Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 30.Arabam Olarak 1996 GTV 2.0TB İle Aranızdayım.  (Okunma sayısı 2235 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

servetaslanbey

• Membro
Çoğunluğu alman grubu araçlar olmak üzere 30. Arabamı İtalyan tercihinde bulunup uzun zamandır kullanılmayan bir Gtv aldım.Aracı ilk defa görmemle tasarımına hayran kaldığımı söyleyebilirim.Bana özel bir plakayla denk gelmesi de cabası  :) Bu serüvende fikir,öneri ve desteklerinizi bekliyorum  ;)

1996 Gtv 2.0Tb  34 S 1020
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

octinum

• Moderatore
Uzun zaman önce kullanıldığı zamandan beri mi kullanılmamış, kullanılamadığı zamandan beri mi kullanılmamış?  Ona göre hayırlı olsun veya geçmiş olsun diycez.  >:D

Şaka yapıyorum, alınmayın. :) Hoşgeldiniz, hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın inşallah. Benim "garajda 5 Alfalık yerin olsa" listemin önemli bir üyesidir. :) Forumda aracın konusunu açıp, üzerinde yaptığınız çalışmaları vb. yaptıkça paylaşmanızı önerebilirim. Gören birinin aklına fikir/öneri gelir paylaşır falan, yardımı oluyor.

servetaslanbey

• Membro
Evet tespitiniz doğru şakayla birlikte😅 uzun zamandır kullanamadığı için kullanılmamış, bizde aradığı şevkati bulabileceğini düşündüğümüzden şu anda bizim garajımızda umarım keyifli bir serüven olur güzel dilekleriniz için teşekkür ederim😊🙏

kuti147

• Membro
Yeni alfanız hayırlı olsun. Emirhan abinin de dediği gibi nakit ve mekan sıkıntım olmasa sahip olmak istediğim alfalardan biridir. Araca yapılan işlemleri fotolu ve anlatımlı şekilde burada da paylaşırsanız çok mutlu oluruz. Çünkü tekrar hayata dönen her alfa bizler için bi mutluluk sebebi  :serefe:
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

servetaslanbey

• Membro
İnşallah umdugum gibi olur biraz maceralı bir serüven olacak birkaç parça eksiğimiz var tamamlandıktan sonra boya ve kaporta işlerine geçeceğiz detayları buradan paylaşırım teşekkür ederim güzel dilekleriniz için😊🙏

kuti147

• Membro
Eğer yurt dışı bağlantıları ayarlayabilirseniz çok daha uyguna çok fazla parça bulabilirsiniz
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

servetaslanbey

• Membro
Açıkçası birkaç kozmetik eksiğimiz var onları da burada bulmaya başladım şu an gözümde büyüyen tek şey gri renkten kırmızı renge nasıl en risksiz ve en kolay şekilde geçebileceğim😅

octinum

• Moderatore
Açıkçası birkaç kozmetik eksiğimiz var onları da burada bulmaya başladım şu an gözümde büyüyen tek şey gri renkten kırmızı renge nasıl en risksiz ve en kolay şekilde geçebileceğim😅

İlk kez Alfa aldıysanız, Alfacı bir çevreniz yoksa ve arabada da kozmetik dışı işler varsa bence doğrudan sorunları falan anlatarak başlayabilirsiniz. Aracınızın eski bir sahibi aramızda bile olabilir. :) Hiç olmazsa, GTV kullanmış sağlam Alfista arkadaşlarımız var, biri çıkıp "haaa onu sanayide şöyle şöyle çözüyolar ama sen öyle yaptırma, şu şu şekilde yapılması lazım" bile diyebilir, sizi baş ağrısından kurtarır.

Kozmetik... Kolay. Benim de epeyce kozmetik işim var aslında, araba uzun süre yattı birkaç ay önce ayağa kaldırdım. Bir sürü noktada "bunu 2019'da nereden sökmüştük yaaa" aşamasındayım forumdan başka bir dostumuzun ifadesiyle. :D Kaputu zımparalamaya ineceğim birazdan. Ama sürerken keyif aldığım için kozmetiği hiç kafama takmıyorum şu aşamada. Her gün gülümsetiyor kerata.

