Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onur

abi ne m5 ler var ne fiyatlara budyr gene 2 örnek :)

You are not allowed to view links. Register or Login">You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login">You are not allowed to view links. Register or Login

hele 2. :) 76 milyar pazarlık payı var. full aksesuar  1.9 JTS 159 mu bu mu ?? :)

n/a

Direk akla gelen şeyler yanlıştır : ) Bir kere 159 ile M3'un alakası yok..

M5 dediğin aletin fiyatı 280 milyar : )

"0" Alfa yerine üçüncü el bmw alırım dersen saygılar sunarım : )

quote:

replay147 wrote:

Şimdi herkes bu 159 ile Accordu veya EVO'yu karşılaştırmış. Ben az önce alfaromeo sitesini açıp fiyatlara göz atınca direk aklıma gelen şu soru oldu.  3.2 V6 4x4  versiyonuna 108 milyar verene kadar, gidip 2003-2004 model M3 alınmaz mı? Tamam belki aynı sınıflarda değiller ama ilk aklıma gelen bu oldu. Yine 100milyar civarlarına çok sağlam M5'ler alınabilir diye düşünüyorum.  Bu sadece benim aklıma mı geldi acaba?Register or Login"/>

Tamam Alfa'yı çok seviyorum ama BMW yanına M gelince akan sular duruyor  ne diyimRegister or Login"/> 

master

Şimdi Onur'cum , S2000 dediğin aletin en ucuzu GTV'nin 2 katından fazla para ediyor :) Model yeniliği itibariyle doğal tabii.

Ancak şu kadar söyleyeyim , eğer şu anda çıkardığı ciddi sorunlar olmasa ve kafamdaki hale getirebilsem (çok fazla değiştirmeyeceğim) ciddiyim ki kullanmak için S2000'le değişmem. Bana göre S2000'den daha güzel görünüyor , ve eğer sorunsuzca gücü yükseltebilirsek standart S2000'den daha hızlı olacak. Ve bunu S2000'in çok altı bir fiyata , üstüne de Alfa adını ekleyerek yapacak. Ancak şu anda birçok ciddi sorunu var o ayrı :) Zaten insanlar sırf o sorunları yaşamamak için o kadar fazla para verip daha yeni araç alıyorlar. S2000 ve GTV benim hayalimdeki iki araba , ancak GTV aynı zamanda bende bir takıntı olduğu için S2000'den bile daha tercih edilesi bir alettir benim için :)

İkinci el konusuna gelince , kesinlikle katılıyorum. Hatta benim görüşüm şudur , çok fazla param olmadıkça sıfır araba almak istemem ben. Temiz ikinci el araç bulmaya çalışırım. Çünkü sıfır araç alacağınız paraya bir , iki hatta üç üst sınıf bir araç alabiliyorsunuz bazen. Modeli eski oluyor tabii ancak temiz bulabileceğinize eminseniz ben hep ikinci eli tercih ederim. Yani illa ki araca ilk ben bineceğim diye bir takıntınız yoksa ikinci el bence daha cazip. 159 3.2 yerine temiz (bu önemli , bulmak oldukça zor çünkü :) ) M3 kesinlikle daha iyi bir tercih. Ama mesela 159 3.2 en fazla 3 sene sonra 40.000 YTL'ye satılacak ikinci elde (166 TB'lerin fiyatlarına bakın.. O da 100.000 YTL civarıydı.) :) Yani sıfır bir Golf 1.6 parasına. Bu durumda M3'e parası yetmeyen birisi 159 3.2 alabilecektir. Yani pek iyi bir karşılaştırma değil. 0 km araç almakla 2. el araç almanın çeşitli avantaj ve dezavantajları var ve birbiriyle karşılaştırmak zor.

