Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ALFA 147 LEON

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

golf,toledo,bora,skoda,audı

Onur

abi neden kaale aldın  ki ben herzamanki gibi vos vos la dalga mı geçiodum herşeyleri ortak zatenRegister or Login" alt=""/>   ben vw  nin saçmalamaya başladıgını 2003 golf pasifikteki birçok kumandanın 2004  A6 2.0 tip. te kullanıldıgı görünce anladım :)))

n/a

Guvenlik konusunda atlanan cok ciddi bir yanlislik var.Bu konuda arastirma yaparsaniz ncap isimli geri zekali testin gelecekte (cok yakin) degisecegini ogrenebiirsiniz.Artik arabalari sadece duz deforme olabilen bir engele carptirmayacaklar.Arabanin guvenligini yol tutusu ve performansi gibi ozellikleri de belirleyecek.Ornegin bir alfa 147 'nin yol tutusunu dusunun ve rakipleriyle kiyaslayin (konfor sunmaya calisan geri zekali bir golfu hayal edin) ,sizce ayni hizda viraji donebilir mi ? Bu testlere araclarin esneklik degerlerinide You are not allowed to view links. Register or Login onumuzdeki yillarda goreceksinizki 5 yildiz alan firmalarda ciddi anlamda bir dusus olacak cunku araclarin guvenliklerini sporcu ruhlari ve performans ozellikleri etkileyecek.Esp olmayan bir a3 her zaman ama her zaman 147 nin gerisinde kalmaya mahkum olacak.Guvenlik demek bodozlama duvara carpmak degildir.O duvara carpmadan once arabanin seni duvara carpmadan kurtarip kurtaramayacak surus dinamiklerine sahip olup olmadigidir bence.Iste bu yuzden kendi 147'me bu konuda asigim.Bu arabada esp oldugunu dusunemiyorum bile.Herhalde cizili bir ray ustunde giden birsey olurdu :) Bu surus geometrisi olduktan sonra havayastigi bile olmasin ragziyim :)

Golf konusuna gelince bu salak arabanin neden bu kadar tuttugunu cozemedim.SIZ HIC 150 160 BIN KM'DE GOLF KULLANDINIZ MI? Araba oluden beter,her yerinden sorun fiskiriyor ozellikle motorundan.Bu geri teknoloji arabaya binip kaputun altinda 8 valve motor tasiyan insanlara acimaktan baska birsey diyemiyorum.Varsin arabalarini daha hizli satsinlar isikta bir alfayla yanyana geldiklerinde ezikligini hissederler merak etmeyin.Iste sizin odediginiz diyet bu

BU EZICILIK ICIN BU FIYAT FARKINI VERIYORSUNUZ :) VE TABI DAHA BIRSURU SEY :)

Seat konusuna gelince basariya ulasacak bence,alfaya benzemesi sorun degil bunlari daha oncede belirtmistim.Burada amac ticaret ve satis rakami.O yuzden olaya duygusal bakmayalim.Leon guzel :) ama 147'ye rakip degil bunu karistirmayalim

a3 ve bmw 1 icin konusalim bence :)

OTOBUS OLAYINA GELİNCE LUTFEN OTOBUS DEMEYIN .OTOBUS DUNYANIN EN SALAK SEYI BENCE SU ANDA ATLAS JET 59 YTL'YE HER YERE UCUYOR NE OTOBUSU NE TRAVEGOSU NE SETRASI ? ???? AIRBUS YA DA BOEING DEYIN ANLARIM AMA OTOBUS YALAN. :)))

n/a

Berk gene girmişin biyerden ama olmamış : ) Komşu yarın Afyona gidicek bana Atlastan bi yer ayırtırmısın rica etsem : )

n/a

Tolgacim o tip mesafelerde tercihen Alfa Romeo kullanilacagi icin belirtmedim :) Afyona 2.5 156 ile yolculuk edeceksin.Komsuyu falan bilmem ben onu o dusunsun :)

n/a

Alfaları karıştırma diye sanal bi komşu yarattım kendime ama genede olmadı diceğini demişsin : )

