Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 - Genel Bilgi Başlığı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iceberg156

You are not allowed to view links. Register or Login
Bugün seyir halindeyken 2 3 kez ekranda airbag ile ilgili bu uyarı çıktı (airbag arızası-klavuza bakın) ve 2-3 dk sonra kayboldu.muhtemelen soketlerden birinde temassızlık başgöstermiştir..kontrol için nerelere bakmam gerekiyor?
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

156'da sürücü koltuğunun altındaydı. 159 için de aynısı olabilir mi?

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

ArinFırat

156'da sürücü koltuğunun altındaydı. 159 için de aynısı olabilir mi?
aynen orada bissürü kablo kalabalığı vardı, kurcaladım salladım oynattım vs dünden beri uyarı vermiyor..

akıllı

Arkadaşlar merhaba. Gözümden kaçtı ise tekrarı affola ancak cam suyu fıskiyelerine ayar yapılamıyor mu bizim araçlarda? Tavan ve denk gelirse arkadaki araca daha fazla faydası var mevcut halinin.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

wolkanku

Arkadaşlar merhaba. Gözümden kaçtı ise tekrarı affola ancak cam suyu fıskiyelerine ayar yapılamıyor mu bizim araçlarda? Tavan ve denk gelirse arkadaki araca daha fazla faydası var mevcut halinin.

iki durum var ;
birincisi fıskiyeler yerinden oynamış olabiliyor, o durumda tamponun içinden müdahele etmek lazım.

2. durumda fıskiyelerin ayakları sağlam yani pense vb. ile tutunca yerinden oynamıyor ise , bense ya da karga burun ile ayar verilebiliyor..tedbiren ucuna da bez sararsan , herhangi bir zarar vermeden çok güç uygulamadan yön ayarlarını yapabilirsin  :serefe:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

akıllı

Vaayyyy @wolkanku sen yaşıyor musun kardeşim? Epeydir ses soluk yok. Dedim küstü mü ne yaptı?

Şakasını bir tarafa koyalım. Tavsiye için teşekkür ederim.

wolkanku

Vaayyyy You are not allowed to view links. Register or Login sen yaşıyor musun kardeşim? Epeydir ses soluk yok. Dedim küstü mü ne yaptı?

Şakasını bir tarafa koyalım. Tavsiye için teşekkür ederim.

yok abi niye küseyim ben 2006'dan beri buradayım  8)

gerekli oldukça, sevdiğim insanlara yardımcı olabilmek adına yazıyorum.

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

umitkilic

Benim de sağ fıskiyenin ayarı durup dururken bozuldu ve kaputun ucuna çarpıp dağıtıyor suyu.ayarlamaya uğraştım ama beceremedim

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

akıllı

yok abi niye küseyim ben 2006'dan beri buradayım  8)

gerekli oldukça, sevdiğim insanlara yardımcı olabilmek adına yazıyorum.
Eyv kardeşim. Takılıyorum sadece.

@umitkilic ben klasik toplu iğne ile denemiştim. Tık yok. Fazla da zorlamadım. Ama zıkkım uyuz ediyor bazen.

ArinFırat

2,5 yıldır 159 kullanıyorum ama far fiskiyelerini hiç merak etmedim, ilgimi de çekmedi.nasıl çalışır, çalışma prensibi nedir onu da bilmem..bu arada nasıl çalışır?

wolkanku

2,5 yıldır 159 kullanıyorum ama far fiskiyelerini hiç merak etmedim, ilgimi de çekmedi.nasıl çalışır, çalışma prensibi nedir onu da bilmem..bu arada nasıl çalışır?

far açıkken sileceği çalıştır otomatik çalışıyor.
arabayı yeni yıkadığında yapma, ayarsızsa ön cam vs. su oluyor  :serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ArinFırat

far açıkken sileceği çalıştır otomatik çalışıyor.
arabayı yeni yıkadığında yapma, ayarsızsa ön cam vs. su oluyor  :serefe:
bazen arabadan indiğimde fiskiyeleri ıslak görüyordum ve "ne ara çalıştı, niye çalıştı, nasıl çalıştı" bir türlü akıl erdiremiyordum..iyi oldu teşekkürler..sileceği çalıştırdığımız da mı yoksa cama su atmak için çekip basılı beklediğimiz de mi çalışıyor?

wolkanku

bazen arabadan indiğimde fiskiyeleri ıslak görüyordum ve "ne ara çalıştı, niye çalıştı, nasıl çalıştı" bir türlü akıl erdiremiyordum..iyi oldu teşekkürler..sileceği çalıştırdığımız da mı yoksa cama su atmak için çekip basılı beklediğimiz de mi çalışıyor?

benim hatam pardon , susuz sileceği çalıştırmayı hiç düşünmediğimden yanlış yazdım :)

cama su atmak için çekip basılı beklemek doğrusu olacak.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ArinFırat

benim hatam pardon , susuz sileceği çalıştırmayı hiç düşünmediğimden yanlış yazdım :)

cama su atmak için çekip basılı beklemek doğrusu olacak.
estagfurulllah ne demek :)) bu vesileyle öğrenmiş oldum teşekkürler

Storm13

Merhaba arkadaşlar, bazı 159 ilanlarında brembo fren sistemi mevcut olarak geçiyor. Söz konusu araç distinctive plus makyajlı kasa. Acaba brembo makyajla gelen veya distinctive plus'ın üstüne ekstra opsiyonel olarak mı alınıyordu?