Hatta ben 100 milyarım olsa ve o paranın hepsini arabaya verecek olsam (ki vermem :) ) M3 almam , ya S2000 alıp turbo takar Ferrari avlarım , ya da Impreza WRX STI alır yükledikçe yüklerim. Ama 0 km 159 3.2 alacak adamlar zaten "ulen hangisini alsam daha kârlı olur acaba?" diye düşünecek insanlar olmayacaktır. Beğenir , alır. 2 sene sonra yarı fiyatına düşecek Alfa'ya 108 milyar veren bir insanın maddi anlamda pek sıkıntılı olacağını söyleyemeyiz değil mi ? :)

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Onur

Önder fantazilerin adamısın :))

ben GTV ye kastım oldugu için değil atmosferik motor sevdiğim için S2000 ni seçerim diyorum. arkadan itiş olmasıda benim için ayrı bir cazip nokta. yüklersen şu an arabanı tabi geçersin ya onu da mugen yüklerse ?? :))

S2000 deli bir araç bayılıyorum demiyorum yanlış anlaşılmasın. zaten GTV veya Brera ile karşılaştırmak niye?? alfa nın roadster arabası yok ki. GTV de Brera da 2+2 coupe. yani çogu kişi kabul etmeyebilir ama brera da GT de 2+2 . Alfanın bu sınıfta 2 seçeneği var ama roadster ı yok. ama S2000 bir roadster...

master

Al Mugen parçaları da sonra o S2000 100 milyara malolsun :) Zaten konu kim geçer konusu değil aman girmeyelim o konuya , Honda'lar , Subaru'lar yükleyince inanılmaz hale gelen aletler. Ben sadece ufak bir ek olarak ekledim , biraz yüklü haliyle (250 hp civarından bahsediyorum) standart S2000'i , Boxster'ı , Impreza WRX'i geçer. Ama standart olanlarını :) Yüklü derken de çok yüklü değil , ilk aldığım hali bile inanılmazdı ve tam gaz basmak cesaret istiyordu (1-2. vites full patinaj , 3. viteste açılıyor doğru düzgün hızlanmaya başlıyordu alet ki 3'ün başında bile biraz patinaj vardı :) Kalkış arabası değil zaten bu) ama sorunları biliyorsun , şimdi paşa paşa 0.5 bar'a razıyız. Alfa Romeo İngiltere'ye mail attım zaten standart kaç bar diye (başka mail adresi bulamamıştım) adamlar biz teknik konulardan anlamayız diye cevap verdiler :) Ulan nesi teknik konu , açıp bakıcan kaç bar basıyomuş diye :) Neyse konuya döneyim , arkadan itiş güzel bi olay tabii , istediğin zaman yanlayabilmek ve virajlardan daha hızlı çıkabilmek gibi avantajların var , özellikle pist için güzel , ama aktarma kayıpları gibi bir dezavantajının yanında yağmurlu havada çoğu güçlü arkadan itiş aracın sahibi o aracı kullanmıyor :) Ama haklısın ben de arkadan itişi tercih ederdim.

S2000'le karşılaştırmayı başlatan sensin bi kere :) S2000'in Alfa'daki en doğru rakibi Spider idi ki o da artık üretilmiyor diye biliyorum. GTV de tam olarak rakip değil ancak benzer araçlar.

Ayrıca S2000 deli bir araç , ben bayılıyorum :) O fiyata alınacak tek araçtır bence. Alıp da kendinden çok daha pahalı olan Z4 3.0'ı şebek etmek var :)

Atmosferik-Turbo konusuna gelince. Derdinin tasasının daha az olması açısından (ki baya önemli) , turbo-lag veya turbo devrede değilken aracın bir hiç olması gibi turbo dezavantajları ve daha önemlisi benzin yüzünden atmosferik daha iyi bence de :) Ancak turbo ıslığı ve hemen ardından BOV sesini duyduktan sonra gerisi boş diyorsun :) Bir de turbo'nun devreye giriş anı , turbo devredeyken vitesten bağımsız olarak süper ara hızlanmalar , kendinden büyük hacimli atmosferiklere kafa tutmak vs vs gibi acayip keyif veren etkenler varken ben Turbo'yu tercih ediyorum , ettim :)

Ayrıca 159 konusu S2000 ve GTV'ye geldi , onu da ayriyetten tebrik ederim :)

Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Onur

2. el GTV ile sıfır S 2000 fiyatlarını neden kıyaslıyorsun ki?? bulman zor çünkü çok az satmış bir araç zaten S 2000 son senelerde kıymete bindi vergi yüzünden. yoksa alfa spider falan daha çok spider ve gtv yi daha çok görüyorsun S2000 den. ondan alfayı daha sık ve ucuza bulabiliyorsun. hatta birkaç verde baktım mugene bile gerek yok chip+açık filtre+egsozla S2000 zaten 270hp e dayanıyormuş. :))

gtv de spider de gerek şimdi gerek üretildiği tarihlerde o sınıftaki en güzel araçlar bence. ama bence en büyük kötü yönleri önde çekişli olmaları..

dediğin gibi spider da S2000 sınıf değil. o sınıfta  mazda mx-5, Z4, slk gibi araçlar var

daha öncede söylemiştim ben S2000 nin  3.0 Z4 ü değil şebek etceğine , hiç bir disiplinde boy ölçüşebilceğine de inanmıyorum. :) sen yükle 250 hp+ yap sende geçemiceksin abi :) yap inşallahta dolanır sokaklarda buluruz bi 3.0 ozaman anlarsın :)

master

S2000 kıymete mi bindi ? Yapma etme :) O fiyat o araç için ciddi anlamda ucuz. RX-8 hariç Bütün rakipleri 100 milyarın üstünde. Ayrıca S2000 sayısı da hiç azımsanacak kadar değil. Sadece Karşıyaka'da 4 tanesini kesin hatırlayabildiğim S2000 gördüm , muhtemelen de daha fazladır. İstanbul'da ise sürüyle olduğunu sanıyorum , GTV ve Spider çok daha gözden uzak modellerdi adlarını şimdi bile bilen az kişi var , S2000'i ise hangi gence sorsan hepsi biliyor , parası olan da alıyor.

Modifiye konusunda Honda'ların verimli aletler olduğunu önceki mesajımda da söylemiştim. Mesela Civic Type-R sadece air intake kit ile 15 hp ekstra güç veren bir alet (dynoda ölçülmüş sonuç).

Spider'ın SLK , Z4 , MX-5 gibi araçlardan ne farkı var ki ? O da bir roadster , o da aynı sınıfta...

Z4 3.0 S2000'den daha ağır bir alet. Ayrıca bir sürü elektronik zımbırtısı var. Dünyanın en iyi sıralı 6'sına sahip olmasına rağmen S2000'de de arka arkaya en iyi motor ödülünü alan ve litre başına güç rekortmeni bir alet var. İkisi de göz kamaştırıcı , ama testlere de bakarsan S2000 daha göz kamaştırıcı :) Her Honda'da olduğu gibi S2000'i de ilahlaştırıp M3'le karşılaştıranlar var ama rolling yapmışlar M3 almış başını gitmiş. Ancak Z4 3.0 gibi ağır ve elektronik zımbırtı dolu bir alete de boyun eğmeyecektir. Gözümün önünde kalkan bir Z4 3.0 uzayamazken S2000 gayet güzel uzuyordu. Polemik yaratan 3.30Ci maceramı da hesaba katınca S2000 daha da öne çıkıyor. Z4 ancak ve ancak otobanda S2000'i üzebilir , kalan şartlarda S2000 yiyip bitirecektir.

Ayrıca sorunsuzca 250+ hp olursam 3.0 BMW'leri otobanda kahvaltı niyetine yerim :)

Edited by - master on 10/12/2005  23:42:47
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Onur

bmw lerdeki elektronik zımbırtılar senin tabirinle :) DSC tuşu ile devreden çıkıyor kardeşim ondan dolayı abs hariç hiç bir program devrede olmadan kalkış yapabilir bir Z4 ona o kadar takılma derim. bizde VDC devre dışı bırakamıyorsın ama bmw de böyle bir özellik var..