servetaslanbey

• Membro
Aracı İstanbul’dan alıp Gaziantep’e çoklu çekici ile getirttim. Lastikleri yerdeydi, Frenler tutmuyordu, yağı o kadar eskiydi ki marş bile yaptırmadan hemen Licky Molly 10w-60 ya ile değiştirttim. Fren problemini çözdük. Yanmayan ışıklarımız vardı onları hallettik. Merkezi kilidimmiz çalışmıyordu onları hallettik. Şu an motorda biraz itici sesi gibi bir ses var şıkırdama yapıyor. Bir de onun haricinde rutin bakım yapacağız ayrıca bir süredir yattığından dolayı. Sonra da sırasıyla kaporta boya iç döşemelerimiz elden geçecek umarım yaza kadar bineriz😅

murat

• Amministratore
Cesurca bir hareket  :alkis: Hortumları unutmayın bu arada, uzun zamandır yatmışsa hortumlar değişmeli ;)
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

octinum

• Moderatore
Cesurca bir hareket  :alkis: Hortumları unutmayın bu arada, uzun zamandır yatmışsa hortumlar değişmeli ;)
Demiştim, önemli fikir geldi bile. :)

Fren hortumlarından girip, soğutma sistemi hortumlarında kaçak olmasa bile tipini beğenmediğinizi değiştirerek ilerlemek Güzel fikir. Bir de triger seti ne alemde? X yıldır aynı konumda bekleyen triger başa iş açabilir. Ben trigeri 15 kilometrede falan değiştirdim arabayı yola döndürürken. 15 bin demiyorum dikkat, düz 15. :)

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

coyote

• Membro
İlk kez Alfa aldıysanız, Alfacı bir çevreniz yoksa ve arabada da kozmetik dışı işler varsa bence doğrudan sorunları falan anlatarak başlayabilirsiniz. Aracınızın eski bir sahibi aramızda bile olabilir. :) Hiç olmazsa, GTV kullanmış sağlam Alfista arkadaşlarımız var, biri çıkıp "haaa onu sanayide şöyle şöyle çözüyolar ama sen öyle yaptırma, şu şu şekilde yapılması lazım" bile diyebilir, sizi baş ağrısından kurtarır.

Kozmetik... Kolay. Benim de epeyce kozmetik işim var aslında, araba uzun süre yattı birkaç ay önce ayağa kaldırdım. Bir sürü noktada "bunu 2019'da nereden sökmüştük yaaa" aşamasındayım forumdan başka bir dostumuzun ifadesiyle. :D Kaputu zımparalamaya ineceğim birazdan. Ama sürerken keyif aldığım için kozmetiği hiç kafama takmıyorum şu aşamada. Her gün gülümsetiyor kerata.

:serefe: :)

coyote

• Membro
Çoğunluğu alman grubu araçlar olmak üzere 30. Arabamı İtalyan tercihinde bulunup uzun zamandır kullanılmayan bir Gtv aldım.Aracı ilk defa görmemle tasarımına hayran kaldığımı söyleyebilirim.Bana özel bir plakayla denk gelmesi de cabası  :) Bu serüvende fikir,öneri ve desteklerinizi bekliyorum  ;)

1996 Gtv 2.0Tb  34 S 1020

Diğer dostların da söylediği gibi, birçoğumuzun hayallerini süsleyen ancak bir türlü cesaret edip giremediğimiz bir maceraya atılmışsınız. Kolay gelsin. Eski bir gtv'ci olan @devirsever  'i de haberdar edelim, zamanında TB'den az çekmedi, illa söyleyecekleri vardır  ;)

devirsever

• Membro
Diğer dostların da söylediği gibi, birçoğumuzun hayallerini süsleyen ancak bir türlü cesaret edip giremediğimiz bir maceraya atılmışsınız. Kolay gelsin. Eski bir gtv'ci olan @devirsever  'i de haberdar edelim, zamanında TB'den az çekmedi, illa söyleyecekleri vardır  ;)

Ben bilakis yazmamistim Ozan ama eger sen almis olsaydin guzel bir ``gazan mubarek olsun yigidim`` yazardim  :D

Alan arkadasa hayirli olmasini diliyorum, bugune kadar sahip oldugum en guzel ve en sevdigim aractir kendileri. Ciddi emek, para ve zaman harcayarak haftasonlari zevkle binilecek bir arac haline getirilebilir. Bahsi gecen Gtv hangisi ve durumu nedir bilemiyorum.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

servetaslanbey

• Membro
Yanıt veren arkadaşlara güzel dilekleri ve önerilerinden dolayı teşekkür ederim tabii arabanın uzun süredir yatmasından dolayı bir bakım ihtiyacı olacak Gaziantep’te yaşıyorum bu bölgede umarım bu arabadan anlayan bir ustayla tanışabilirim olmazsa farklı iller arayacağım aracım 96 model koyu gri yani füme renk olarak bilinen ortalama on senedir de trafikte aktif olmayan 34 S plakalı 2.0 turbo Gtv dir☺️

octinum

• Moderatore
Yanıt veren arkadaşlara güzel dilekleri ve önerilerinden dolayı teşekkür ederim tabii arabanın uzun süredir yatmasından dolayı bir bakım ihtiyacı olacak Gaziantep’te yaşıyorum bu bölgede umarım bu arabadan anlayan bir ustayla tanışabilirim olmazsa farklı iller arayacağım aracım 96 model koyu gri yani füme renk olarak bilinen ortalama on senedir de trafikte aktif olmayan 34 S plakalı 2.0 turbo Gtv dir☺️

Hocam Gaziantep biraz sıkıntılı olabilir, aman buralarda sormadan işlem yaptırmayın diyeyim.

cem meric

• Membro
Öncelikle Hayırlı olsun, Keyifli günlerde kullanın aracınızı...

