arkadaşlar selam.. kasım 2006'dan beri bir 159 kullanıcısıyım. annemin arabasını yenilemeye karar verdiğimde de kanıma bir kere giren alfa aşkı boy gösterdi ve ona da bir 147 almaya karar verdik.

araştırdım ve 2008 model 147 1.6 105 hp progression'da karar kıldım. sitede bakındım biraz ama progression sahibi kimseyi göremedim. distinctive ile progression arasında çok bir donanım farkı göremedim. sizce doğru yolda mıyım? distinctive almadığıma pişman olur muyum? 2008 model olması dolayısıyla fiyat olarak da progression fazlasıyla cazip, ne yazık ki 2008 model distinctive bulamadım. fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.distinctive ile sadece 120 hp'lik motor seçeneği mi sunuluyor?
Edited by - eomer on 02/09/2008 17:53:48
MK1'ler arasındaki farkları biliyorum çünkü kullandığım 147 MK1 Progression ama sonradan Progression'ların donanımlarını farklılaştırdılar.
www.alfaromeo.com.tr sitesinde yeterli açıklama yoksa yetkili satıcıdan alınabilir.
Edited by - 147BLACK on 02/09/2008 18:44:38
ben farklı bir bakış açısı sunuyorum:
koleksiyon modeli collezione serisi
sportif modeli blackline serisi
0 km alacaksanız. 105 hp motoru blackline'la, distincitve'le ve collezione ile de alabilirsiniz.
aralarında çok komik bir fiyat farkı var.
progression almaya değmez bence o nedenle :)
120 beygirlik olan gerçek bir Twin Spark alıp yolda gerçek bir Alfa Romeo gibi gitmek de var 105 beygir alıp hiç bir zaman varyatör sorunu çekmeyip temiz temiz binmekte var.
Ama yine alacak olsam ve bu iki seçenek önümde olsa 120 beygirlikten alır gerçek bir Alfa Romeo tadına varırım.
Hatta temiz bir ikinci el bile düşünürdüm. Keza toplantılardaki ortak düşüncelerimzden birisi, bir daha araç alırsak 2. el olacağı yönündeydi. Çok değer kaybediyor sıfır araçlar. Gerçi onunda keyfi başka ama kişi kendisi için doğru olanı daha iyi bilir.
Bu arada pazar günü 150 beygir 1.9 JTD 147 gördük Üstün Oto'daki buluşmada. 27bin Euro'ydu galiba fiyatı yanlış hatırlamıyorsam. Gül kırmızısı bir rengi ve siyah renkte kırmızı dikişli iç döşemeleri vardı.
Görevli arkadaşın dediğine göre 147'nin kilosu bu motora çok az geliyormuş ve 159 ile GT'nin 1.9 JTD motorlu versiyonlarına göre performansı çok fazlaymış.
"159 bu motorla 240 görüyor, 147 250 km rahat görür" dedi.
Mantıklı görünüyor dedikleri...siz ne dersiniz?
Edited by - 147BLACK on 03/09/2008 00:59:09
Tabii hatta 320 km/s yapar, F430'un dibinden ayrılmaz.
Yahu şöyle bilip bilmeden sıkan ve bu işi yapan insanlara kıl oluyorum iyice. Aç bi broşür oku en azından. Hayır bu adam bir de bu markayı satıyor.
147 Q2'nin son hızı 208 km/s, 159 1.9 JTDm'in son hızı 212 km/s. 147'nin 250 görmesi demek 42 km/s ibre hatası demek, bu da kısaca yuh demek.
Bu arada 147 Q2 1310 kg. Yani 156 2.0 TS'den daha ağır. "Çok hafif" derken neyi kastediyor acaba arkadaş.
Sinirlendim şimdi. Bilip bilmeyen adama araba sattırıyorlar.
İşte bilen ile bilmeyen arasındaki fark. Sonra insanlar neden Alfa'dan soğuyor diye düşünüp duruyoruz :)
Açıkcası son hızının 240 veya 250 olması mümkünmüdür değilmidir bilmiyorum ama katalog değerlerinden daha fazla yaptığını araçlarımızın hepimiz biliyoruz.
Daha geçen cuma kardeşimin 206 HDİ'si ile İstanbul'a giderken 190 gördük. 4000 devirdeydik ve daha 5000 devire kadar da basma şansımız vardı basamadık.
Katalog değeri yanılmıyorsam 170 km/s.
Bizim 147'ler için de 195 km yazıyor fabrika değeri ama aramızda 200 ve üstünü gördüğünü söyleyenler var.
Ve hatta geçen sene buradaki tartışmalardan birisinde araçların katalog değerlerine göre daha fazla yapabildiği fakat fabrika değeri olarak verilen rakamın bir nevi üreticinin "daha fazla basmazsanız iyi olur, bu aracın standardı bu kadardır" uyarısı gibi bir şey olduğu söylenmişti.
1300 kiloluk ağırlık 1500 kiloya göre daha hafif ve bu 200 kiloluk ağırlık ve daha az olan sürtünme kat sayısı 147'yi daha performanslı yapacaktır.
Fakat sonuç olarak 250 fazla iddialı bir değer.
207'yi geçer ama 250 yapar mı bilinmez.
selam, ben de uzunca bir süredir mito hayali kurarken fiyatların şu an için uygun olması sebebiyle 105hp 147 progression almaya karar verdim. sanırım 105hp de distinctive seçeneği bulunmuyor.
Distictive diyorum
sertackes ve calibra çok sağolun. resmen vizyonumu genişlettiniz