Z4 ün baz versiyonuna bak. okulda ki siyah JJ 3.0 Z4 otomatik vites ve ruhsatta 1330 kg ve navigasyona kadar var :) düz vites ve donanımsız bence 1300kg olur. eee S2000?? 1250 bence çokta fark yok...

spider ın arkasında oturulmıcak kadar az bir boşluk var .ve öden çekiş. ama roadster larda koltuk arka bagaj duvarına dayanır ve arkadan iter (bu bilgiden kesin emin değilim) ona bakarsan cabriyo TT de bir roadster değil :)

250+ üstü o arabayı yolda tutamıcaksın önden çekiş yüzünden ondan bmwler seni yiyecek :)))

gelelim 159 a :) 156 yerini tutar mı bilinmez ama bence iş yapar accordu öldürür diye umuyorum ve bekliyorum

n/a

Bugün arkadaşlarım ile galeri turu yaptık. Önce Honda'ya gittik. City'e baktık. Yani, o sınıf için makul denebilir. Sonuçta Mini olduğu için, bazı abuklukları vardı, ama tabii içi geniş, güzel... Detaylarda ise vasatın altı. Çok afilli değil ama, alan pişman olmaz işte.

Accord dizel vardı, düz şanzıman. Araç genel olarak güzel, ama jantlar ufak kalıyor. Bazı eksik yönleri vardı, ama Accord, diğer Hondalara göre çok daha 'alınabilir' bir model. Tabii ekonomisi ile öne çıkan bir dizel motorun, 2.2 litre hacimli olması ne kadar anlaşılır, bilemem.

Sonra, e5 üzerinde Kırmak 'a gittik; Alfa bayiisi. Ama 159 yoktu, 156 vardı. Böylece 159 'u göremeden döndük.

Kırmak'ın plazası dehşet derecede kötü. Fiat'ların alayı iğrenç (bi Palio biraz güzel.. O kadar iğrençler yani). Başımızı iki yana sallıyorduk, galeriden çıkarken....

n/a

Gittim baktım :)

Dışarıdan hiç fena değil. 156'ya göre daha tombik duruyor, ama çok uzun durmuyor. Sanki boyuna değil enine bi genişleme olmuş. Arka kısmın yuvarlak olması, stoplar, ve ön tasarım güzel. Çok farklı değil; biraz klasik. Ama güzel. Profilden daha idare eder. Yan sinyaller pek hoşuma gitmedi, ama olsun :) Kapı kolları şık duruyor. Araç karaktersiz durmuyor sonuçta...

İç mekanda, kapılar ağır ve tok bir şekilde kapanıyor, kapı içi döşemeler güzel, koltukların döşemeleri çoook güzeldi. Kokpit, eskisine göre çok daha geniş, ve önüzde durmuyor; önünüzde yatıyor.! İnsanı çok daha iyi sarıyor. Ve genel bütünlük elde edilmiş.... Koltuklar büyük, ve rahat. Genel kalite iyi: kol dayama kısmında bile kaliteli plastik kullanılmış. Fonksiyonel bir sürü göz var. Tavan döşemesi fena değil, ve tavan aydınlatma setleri güzel; ayrıca tavanda ışıklandırılmış bagaj açma düğmesi felan var....

Arka koltuklarda diz mesafesi, 156'ya göre daha azmış gibime geldi. Şaşırtıcı, değil mi? Bir de pedallar çok kötü idi. Yani, pedalları kapladıkları plastikten bahsediyorum. Sinyal kolunu hiç beğenmedim; zaten 156'nin sinyal-silecek kolları da güzel değil pek.

Kısa bi baktım çıktım işte :)

Genel olarak iyi. Ah, direksiyon, fotolarda göründüğü kadar kötü değil. Ama yine de, dikkat edince 'bu koca dümen ne' diyorsunuz :)

n/a

Bi de, şanzımanı çok beğendim tabii :)

n/a

kerem peki accord'mu,159'mu ?fikrinde değişiklik varmı?

n/a

159 Accord'un ötesinde bir araba Halil abi.. 2 sini yanyana koyunca " hep söylediğim gibi bir arabayı görmeden fotoğraflardan yorum yapmamak lazım" 159 bence çok ağır basıyor..  Accord tercih eden "Honda" markası için  satın alır.. Tabi artık Accord'da eski sayılabilecek bir kasa..

n/a

159, Accord'dan daha iyi bir otomobil diye düşünüyorum. Tabii; kullanmadım, sadece içine dışına baktım. Ve daha çok beğendim. Ama alacak olsam, Accord alırdım sanırım. Alışveriş sözkonusu olunca, işin rengi daha bir değişik oluyor... Ama 159, hiçbir şekilde altta kalacak bir otomobil değil.

