Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 Jtdm vs Subaru Legacy 2.0

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mrbkmz

Aracımı almadan önceden de çok git geller yaşamıştım bu iki araç arasında. Sadece bilgi paylaşımı olsun,siz değerli arkadaşlardan birşeyler öğrenelim diye soruyorum. 159 ile Legacy kıyaslanırsa sonuç ne olur? Subarunun dünyanın en iyi awd teknolojisine sahip olduğunu duymuştum. Araç kaliteli duruyor,dizaynı da çok güzel.Tabi bir 159 değil duruş olarak :) Cevaplar için şimdiden teşekkürler. Saygılar
2006 159 1.9 JTDm
2004 156 1.6 TS

OğuzCanAlantor

2 aracıda kullanan biri olarak güzelce cevaplıycağını düşünüyorum :) You are not allowed to view links. Register or Login

Bana sorarsan abi 159 ile legacy tartışılcak bir dizayna sahip değil

Japonlar zaten iç tasarıma hiç önem vermiyor ama legacy tipik japona göre biraz daha iyi

iki araç arasında kalsam tabiki 159'u seçerim

ar.159

eğer legacy den kastımız 2009 üstü ise o sınıfta o fiyatta hem iç hem dış tasarım olarak ilk 3 e girer bence ben içi ni de dışınada çok beğeniyorum hatta bir ara kelepir ve full denk gelmişti almak için ciddi ciddi düşünmüştüm ancak düşünme ciddileştikçe benzinli legacy nin dizel 159 karşısında pek şansı kalmamıştı diğer taraftan forumlarda da hakkında pek olumlu şeyle duymayınca (malzeme kalitesi ve motorun güçsüzlüğü hakkında) tamamen vazgeçmiştim ama tasarım olarak hala çok beğeniyorum

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

erkan

Sınıfında 159 a fiyat performans olarak rakip olacak en iyi araç , bende sw sine bakıyordum selim abi kullanıcı olarak çok memnundu , ben temiz araç bulamadığım için şimdilik vazgeçtim ama aklınızdaysa kesinlikle kalite olarak üst düzeyde keyifli bir araç(2006-2009)

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login
Aracımı almadan önceden de çok git geller yaşamıştım bu iki araç arasında. Sadece bilgi paylaşımı olsun,siz değerli arkadaşlardan birşeyler öğrenelim diye soruyorum. 159 ile Legacy kıyaslanırsa sonuç ne olur? Subarunun dünyanın en iyi awd teknolojisine sahip olduğunu duymuştum. Araç kaliteli duruyor,dizaynı da çok güzel.Tabi bir 159 değil duruş olarak :) Cevaplar için şimdiden teşekkürler. Saygılar

Bana söz hakkı doğmuş anlaşılan..

Legacy hangi yıllar..?
Motor seçeneği..?
Kasa sedan mı, SW mi..?
Bulduğunuz bir araç varmı..?
Buraya linkini paylaşın.
Bu bilgileri yazarsanız..Fikirlerimi yazarım.

159'un tasarımı bence halen en güzel sedan ve SW tasarımı..
Hala güncel..Hala estetik..Hala çekici.
Şu an yeni motor seçenekleri ile tekrar sunulsa..İnanın çok satar.

Benim aracım 2008 Legacy SW 2.0. Kocaman, full donanım bir araç.. 70.000 de şu an. Çok memnunum.
Benzinli atmosferik Boxer, turbo değil. Bu kasada turbo TR'ye giriş yapmadı.. olsa alırdım zaten :)
Araç tabiki de AWD..
Simetrik 4 çeker kendini kanıtlamış ve mükemmel çalışan bir sistem.

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

alperuzi

Ben de hemen dalayım, favorilerimde birkaç ilan duruyor çünkü :)

ku2

2010 kasa 150 bg..benzinli motor.
Kasa ağır.. Araç yakar 11-12.
Söyliyim.. :)
ama lpg bağlanır..dert değil.
Araç güzel. Donanımlı.
Yalnız tek beğenmediğim bu araçlar TRye gelirken 16 jant ile geliyor..ve sizde görüyorsunuz 18 bile rahat kaldırır o çamurluklar.

