Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Arabanın resimlerini upload ettim :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

işe yarıyorsa bencede güzel bişi ulvi.. Bende kat iptali düşündüğüm için bu trozoban tüpünden taktırabilirim..

alfisti

benim eski 145 de katalizatör iptaldi ama düttürülans tüpü yerine sadece susturucu vardı yerinde...

Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

n/a

türbülans tüpü eksoz gazlarının çıkışına karşı bir direnç yaratıp ,katalitik konvektörün motora uyguladığı geri basıncı sağlıyor.eski arabalarımın katalitiğini söktürüp normal susturucu taktırdım.gayette iyiydi.bir sorun çıkarmadı.

Alfadanadam

madem olaya imla kuralları ile giriştik.

Ulvicim katalizatör diye bir şey yok.. Gerçek adı katalizör ya da katalitik konvertör'dür... :)

O dalganın ne işe yaradığını anlatmama da gerek kalmamış zaten :)

alfisti

ben bişey demiyim bülentcim alttaki link desin...:)

You are not allowed to view links. Register or Login">You are not allowed to view links. Register or Login

bu arada bir hatırlatma.. katalizör vardır evet ama enzim reaksiyonlarının katalize edici yardımcı maddelerine verilen addır katalizör... katalizatör ise katalizasyon işlemini yapan aletlerin genel adıdır...

Ulvi Toprak Tire/İzmir
2023 Tonale MHEV Veloce

Alfadanadam

Ah be dostum, bir sürü şey yazmışsın ama birşey yazmamışsın..istersen yazdıklarını bir daha oku :)

öyle bi anlatmışsın ki şey gibi olmuş:

tırtıpır denen şey, tırtıp eden bir şeydir. tırtıpatör de tırtıpe eden şeylerin genel adıdır..iyi de turtıpır nedir, acaba nedir nedir :)

bu arada araba dergisini doğru kabul etmemi gerektiren bir durum yok , kimmiş ki bu adamlar :)

quote:

alfisti wrote:

ben bişey demiyim bülentcim alttaki link desin...:)

You are not allowed to view links. Register or Login">You are not allowed to view links. Register or Login

bu arada bir hatırlatma.. katalizör vardır evet ama enzim reaksiyonlarının katalize edici yardımcı maddelerine verilen addır katalizör... katalizatör ise katalizasyon işlemini yapan aletlerin genel adıdır...

alfisti

peki...... matematiksel anlatayım sanırım daha çok hoşuna gidecek.... işlem: katalizasyon, işlemi yapan madde: katalizör, işlemin yapıldığı yer: katalizatör.... araba dergisinden daha tatmin edici bir kaynak ararsan da google a yazıp dilediğin kaynağı bulup güvenebilirsin...:)
Ulvi Toprak Tire/İzmir
2023 Tonale MHEV Veloce

Alfadanadam

Demin öyle anlatmadın ama..:)

katalize eden... :) katalizör vardır evet ama enzim reaksiyonlarının katalize edici yardımcı maddelerine verilen addır katalizör böyle demişsin...

katalize edici maddeye katalizör denir demişsin..bu bir tarif midir gerçekten sence?

Kimya dilinde katalizör,  bir kimyasal reaksiyonun istenen yönde ve daha hızlı gerçekleşmesi için reaksiyona eklenen maddedir. Yani bu durumda çıkan zararlı gazların süratle reaksiyona girerek zararsız gazlar olarak atmosfere verilir :)

neyse yaw..önemli birşey değil zaten..ulvicim seni mi kırcam 50 santimlik boru için Register or Login" alt=""/>

alfisti

abicim ben katalitik konvertör denen aletin aynı zamanda katalizatör olduğunu, ikisinin aynı şey olduğunu, katalizör diye bir terimin var olduğunu ama bu terimin katalizasyon işleminin gerçekleşmesini sağlayan kimyasal madde olduğunu, bu işlemin yapıldığı yerin ise katalizatör olduğunu anlatabildim mi , anlatamadım mı yoksa sen mi anlayamadın ya da anlamak istemiyorsun??? :)
Ulvi Toprak Tire/İzmir
2023 Tonale MHEV Veloce

