Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onur

quote:

dantelk wrote:

Videoyu ben de izledim. Ama doğrusu, zaten ESP de olduktan sonra, yol tutuş konusunda her iki araç da beni fazlası ile tatmin ederdi sanırım. 159, daha iyi yol tutuyordur. Daha fazla sürüş keyfi de veriyor olabilir hatta? Ama, Honda sağlamlığını, sürüş keyfine tercih edebilirim. Ve insanların çoğu da bööle hissediyo. Bu da çok normal; çünkü Accord ve 159, konfor ağırlıklı otomobiller; performans değil! :) Buna bağlı olarak, müşteri kitleleri de rahatlığa önem vereceklerdir, kısa turlu bir direksiyona değil. Ve doğrusu ben de bööle hissediyorum. Accord da sürüşü çok ruhsuz bir otomobil değil diye biliyorum, gayet kıvrak olduğunu kullanan arkadaşlarım sölediler :) Sonuçta ikisi de bana keyif verirdi, sürüş olarak.. Tasarım olarak da Accord, sonuçta kendini ispatlamış bir otomobil..

Yol tutuş ve sürüş zevki aynı şey diil diye düşünüyorum. Yol tutuş, rakamsal değerlerle açıklanabilecek kadar basit, oysa sürüş zevki açıklanamaz :) Ne olursa ossun, orta sınıf otomobiller bunlar. En fazla ne kadar fark edebilir ki sürüş keyfi? Özellikle de köprü trafiğinde, işe git gel için kullanılıyorlarsa :)

BMW de hep övünür, 'otomobillerimiz arkadan çekişli; sürüş zevki azami' diye. Hani, kaç BMW kullanıcısı bunun faydasını görüyor? Sanki sabah akşam , körfez pistine çıkıyoruz da yanlıyoruz. Ben herakşam işten eve arabayla geliyorum. Arabam daha çok yürüyeceğine, daha az yaksın, tercih ederim :) Ne sürüş zevki alınır ki, tampon tampona trafikten? :)

Accord, 159'dan daha yavaş olabilir; ama burada 9-10 sn sürelerden bahsediyoruz be arkadaşlar :) Kaç kişi, o aradaki 0.7 saniyenin kaymağını yiyebiliyor; ya da senede kaç defa yiyor? :)

Bunlar tabii ki önemli şeyler, ama bana göre otomobil seçiminde geçerliliği olan kriterler değil. Orta sınıfta da Marea, Bora'nın Astra'nın alayını geçerdi belki. Ama 0.5 sn için, Marea alınır mı canım :) Bu hesaplar beni pek bağlamıyo :P

Onur, Türk insanının zihniyetie laf ediyorsun ama, bu arabanın 6 aylık vergisi, 2bin lira!!! :) Yani, bir otomobile 100bin lira vermek için baya iyi kazanıyor olmak lazım. Ama o zaman bile insan, yıllık 4bin lira vergi vermeyi düşünür; bunun benzini de cabası. Hem o kadar yürüyen arabaya meraklı olan varsa da, kusura bakmayın, aklın yolu bir: Alfa 3.2'ye vereceğin 110bin lira ile bir Evo, bir de dizel Getz alıyorsun. Bu araç alınmaz demiyorum, sadece, 3.2'nin yerine Evo + Getz teklif ediyorum :) Almak isteyen yine alır; ve dayanamayıp alanlar olacaktır. Ama, ben performansa o kadar para ayıracak olsam, bir an bile Alfa 3.2 düşünmezdim :)

BMW hiç bi zaman aldığı parayı haketmiyor, ama satarken karşılığını iyi veriyor. Benim 156'yı aldığım zamanlarda, param 93 model airbag'siz 3.16'ya yetmiyordu :)

Ben bugün galeriye gidip araba bakıcak olsam, gider 159'a bakarım, severim, 'süper alet yapmışlar' derim. Sonra da gider accord alır, 5 sene işten eve evden işe paşalar gibi, tepe tepe binerim :)

159 alan alır tabi, bişi demiyorum :P

ben orda vergiden değil markaya düşkünlüğünden yakınmıştım zaten. farklı şeylerden bahsediyoruz. getz dediğin aleti alıp kar yapmak için en az 60.000 km yapman lazım mantıksız!! Evo daha da mantıksız neden? çünkü bir mıtsu... yer yüzünde en pahalı yedek parlaya sahip araç. 2001 dandik bir carismanın 80.000 km bakımında triger ve bir kaç birşey daha değişiyor ve 1.400 ytl ye servisten çıkılıyor. Verdiğin örneklerle 159 dan daha çok zarar edersin :)

n/a

Bakımı pahalı diye Evo almayıp Alfa 3.2 alıyosanız, siz bilirsiniz :)

Edited by - dantelk on 07/12/2005  22:19:04

Onur

periodik bakımından değil parçalarından. ufak /büyük kazası olmayan evo biliyor musun?? veya zorlanmayan?? her türlü bir yerden sonra fire veriyor en iyi BOW HKK bile turboda sorun yapıyor

ayrıca varyator değişimde 1400 tutamaz birmotta

evo zevk meselesi. herkezin hayallerinin süsler benim işim olmaz.Ondan ALFA  yı seçerim :) sevmiyorum turboyu ben atmosferik araba seviyorum...