Burak

Valla berk golfu çok fena aşağılamışsın ama 4 yıl golf 4 kullandım işçilik kalitesi dürüst olamk gerekirse 156 dan daha iyi , arabanınn kapılarının kapanması bile daha tok , belki araç performans oplarak alfaya yetişemez ki zaten yetişime derdinde de değil konforu ön plana çıkartmışlar bu da dünya üzerindeki en genel tercih bu yüzden de çok satıyor , belki motor teknolojisi eki olabilir ama otomatik vites , kendiliğinden kararan iç dikiz aynası yol bilgisayarı gibi birçok özelliği 2000 model bir golf comfortline da bulabilirsin  fakat 2001 147 de bulamazsın (çok da emin değilim ama benim 2001  156 da bile bu özelliklerin çoğu  yok ).Şimdi diyeceksin sen niye alfaya biniyorsun tabiki sevdiğim ve zevk aldığım için Register or Login" alt=""/> ama vw kalitesini yakalayamaz alfa .(en azından şimdilikRegister or Login" alt=""/>)

Edited by - definitive on 12/10/2005  12:50:50

Edited by - definitive on 12/10/2005  12:52:34
1997 Gtv V6 TB

n/a

valla saydığınız özelliklerin fazlası var 147 de.

alfisti

kendiliğnden kararan iç dikiz aynası yok :( hatta bildiğim hiç bir alfa modelinde yok..
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

n/a

Standart donanımda güneşliklerdeki güldüren aynalardan hangi arabada var peki   : )

Burak

vw lerin kapı döşemelierini çıkarırsanız içinde bir aliminyum kaplama daha görürsünüz alfalarda ise naylon vardır bu bile önemli bir kalite farkı bence :-(

dediğim gibi 147 den tam emin değilim ama 156 da bu özelliklerin bir çoğu yok biz 156 yı 19 milyara (2001)alırken golf 11 civarındaydı
1997 Gtv V6 TB

Burak

şunu da tekrar belirteyim yarın bie araba alacak olsam tercihim alfadan yana olur o ayrı Register or Login" alt=""/>
1997 Gtv V6 TB

n/a

Kapi ici dosemesi bir kalite belirtisi olabilir burakcim ama kapilarin tok kapanmasi konusuna katilmiyorum.Kesinlikle alfalarin sac kalinligi cok daha fazla .Bunu araclarin govdelerini elleyerek hissedebilirsin.Bence 147 cok ama cok daha tok kapaniyor 2006 golften.Bu arada KIYASLADIGIN golfte cruise control var mi? Ya da direksiyon uzerinden muzik sistemi kumandasi? Kararan dikiz aynasi opsiyon olarak yeni 147 lerin hepsinde var.Bence kalite sadece malzeme kalitesi olarak You are not allowed to view links. Register or Login kesinlikle yuksek kilometrelerde guvenilir bir arac degil.Ozellikle cok fazla motor agrizasi cikariyor.Sanzuman problemi yaratiyor.Hic bir zaman golfum olmadi anca tdi ve 1.6 ltlik versiyonlarini cok kullandim.Hem yeniyken hemde yuksek kilometrelere You are not allowed to view links. Register or Login kesinlikle guvenilir bir araba You are not allowed to view links. Register or Login nederse desin.Kendi test ettigim en reel olandir benim icin .

GOLF İS AN OVER VALUE CAR.

Alfadanadam

Arkadaşlar benim araba 97 model o çok problemli denen bir 145..inanın taş gibi hala...hala o zevki başka arabalarda bulamıyorum....97 model bir golfün de benim arabadan daha sağlam olacağını hiç sanmıyorum....97 model 145 e hala birsürü insan bakar yolda..97 model golf neye benzer belki hatırlayan bile yoktur, olay da aslında budur zaten :)

alfisti

bülent baba nerelerdesin 4 gündür özlettin kendini:) 145 gerçekten hoştur... çok severek kullanmıştım... bana göre tek eksiği 6. vitesti.. 5. viteste çok bağırıyordu çünkü... şimdi yeni 1.4 stilolarda 6. vites koymuşlar ne güzel...
Ulvi Toprak Tire/İzmir
2023 Tonale MHEV Veloce

Onur

145 hastasi  bir insan olarak tek tek tek geçerimm!! :)

ayni motor hacmiyle rolling yapiyoruz daha dogrusu o yapiyor ben yerimde duruyorum :)

Alfadanadam

çok sağolun dostlar..bu karşılama çok mutlu etti beni..heleki mail grubundaki aptalca sertleşmelerden sonra..gerçi herkes kalitesini ortaya koydu orda ama..neyse mevzuuyu buraya taşmayalım...

ramazansal sebeplerden annemde kalıyorum birkaç gündür..hani gıdasal durumlardan :)

ulvi bey sizin arabanın aynısı benimki hatırlarsanız...harbiden de 6. vites lazım arabaya..gene de devir kesiciye girmeme 100 devir/dakika kalmıştı..215 km/h..çok zevkliydi :)

n/a

Mail grubu bende okuyorum.. hoş olmadı gerçekten, esprili atışmalar yerini birkaç kendini bilmez yüzünden gerginliğe dönüştü.. ama kısa sürede kendini toplayacaktır.. Orası Alfistilerin önemli bir kalesi, tecrubeli idarecileri sapla samanı kısa sürede ayırır..