Ben LPG kullanmıyorum kendi aracımda.. Uygulanabiliyor.
Ancak bizim günlük rotamız 10 km maksimum.. 5 km gidiş, 5 km geliş eşim için.
O yüzden LPGye gerek duymadık.

2006-2007 ve 2008'in ilk 6 ayı 165 bg..
Sonrasında motor 150 bg çıktı. Euro normları yüzünden..
Ama torku aynıdır..
Bilginiz olsun.
Haa..bir de 5 ileridir otomatikdir. 2009 ve sonrası..
Diğerleri 4 ileri.
--

ku2

Bu arada..
3. Subarum..şu anki 2008 model Legacy SW.

Daha önce 2003 Impreza WRX
ve 2006 Legacy SW kullandım.

Konuları burada..
Hem wrx hem SWler.
--

ar.159

2010 kasa 150 bg..benzinli motor.
Kasa ağır.. Araç yakar 11-12.
Söyliyim.. :)
ama lpg bağlanır..dert değil.
Araç güzel. Donanımlı.
Yalnız tek beğenmediğim bu araçlar TRye gelirken 16 jant ile geliyor..ve sizde görüyorsunuz 18 bile rahat kaldırır o çamurluklar.

Ben LPG kullanmıyorum kendi aracımda.. Uygulanabiliyor.
Ancak bizim günlük rotamız 10 km maksimum.. 5 km gidiş, 5 km geliş eşim için.
O yüzden LPGye gerek duymadık.

2006-2007 ve 2008'in ilk 6 ayı 165 bg..
Sonrasında motor 150 bg çıktı. Euro normları yüzünden..
Ama torku aynıdır..
Bilginiz olsun.
Haa..bir de 5 ileridir otomatikdir. 2009 ve sonrası..
Diğerleri 4 ileri.
yukarıda da bahsetmiştim bu 2010 kasaları önceki kasalara göre çok eleştirmişler deri kalitesinden plastik kalitesine kadar herşeyin düştüğü söylüyorlar ve motoru yerlere vuruyorlar diğer ataraftan örnek ilanda
2010 120 bin de benzinlisi 55 bin tl aynı yıl v km de belki 1-2 fazlasına belki azına 159 dizel oto. varken bence şansını kaybediyor ve nakvat oluyor
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

iskoc

çalıştığım firmada japon araçları bölümünde bulunduğumdan bir kaç kelam yazmak istedim.

öncelikle subaru japonun mercedesidir.hyundai-kia,nissan,mitsubishi,toyota da imprezayla eşdeğer araçlarda 1 tık,legacy-outback-forester da ise 2 tık pahalıdır parçalar..

bu demek değilki subaruya binilmez.hayır tabiki.159 un parça fiyatlarını bilmiyorum ama kendi 156 ımla karşılaştırdığımda subaru epey bi pahalı kalıyor.sensör grubu ve debriyaj setlerinin geneli diğer japon araçlarına göre pahalıdır.yan sanayi sensör kabul etmez.ya kablo yakar yada arıza ışığı sönmez.4 ileri olanlarının ara hızlanması çok kötüdür.boxer motorlara lpg montajı çok önemlidir.sarsıntısı çoktur.montaj hatalı olunca sürekli ayar ister.turbo olmayan subaru modellerinde triger 100 bin 5 sene olması lazımdı.hangisi önce dolarsa.ayrıca kolay kolay parça bozmaz subaru.

bana derseniz 159 mu legacy mi.alfa fanatikliğini geçtim.arabanın kapı kapanma sesine bile dikkat eden biri olarak kesinlikle 159 derim.hangisi olursa olsun alacağınız aracın bakımlarının birikmemiş olmasına dikkat edin.159 sahibi arkadaşlar ne demek istediğimi anlamıştır.

dip not:subaru sevenler kızmasın ama hangi model olursa olsun kapı kapanınca teneke hissi veriyor bana.he sürüş zevki o apayrı tabi  :)
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

ku2

Impreza'da kapı kapatınca ses biraz tok değildir..Doğru.
Ancak Legacy toktur. Sağlamdır.
2 senedir Legacy biniyorum.
Gayet tok bir araç. Hem gidiş, hem çukur vs sönümleme açısından.
Kapılar çıtasız..buna rağmen araba çok sessiz.
Herşeyden önemlisi çalışmayan aksam yok. Bozulma, arıza verme Alfa'ya oranla çok çok az.