Gaziantep dediğiniz için bu videoyu izlemenizi öneririm.

https://youtu.be/Kvqrbg3l6BU?si=_poYSoug2w5-tPS0

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

156 2.5 v6 24v.
BMW 318Tİ.
MİNİ COOPER S R53.
GT Q2 1.9 JTD.
166 3.0 v6 24v.

Ebayazıt

• Membro
Öncelikle Hayırlı olsun, Keyifli günlerde kullanın aracınızı...

Gaziantep dediğiniz için bu videoyu izlemenizi öneririm.

https://youtu.be/Kvqrbg3l6BU?si=_poYSoug2w5-tPS0

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Forumda herkes bir şekilde yardımcı oluyor çok güzel. Onurda bu video ile en azından nereye gitmemen gerekiyor diye yardımcı olmuş  :D Bu arada hayırlı olsun kazasız belasız bol devirli sürüşler dilerim. Gerçekten dizayn olarak beni çok çeken bir alfa kendileri.  :clover: :nazar:
34VD9753 - 156 2.0 (1999)

Brabus

• Membro
Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun. Bu şekilde Gaziemir'e götürüp, sorunları çözmeniz çok başarılı. Benim de 3,5 sene GTV ~10 sene+ Alfa Romeo tecrübem var. Benim GTV'de yaptığım işlemleri bu konuda paylaşıyorum: https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/gtv-2-0-ts-1999-34-uh-1420/msg458368/#msg458368

Benim motor farklı. 2.0 TS, CF2 Motor. İtici sesi bende de geliyordu. Özellikle 1 aydan uzun süre çalıştırmazsam. 1 hafta gibi sürelerde çalıştırdığımda gelmediği için Motul İtici Ses Kesici kullandım. Sorunu giderdi. sizdeki çok yapıyorsa ama bir ustanın bakmasında fayda var.

Sizn GTV'nin de genel fotoğraflarını paylaşırsanız seviniriz.
156 1.6. 05.10.04 - 05.10.09, 100K

servetaslanbey

• Membro
Evet coğrafya kader maalesef bizim bu bölgede bu arabalardan pek anlayan usta yok, o yüzden aracın diğer işlemleri bitince motor bakımı için işin ehline götüreceğim yer farketmeksizin ☺️ Elinden gtv geçen arkadaşların fazla parçası vs varsa değerlendirelim 😅🙏

servetaslanbey

• Membro
Ynt: 30.Arabam Olarak 1996 GTV 2.0TB İle Aranızdayım.
« #20 : 16 Şubat 2025, 17:50:08 »
Herkese merhaba değerli arkadaşlarım,
Takribi 2 ay öncesinde başladığımız Gtv projemizde baya yol kat ettiğimizi düşünüyorum.
Bunlardan bazıları kaporta işlemi boya öncesi hazırlığı,iç döşemelerin restorasyonu,eskimiş olan logoların temini,eksik olan güneşliğin temini vs vs derken boya işlemi öncesi kontrol işlemine geçtik.Burdan sizinle fotoğraf paylaşmayı çok istedim fakat cahilliğime verin buradan paylaşım yapmayı bir türlü beceremedim :)

Testarossa

• Moderatore
Ynt: 30.Arabam Olarak 1996 GTV 2.0TB İle Aranızdayım.
« #21 : 16 Şubat 2025, 18:21:21 »
Herkese merhaba değerli arkadaşlarım,
Takribi 2 ay öncesinde başladığımız Gtv projemizde baya yol kat ettiğimizi düşünüyorum.
Bunlardan bazıları kaporta işlemi boya öncesi hazırlığı,iç döşemelerin restorasyonu,eskimiş olan logoların temini,eksik olan güneşliğin temini vs vs derken boya işlemi öncesi kontrol işlemine geçtik.Burdan sizinle fotoğraf paylaşmayı çok istedim fakat cahilliğime verin buradan paylaşım yapmayı bir türlü beceremedim :)
https://www.alfistiturkey.net/forum/yeni-uye-adaylarimizin-dikkatine/2025-guncen-flickr-ile-foruma-resim-yukleme/
Semy synthetic hater

GoogleTagged