159 iyi. marka saptantısı olmayanlar için hele çok iyi bir seçenek...

Edited by - Onur on 07/12/2005  22:26:16

n/a

Ya bana Getz + Evo daha karlı bi iş olurmuş gibi geliyo doğrusu. :) Hesap ortada; bir şehiriçi otomobili. Bir de saf performans otomobili. Duruma göre masrafı azaltmak, günlük kullanıma göre tercih yapmak elinde işte...

Ben olsam bööle bi tercih yapardım sanırım. Ya da , Evo'ya debriyaj parası yetişmez diyorsanız; buyrun S2000 + Golf Midline mesela :) Bu da fena bi kombinasyon diilmiş... :P

Onur

küçük arabalarda bile dizel farkını kapatmak için 60 bin km yapmak gerekiyor. ondan ben dizel almazdım heralde :)

S 2000 on numara lafım yok :) vw grubu allaha yakın bana uzak olsun 10 günde bir gidip ampul değiştiremem o kadar sabırlı bir insan değilim :)

ben olsam 2.4 JTD 159 alırım (200hp) hem ekonomi hemde performans :)

n/a

Kaza mı? Ama benim kaskom var..  ? Bana ne parça fiyatından :)

Ben ikinci el evo demiyorum. 0km evo alıyoruz. zorlayıp zorlamamak sana kalmış, abi :) Kazasından bana ne. Ben sıfır Evo ve sıfır getz diyorum :)

Eğer sabah akşam gazlarsan, hepsi fire verir. İnsan gibi muamele gören bi Evo mu var :) Hepsinde HKS, hepsinde çip. Tabi patlar turbosu.

Ama zevk işte.... Ben de durbo sesini seviyorum meselha!.. :)

n/a

O JTD olur bak. Hele 1.6 dizel olsa, tadına doyum olmas :P

Onur

sıfırından bahsediyorum. alınca yapacaksın abi basmıcakmısın?? chip yapmıcak mısın?? :) şimdi yok yaw ne işim var arada otobanda gazlarım bana yeter diye düşünürsün ama alınca öyle olmuyor işte :)

arkadaşımdan biliyorum aldı yok ya ben başa çıkamıcam benzile dedi corvette c6 aldı :) çünkü evo gazlamayınca gitmiyor. illa sokacan derreye turboyu ,inanmıcaksın ama corvette daha az yakıyor :)) sen yap öle ekonomi ben yaparım alfamla:)

Edited by - Onur on 07/12/2005  22:41:43

n/a

Abi, daha ekonomik diye evo satıp c6 almak da, baya enteresan bi düşünce. Evo masraf kapısı, c6 sanki, tofaş serçe gibi; hesap makinası! :)

Ya, Alfa'ya ne kadar yükleniyorsam, Evo'ya da o kadar yüklenirim. Hiç yüklenmem yani :P Ama yüklendikten sonra, hangi araba sağ çıkıyor ki?

Evo masraflı araç abi. Performansın bedeli çok yüksek. Ama daha ekonomiktir diye bana, git Alfa 3.2 al demeyin. Daha konforlu olduğu için tercih edilir, daha şık olduğu için tercih edilir. Ama ekonomikmiş diye, tercih ediliyorsa, kusura bakmayın; bu bana göre yanlış bi yönelme olur :)

Getz (isterseniz benzinli alın) faktörünü de unutmayın ;) İşe giderken Getz 'i alıp km yaparım. Haftasonları da Evo.. Alfa'ya göre fersah fersah ekonomik olmas mı? :)

n/a

Bu arada hep başka markalardan örnek verdim;

s2000 yanına, 147 1.6 da alabilirsiniz, mesela. :)))) Golf almanız şart diil :P

Onur

sevmiyorum uzak doguyu yahu zorlamı ?? :)

master

İncelemedim ama Accord'un aksesuar olarak daha dolu olmaması lazım. 2.0'da yol bilgisayarı bile yoktu diye hatırlıyorum.

dantelk , ESP işe yarar bir donanım ancak fizik kurallarına meydan okuyacak kadar değil. Kuru yolda abartmadıkça ESP'li aracı yoldan çıkarmak zor , ama ıslak zeminde yol tutuşun önemi daha da artıyor , ESP'nin de gücü bir yere kadar. Her türlü hava koşulunu düşünürsek "amaan ESP var ne de olsa" diye düşünmemek lazım.

Şimdi 159'un çıkmasının üstünden daha birkaç ay bile geçmeden seneler sürecek bir sağlamlık konusunu önceden yargılamak da doğru değil. Alfa çok iddialı konuşuyor 159 için , dolayısıyla "Accord sağlamlığı" karşısında ezilmeyecek bir sağlamlığa sahiptir belki de.

Orta sınıfın genel müşteri kitlesi konfor bekler doğru , ancak 156 çoğu rakibinden daha küçükken (hatta bazı kompaktlardan bile) ve içeriye süper bir motor sesi (yine de motor sesi ama) alıyorken nasıl oldu da gayet iyi sattı ? Demek ki önceliği başka olan da azımsanmayacak bir kitle var.

