Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 8C Yİ NİYE FANUSA KOYDULAR?  (Okunma sayısı 836 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Levent Kobaza

• Ziyaretçi
8C Yİ NİYE FANUSA KOYDULAR?
« : 06 Kasım 2006, 22:10:04 »
Arkadaşlar bu konuyu gündeme getirmek istedim .Çünkü hatam varsa lütfen düzeltin,
 8C modeli dünyanın diğer auto showlarında da mı fanusta sergilendi?
Eğer sadece türkiye deki auto show da  8C  bu fanusa konduysa bunda kasıt var mı varsa ne olabilir?

Yani aklıma düşünmek istemesemde hoş olmayan fikirler geliyor!
Eğer türkiye de fanusa konduysa burda biz türk milletine bir mesaj mı verilmek isteniyor?

« Son Düzenleme: 11 Kasım 2006, 12:54:48 Gönderen: Sercan Keklik »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

murat

• Amministratore
« #1 : 06 Kasım 2006, 22:15:02 »
Valla Pariste diildi galiba.Ama dediğin tarz bir yaklaşımı aklıma bile getirmedim getirmek de istemem.Ööle bişey olduğunu duysam gerçekten Alfa'ya ilk fırsatta veda ederim şahsen...Hem de ailecek ederiz
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 22:15:02 Gönderen: murat »
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

n/a

• Ziyaretçi
« #2 : 06 Kasım 2006, 22:29:57 »
istanbulda'ki fuarlarda 8c gibi süper spor yada çok lüks otomobiller genellikle etrafı çevrili bir alan içerisinde sergileniyor.8 c nin faunus içinde sergilenmesi ise güzel bir fikir.mücevher misali.sadece sahibini dokunabileceği bir mücevher.
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 22:29:57 Gönderen: n/a »

Sercan Keklik

• Membro
« #3 : 06 Kasım 2006, 22:31:54 »
Şimdi birde şöyle bakmak lazım..

Dün fuardaydım detaylıca gezdim. Fuarda el sürülmemesi gereken araçlara vatandaş ufak cocuklarına;
-Hadi oglum git oraya poz ver resmini çekiyim

diyorlar :)
manken kucaklarına veren kitli arabaları zorlayan arabaların üstlerine yatan... Türk vatandaşları olarak bu tür konularda saygısızız.. Bence çok iyi yapmışlar
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 22:31:54 Gönderen: Sercan Keklik »
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

bado

• Membro
« #4 : 06 Kasım 2006, 22:34:59 »
bende halil bey gibi düşünuyorum... bunun fikride sanırım alfa türkiyeye aittr..gelip italyanların karar verdiini sanmıyorum... ayrıca eger onlar ole dusnuyosa onların düşünceleri bize ne yapabilr.. ama be zannetmıyorum..
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 22:34:59 Gönderen: bado »
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

Levent Kobaza

• Ziyaretçi
« #5 : 06 Kasım 2006, 22:40:04 »
O zaman burda milletçe durumuzu mu konuşmalıyız?
Eğer diğer ülkelerde ki auto showlara da insanlar çocuklarıyla geliyorsa ve bu tip sorunların yaşanması ihtimali gözönüne alınabiliyorsa ?
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 22:40:04 Gönderen: Levent Kobaza »

n/a

• Ziyaretçi
« #6 : 06 Kasım 2006, 22:48:01 »
Ya ben gerçekten anlamadım, bu fanus ile, Alfa nasıl bir mesaj vermek istiyor olabilir ki, milletimize?
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 22:48:01 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
« #7 : 06 Kasım 2006, 23:08:09 »
ben alfa standina ilk adimimi attiğim anda çağil bey'e sordum..tüm avrupada bu şekilde lanse edildiği için 8c dolayisiyla türkiyedede bu şekilde devam etmiş...kendisi aynen böyle söyledi
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 23:08:09 Gönderen: n/a »