Accord, sportif olmasi için özellikle tasarım oyunları yapılan bir otomobil, ve çok güzel bi alet.

Alfa ise, sportifliği, daha az sırıtan çizgiler ile sunuyor. Accord'a göre daha yumuşatılmış, ama inkar edilemeyecek kadar kesin bir sportifliği var. Bazı yerlerinde tipik italyan kabalığı vardı; mesela radyo ya da klima düğmelerinde felan. Ama genel olarak, çok iyi bir ayar vermişler. Çok hoş bir puding olmuş, ben beğendim 159'u. Bir italyan, bir Japon'a ancak bu kadar karakteristik bir şekilde cevap verebilir diye düşünüyorum :)

admin

Eğer kerem 159 u gerçekten beğendiyse ki bunu belirtiyor, artık omu iyidir bumu iyidir diye düşünmeye gerek yoktur derim.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

n/a

Register or Login" alt=""/>Register or Login" alt=""/>  Artık bundan ötesi, Setra mı iyi Alfa mı iyi sorunsalıdır :P Bu karşılaştırmanın galibi de, Airbus a380'in direk rakibi oluyor :P

n/a

bu arada video için link kırık,bir araştırma yaptım yenisini buldum,buyrun.. ">

n/a

Kırık link raporu geldi ama denedim çalışıyordu sitedeki 159 videosu.. Hatta şimdi gene denedim çalışıyor.. ama yedekten zarar gelmez tabiki teşekkürler Coupe : )

anIL(34an623)

alfa 159, accord'dan daha güzel bir araba kesinlikle. ama daha önce saymıştım, alfa'larda 1001 çeşit sorunla karşılaşabiliyorsunuzRegister or Login" alt=""/> accord'un ise sağlamlığı artık herkesin bildiği bir şey.

ben de bu yüzden eğer sıfır araba alacaksam kerem gibi accord almayı tercih ederim. aslında 2. el bi 159 almak daha mantıklı. sıfır 159 fiyatı 60 milyardan başlıyor. bi arabaya 60 milyar para verecekseniz, bence o araba saat gibi işlemeli. 159 daha sağlam diyorlar ama ben kuşkuluyum. bi piyasaya düşsün, izleyelim süreci, ona göre karar verelim diyorum

yok ben 60 milyar para veririm, ne çıkarsa bahtıma diyorsanız, siz bilirsiniz tabi Register or Login" alt=""/>

master

2 sene sonra 35.000 YTL :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

peki 2.el accord lar ne kadar.onlar hiç değer kaybetmiyor anlaşılan:)))

master

Accord'ların fiyatları oldukça yüksek bence ikinci elde. Az değer kaybeden araçlar arasında Accord'lar.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

anIL(34an623)

ewet accord'lar 2. elde gayet iddialı. üstelik 2.0 ve 2.4 ccleriyle prim yapmayacak bir araba gibi durmasına rağmen Register or Login" alt=""/> 

master

Hatta ben 156 almadan önce Accord'a da bakmıştım ama fiyatları pahalı diye vazgeçmiştim sonra :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

Yeni Honda Accord Liste Fiyatı Peşin İndirimli Fiyatı

2.0 EXECUTIVE KUMAŞ KOLTUK 58.590-YTL 58.590.000.000-TL 58.590-YTL 58.590.000.000-TL

2.0 EXECUTIVE DERİ KOLTUK 59.690-YTL 59.690.000.000-TL 59.690-YTL 59.690.000.000-TL

2.4 EXECUTIVE 70.620-YTL 70.620.000.000-TL 70.620-YTL 70.620.000.000-TL

2.2 i-CTDİ EXECUTIVE 70.656-YTL 70.656.400.000-TL 70.656-YTL 70.656.400.000-TL

aşağıdada 1 kaç 2. el fiyatı kayıp ne kadarmış?