Evet haftasonluk peder bey bi Alfa GT getirmiş şirketten.
Selespeed.
2.0JTS olduğunu herkes biliyordur ama yazalım genede..
165hp / 208Nm tork
jarama siyahi,kırmızı deri koltuklar(aslında bütün GT lerde deri std ztn
),bose muzik sistemi,xenon ve navigasyon ekranı,ama tabiki navigasyon yüklü değil ama yüklenirse babalar gibi kullanılır walla
neyse şimdi GT yi istanbul parkta kullanmıştım ama hem kendim manuel olmasını istemiştim hemde sırf gazladığımız için günlük kullanım karakterini bilmiyordum..hem beğendiğim hemde beğenmediğim şeyler mevcut..
Beğendiklerim :koltuklar : ısıtmalı,beldestekli ve yan destekleri oldukça başarılı.
muzik sistemi : bose gerçekten iyi ben kendi orjinal sistemim idare eder belki ufak tefek şeyler diodum ki bana bose yetti yanlız bende ekolayzır ayarı var bunda sadece bass ve tiz yapabildim ekolayzır açılmıyor enteresan.
süspansiyon : ne yalan söyliim daha adam gibi bi viraja giremedim vakit olmadı ama istanbulpark taki tecrübemde oldukça güzeldi yoltutuşu..araçta 17jant war.ama konfor bence çok güzel ve yerinde araba gerçekten yumuşak..ben arabamın yaylı olmasına rağmen eski konforunda olduğunu söylüyordum ama std 17jantlı 147 den kesinlikle daha konforlu ve daha iyi bir yoltutuş war sonuç olarak..gerçekten verilen paralar karşılığında kaymakımsı bi coupé kullanıyorsunuz.sonuçta normalde az da olsa seviye farkı olan rögar kapakları vs ler bnde üzerinden geçersem biraz sertlik hissediyordum (oturanlar gene şikayet etmiyorlar benm arabada) ama GT de gayet yumuşak geçişler söz konusu..
Ama GT ninde alçalması gerekiyor.
bi yaylazım
direksiyon : aslında beğendiğimden değil bildiğimiz Alfa Romeo hassasiyeti ve kısa turu
yani gene başarılı..
trim sesleri : benm araba 3000km oldu.olabildiğinin nerdeyse en dikkatlisini kullanıyorum yani daha 3000km de ses yapması için hiçbir sebep benm kullanımım olamaz fazlasıyla nazik kullanıyorum..ama işte para karşılığında snrm bi işçilik farkı varki ben her kapaktan her ufacık delikten kaçan her yerdeki reflektörde duran bi insanım 3000kmdir..ama GT 4800km de ve bir ŞİRKET arabası doğal olarak aracın sabt bir sahibi olmadığından kimsenin arabayı kullanırken ahh bundan kaçayım ah şundan kaçayım die kullandığını yada hızını kestiğini sanmıyorum ve abartısız arabada ne bir tıkırtı ne bi gacırtı gucurtu var..(bende kesilmeyen 2tane gıcırtı 1-2 de tıkırtı var nerdeyse aldığımdan beri.)
demekki parayı görmeleri gerekiyor bu italyanlarınki düzgün işçilik yapsınlar :P
şaka biyana ben genel anlamda çok çok beğendim..
dikkat çekme unsuru : 147 kırmızı vs diye oldukça milletin dönüp bakmasını sağlıyor ama bu GT neredeyse bakmayan yok ve ben aracı gece kullandım ve araba siyah ama park ederken giderken dönüp bakmayan yanındakine göstermeyen yok gibi bişi..bide bu aracın gri yada kum grisi denilen renklerden biri olduğunu düşünemiyorum..herşey bütün hatlar gözler önünde
aslında milletin böle dönüp dönüp bakması normalde hoşuma gitmiyor çok (hele kendi arabamda göze gelme olayı
)ama GT açısından nasıl dikkat çektiğini anlıyorsunuz ki siyah ve birçok hattı ,çizgisi belli olmamasına rağmen..
beğenmediklerim:
şanzıman: aslından tam beğenmedim demek yanlış olsada genede bana göre değil debriyajsız bi sistem..herhalde bn SMGII gibi bişi istiyorum yada F430 un şanzımanı gibi bişi..
çnkü sakin kullanırken oldukça sarsıntılı bi klasik otomatik vites geçişi war..bildiğimiz klasik 4ileri otomatikler nasıl değişiyorsa direksiyondan değiştirmediğiniz zman öyle değişiyor.
sport ta direksiyona aldığınızdada kumandayı 3.vitesten sora yawaşça hız arttırırken vitesi büyütmek istediğinizde neredeyse hissedilmiyor.dipgaz giderkende fena değil vites geçişleri..oldukça tatminkar.
ancak aracı 0 dan kaldırırken nası kaldırcaz bilmiyorum..yani sabit devire çıkartamadığınız için rölantiden basmanız gerekiyor 0 dan kalkarken buda çok sıkıcı..bana göre değil bu vitesler..ben manuel istiyorummmm :P
tek beğenmediğim selespeed sanırım..
şimdi xenonlar çok farklı bişi hissettirmedi bana desem yalan olcak çnkü şehiriçi kullandım arabayı böle uzun yol gibi aydınlatmaya ciddi ihtiyaç duyulan biyerde kullanmadım ama bana çok süper aydınlatıyormuş gibi gelmedi..ama daha denicem onu oyüzden buraya daha kesin bişi yazmıyorum o konuda..
birara 147 156 GT 3lemesini yanyana koyup çekicem
bi otopark ta 4 alfa romeo maşallah alfisti toplantısı gibi (apartmanda birinde daha 156 war da )..
Edited by - Can on 06/05/2006 16:39:17