--

iskoc

Impreza'da kapı kapatınca ses biraz tok değildir..Doğru.
Ancak Legacy toktur. Sağlamdır.
2 senedir Legacy biniyorum.
Gayet tok bir araç. Hem gidiş, hem çukur vs sönümleme açısından.
Kapılar çıtasız..buna rağmen araba çok sessiz.
Herşeyden önemlisi çalışmayan aksam yok. Bozulma, arıza verme Alfa'ya oranla çok çok az.

evet zor parça bozar.şirkette 2009 1.5 r impreza ve 2010 forester 2.0 turbosuz You are not allowed to view links. Register or Login arabası misali kullanılıyor ikiside.100 bin i devirdiler.normal bakımları harici sıkıntı çıkarmadı.yolda kalma vs olmadı.

çukurları,darbeleri kesinlikle çok iyi sönümlüyor dediğin gibi abi.

foresterda da kapı durumu imprezadaki gibi.legacyi merak ettim.model farklı ses daha tok olabilir..

ku2

Forester kaç model sizdeki..?
Onda da dediğin gibi tok kapanmayabilir..
Ancak yeni çıkan model harika..O fiyata öyle başka bir araç yok.
Yeni çıkan şanzıman 6 ileri veya 8 ileri olabiliyor..Spor mod, normal mod..falan.
Ayrıca yeni turbo motor çok çok az yakıyor..eskisine göre.

Legacy ve Outback..Subaru'nun yıldızlarıdır.
Hatta Outback'in üretim kalitesi daha da ötededir.
Zaten Outback, Legacy SWden de pahalıdır.
En pahalı aracıdır.
Misal şu an satılan Outback dizel motor ve otomatikdir.. 2 litre.
Simetrik AWD tabiki.. fiyatı sanırım 145bindi. Araç full bu arada.. Yok yok. Audi Allroad kıvamında bir araçtır.

Öte yandan 2 litre turbo Forester, inanılmaz bir donanımla 130bine alınır.

--

iskoc

Forester kaç model sizdeki..?
Onda da dediğin gibi tok kapanmayabilir..
Ancak yeni çıkan model harika..O fiyata öyle başka bir araç yok.
Yeni çıkan şanzıman 6 ileri veya 8 ileri olabiliyor..Spor mod, normal mod..falan.
Ayrıca yeni turbo motor çok çok az yakıyor..eskisine göre.

Legacy ve Outback..Subaru'nun yıldızlarıdır.
Hatta Outback'in üretim kalitesi daha da ötededir.
Zaten Outback, Legacy SWden de pahalıdır.
En pahalı aracıdır.
Misal şu an satılan Outback dizel motor ve otomatikdir.. 2 litre.
Simetrik AWD tabiki.. fiyatı sanırım 145bindi. Araç full bu arada.. Yok yok. Audi Allroad kıvamında bir araçtır.

Öte yandan 2 litre turbo Forester, inanılmaz bir donanımla 130bine alınır.

2010 150 lik 4 ilerilerden.

Son çıkan kasalara gözüm pek alışmadı valla.Tam SUV havası var artık.Eski forester ve outbacklar öyle değildi..

iskoc

mesela bu.jantlar direkt çöp.bunun yerine 18 inç sarı ekte paylaştığım tür bir jant.fena olmaz gibi You are not allowed to view links. Register or Login

mrbkmz

Benim kastettiğim sedan 165hp olan 2006-2008 modeller. Çok hoşuma gidiyor. 159dan sonra alabileceğim tek sedan araba.

ilanda ki araç 150 hp sanırım ama,bu kasa cidden çok başarılı. Bence en iyi 3 sedan sıralaması 1)159 2)Legacy 3) E39 5 serisi
2006 159 1.9 JTDm
2004 156 1.6 TS

ku2

Benim kastettiğim sedan 165hp olan 2006-2008 modeller. Çok hoşuma gidiyor. 159dan sonra alabileceğim tek sedan araba.