Levent Kobaza

• Ziyaretçi
« #8 : 06 Kasım 2006, 23:17:00 »
Ehh o zaman sorun yok
Yalnız birşey aklıma geldi !
İştecell dermişim şaka şaka
Sitemiz de evvel ki açtığım konu başlığında sizlerle ülkemizdeki fuarcılık anlayışını sorgulamak maksatlı paylaştığm fikrime şöyle bir yanıt gelmişti
''bentley ferrari ki 8c de bunun içinde yer alıyor bu araçlar özel yapım o yüzden kimseyi oturmazlar çünkü onu alacak olanların ilk bu araclara binmesini isterler''diye fakat sizde görmüşsünüzdür ki internette resimleri yayınlandı 8c ye birçok kişi bindi gerçi bunlar seçkin zatı muhteremlerdi ama sonuçta bindiler ee o zaman ne oldu elimizdeki 8c yi artık kimse almaz desenize
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 23:17:00 Gönderen: Levent Kobaza »

n/a

• Ziyaretçi
« #9 : 06 Kasım 2006, 23:17:45 »
Bugün fuarı dolaştım ve birçok arabada çiziklere ve aşınmalara rastladım..
Şimdi 8C'nin çizildiğini, koltuğundaki derilerin aşındığını bir düşünelim..

Ayrıca İçeri giren insanların birçoğunun araba değil de mankenlere yazılma peşinde olduğu bir gerçek..

Yanımda adamın biri bi arabanın (hangisi hatırlayamicam) 6. vitesini hayvan gibi zorlayıp mankene "niye geçmiyo güzelim bu arabanın 6. vitesi" diye fırça attı. :)

Türk insanı olarak mal kendimizin olmadıkça kıymet bilmiyoruz bu bir gerçek.. 3. Dünya ülkesi gibi davranıp, neden bize 3. dünya ülkesi muamelesi yapıyolar demek de olmaz..

Ama nasıl olurdu; AROC üyelerini teker teker olmak kaydıyla fanusun içerisine alıp arabayı kabaca tanıtabilirlerdi, işin doğrusu ben böyle birşey beklerdim..
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 23:17:45 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
« #10 : 06 Kasım 2006, 23:20:16 »
bahsedilen çiziklerin hepsini gördüm...herkez fuara gittiğinde SİYAH OPEL ASTRA GTC nin üzerindeki kilcal çizikleri incelesin...inanilmaz bir görüntü ya resmen 2. el araba koymuşlar gibi duruyor....fuarda temizlik görevlileri ellerinde sonax hizli cila ve herhangi bir işlevsiz bez taşiyordu..sonax hizli cila kanimca pek verimli bir cila değil..bir meguiars quik wax + mikrofiber bez ile cilalansa idi ne bir çizik oluşabilirdi ve daha iyi bir parlama sağlanabilirdi araçlarda...

Edited by - wolkanku on 06/11/2006  23:28:04
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 23:20:16 Gönderen: n/a »

Sercan Keklik

• Membro
« #11 : 06 Kasım 2006, 23:23:35 »
quote:

bahsedilen çiziklerin hepsini gördüm...herkez fuara gittiğinde SİYAH OPEL ASTRA GTC nin üzerindeki kilcal çizikleri incelesin...inanilmaz bir görüntü ya resmen 2. el araba koymuşlar gibi duruyor....fuarda temizlik görevlileri ellerinde sonax hizli cila ve herhangi bir işlevsiz bez taşiyordu..bu şekilde cilalandiğinda gayet normal bir durum...mikrofiber bez + meguiars ürünleri olsaydi durum çok farkli olurdu =)

Saçmalıyorsun volkancım.
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 23:23:35 Gönderen: Sercan Keklik »
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

n/a

• Ziyaretçi
« #12 : 06 Kasım 2006, 23:32:23 »

buyur sercanim hep beraber saçmaliyalim o zaman....bagaj kapağindaki kilcal çizikleri bu çözünürlükte bile görmemek içten deil...

ha yanliş anlaşilmasin..senle de msn'den konuştuğumuz üzere çizik ciladan dolayi deil ve bi daha belirtiyim hizli cila çizik kapamaz...parlatir....

