Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motoru sıfırlanmış 99' 156 2.0 TS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eomer_

Arkadaşlar merhaba,
Uzun yıllardır Alfa hayranlığım var, artık alacağım aksilik olmazsa. 1999 model 160.000'de 2.0 TS LPG'li buldum bir alfa özel servisinden. Aracın motorunun yağ yakması gibi bir nedenden dolayı motorunun gittiği, servis olarak sıfır motor takılacağı, ve diğer tüm ağır bakımlarının yapılacağı, rahat 5 yıl hiçbir sorun yaşamadan periyodik bakımlarıyla rahatça kullanabileceğim, 2 yıl servis olarak imzalı motor ve şanzıman garantisi verecekleri söylendi. Ayrıca aracın şaselerinde herhangi bir hasar ya da tamirat olmadığı belirtildi (tabii bunu ayrıca göstermek lazım).

Yani kısaca aracı motoru sıfırlanmış ve diğer tüm ağır bakımları yapılmış bir şekilde satın alacağım. Kulağa hoş geliyor, ancak dikkat etmem gereken neler olabilir? Araba çok kullandım ama ilk arabam olacak.

Bunun dışında 1999 1.6 TS 156 165.000 km'de bir araç daha buldum, oldukça temiz ve bakımlı görünüyor, ancak hiçbir ustaya göstermedim henüz. Bu km'de bir alfa 156 alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Alfa kullanıcıları olarak fikirlerinize şu noktada çok ihtiyacım var.

İyi günler.

nanotechmilas

oncelikle hayirli olsun... 160.000 de.motor neden yenilenirki... benimki 200.000 de daha anahtar degmemis bir motor... iyi servise baktirmanda fayda var... birde arac hangi sehirdr... simdiden hayirli olsun tekrardan...

M.Semih ZORLU +90 5442025322
Alfa Romeo 156 - 2002 - Selespeed

e.ateskaya

156 alacaksan eğer hele ki bu araba sıfır km motor garantisi ile sana gelecekse hiç düşünme 2.0 olan modelini al derim. Ustaya göster mutlaka, her ne kadar sana sözlü olarak motor ve şanzuman garantisi versede ilerde kullanıcı hatası diye çamura yatabilirler. Öte yandan 165.000 Km yaşına göre fazla değil. Bu tofaş motoru değil güzellikle kullanıldığı taktirde 400.000 km deviren alfalar gördüm ben.. Alfa 2.elde ha deyince satılmaz bakımlı olması mutlak şart. Alırım eşşek gibi binerim diyorsan bence uzak dur. Alırım gözüm gibi bakarım, karım gibi yanında yatarım diyorsan hiç düşünme keyif alırsın.
Mk1 147 Dist.
Mk1 156 1.6 Ts
Mk2 156 Dist.
159 1.9 JTD Dist.
Mk2 147 Dist.

tsmsk

Garantinin nasıl verildiği önemli. Bende izmir'den aynı şekilde motor garantili bir araç almıştım ama aracın arkasında durulmadı. Herşey değişti dendi ama aslında bujilerde dahil çoğu hayati parça değişmemişti. Triger ve motor takozlarını bile ben değiştirdim. Yani işin özeti verdiği garantinin teminatı nasıl. Bir sorun olduğunda gelip beni bulursun diyorsa yanaşmayın bile ama resmiyette bir teminat veriyorsa eyvallah sıkıntı olacağını sanmıyorum. Motorda yapılanların listesini alın. Neler değişti neler yapıldı liste halinde vermesi lazım. Sonra ya ben onu değiştirmedim bunu değiştirmedim derse başınız ağrır sıkıntı çekersiniz.Şimdiden hayırlı olsun.
2005 Alfa 156 1.6 TS-120