Sürekli köprü trafiğinde kullanılacak araç için en güzel seçim Corsa CDTI'dır , ancak mutlaka ki haftasonu gezilerine , uzun yola da çıkılacaktır. Sürüş keyfi için "En fazla ne kadar farkedebilir ki?" 'ye cevabım oldukça fazla olacaktır :) Aynı sınıfta sürüş keyfi arasında dağlar kadar fark olan otomobiller var.

Aradaki ufak performans farkını çoğumuz kullanmıyoruz doğru , ancak Accord 2.4'e eşşek kadar para verdikten sonra da 2 litre araçlardan hızlı gitmesini beklemek de en doğal hakkım olsa gerek :)

Bu arada Turbo'yu sevmeyen Onur'u da esefle kınıyorum :)

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Onur

S 2000 ni al ver GTV deseler ne dersin canımın içi :)

Alfadanadam

gtv artık yok, peki onurcum sana 2006 model S2000mi yoksa 2006 model Brera mı desem???

n/a

156 mı gürültülü? Şaka yapıyo olmalısınız :) 156 kadar sessiz otomobil azdır, sınıfında -- bence.

anIL(34an623)

156 kasti olarak gürültülüdür. amaç motor sesisini içeri vererek insanı heyecanlandırmaktır. hatta GT'lerde yalıtımın daha iyi yapılması eleştirilmektedir bu yüzden. bu traş gibi geliyor insana ama ben bunu ismini hatırlamadığım kaliteli bir otomobil dergisinde GT'nin tanıtımında okumuştum.

n/a

Ya 156nın neresi gürültülü :) Arkadaşlar sizin araçlarda bi sorun olmasın :) Hele motor sesi hiç yok...

n/a

Arabanı 3000 devrin üstüne çıkarmadığından sana sessiz gibi geliyor olabilir mi kerem : )

quote:

dantelk wrote:

Ya 156nın neresi gürültülü :) Arkadaşlar sizin araçlarda bi sorun olmasın :) Hele motor sesi hiç yok...

n/a

E o olabilir bak :D:D:D

anIL(34an623)

sewgili kerem ayrıca bu güzel ses 156'larda en çok kendini 2.0 ts motorlarda gösteriyor. 6000-7000 dd çevirmenin tadına varıyor insan. tabi ki bu güzel sesi çok nadir olmasa da mümkün olduğunca az çıkarmak en iyisi Register or Login" alt=""/> motorun ömrünü gereksiz kısaltmaya gerek yok ne de olsa Register or Login" alt=""/>

n/a

Hm, abi benim araba nadiren 4500 üzerine çıkıyo, çıktığım zaman da kendi kendime kızıyorum, zavallı aleti bağırttırıyorum diye :) O yüzden bana çok yabancı bunlar :P

Onur

S2000 tabikide :) 240 hp +RWD

Edited by - Onur on 08/12/2005  23:26:13

n/a

Şimdi herkes bu 159 ile Accordu veya EVO'yu karşılaştırmış. Ben az önce alfaromeo sitesini açıp fiyatlara göz atınca direk aklıma gelen şu soru oldu.  3.2 V6 4x4  versiyonuna 108 milyar verene kadar, gidip 2003-2004 model M3 alınmaz mı? Tamam belki aynı sınıflarda değiller ama ilk aklıma gelen bu oldu. Yine 100milyar civarlarına çok sağlam M5'ler alınabilir diye düşünüyorum.  Bu sadece benim aklıma mı geldi acaba?Register or Login" alt=""/>

Tamam Alfa'yı çok seviyorum ama BMW yanına M gelince akan sular duruyor  ne diyimRegister or Login" alt=""/> 

Onur

105 milyara 2001 maserati 4200 GT bile vardı ilanlarda :) vergi derdin yoksa direk onu al :)

bmw tamam güzeldir M serisinin türlü versiyonlarını bulursun ama dikkat et  bütün o araçlar olması gereken degerden çok daha aşağılarda :) bunu senelerdir bmw yi takip etmemden ve birazda ilgim olmasından da rahatlıkla söyleyebilirim ki bmw tam zengin oyuncagı bence :) iyi bakılmazsa 80 bin dedin mi motor biter.. bak bmw bayilerindeki 2. el araçlara cogu 50-70 bin dir. bilen ve parası olan satar yenisini alır.

108 milyara M3 ün kralını bulursun kesinlikle. 2001 modelleri 50-60 bin euroda dolanıyor. hatta 2002 bile bulursun. :) arabaya binersin sana göre deli gibi gidiyodur ama yeni bir M3 sahibine göre gitmez!! Register or Login" alt=""/> bu iş böyle abicim :) senelerce takip ettiğim bmw car dergisi bile bunu imaa etmişti zaten...

Onur

hatta buyrun örnekler :)

You are not allowed to view links. Register or Login">You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login">You are not allowed to view links. Register or Login

hele 2. galeri satıyor  km ye bakın  2003 model  SMG bile var :)

2003 aşağısında pisayası bizim Alfa dan beter :))