pazartesi günü izmir'den 2006 model 147 aldım. 95 bin km de. lpg li. alfa milanoda ekspertiz yaptırdım. alan arkadaş ve servis elemanları da sağolsun yardımcı oldu.yaptırmam gerekenleri anlattılar. çok büyük sorunu olmadığı ve motoru da gayet temiz olduğu için anlaştık aldım. aynı akşam yola çıktım.ben hayatımda hiç araba kullanmamışım dedim . normalde sürekli farklı araçlarla gidip geldiğim yol, vfrenli girdiğim virajlara hiç bir şey yok gibi frensiz hatta çoğu zaman 120 km nin üstünde girdim ve aynı şekilde çıktım. bayıldım!
İzmir'den Eskişehire 90 tl lpg ile geldim. Yolda bir kaç husus dikkatimi çekti. ortalam hızım 120 km'nin üstündeyken anlık yakıt daha düşüktü

ortalama 8 lt ile geldim. sorularama gelecek olursak ;
1-) Hararet göstergesi çoğu zaman 90'ın altında bazen 50 yi gösteriyordu normal midir?
2-)hafif çıtırtılar duyuyordum alışmalı mıyım? yoksa baktırmalı mıyım ?
3-) aldığım arkadaş teybi direk akü'ye bağlatmış sanırım teypten kontak açılınca sesler geliyor. çözüm tekrar normale mi döndürmektir?
4-)araç ilginç bir şekilde LPG'de iken çekişi daha iyi gibiydi. Benzinde denemek istedim LPG de olduğu kadar atak değildi.
5-)direksiyonu tam tur yapınca silecekten su sıkar gibi ses geliyor. normal midir?
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
iyi forumlar.