çizikler tamamen temizlik görevlilerine verilen bezlerden kaynaklaniyor...bagaj kapaği kapilar ve bunun gibi yerlerdeki KILCAL çizikler mikrofiber bez kullanilmamasindan kaynaklaniyor...
ha tabi arabanin kaputuna çocuğunu oturtup resim çeken insanlarin eklediği çizikleri buna katmadim...

bir sürü markanin envai çeşit ürünü var...fuarda herkesin spotlar altindaki parlakliğindan dolayi hayran kaldiği sonax in hizli cilasini kullandiğim süre içerisinde hiç beğenmedim ve arkadaşa hediye ettim..(boyaya zor yediriliyor zor kuruyor iz birakiyor iyi çözünmüyor vs. vs.) ..ha mesela forumda yine bülent abinin bir yakini sonax in kirmizi renkli cilasini göstermişti..sonuç baya baya iyiydi...ama sonax hizli cilayi t avsiye etmiyorum....kimse boşa para vermesin ayni paraya daha iyi ürünler alsin arexons alsin meguiars alsin turtle wax alsin diyorum...

bir önceki post'umda dediğim meguiars wax + mikrofiber bez kullanilsaydi farkli olurdu lafim da şöyle;

mikrofiber bez kullanilsaydi daha az çizik olacakti (mutlaka çizilme olacakti ama minimum olacakti)

meguiars quik wax kullanilsaydi da emin ol ki daha iyi bir yansima olacakti...spotlar yaniltmasin

Edited by - wolkanku on 06/11/2006  23:43:37

eğer hala da saçmaladiğim düşünülüyorsa buyrun;

Edited by - wolkanku on 06/11/2006  23:46:50
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 23:32:23 Gönderen: n/a »

Levent Kobaza

• Ziyaretçi
« #13 : 06 Kasım 2006, 23:41:51 »
quote:

Bugün fuarı dolaştım ve birçok arabada çiziklere ve aşınmalara rastladım..
Şimdi 8C'nin çizildiğini, koltuğundaki derilerin aşındığını bir düşünelim..

Ayrıca İçeri giren insanların birçoğunun araba değil de mankenlere yazılma peşinde olduğu bir gerçek..

Yanımda adamın biri bi arabanın (hangisi hatırlayamicam) 6. vitesini hayvan gibi zorlayıp mankene "niye geçmiyo güzelim bu arabanın 6. vitesi" diye fırça attı. :)

Türk insanı olarak mal kendimizin olmadıkça kıymet bilmiyoruz bu bir gerçek.. 3. Dünya ülkesi gibi davranıp, neden bize 3. dünya ülkesi muamelesi yapıyolar demek de olmaz..

Ama nasıl olurdu; AROC üyelerini teker teker olmak kaydıyla fanusun içerisine alıp arabayı kabaca tanıtabilirlerdi, işin doğrusu ben böyle birşey beklerdim..

Bu arada beklediğim oldu güzel bir fikir geldi!
Neden aroc kartını gösteren üyelere 8c yakından gösterilmesin?
Yada madem ki lüks otomobillere çoluklu çocuklu yada kimi tipler zarar verir korkusuyla yaklaştırılmıyor, ozaman desinler ki biz bu lüks araçları ayrı bir  bölüme alıcaz giriş te 15 ytl değil 30 ytl olsun!
Yani burda bence amaç insan olmalı.

Bu arada bir koç holding mensubu,bir alfa sahibi ve bir aroc üyesi  olarak beni fuara davet eden , karşılayan , ilgi ve ihtimam gösteren Renault'a da çok teşekkürlerimi sunarım,acı ama gerçek açıkçası üzüldüm!
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 23:41:51 Gönderen: Levent Kobaza »

Sercan Keklik

• Membro
« #14 : 06 Kasım 2006, 23:53:09 »
reklam kokan hareketler bunlar
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2006, 23:53:09 Gönderen: Sercan Keklik »
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

147TI

• Ziyaretçi
« #15 : 07 Kasım 2006, 02:03:03 »
Bencede iyiki koymuşlar kafese ne olur ne olmaz önlem iyidir ayrıca, kıymetili mucevher yakıştırması süper tam olmuş!

Bu arada bu ciladan acilen edinmem lazım gerçekten ayna gibi.