ilanda ki araç 150 hp sanırım ama,bu kasa cidden çok başarılı. Bence en iyi 3 sedan sıralaması 1)159 2)Legacy 3) E39 5 serisi

Bendeki araç işte bu ilandakinin SW olanı.. :)
Tasarımını bende beğeniyorum.
Ayrıca donanım gayet iyi.
- bixenon farlar
- far yıkama
- koltuk ısıtma
- elektrikli, hafızalı deri koltuklar
- elektrikli ayna katlama
- ısıtmalı ön cam (silecekler için)
- ısıtmalı aynalar
- 6 cd/mp3 çalar (fena değil ses kalitesi.. Tabii bir Bose değil..)
- büyük sunroof
- kocaman bir bagaj
ve simetrik AWD
--

Utku

- bixenon farlar
- far yıkama
- koltuk ısıtma
- ısıtmalı aynalar
- büyük sunroof
- kocaman bir bagaj
ve simetrik AWD

q2 gt mi yoksa simetrik awd li legacy mi daha iyi yol tutuyor peki ?

Bu arada,
Evde hem legacy sw, hem de q2 gt olması, idol gibi bişey..
Böylelikle dizel, manuel, benzinli, otomatik, coupe,geniş aile aracı keyfi,ekonomisi,güvenliği,rahatlığı, performansı, kısacası otomobil tutkunu bir aile babasının her ihtiyacı karşılanıyor:)
Muazzam kombinasyon bu olsa gerek
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

max-ime

- bixenon farlar
- far yıkama
- koltuk ısıtma
- ısıtmalı aynalar
- büyük sunroof
- kocaman bir bagaj
ve simetrik AWD

q2 gt mi yoksa simetrik awd li legacy mi daha iyi yol tutuyor peki ?

Bu arada,
Evde hem legacy sw, hem de q2 gt olması, idol gibi bişey..
Böylelikle dizel, manuel, benzinli, otomatik, coupe,geniş aile aracı keyfi,ekonomisi,güvenliği,rahatlığı, performansı, kısacası otomobil tutkunu bir aile babasının her ihtiyacı karşılanıyor:)
Muazzam kombinasyon bu olsa gerek

Utku 04-09 model Legacyler daha çok 156 ile kıyaslanabilecek yol tutuş ve sürüş dinamiklerine yakın, kıyaslanabilir. Q2 daha iyi yol tutacaktır.

Kubilay

Simetrik awd bambaşka bir dünya.
Derdiniz tarz ve stilse, indikten sonra önünde durup baktığımda aklım aracımda kalsınsa 159; derdiniz eğlenmekse Legacy.

q2 çok başarılı olmasına rağmen, simetrik awd bambaşka bir dünyadır diye düşünüyorum.hem sürüş dinamikleri, hem eğlence, hem de yol koşullarını hesaba kattığımızda.

ku2

Q2 daha iyi gidiyor..ve daha iyi yol tutuyor.
Bir kere tork farkı çok..!!
benzinli-dizel karşılatırması olacak gene :)))

Legacy güzel yol tutuyor, ancak body roll biraz daha fazla.
Bu da amortisörlerin ve yayların biraz daha konfor amaçlı seçilmesinden kaynaklı.
Lastiklerim yaz için Conti 5, kışın Kumho KW27.

Q2 ise standartında bile 10 mm alçaktır diğer GTlerden. Ben de Eibach 30 mm var.
Lastikler Pzero..!! ve kışın Falken (ıslakda en iyi durma mesafelerinden birine sahip)

4 çekerin keyfi şöyle..Aracın hiç patinaja kaldığını görmüyorsun. Direk fırlıyor. Tutunuyor.
Saçma sapan kafadan ya da arkadan kayma vs yok..
Çok kontrollü bir araç.
Kayınbiraderde Audi A4 2.0 Turbo quattro var..(ben aldırmıştım :))))
Onu da kullandım çok keyifli..
Legacyde turbo olaydı, dünya çok farklı olurdu. TRye maalesef gelmedi bu kasanın turboları.