Grandfather

quote:

Tolga wrote:

Mail grubu bende okuyorum.. hoş olmadı gerçekten, esprili atışmalar yerini birkaç kendini bilmez yüzünden gerginliğe dönüştü.. ama kısa sürede kendini toplayacaktır.. Orası Alfistilerin önemli bir kalesi, tecrubeli idarecileri sapla samanı kısa sürede ayırır..

Tolga bravo sana hem bu grupta adminlik yapıyorsun hemde gızlı ajan olarak diğer grupları izliyorsun, hatta yatıştırmak amacı ile onlara da F 1 fotoğrafları yollayıp sedasyon sağlıyorsun.Register or Login" alt=""/>

n/a

Aman ekmel abi espiri yapıyosun ajan filan diyosun deme : ) Ben yahooya üye olduğum zaman buralar daha zeytinlikti : ) Siteyi dikmemiştik daha : )

n/a

Selam;

EuroNcap denen salak test, sonucta gecerliligini istatiksel olarak kanitlamis. EuroNcap, bugun pasif guvenlik unsurlarini olcuyor. Ve, biz de zaten burada pasif guvenlikten bahsediyorduk. Ve simdilik, EuroNcap'ta otomobillerin guvenligi pasif guvenlik unsurlari ile degerlendiriliyor. Aktif guvenligin, bu testlerde yeri yok...

ESP donanimi, sadece 'tavsiye' olarak, degerlendirmelerin yaninda, insanlara tanitiliyor, ve tercih edilmesinin artirilmasi saglanmaya calisiliyor.

Ancak, dogrusu otomobillerin motor performanslarinin EuroNcap tarafindan degerlendirilmeye alinacagina dair hic bir kaynak bulamadim. :)

Motor performansı , elbette güvenli bir sollama için önemlidir. Ancak, bu özellik, zannetmiyorum ki NCAP tarafından değerlendirmeye alınsın.

Hadi diyelim bir performans testi olsa, olsa olsa bir fren testi yapilir diye dusunuyorum; ki bu disiplinde de AR 147 1.6, ornegin Leon'a yeniliyor. (kaynak : autoshow). Ve yine topic'imizde ismi gecen Golf de fren performansi olarak, 147'den basarili gorunuyor (fren mesafesi olarak). (ki zaten vw'lerin sportif karakterli olan tek yanlari, fren sistemleridir. Alfa'nin 156 ve 147 ile, vw ile mucadele etmesi zor.  Ancak GT sayesinde, mucadelemiz zaferle sonuclanir; ama isin aksi yani GT'nin sinifinda vw yok :)

Sanirim, siz yol tutusu, sportiflik ile bir tutuyorsunuz. Oysa, bence, bu ikisi aslinda tam olarak ayni anlamda kullanilmayabiliyor. Cok sportif olmayan bir otomobil (focus?), Alfa kadar cok surus zevki vermese de, Alfa kadar iyi yol tutabiliyor, güven verebiliyor. Alfa sürüş dinamikleri açısından çok iyi bir yerde olsa da, diğer firmaların eli de armut toplamıyor. Bu hafta, autoshow dergisinde Leon'un yol tutuşu için söylenenleri okumanızı öneririm :)

Şu çarpışma koşulları altında, ne olursa olsun Alfa 147'nin Audi a3'ten güvenli olabileceğini düşünmek, hayli abes geliyor. Ayrıca en azından (audi a3 yol tutmuyor olsa bile, ki tutuyor!) ESP alarak, güvenli versiyonunu alma şansınız var. Alfa'da daha fazla verip, daha fazla pasif güvenlik edinemiyorsunuz maalesef.