Ayrıca, elektronik Q2 olarak geçen sistem bütün 159larda standart mı yoksa makyaj/donanım bazlı mı?

TRSemih

Her ikisi de 2009 model ve üzeri 159 larda standart
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Storm13

Her ikisi de 2009 model ve üzeri 159 larda standart

Teşekkür ederim :)

hakan

Elektronik Q2 ile düz 159 lardaki yol tutuşu çok mu fark ediyor? Biri cevaplarsa sevinirim.
haktas

Storm13

Ani frenlerde devreye giren ve maksimum frenaj sunan Brake Assist özelliği var mıdır 159larda?

TRSemih

Elektronik Q2 ile düz 159 lardaki yol tutuşu çok mu fark ediyor? Biri cevaplarsa sevinirim.
159 sürüş dinamikleri itibariyle zaten çok iyi yol tutan bir araç. Elektronik Q2 viraj kabiliyetini ne derece arttırır, hissedilir mi bilemiyorum. Sonuçta mekanik değil. Biraz zorlamak, özellikle yağışlı/karlı zeminde test etmek lazım.

You are not allowed to view links. Register or Login her iki versiyon 159'u kullanmış biri olarak sen ne dersin? :)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

francobaresi

159 sürüş dinamikleri itibariyle zaten çok iyi yol tutan bir araç. Elektronik Q2 viraj kabiliyetini ne derece arttırır, hissedilir mi bilemiyorum. Sonuçta mekanik değil. Biraz zorlamak, özellikle yağışlı/karlı zeminde test etmek lazım.

You are not allowed to view links. Register or Login her iki versiyon 159'u kullanmış biri olarak sen ne dersin? :)
Dedigine katiliyorum semih, arkadan itisli olup, mekanik olsaydi fark olurdu ama pek bir numarasini farketmedim ben.

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Cuore sportivo

hakan

haktas

Storm13

Benim tahminim, 159lardaki elektronik Q2, VDC mantığında, ilgili tekere fren uygulayıp ya da gücü azaltıp minimal müdahelelerde bulunup, çok hissettirmeden düzeltme yapması. Elektronik Q2'nin yetmediği yerde VDC, devreye girme ışığını yakıp, daha belirgin düzeltmeler yapıyor galiba. Dizel GT'deki mekanik Q2'den farkı bu olabilir.

HRN

Merhabalar herkeze;
2007 159 (240.000) almayı düşünüdüğüm ve işi bilenlerden yardımistemek için buradayım. Kime sorsam "napcan alfayı, elinde patlar" diyor. ancak 50000 verip de hyundai accent'e de binmek istemiyorum. Önceki arabam volvo s60 t4'dü yani benim için ikinci eli değil güvenlik ve biraz da performans önemli. Tabi bir de arabanın karakteri. Genel olarak 200.000 i geçen arabaşar turbo ve motor yaptırmış gibi duruyor. benim bulduğum arabanın motor hariç, turbo, şanzıman(qtronik), trigger v.s değişmiş. Bunları düşünüp başka rabalara bakıyorum sonra kendimi yine bir başka 159'a hayranlıkla bakarken buluyorrum...

Ne dersiniz, 159 ailesine katılsam mı?
tavsiyelerinizi ivedilikle bekliyorum ::D

Doğa Tosun

Merhabalar herkeze;
2007 159 (240.000) almayı düşünüdüğüm ve işi bilenlerden yardımistemek için buradayım. Kime sorsam "napcan alfayı, elinde patlar" diyor. ancak 50000 verip de hyundai accent'e de binmek istemiyorum. Önceki arabam volvo s60 t4'dü yani benim için ikinci eli değil güvenlik ve biraz da performans önemli. Tabi bir de arabanın karakteri. Genel olarak 200.000 i geçen arabaşar turbo ve motor yaptırmış gibi duruyor. benim bulduğum arabanın motor hariç, turbo, şanzıman(qtronik), trigger v.s değişmiş. Bunları düşünüp başka rabalara bakıyorum sonra kendimi yine bir başka 159'a hayranlıkla bakarken buluyorrum...

Ne dersiniz, 159 ailesine katılsam mı?
tavsiyelerinizi ivedilikle bekliyorum ::D

200 binde motor yaptırdıysa zaten anası ağlamıştır geri kalan aksamlarının da. JTD bu öyle yüksek sıkıştırmalı özel bi motor değil. Düzgün bakılırsa 3 kere 200 bin gider.
şanzıman yapılmış olması büyük artı, yapılmadıysa mutlaka bozulacak Aisin şanzımanın ömrü 150-200 bin km diğer tüm otomatik araçlarda olduğu gibi. Hatta birçoğundan daha iyi diyebiliriz bu konuda.
S60 2.0t , S60 T5 kullanan tanıdıklarımdan duyduklarımla kıyaslarsam 159'u idame ettirmek daha kolay. S60'dan sonra biraz daha sportiflik adına fena bi seçim olmaz.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

HRN

Dediğim arabayı olmasa da ona benzer bir araç aldım. Artık tam manasıyla sizden biri sayılabilirim :)