n/a

EGZOST SİSTEMİ KATALITIK
Motordan çıkan zararlı maddeleri zararsız maddelere dönüştürür. Katalitik dönüştürücü, seramikten yapılan ve gözenekleri katalitik etki sağlayan maddelerle (katalizör) kaplıdır. Katalitik dönüştürücünün içinden geçen egzoz gazları reaksiyona girerek zararsız maddelere dönüşür. Dönüştürücüye NOx (Azot Oksit), CO (Karbon monoksit) ve HC (Hidrokarbonlar) olarak giren maddeler reaksiyon sonucunda canlılara zararsız N2 (Azot), CO2 (Karbon dioksit) ve H2O (su) olarak egzozdan dışarı verilir. Dizellerde EGR denilen (Exhaust Gas Recirculation) egzoz gazı devirdaimi sistemi ve is parçacıklarını yakalamak için ek bir sistem bulunur. Performans arttırmak için katalitik dönüştürücünün iptali de bazen gündeme gelebilir. Fakat çevreyi kirlettiği için bu işlemden kaçınmak gerekir. Aracın egzozundan çıkan zararlı gazlardan yine en çok kendimiz ve yakınlarımız zarar görür. Katalizör ile katalizatör arasında dikkat edilmesi gereken bir farklılık vardır: Katalizör, katalitik etki sağlayan madde demektir. Katalizatör ise katalitik etki sağlayan cihazdır. Katalitik konvertör yerine katalitik dönüştürücü de denilebilir.

kaynak:otokoc.com.tr

n/a

.

KATALİTİK KONVERTER

Motorunuz yakıtı yakarken çevreye çok zararlı gazlar üretir. Bu zararlı gazların çevreye dağılmasını önlemek için egsoz hattına bağlanan "katalitik konverter"ler yapılmıştır. İçerinde "katalizör" denilen kimyevi maddeler bulunur. Katalizör kendisi etkilenmeden diğer kimyevi maddeler arasında reaksiyonlar yaratır. Katalitik konverterlarda ise içlerindeki katalizör vazifesi gören kimyevi maddeler egsozdaki zehirli maddeler arasında reaksiyon başlatıp, zararlı gazlardan zararsız gazlara dönüşmelerini sağlar.

Çalışma sistemine gelince, zararlı gazlar bir tür çelik kutu görünümündeki katalitik konvertere girerler, içinde aluminyum oksit, platin ve rodyum vardır. Bu kimyevi maddeler karbon monoksit ve hidrokarbonları su buharına ve karbondiokside dönüştürür.

Katalitik konverteri olan araçlarda kurşunsuz benzin kullanmamızın sebebi, benzindeki kurşun konverterdeki kimyevi maddeleri kaplar ve fonksiyonlarını görmelerini engeller
kaynak:otomobil.lobi.net

Edited by - halil on 01/12/2005  01:08:24

Onur

ben çevreye vereceğim zararı çokta kötü olcagını düşünmüyorum bu kimyasal reaksiyona bir son vermek istiyorum diyelim onu çıkartıp susturucu takıcam?? ozaman ne değişecek? bu alet aynı zamanda motora ters basınç yapıp verim arttırımını saglamıyor mu?

alfisti

elbette ki kaybını önler... sonuçta bir geri basınç oluşturacaktır... gerçekçi rakamlar için katalizatörlü ve susturuculu basınç ölçümleri yapmak lazım ama gerek yok...susturucu değişimi her zamanki susturucu değişimleri gibi delindiği zaman olacaktır.. ama aracın garantisini de unutmamak lazım elbette..
Ulvi Toprak Tire/İzmir
2023 Tonale MHEV Veloce

whale

bülent egzostun içini çekmeyi unutmuşsun :)

Alfadanadam

Ben aslında bu egzost konusunda da kararsızım..yakıt sarfiyatına ciddi etkileri varsa söktürebilirim..zaten alışmadığım bir ses..güzel mi değil mi karar veremedim bi türlü...

n/a

Egzoz SS mi ?

Alfadanadam

Evet..komik bir ucu var :)

Onur

SS in efsane uçudur o :)

yakıt sarfiyatına kötü yönde hiç bir etkisi yoktur. kafa ağrıtmıyorsa 3000 üstü sesi benim gibi biri için senfonidir :)

n/a

Orijinal egzoz'u daha ucuz 156'nın.. ve senelerce dayanıyor.. Ses açısından ise SS en iyi sesi kesen egzoz olarak tanınır ama 450 milyonluk orijinal son susturucu inanılmaz performans sağlıyor..

Alfadanadam

Bende orjinal egzozu da mevcut ki zaten..bakalım, duruma göre değiştirebilirim...

Ben böyle efsaneye, daha akıllı bir tasarım yok muydu yaaw

n/a

Niye ? bence tasarım gayet güzel ?

Orjinal son susturucunun ise gayet başarılı olduğunun kanıtı benim bu arada 128bin km ve hala sağlam : )

Alfa 156

Bülent Bey güle güle kullanın.Uzun süreden beri online olma fırsatım olmamıştı.Renk ve jantlar geçekten çok güzel durmuş.

Allah kazasız belasız günlerde kullanmak nasib etsin.

Alfadanadam

Çok teşekkür ederim dostum, allah cümlemize kazasız belasız binmek nasip etsin..

quote:

Alfa 156 wrote:

Bülent Bey güle güle kullanın.Uzun süreden beri online olma fırsatım olmamıştı.Renk ve jantlar geçekten çok güzel durmuş.

Allah kazasız belasız günlerde kullanmak nasib etsin.