Ha, eğer 147, aktif güvenlik unsurları sebebi ile, a3'ten güvenli ise, 106GTI da, yeni güvenlik standartlarına göre, Volvo gibi olacak, demektir :)))))))

Gerci, '..Bu surus geometrisi olduktan sonra havayastigi bile olmasin ragziyim.... ' diyerek, kendi acinizdan otomobillerin guvenlik ozelliklerini nasil degerlendirdiginizi ifade etmis oluyorsunuz... Pasif guvenlik ozellikleri o kadar onemli degilse, aktif guvenlik de surus zevki ve sportiflik demekse, evet, 147 sinifinin guvenli otomobillerinden biridir diyebiliriz :))

Golf (Bora) kullandim, ve sorunsuzluk acisindan Alfa 'dan daha iyi bir profil cizdi. Tabii ki, Golf, bir Honda kadar sorunsuz degil, ama Alfa ile de kiyaslanamaz. Sonucta, insanlarin bir kismi, sanayi kavramina yabanci kalmayi yegliyorlar; bu da Alfa yerine Golf tercih etmeleri icin bir sebep sayilabilir.

'....Bu geri teknoloji arabaya binip kaputun altinda 8 valve motor tasiyan insanlara acimaktan baska birsey diyemiyorum.Varsin arabalarini daha hizli satsinlar isikta bir alfayla yanyana geldiklerinde ezikligini hissederler merak etmeyin....'

Pek cok insan, valfin ne oldugunu bilmiyor, arabanin 8 ya da 16 valf olmasi da birsey ifade etmiyor. Cogu insan Golf'ün gayet iyi hızlandığını düşünüyor, ve bu onlarin tercihi.

Golf sahiplerinin pek azı, Alfa'ya ya da İmpreza'ya ya da başka bir otomobile ezik ezik bakıyorlar. Çünkü çoğu, otomobillerinden memnun. Ve size birşey söyleyeyim; Alfa kullanıyor olsalar, Golf'e göre daha fazla memnun olmazlardı büyük ihtimalle. Rasyonel düşünmek gerek, bu konularda.

Bu kullanıcılar kimler mi? Annelerimiz, babalarımız, dayılarımız, halalarımız! :)

Otobüs konusu, bir merak. Bunu, bilet ücreti ile açıklayamayız ki? Otobüsün ekonomik açıdan makul olup olmaması başka, otobüsleri çok güzel makinalar olarak görmek başka :)

Concorde da, havayolu şirketlerine çok zarar ettirmiştir. Ama ilgi duyulmaması için bir sebep değildir bu :)

quote:

Berk Zingin wrote:

Guvenlik konusunda atlanan cok ciddi bir yanlislik var.Bu konuda arastirma yaparsaniz ncap isimli geri zekali testin gelecekte (cok yakin) degisecegini ogrenebiirsiniz.Artik arabalari sadece duz deforme olabilen bir engele carptirmayacaklar.Arabanin guvenligini yol tutusu ve performansi gibi ozellikleri de belirleyecek.Ornegin bir alfa 147 'nin yol tutusunu dusunun ve rakipleriyle kiyaslayin (konfor sunmaya calisan geri zekali bir golfu hayal edin) ,sizce ayni hizda viraji donebilir mi ? Bu testlere araclarin esneklik degerlerinide You are not allowed to view links. Register or Login onumuzdeki yillarda goreceksinizki 5 yildiz alan firmalarda ciddi anlamda bir dusus olacak cunku araclarin guvenliklerini sporcu ruhlari ve performans ozellikleri etkileyecek.Esp olmayan bir a3 her zaman ama her zaman 147 nin gerisinde kalmaya mahkum olacak.Guvenlik demek bodozlama duvara carpmak degildir.O duvara carpmadan once arabanin seni duvara carpmadan kurtarip kurtaramayacak surus dinamiklerine sahip olup olmadigidir bence.Iste bu yuzden kendi 147'me bu konuda asigim.Bu arabada esp oldugunu dusunemiyorum bile.Herhalde cizili bir ray ustunde giden birsey olurdu :) Bu surus geometrisi olduktan sonra havayastigi bile olmasin ragziyim :)

Golf konusuna gelince bu salak arabanin neden bu kadar tuttugunu cozemedim.SIZ HIC 150 160 BIN KM'DE GOLF KULLANDINIZ MI? Araba oluden beter,her yerinden sorun fiskiriyor ozellikle motorundan.Bu geri teknoloji arabaya binip kaputun altinda 8 valve motor tasiyan insanlara acimaktan baska birsey diyemiyorum.Varsin arabalarini daha hizli satsinlar isikta bir alfayla yanyana geldiklerinde ezikligini hissederler merak etmeyin.Iste sizin odediginiz diyet bu

BU EZICILIK ICIN BU FIYAT FARKINI VERIYORSUNUZ :) VE TABI DAHA BIRSURU SEY :)