« Son Düzenleme: 07 Kasım 2006, 02:03:03 Gönderen: 147TI »

n/a

• Ziyaretçi
« #16 : 07 Kasım 2006, 02:57:48 »
volkan allah aşkına sürdüün cila ne markadır hemen söle
bu nedir böle yaa resmen ayna olmuş
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2006, 02:57:48 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
« #17 : 07 Kasım 2006, 08:00:39 »
quote:

volkan allah aşkına sürdüün cila ne markadır hemen söle
bu nedir böle yaa resmen ayna olmuş

ahmet 3buçuk saat ugrasicak kadar vaktin var mi=) ? ve 3 saatin sonunda yanlizca 3 hafta bu kadar parlak kalabiliyor..gerçi benim haftada 4 kere araba yikadiğimi düşünürsen 12-15 yikamaya kadar böyle kalabiliyor...meguiars cilali şampuan (ele geçirilen mikrofiber sünger ile yedire yedire temizliosun) üstüne turtle wax color magic (beyaz renkli cilasi da var cms koşuyolundan aldim nautilusda da satiliyor 30 ytl civari) cilayi atiyorsun...üstüne de meguiars quik wax attiğin zaman bu ortaya çikiyo...kolay gelsin =)
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2006, 08:00:39 Gönderen: n/a »

BARLAS

• Ziyaretçi
« #18 : 07 Kasım 2006, 09:10:40 »
Herkese günaydın arkadaşlar,
8C Paris de fanus içinde değildi, çevresi iple çevriliydi bildiğim kadarıyla. Benim şahsi fikrim de ha çevresinde ip olmuş, ha fanus içine konmuş, farketmez. Hatta fanus içinde bulunması yukarıdaki mesajlarda da belirtildiği gibi en azından sergilenen bir mücevher imajı da verebilir eğer öyle düşünmek isterseniz. Eğer insanlarımız sergilenen arabaların üzerinde ellenmedik yer bırakmıyorlarsa (ki bu konuda hemfikiriz sanırım) bu normal bir davranış. Bir Leon'un bile üzerine atlayan süper insanlarımız 8C'ye neler yapar bir düşünsenize...

Fuarda Çiğdem Hanım'la konuştuğumda bana, şu anda 8C'nin dünyada 2 adet olduğunu ve 1 tanesinin o an itibariyle Alfa Romeo Türkiye'nin sorumluluğunda olduğunu söyledi, ben kendisini haklı buluyorum.

Yalnız tüm haklı bulduğum yönlerine rağmen ben fuardayken 1-2 kişinin fanusun içine alındığını, 8C'nin içine oturduklarını üzülerek gördüm. Fanus içinde sergileniyorsa kimse alınmaz içeriye, neye göre içeriye birilerini alıyorlar?? O zaman, ben de buradan söyleyeyim, eğer ciddi alıcı gibi gözükmek, fanusun içine girmeye yetiyorsa, beni de fanusun içine alsınlar, 8C'nin içine oturayım, inceleyeyim, beğenirsem alacağım.. Ama tabii ki zevkler ve renkler tartışılmaz, beğenmezsem de kimse kusura bakmasın...
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2006, 09:10:40 Gönderen: BARLAS »

Jakomo

• Membro
« #19 : 07 Kasım 2006, 09:48:13 »
Bence' de 8C' nin fanus içine koyulması gayet mantıklıydı.... Pazar günü ben'de Sercan ile aynı görüntüleri paylaştım ( ki o arada ayrılmıştık ). çocuklar ayakabılarıyla koltukların üzerinde tepiniyor, insanlar resim çekcem diye arabanın üzerine yatıyorlar, Hatta 1'isi çocuğunu arabanın tavanı üzerine oturtmaya çalıştı arkadaşlar...... Bizim türk miletine ne ip dayanır, ne koruma. Fanus bence gayet uygun bir uygulama idi: Hem tarz, hem estetik olarak,....

Haaa: Eğer Aroc biz üyelere bir özellik tanıyıp bizler' de fanusa girme şansı verniş olsaydı o zmn harbiden olağanüstü olurdu....

Edited by - Jakomo on 07/11/2006  09:50:26
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2006, 09:48:13 Gönderen: Jakomo »
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

n/a

• Ziyaretçi
« #20 : 07 Kasım 2006, 10:22:14 »
quote:

Arkadaşlar bu konuyu gündeme getirmek istedim .Çünkü hatam varsa lütfen düzeltin,
 8C modeli dünyanın diğer auto showlarında da mı fanusta sergilendi?
Eğer sadece türkiye deki auto show da  8C  bu fanusa konduysa bunda kasıt var mı varsa ne olabilir?

