Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 159 Trim Parcalari, Cesitleri ve Parca Numaralari  (Okunma sayısı 5143 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

uniquel

• Membro
159 Trim Parcalari, Cesitleri ve Parca Numaralari
« : 06 Mart 2020, 20:09:31 »
Selamlar,

Simdi diyebilirsiniz ki "zorun ne kardesim" :)

159'umu aldigimda pek bilgili degildim, kombinasyonlari falan tanimiyordum pek.
Ic trim parcalarinin rengine o zaman da takilmistim ama zamanla sararmis heralde diyip gecistirmistim kendimce. Ama oyle degilmis tabi.

Simdi 2 foto paylasacagim.
Ilk fotograf, benim aracimdaki gibi sarimtirak duran trimler, yani internette de arayinca gold alu diye bahsedilen tip. Sanirim renk kodu mt621 diye geciyor.
Ikinci fotograf ise, farkli bi kombinasyon, light grey in blue diye bahsedilen trimler. Sanirim bunun da renk kodu mt620.

Kombinasyonlar bununla da sinirli degil. Benim araciminkiyle basit bi karsilastirma yapmak icin bunlari paylastim. Manuel veya otomatik vites farketmeksizin, farkli farkli renk tonlari ve desenler var. Multimedya tipi de etkilemiyor bu arada.

Mesela 45 derece capraz cizgili modelde, sarimtirak, gri, acik gri, koyu gri, siyaha cok yakin gri var.
Yada mesela Ti paketlerde cikan fircalanmis aliminyumun acik grisi, grisi, koyu girisi var.
Yada aluminyum malzemeden degil de daha basit malzemeden olup, desensiz olan renklerde trimler var.

Tabi her bir renge ve desene gore parca numaralari degisiyor. Sadece orta konsol degil, gogus ve kapilardaki trimler de bu dogrultuda parca numarasini degistiriyor.

Simdi gelelim benim derdime,,

Begendigim renk ve desen icin parca numarasini cikartmak istiyorum. Yani dogal olarak, takim olarak almam icin buna ihtiyacim var.
Bu parca numaralarini cikarabilecegim bi yer var mi?
Ya da parcalarin takim oldugunu anlamamin bir yolu var mi?
Ya da bununla ilgili elinde bir dokuman olan var mi?
Ya da bana yol gosterecek birisi? Git balkondan atla demeyin bana ama  :D
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

TRSemih

• Membro
Ynt: 159 Trim Parcalari, Cesitleri ve Parca Numaralari
« #1 : 06 Mart 2020, 21:01:02 »
Beyin yakan bi başlık olmuş :) Anladığım kadarıyla sen gümüşe geçmek istiyorsun. Kapı kartlarındaki alümimyum dekorlar haricindeki tüm parçaları sıfır olarak alabilirsin. Kapılardaki alüminyum parçalar döşeme ile birlikte geldiğinden parça olarak satılmıyor. Hurda bir araçtan alınabilir. Yurtdışı sitelerde takım satıyorlar ama genelde kapılar hariç, sadece direksiyon ve dashboard parçaları oluyor. Kapılar dahil olanlar da çoğunlukla ti trimleri oluyor (fırçalanmış alu). Progressionlarda alüminyum yerine plastik trim var.

Sendekinin kodu BROWN 1 MT 621

Gümüş MLW MT 620

Renk ve kod;

Gümüş renk ve kod;

Gümüş referans görünüm;

Fotoğraflar zaman içerisinde kendi çektiğim fotoğraflar. Aklına takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

uniquel

• Membro
« #2 : 06 Mart 2020, 23:06:46 »
Beyin yakan bi başlık olmuş :) Anladığım kadarıyla sen gümüşe geçmek istiyorsun. Kapı kartlarındaki alümimyum dekorlar haricindeki tüm parçaları sıfır olarak alabilirsin. Kapılardaki alüminyum parçalar döşeme ile birlikte geldiğinden parça olarak satılmıyor. Hurda bir araçtan alınabilir. Yurtdışı sitelerde takım satıyorlar ama genelde kapılar hariç, sadece direksiyon ve dashboard parçaları oluyor. Kapılar dahil olanlar da çoğunlukla ti trimleri oluyor (fırçalanmış alu). Progressionlarda alüminyum yerine plastik trim var.

Sendekinin kodu BROWN 1 MT 621

Gümüş MLW MT 620

Renk ve kod;

Fotoğraflar zaman içerisinde kendi çektiğim fotoğraflar. Aklına takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Abi harikasin.
MT 621 in gercekten üzücü bir goruntusu var sinirimi bozuyor.
MT 620 tam olarak aluminyum renginde ve cok temiz duruyor.

Aslinda ben cizgili olanlardan bir de MT624 var, daha koyu gibi duran. Bu renkten takim yapmak istiyorum. Her satici renk kodu paylasmiyor ama parca numarasi paylasiyor. Parca numarasina gore arayarak daha kolay ve hizli sekilde takimi toplayabilirim. Ama parca numaralarini cikartamiyorum.

MT 624 ten foto paylasayim.

hi_cazz

• Membro
« #3 : 07 Mart 2020, 01:17:09 »
https://www.pekidi.com/navi?FORCED=TRUE&COUNTRY=1&LANGUAGE=3&GUI_LANG=3&SAVE_PARAM=LANGUAGE

Şu link alfa için parça katoloğudur. Buraya kendi şasenizi girip incelerseniz kendi teimlerinizin parça numaralarına ulaşabilirsiniz. Şase girmeden model seçerek devam ederseniz tüm parçaların numaralarına ulaşırsınız.

ZAR93900007142328

Bu şase numarası benim eski aracıma ait. İstediğiniz mt620 mavimsi olan trimlerin numaralarına bu şaseden ulaşabilirsiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

uniquel

• Membro
« #4 : 07 Mart 2020, 01:46:30 »
https://www.pekidi.com/navi?FORCED=TRUE&COUNTRY=1&LANGUAGE=3&GUI_LANG=3&SAVE_PARAM=LANGUAGE

Şu link alfa için parça katoloğudur. Buraya kendi şasenizi girip incelerseniz kendi teimlerinizin parça numaralarına ulaşabilirsiniz. Şase girmeden model seçerek devam ederseniz tüm parçaların numaralarına ulaşırsınız.

ZAR93900007142328

Bu şase numarası benim eski aracıma ait. İstediğiniz mt620 mavimsi olan trimlerin numaralarına bu şaseden ulaşabilirsiniz.

Hocam cok tesekkurler, sanirim buradan cikartabilirim.
Ayrica bu hemen hemen eper in aynisi gibi. Simdiye kadar 7zap veya fiatdalys uzerinden parca bakiyordum ama bu onerdiginiz cok daha kullanisli.

iceberg156

• Membro
« #5 : 08 Mart 2020, 17:35:51 »
Allegro.pl adli web sitesinde bircok AR 159 parcasi bulmak mumkun. Buradaki saticilar cogunlukla dashboard trimlerinde parca kodu paylasip belirtiyorlar. TR' ye kargo sıkıntısı mevcut. Cogu gonderime yanasmiyor. Yazismak gerekiyor. Ben genelde yurtdisindaki farkli bir adrese gondertip o sekilde temin ediyorum.

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

GoogleTagged