Seat konusuna gelince basariya ulasacak bence,alfaya benzemesi sorun degil bunlari daha oncede belirtmistim.Burada amac ticaret ve satis rakami.O yuzden olaya duygusal bakmayalim.Leon guzel :) ama 147'ye rakip degil bunu karistirmayalim

a3 ve bmw 1 icin konusalim bence :)

OTOBUS OLAYINA GELİNCE LUTFEN OTOBUS DEMEYIN .OTOBUS DUNYANIN EN SALAK SEYI BENCE SU ANDA ATLAS JET 59 YTL'YE HER YERE UCUYOR NE OTOBUSU NE TRAVEGOSU NE SETRASI ? ???? AIRBUS YA DA BOEING DEYIN ANLARIM AMA OTOBUS YALAN. :)))

Edited by - dantelk on 14/10/2005  20:03:46

alfisti

valla keremcim ben de çekicilerin  hayranıyımdır mesela... ilk yüz metrede 5. vitede atabildiğin ilginç aletlere.. dolayısıyla otobüs merakı garip gelmiyor bana... kullanması da gerçekten zevkli aletlerdir işin gerçeği :)
Ulvi Toprak Tire/İzmir
2023 Tonale MHEV Veloce

n/a

kerem gene döktürmüşsün.gene olayı getirmişsin golf e,seat a ,a3 e.bunların hepsi aynı babanın çocukları.sorunsuzluk konusunda bu üç marka da sorunsuz değiller.alfa lar sorunlu değil.eskiden olabilirdi ama bugün You are not allowed to view links. Register or Login da 156 testi var.2002 yılında yapılmış.aynen şöyle yazıyor."sorunsuzluğu tuv raporları ile kanıtlanmış 156 ".demekki bizim arabalar sorunlu değil.sorun her arabada olabilir.bu bir tesadüfte olabilir yada araba p.tesi veya cuma imalatıdır.:))

Alfadanadam

97 model 145 kullanıyorum ve kesinlikle sorunsuz bir araç..Bosch'un ürettiği bir parçanın(varyatör) sorunlu olması tek başına alfa'yı bağlamaz ve ben bunu açıkçası büyük bir sorun olarak da görmüyorum..ben zaten birçok kullanıcının aksine 10000km. kullanılacak motor yağını max.7000 kilometrede -ki bu en fazla olmuş rakamımdır- değiştiren bir adamım...bir başkasının ekonomi olarak gördüğü şeyler benim için ekonomi değildir..bu tabi benim yaklaşımım ve ben başka marka araç alacağıma 100kilometrede 1 litre yani 2,6 milyon fazla para vermeye de razıyım....

İşin özü benim bir otomobilden beklentim farklı, bunu bana verebilecek bir araç varsın 1-2 litre fazla yaksın...abartısız 14 yaşımdan beri bilfiil araba kullanıyorum..16 yaşımda cebimde kendi araba anahtarım vardı ve benim için araba kullanmak birçok insandan farklı anlamlar içeriyor.

Pasif güvenlik mi, evet güzel bişi, fimaları daha güvenli otomobiller üretmeye teşvik için güzel bir kavram. Ama kim ne derse desin gerçek şartlarda hangi arabanın nasıl bir tepki vereceğini kimse bilemez. benim arabamla hareket halindeki bir şahine çarptıktan sonra şahin -çekicinin üzerine dahi konmakta zorlanmışlardı- pert olmuştu oysa ben arabamı kullanarak servise gitmiştim...

Bu anlattığım hiçbirşeyi kanıtlamaz biliyorum ama ben Alfayı yıllardır çok seviyorum ve sevmeye de devam edeceğim, gerisi de umurumda değil ......

Tufan

Bu haftaki autoshow testinden bir alıntı:

"...Leon'un...taşıdığı en özgün aksam C sütununa gizlenmiş arka kapı kolu ki o da bilindiği gibi de Silva tarafından Alfa Romeo 156 ve 147 için yaratılmış bir semboldü"

Gene bu haftaki Proton Waja testinde de Alfa 145-146'dan esinlenmeler olduğundan bahsediliyor.

Çok konuşuldu ama bir başka tasarım ile özdeşlemiş bir özellik başka tasarımda sakil durabiliyor, proton en kibar deyimle çirkin bir araba. Leon ise tam tersine bence güzel bir araç,  biraz özgünlük biraz Alfa derken ortaya hoş birşey çıkmış. Yine Autoshowda yapılan ve bence gözden kaçan bir eleştiri benim için karar noktası: Tek konseptten çıkan 3 araba. Eh, nerede kaldı özgünlük?