Yani aklıma düşünmek istemesemde hoş olmayan fikirler geliyor!
Eğer türkiye de fanusa konduysa burda biz türk milletine bir mesaj mı verilmek isteniyor?
Paris fuarinda fanus da degildi...ancak buraya gelen 8 C prototyp...yakindan incelediginizde bayagi yıpranmıs oldugu dikkatinizi cekecektir, on camin alt bitis yerlerine ve kapi iclerine vs. yerlerine baktiginizda bunu goruyorsunuz, direksiyonu tam bile fonksiyonel degil...yani baska bir deyisle fanus icinde degil de dısında sergilense, ozellikle ici cok zarar gorebilir...ozellikle bu nedenlerden  ve  de Alfa tarafından bu modele cok ozel bir acidan bakılmasından dolayi fanus da sergilenmekte....bu tip prototyp otomobillerin cok cok özel olanları yurt dışı fuarlarda da fanus da sergilenmekde, bu uygulama cok az dahi olsa var...Hoş olmayan fikirler aklına gelmesin ...bence iyi de yapmislar, benim firma olarak katildi
gim en son fuarda, sergiledigimiz otomobillerin hepsi fuar sonrası ciddi cizikler, iç  mekanda hasarlar almıştı, öyle ki krom vites çerçevesini bile, üzerindeki 5 baglantı vidasına ragmen yerinden sokmüşler....bu nedenle onlara hak veriyorum....Ama bir Alfasever olarak fanusun icine giriş müsadesi verilmiyorsa yoksa o başka....

« Son Düzenleme: 07 Kasım 2006, 10:22:14 Gönderen: n/a »

omeroguz

• Membro
« #21 : 07 Kasım 2006, 11:40:08 »
Bu fanus olayının Tofaş yetkililerinden çıktığı belli. Çünkü millet olarak kötü ama genelde hep nerede sıra var, nerede itiş kakış var, nerede hor görülme var .... vs. bize hep bu tür yerler cazip geliyor.
Bence birinci sebep ulaşılması zor bir hava katıp dikkat çekmek. ikinci ve asıl önemli sebep olarak yukarıda herkesin yazdığı konuların birleşimi ve bu aracı koruma iç güdüsünden başka bişey değil...
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2006, 11:40:08 Gönderen: omeroguz »

n/a

• Ziyaretçi
« #22 : 07 Kasım 2006, 13:24:50 »
Eğer Aroc biz üyelere bir özellik tanıyıp bizler' de fanusa girme şansı verniş olsaydı o zmn harbiden olağanüstü olurdu....

Doğru söylüyorsun da Cemal Aroc önce bilet organizasyonunu yapabilseydi bence daha iyi olurdu.
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2006, 13:24:50 Gönderen: n/a »

Alfadanadam

• Moderatore
« #23 : 07 Kasım 2006, 14:33:28 »
Cam fanus konusunda bir kötü niyet görmüyorum ben açıkçası. Bu bir tanıtım-pazarlama yöntemi. Sadece cam fanus sayesinde biryerlerde haber olmak gayet ucuza getirilmiş bir reklamdır aynı zamanda.
Yoksa o fanusun bize reva görüldüğü gibi bir fikre kapılmadım, umarım da öyle değildir.

Bilet organizasyonu konusunda söylenmesi gerekenleri Tufan bey izah etti zaten. Önemli olan AROC'un bu yanlışlardan dersler çıkarması ve gelecekte bu tür durumlara düşmemesi diye düşünüyorum.

« Son Düzenleme: 07 Kasım 2006, 14:33:28 Gönderen: Alfadanadam »

BARLAS

• Ziyaretçi
« #24 : 07 Kasım 2006, 15:08:09 »
Aroc ve bilet organizasyonu konusunda fuarda Çağıl Bey'le görüştüğümde, Aroc olarak yeni bir yapılanma içinde olduklarını, bundan sonra zamanla Aroc'ta da profesyonel yaklaşım içinde olacaklarını belirtti..

Niyet anlamında şu anda olumlu düşünüyorlar, umarım öyle de olur...
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2006, 15:08:09 Gönderen: BARLAS »