şimdi tekrar konuştum bayiyle. 2008 progression ile 2009 blackline arasındaki fark bayaa az bir rakammış. sanırım blackline olacak

bugün halledeceğim gibi. eğer hallolursa en kısa sürede evdeki alfa kardeşliğinin fotoğraflarını siteye koyacağım

fikirleriniz için teşekkürler
quote:
Görevli arkadaşın dediğine göre 147'nin kilosu bu motora çok az geliyormuş ve 159 ile GT'nin 1.9 JTD motorlu versiyonlarına göre performansı çok fazlaymış.
"159 bu motorla 240 görüyor, 147 250 km rahat görür" dedi.
Mantıklı görünüyor dedikleri...siz ne dersiniz?
üstün yaa seviyorum sizi :)
distinctive.... bence..
quote:
Açıkcası son hızının 240 veya 250 olması mümkünmüdür değilmidir bilmiyorum ama katalog değerlerinden daha fazla yaptığını araçlarımızın hepimiz biliyoruz.
Fakat sonuç olarak 250 fazla iddialı bir değer.
207'yi geçer ama 250 yapar mı bilinmez.
İşte sorunda burda, kadaran hatası denen olay burda pek çeok kişiyi ve dolayısıylada sizide yanıltmış. İbre 200Km/h de iken hiç bir araçta gerçek hızınız 200Km/h olamaz, her zaman daha düşüktür. 100km/h den sonra göstergedeki hata payı 2 ye katlanır.
Bu arada ben 147q2 yi kullandım. Üstelik otobanda uzun süreli bir testti benimkisi. 250Km/s e çıkması imkansız. 180Km/h ye hiç zorlanmadan tırmandım (tabi hata payıyla bu değer 165-170km/h civarındadir) ama 250km/h fazlasıyla yalan. Zaten kadanı 240km/h =))
Anneniz kullanacaksa 105Hp progression bence fazlasıyla yeterli olur. Tabi annenizin beklentilerini ben bilemem ama tahminim böyle. Zaten 120Hp olan versiyonlarda çok güzel gitmiyor. Kendimden biliyorum =)
147 Q2 eğer 6.viteste 4500 d/dk çevirebilirse 243km/h hıza teorik olarak ulaşması mümkün ancak düz yolda o kadar da kolay değil. Ancak maksimum hp i aldığı 4000d/dk da 216 km/h hıza ulaşıyor ki bu çok normal zaten. Bu arada kataloglarda verilen güvenli azami hızdır. Zaten bundan sonraki hızlara çıkarken kullandığınız lastik hız endeksi dahil dikkat etmelisiniz.
Kadran hatası artık eski araçlardaki kadar fazla değil.Özellikle digital göstergelerde çok daha az. yüksek hızlarda 5% dolaylarında bir hata olması kabul edilebilir.
Edited by - fangio on 03/09/2008 14:53:34
Ata doğrusunu açıklamış. Her araçta bir miktar ibre hatası olur. Fabrikanın açıkladığı son sürat "bu hızın üstüne çıkmasanız iyi olur" tarzı bir sürat değildir, düz yolda, belli koşullarda o aracın yapabileceği son sürattir. 3-5 km/s daha üstüne çıkılır belki o hızın, ancak 20-30 km/s gibi farklar asla olmaz. Ancak aracın son sürati limitörle değil de vites oranı uzun olduğu için sınırlıysa (misal 7000 dd çeviren araç 5500 dd'nin üstüne düz yolda çıkamıyorsa) yokuş aşağı salınması sonucu misal son hızı 220 km/s ise 230 km/s son hıza ulaşır.
Ben de bugüne kadar kullandığım bütün araçlarla fabrika verisi son hızın üstünü ibrede gördüm. Ancak hiçbirinde gerçekten o hızla gittiğimi düşünmedim. Çünkü o araçların gerçek son hızı belli. O hızları bana gösteren şey de ibre hatası.
Bazen daha hafif araçlar daha ağır araçlardan daha az performansa veya son hıza sahip olabiliyor. Tahmin ediyorum ki söylendiği üzere 147 Q2 159 1.9 JTDm'den daha iyi ara hızlanmalara sahiptir, ama son hızı kilosu düşük diye daha yüksek olacak diye bir şey yok. Bu aerodinami ve vites oranları ile de alakalı.
quote:
sertackes ve calibra çok sağolun. resmen vizyonumu genişlettiniz
şimdi tekrar konuştum bayiyle. 2008 progression ile 2009 blackline arasındaki fark bayaa az bir rakammış. sanırım blackline olacak
bugün halledeceğim gibi. eğer hallolursa en kısa sürede evdeki alfa kardeşliğinin fotoğraflarını siteye koyacağım
fikirleriniz için teşekkürler
içimi erittin gerçekten. ben blackline için çok uğraşmıştım çünkü.
siparişi beraber yapalım da ben senden alırım onu 2.el 
alfaromeo.com da çok güzel bir kum rengi, alfaromeo.com.tr de çok güzel bir mavi rengi var, benim için onlara da bak.
Bir distinctive kullanıcısı olarak gerçekten çok memnunum,ama annenizin +15hp performans beklentisi herhalde yoktur diye düşünüyorum.
eskiden 2004 model bir 147 distinctiveim vardi. 120 beygir ve sunrooflu.cok keyifle kullanmistim. bence sunroof kesin olsun...120 beygir de kesin olsun twin spark..sesi bile ayri güzeldir. 4 senede herhalde biraz daha iyileştirme de yapmislardir ...
hepinize teşekkürler arkadaş.. ailemizin nurtopu gibi bir 1.6 105 hp blackline'ı oldu. arabanın rengi siyah aynalar krom.. bursa birmottan aldım arabayı şimdilik cep telefonuyla çekilmiş bir fotoğrafına bakıyorum

haftasonu gibi yeni arabamızı teslim alırız..
sertaç abi ayıp ediyosun ne demek. izmire geldiğinde buyur beklerim

bu ne hız. ayın ikisinde konu aç, 3ünce arabayı al. ben bi konu açsam 6aya ancak sonlanır. bravo. hayırlı olsun

merak etme abi. zaten 2 aydır gündemimdeydi, finale gelmiştim. ondan sonra sen blackline fikrini sokunca aklıma onu da sorayım dedim. fiyat da cazip olunca fırsatı kaçırmadım

doğru zamanda doğru yerde oldum sanırım
Hayırlısı olsun, gülegüle kullanın. Güzel seçim.Bu arada senin 159u hem ege üniversitesinde hemde karşıyakada bir çok kez gördüm ama hiç karşılaşmadık =)
teşekkürler ata.. hadi ya

abi walla ben seni hiç görmüyorum.. çaksana selamı gördüğün yerde. okulda fln görüşelim.
kataloglarda yer alan maksimum hız değeri otomobilin 1 saat boyunca sürekli yapabileceği motoruna zarar vermeyecek maksimum hızdır.
Güle güle kullanın, haydi hayırlısı olsun :)
quote:
teşekkürler ata.. hadi ya
abi walla ben seni hiç görmüyorum.. çaksana selamı gördüğün yerde. okulda fln görüşelim.
Problem orda zaten, bende seni görmüyorum =)) sadece otoparkata yada bostanlı civarıdna aracı park halinde görüyorum =)
hımm işte o hakikaten problem

e abi o zaman bundan sonraki ilk buluşmaya sonradan forumdan okuyacağıma, iş güç çıkarmadan katılayım
blackline iyiymis..:)
hayirli olsun..cok zevkle kullanacaginizdan hic süphem yok...ben benimkinden ayrilirken icim burkulmustu resmen... o derece kendini sevdiren bir arabadir. mutlu günlerde insallah...
teşekkürler önder ve burak bey