Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 yeni kasa - eski kasa hakkında

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cenegeze

meraba sevgili abilerim arkadaşlarım.
kısaca kendimden bahsedeyim. gazi üniversitesi zihin engelliler bölümünden bu sene mezun oldum ve inşallah eylülde atamam olucak. uzun süredir araba bakıyorum kendime. önce 1.16 da karar kıldım. ama fiyat olarak güzel bi bmw'ye 40 bin liradan aşağı sahip olamayacağımı anladım. öğretmen maaşıyla çok zorlar beni. daha sonra leon'a kafayı taktım. o da fiyat - donanım olarak pek tatmin etmedi. daha sonra polo ve daha da sonra fabia'ya takıldım. farkettiyseniz genelde hb ve görünüm olarak güzel (tabi ki göreceli bi kavram) arabalara bakıyorum.. daha sonra da tesadüfen alfa 147'yi gördüm (eski kasa). görüntü olarak çok hoşuma gitti. araştırdıkça da performans - donanım - konfor ve fiyat konusunda diğer araçlardan çok çok ileride olduğunu gördüm. araştırdıkça daha çok sevdim ve son olarak da motor sesine aşık oldum.
şimdi gelelim soruma. ben eski kasa (2005 ve öncesi) alfayı daha çok beğeniyorum. farları daha hoş geliyo bana. peki yeni kasayla farkı var mıdır bunların? gerek konfor olsun gerek performans en çok da motor sesi olarak farkı var mıdır??
ikinci sorum da şu. lpg'de performans olarak çok belirgin fark olmadığını okudum. peki ses olarak?
çok uzun yazı oldu farkındayım ama ilk konum ve ilk mesajım o yüzden mazur görün:)
teşekkürler şimdiden

Musty

Umarım Gönlünüze Göre Bir Araç Bulursunuz Kesinlikle bahsettiğiniz Son iki araçtan çok çok üstündür bana göre,yeni kasa ile eski kasa arasında motor sesi konusunda fark olacagini zannetmem ikiside 1.6 TS motora sahipse,Lpg dede Sorun olacagini zannetmem işin ehli bir ustayla çalıştıktan sonra,Evet çoğu alfistiye göre Mk1 kasalar daha çekici ben de öyle düşünüyorum açıkçası..

halil

görüntüsü haricinde hiç bir fark yoktur.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

h.t

Yabancı kaynaklardan okuduğum kadarıyla ön kısımdan 17 parça değişmiş ve bunun sebebi euro ncap tan daha yüksek puan almak için fakat mk2 yi teste sokmadılar tekrardan. Birde benim arkadaşın mk1 demi sıkıntı vardı bilmiyorum ama benim araba gibi giremiyordu viraja(bu konu hakkında daha bilgililerin yorumunu bekliyorum )
Onun dışında görsel anlamda farklılıklar var , donanım paketleri benzer kalmış fakat piyasada daha dolu mk1 ler mevcut :)
Motor performans vs. Aynıdır.
İnşallah gönlünüze göre bir araç bulursunuz :)

cenegeze

çok teşekkürler tam da istediğim cevapları aldım  :arkadasim: inşallah benim de kısa sürede 147 1.6 mk1 alfam olur.. :-[

dnr1

Sase hic değişmedi..sadece makyajli..birde sürücü tarafında euroncaptaki 147 ler gibi ezilmesin diye traverse ve alt taban sacına bağlı çelik saç plaka var...147lerde 2007 yılında konulmuş..156 larda ise 2004 yılında ..tek fark makyaj ve bu saç parca
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

cenegeze

yani bariz bi fark yok? iş sadece zevk meselesi oluyo.. güzel  :rock:

Foxy

Yeni kasalarda vdc yani esp standart,bagaj hacmi yaklaşık 10 litre daha geniş birde yeni kasa distinctive donanımda alfatex döşeme standart,eski kasada flok kumaş döşeme var.

cenegeze

esp haricinde diğer özellikler çok da mühim şeyler değil bence. ki eski kasa distinctive'lerin çoğunda esp var, yani öyle gördüm.. teşekkürler cevap için.

DSB

Mk1 lerde Bose ses sistemi daha yaygın sanırım...

Wolfshade1989

Konsol aynı fakat göstergeleri farklı. Ben şahsen eski kasanın göstergelerini daha çok beğeniyorum yuvarlak yuvarlak :)
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

sarpgrey

Tasarım olarak mk2 bence çok daha güzel duruyor. .hem önden hemde arka taraftan..
Ama sanırım mk1 ler de sunroof a rastlama şansınız çok daha yüksek.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

kaan_ist

bende kücük bir sey paylaşmak isterım. 156 mk1ler önden üzgün arkadan keskin bakışlı. mk2ler önden keskin arkadan üzgün bakışlı.

misket

mk1  156 lar önden bayağı kızgındır  :)
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]