You are not allowed to view links. Register or Login Valla dediğin gibi.. Hem coupe ve GT Q2 keyfimiz var..Günlük 100 km yapıyorum. Haftaiçi 5 gün.
Arabayı aldığımdan beri 12bin km yaptım..!!! Mayıs sonundan bu yana. Tek kelimeyle harika bir araç.
Oturma pozisyonu olsun, Koltukların sarması, yol tutuş, frenaj (ben de Brembo kit var 310 mm disklerle..kesinlikle olması gereken bir ekipman)

Hem de eşimin kullandığı Legacy güven veren bir araç. Aklım kalmıyor Burcu gittiği zaman bir yere. Otomatik olması Burcu'yu da rahat ettirdi. Çok iyi manuel kullanıyor. Şöförlüğü çok çok iyi. Ancak topuklu ayakkabı vs ile debriyaj sıkıntı diyordu..Şimdi çok daha rahat. Öte yandan, Eşim çoluk çocuk tatile giderken, veya haftasonu kullanırken çok konforlu, sunduğu bagaj ve yaşam hacmi harika. Geniş sunroof sayesinde çok aydınlık, ferah bir araba..
Haaa.. yakıyormu..! evet..! Şehiriçi ben 10.5-11 yakardım..uzun mesafe gittiğim için 100 km git-gel..Burcu kısa mesafe gidiyor, ve10 km git-gel, toplam günlük 10 km yaptığı parkurda 14-15 lt yakıyor..54 litre ile 360-370 km gidiyor.
Ama uzun yola giderken.. Aracı tıka basa doldurup, cruise control açıp 120-130 km gidersem 7.8-8.2 arası yakıyor 100 kmde. LPG taktırmıyorum..Zira çok az km gidiyoruz. Araca zarar verecek bir hareket yapmak istemiyorum. Kaldıki LPGye ödeyeceğim parayı bile çıkarmak için epey km yapmam gerekecek :)))

İşte böyle..

--

ku2

Bu arada 1 sene WRX kullandım..
O kadar güce, böyle bir konfor, çukur vs sönümleme, bozuk yolda bile, gidiş, duruş, tutunma görmedim..!!!
Haa..kapıyı kapatırsın..Tenggg!!! diye ses çıkar o ayrı..
Ama içerde sunduğu için değil, yaşattıkları için alırsın WRX'i.
Zaten kalbimizle araç aldığımız için buradayız..Ya Alfa alıyoruz, ya Subaru.. Ya Saab..
Kimsenin gitmediği, tercih etmediği parkurları seçiyoruz.
Bence güzel yapıyoruz.
Her gün otobanda, GT ile birini solladığımda, ya da arkamdan gelen BMW yanımdan geçerken bu ne diye meraklı meraklı baktığında, ya da benzinciye girdiğimde..Aaa..bunların dizeli var mı..?? gibi sorular geldiğinde :)) Zaten mutlu oluyoruz...

Önemli olan, benim için, Adan Bye gitmek değil.. Adan Bye "keyifle" gitmek.
Varsın Alfa olsun.. Varsın Subaru olsun.

Sevgilerle.

--

fevkalbeser12

Subaru kesinlikle birgün alacağım arabalardan bununda büyük sebeplerinden biri sensin Selim abi:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

ismet

+1 selim abi. keşke hyundai de yukardaki listede olabilseydi :'( :)
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

iskoc

Bu arada 1 sene WRX kullandım..
O kadar güce, böyle bir konfor, çukur vs sönümleme, bozuk yolda bile, gidiş, duruş, tutunma görmedim..!!!
Haa..kapıyı kapatırsın..Tenggg!!! diye ses çıkar o ayrı..
Ama içerde sunduğu için değil, yaşattıkları için alırsın WRX'i.
Zaten kalbimizle araç aldığımız için buradayız..Ya Alfa alıyoruz, ya Subaru.. Ya Saab..
Kimsenin gitmediği, tercih etmediği parkurları seçiyoruz.
Bence güzel yapıyoruz.
Her gün otobanda, GT ile birini solladığımda, ya da arkamdan gelen BMW yanımdan geçerken bu ne diye meraklı meraklı baktığında, ya da benzinciye girdiğimde..Aaa..bunların dizeli var mı..?? gibi sorular geldiğinde :)) Zaten mutlu oluyoruz...

Sevgilerle.

:yukari-ok: :alkis: